Проф. Ангел Димитров: Скопие не може да допусне мисълта за обща история

Македонските историци отказват съвместно честване на братя Миладинови и Гоце Делчев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

70 години промиване на мозъците от сръбските мекерета и излиза един г-н да говори пълни небивалици и откровенни лъжи ... Така ,че започвайте да учите истинската история понеже дедите Ви (БЪЛГАРИ) се обръщат в гробове сега ако знаеха какви сте ги надробили техните наследници.Няма да има никакви остъпки и крачка назад и си го набийте в дебелите чугунени глави !!! Ние и след 1 милион години няма да Ви признаем ако не проумете истината ,че сте БЪЛГАРИ ,а не както са Ви учили долните сърби ,които само знаят нож в гърба да забиват. Помним 1885 година и какво сътвориха тогава тези същите и как ни нападнаха в гръб !!! .... 70 години са Ви промили мозъците ,че най-големия враг е майка БЪЛГАРИЯ . Цялата световна историческа общност знае истината и има неоспорими факти за абсолютно всичко . Започвайте да четете всички иторически източници и навсякъде има само БЪЛГАРИ - Няма никакви македонци преди 1945 година ......... Такива национални катастрофи сме преживели и войни водили за освобождението на географската област МАКЕДОНИЯ , която е неразделно свързана с майка БЪЛГАРИЯ. Толкова е обидно и гнусно да слушаш тези мръсни лъжи от шепа продажници политици в Македония. Научете си урока и след 20-30 години когато осъзнаете всичко и го приемете безусловно ще има Еврпейски съюз .Толкова долни,,нагли и безочливи политици имате ,че те Ви теглят само към бездната. От БЪЛГАРТИЯ не очаквайте повече остъпки за какво и да е било по тези въпроси -няма да остъпим пред нищо !!!

Предлагам вскчки спорни въпроси да се изтъргуват на аукцион в СОТБИ, Цар Самуил, Гоце, братя Миладинови, Яне, … който плати повече притежава въпросната историческа личност, така и вълка сит и агнето цяло, да ни платят по € 10-15 М за всеки спорен герой и да влачат и Скопие.

Еех, защо нямаме армия сега, дс си върнем Македония и да изгоним сърбите от там

Абе Миле Радевски, много си прав, че сте “бугарски говна”, и тука у Бугария си имаме един Радев, ма той е руско говно

Глупците сме ние, защото се борим с вятърните сърбомански, руски комунистически мелници, вместо да ги игнорираме тотално навсякъде и във всичко, скъсваме дипламатическите отношения, преустановяваме всякакви контакти, закриваме посолствата, изземаме българските пасоши за ЕС, гоним всички македонци от България и затваряме границите.

Да се обвинят всички лъже демократи дето ги признаха ! Да се спрат всякакви преговори , но маи не стиска па продажната клика ! Колко българи през вековете са проливали кръвта и са оставили кости там ? И накрая нам дедите ЗАВЕТ са ни ОСТАВИЛИ !

Уважаеми Господа и Дами, Зачетох коментарите на повечето пишещи … Не разбирам тази омраза … Интересно ми е колко от Вас са наясно , че най-голямото петно в нашата история (Българската) е решението на Нашите политици по процеса на македонизацията … Колко от Вас знаят къде е създадена така наречаната писменост на Македония ! Как е създаден техния език и с каква цел ! Кой е виновен за това ? Децата и живучите хора в Македония, които са жертви на всичко или българските политици и държава причинили това на българщината ?! Моето семейство са българи от Кукуш, разделени са от поколения със своите братя , сестри и наследници носещи една кръв ! Отраснала съм с разказите на покойните ми прабаби и дядовци, които до последния си дъх не получават български паспорт ! Защо предпочитате да мразите вместо да се огледаме в собственото ни некомпетентно правителство, което не отстоява българщината ! Защо не мразите така Гърция , а си топите задниците на море там ? А за Турция да не коментирам и изтребването на цели села в Беломорска Тракия ? Това е прекалено скорошна история и определено е изключително срамно да не я познавате ! Но всички хейтват ! Това ли е България ? Вечно други са виновни ? На 14 Ноември ще имате възможност да промените това и да изразите мнението си зад урните ! За съжеление много от Вас ще се свият на дивана подготвили 10000000 оправдания защо няма да гласуват и защо няма да изпълнят задъпженивто си! Отстоявайте България когато е време ! Не мразете ! Това не помага нито на Вас - нито на бъдещите поколения ! Помнете кои сте!

Не забравяйте кървавата коледа сето са избити хиляди българи че не искали да се пишат македонци.. Предателите от БКП, Москва и Белград измислиха македонската нация..за да създадат великата Югославянска държава с територия България където няма българска държавност. Добре че Тито и Сталин са се скарали та това пъклено дело не стана..

Ма вие още ли се занимавате с тия македоноидни изроди?

БКП, Москва и Белград нямат интерес да имаме разбирателство с нашите братя на Запад .. Те имат интерес "македонците" да не са в НАТО и ЕС и да имаме конфликт а не обединение.

Ами да чакат!

като ни мразат: по-добре да се трепаме................

Трябва да сме благодарни само за едно на тези промити мозъци и то е, че в това безвремие успяха да предизвикат и обединят българския народ в обща кауза за защита на истината и националния интерес.

И неговият баджанак Тито избиха над 30000 българи в Македония, а останалите подложиха на изтезания и накрая ги посръбчиха. Не само на територията на бивша Югославия, но и в България. Сега техни "достойни" наследници са Рамадан Кънев, Елена Йончева и любовникът и СереГей Станишев - син на "видни" македонисти.

Ако не кандидатстваха за ЕС, нямаше да има проблеми. Ни историческа комисия щеше да има, нито някой щеше да се сети за Гоце Делчев, хората щяха да си гледат живота, вместо да злобеят по форумите. И сега не е къснсо, ако се откажат от членството, всичко щу бъде наред!

Спокоен съм, че има умни млади хора.

Само един комплексиран народ може да говори така? Толкова са се изгаврили с нас българите всички велики нации, че нямам думи. Разделили са ни и са ни нацепили, а сега ще умуваме върху историята.... Какво толкова- историята си е история, но пък води до съвременно делене на народите по англо-саксонски модел и после да ни се присмиват. Ето до това води разединението на народа ни. Населението изпростя под вещото ръководене на изметта ГЕРБ и ще сърбаме попарата на неграмотното управление на простата мутра още много десетилетия след като се спомине боклука от Банкя.

Всичко това е започнало много по отдавна: от Междусъюзническата война та до наши дни. И с "братската" помощ на "вождът и учителят на българския народ" др. Георги Димитров, Председател на Коминтерна и съветски шпионин, изпълнявал стриктно указанията на господаря си Сталин за създаване на Македонска нация. Защото и в бившия СССР му изядоха лайната с Украйна, Белорусия и други създадени нации. Но защо и ние трябваше да ядем техните лайна?

Историята ни в Македония до 44 г. е българска, а след това е албано-северномакедонска. Стига сме споделяли историята си с с някаква измислена държавица.

По -коректното е-до 1912 е българска .....

Не е далеч времето, когато изпростяването и промяната на демографската енергия в България ще доведе до безразличие и постепенно приемане на враждебната гледна точка на македонизма. ВСИЧКО каквото имаме като документи и свидетелства в защита на нашата позиция трябва да се изнесе и публикува. Който ще да се гневи. А доста държави ще се окажат в съучастие при злодеянията срещу Родината ни.

Гледам тука някакви смешници се пълнят да говорят глупости. С Македония до 44 имаме една история-поради простата причина че това е българска територия която е била населена с българи. На българска територия каквато е била до 44 година населена с българи каква история да има ако не българска? Да не говориме че държава Македония и македонски народ не са съществували докато не са създадени от Съветския съюз, който е бил изключително против да има голяма държава България. Спомнете си съединението на България. Сега другият смешник долу-единственото което спасява България в момента да не бъде принудена да пусне Македония е именно тоя договор който имаме. Защото това е официално признат и одобрен от Европейския съюз договор между България и Македония. И всеки път, когато се опитват да ни натискат, просто и ясно се казва че не желаят да изпълнят договора. Да припомним една подробност-Гърция ги мота сумати време, накрая се съгласи на Северна Македония. А гръцката държава се кълнеше, че няма да се съгласи на нищо с думата Македония в него. Е да де ама те си нямаха договор и като останаха без пари клекнаха.

Иван Михайлов..." Македония без българи, огън да я гори!"

ЕС ли ?През крив макарон...

Да вдигаме ръце и повече да не се занимаваме с тези идиоти. Да си ги приемат в ЕС, да се занимават там с тях. Никакви икономически или кутурни връзки ние няма да поддрържаме с тях. Все едно че ги няма. Иначе само безкрайни проблеми ще си имаме с тези идиоти.

Губим между съюзническата война и после първата световна. В периода 1913-1941 тази територия е сръбска и част от историята на Сърбия. Губим втората световна и от 1944 до 1991 тази територия е югославска с автономия, но част от югославската история. Всичко българско там е изкоренено след 1913. А предходните 500 години е размито и замазано от турците и Цариградската патриаршия. Реално са ни останали романтични спомени и трагични факти. И хора там които в голяма степен се срамуват и не искат да бъдат свързвани с България. Това е разбираемо, като погледнете последните 600 години. Пък и три национални катастрофи сме преживяли заради тях и сме загубили плодородните стратегически територии на южна Тракия и беломорието. Зарежете ги

заради предателската политика на Русия спрямо българите - Райхщадското споразумение(април 1876 -та), при Сан Стефанския договор, а после и чрез Берлинския конгрес! РУСИЯ НЕ ЖЕЛАЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЪЩЕСТВУВА - ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРОСТО ЦИНИЗЪМ!

кво е това северна македония,когато турците са ни превзели с помощта на евреите тая територия се е именувала БЪЛГАРИЯ НАЛИ

Bugarski govna. Otvratni bugarski govna.

Какво търсиш тук, бе чистник!

А кога ще си върнеш българския паспорт? И не забравяй и тези на цялата ти рода....болен мозък.

Ето го ...вижте го... пише на чист български на латиница ... чете нашите форуми .... мрази всичко българско и родно...и ние като последните идиоти се занимаваме с членството на тези кретени в ЕС...както е казал Великия Иван Михайлов..." МАКЕДОНИЯ БЕЗ БЪЛГАРИ, ОГЪН ДА Я ГОРИ!'

Македонски миндил млъквай и ти измисли неандерталец като твоята държава която е измислена от другите скапан чмерзавец

А ти що си! Хахаа

Тия ще се саморазпаднат от злоба, простотия и антибългарска омраза и тъпа селска хитрост!

Сега вече трябва като задължително (но далеч не достатъчно) условие от наша страна да стане всеки северомакедонец да научи перфектно нашия химн и да може да го пее, и то изразително, с чувство! След този етап следва да научат да рецитират както трябва и стихотворението: “Аз съм българче!” И тогава вече може да говорим сериозно. Да ги приемем за човеци...

Т. нар Северна Македония да се припознае с Албания и всичко е наред. Влизат като една държава.

Що не ги зарежете тия македонци.Албанците твърдят че македония е тяхна,Сърбите че е тяхна,Гърците че беломорието е тяхно с половин македония,Руснаци,румънци,и Молдовци също имат интереси Китаици строят пристанище в бяло море но пътя на коприната ще минава през македония,Наи добре да затвори ме границата и да им гледаме насраният им ??.!,,,,,,,,.......

защо Василий II се нарекъл Българоубиец - защото в армията на Самуил имало и "малце бугари".

Професорите в българската комисия са добитък. Нямаме обща история и в това отношение македоните са прави. До 1945г. говорим за История на България, от 1945г. до 1991г. историята на Югославия, а от 1991г. вече имаме История на РСМ. Ква обща история, кви 5лв. Тези в тази комисия заслужават 100 тояги на голо.

Именно. Тези тъпи самозабравили се копелета в Скопие не можаха да вденат, че нашата мафия - продажна власт им правеше услуга с тази комисия и де факто работеше за тях, като с куп компромиси за наша сметка ги буташе. Но тези продължаваха да навиват пружината и да се правят на велики. Сега само ще го духат - каквото повикало, такова се обадило! Сега вече и хората се включиха, народът има думата!

Губим между съюзническата война и после първата световна. В периода 1913-1941 тази територия е сръбска и част от историята на Сърбия. Губим втората световна и от 1944 до 1991 тази територия е югославска с автономия, но част от югославската история. Всичко българско там е изкоренено след 1913. А предходните 500 години е размито и замазано от турците и Цариградската патриаршия. Реално са ни останали романтични спомени и трагични факти. И хора там които в голяма степен се срамуват и не искат да бъдат свързвани с България. Това е разбираемо, като погледнете последните 600 години. Пък и три национални катастрофи сме преживяли заради тях и сме загубили плодородните стратегически територии на южна Тракия и беломорието. Зарежете ги

Каква комисия, какви 5лева? Спирайте да си губите времето с тия

hvk@

И да ни ядете парите !

Знаете ли кое е най-забавното в залата тази простотия на чукундурите в Скопие? И което се правят че не разбират в Брюксел. Че докато тези преиграват и се мислят за много хитри и умни, те всъщност изгубиха шанса си и инициативата нещата с влизането им в ЕС да зависят само от тях - тоест досега те можеха да отстранят пречките като се поочовечат и мирясат, и спрат с българоненавиствите си прояви, пропаганда и политика. Сега вече чашата преля, според мен, и дори да направят искрени реални стъпки в тази посока, аз искрено се съмнявам, че те ке им донесат успех - поне в обазримото бъдеще! Сега вече те са в много, далеч по-неизгодна позиция, вече каквото и да правят мисля, че няма да е достатъчно - не че тия простаци са тръгнали да го правят, де!

е ясно, въпроса е дали ще се надупим

Дупят се само подлогите, продажниците и педерастите - ние не сме от тях!

Мунчо ке падне. Ванга

Фак оф на античките. ДА се присъединяват към Велика Албания и т'ва е. К'во толкова си давате зор за тия сръбомански мекерета не мога да разбера...

Налице е крещящо противоречие и недопустим парадокс в простотиите на тези - значи в Скопие яростно отричат нашата история, “общата ни история”?!?, общото ни минало, но драпат със зъби и нокти да имаме общо настояще и бъдеще! Понеже съм възпитан няма да ги напсувам да сели е.ат майката тъпа, нагла и продажна (на Белград и Москва)! Само защото съм възпитан!

Ами имайте смелостта и достойнството да кажете на глас кой създаде македонската нация и език!

“ МВнР: Северна Македония не може да допусне мисълта за обща история” Ами щом е така тогава пък ние, българите не може да допуснем мисълта Скопие да влезе в наш съюз! Толкова е просто!

Т.нар. управници на света не искат и не могат да допуснат в центъра на Балканите (знаейки историята) да съществува силна България! Това е всичко - останалото са медийни мастурбации...

Именно. Тези тъпи самозабравили се копелета в Скопие не можаха да вденат, че нашата мафия - продажна власт им правеше услуга с тази комисия и де факто работеше за тях, като с куп компромиси за наша сметка ги буташе. Но тези продължаваха да навиват пружината и да се правят на велики. Сега само ще го духат - каквото повикало, такова се обадило! Сега вече и хората се включиха, народът има думата! Ами тогава - и на тях да им е...баничката сладка! Нали знаеш този случай: Звъни един по телефона: - Ало, Топлофикация ли е? - Не, тук е Енергозахранването. - А, нищо, и на вас да ви е.а майката! Та и с тия, световните управници така! Като са толкова световни и такива управници - ами да се покажат пред нас, пред хората, бе! Що се крият! Да излязат и да ни го кажат! Пък да чуят и ние какво мислим, вкл. и за тях...

Според тези перафразури - упсссс ПРОФЕСОРИ,изобщо съществувала ли е държава България?!

Всички беди след освобождението ни са заради тях даже едни от най лошите ни политици са от Македония. Омразата им към нас е генетично заложена и не може да се промени. Трябва въобще да не се занимаваме с тях и да си гледаме работа. Само ако станем успешни ще започнат да ни уважават но никога няма да ни заобичат.

Омразата им не е генетично заложена а УДБА (зловещата тайна полиция на Тито) им проми мозъците и им насади това в главите. Проверете какви безчинства са правели срещу всеки, който се е декларирал като българин

Наивният глупак Боко Тиквата беше тръгнал да вкарва западните Балкани в ЕС. Та тези там още си имат хиляди вътрешни проблеми. Предстоят разпарчетостването на Босна и Северна Македония. Предстои размяна на територии между Сърбия и Косово. Ние вместо да си гледаме икономиката и нашите интереси сме тръгнали да предоваряме за нашата собствена история с някакви си титови коминтерновци. Айде стига толкова. Да се развали нескопосаният договор, да се спре издаването на паспорти на фалшиви българи(бъдеща 5-та колона), да се премахне безплатното обучение за титовците в БГ и по възможност да се въведат ВИЗИ за тези. Ако има пари да се дигне стена на границата, ще ни трябва да се предпазим от всякаква паплач през следващите години. Аман, само си губим енергията и търпим репуатационни загуби като се разправям с еничарите.

Започни направо със заглавие поръчков коментар. Първо хлапенце не си чел договора и не знаеш за какво става въпрос-говориш глупости. И второ-ако не беше договора досега щеше да има северна Македония член на Европейския съюз. А пропагандата сещаш ли се къде да си я сложиш?

Украинци на чист руски се опитват да те убеждават, че са българи, а македонци на чист български твърдят, че намат нищо общо с българите.

Русия е Украйна! А, на Балканите има само четири държави - България, Хърватия, Черна Гора и Сърбия! Това е!

Те нашите “професори” така или иначе са ни продали! Какво е това съвместно честване?! Какво правите за Бога?!

Модераторче, що ми триеш коментарите? Духалхка Станишкова ли нареди?

фани ма за уя

Ми ти нямаш.

Бре професоре, я им еви майката на тия идиоти. Цяла България е зад теб!!!

Това изказване на Професора е опасно , налива вода в мелницата . България никога не е имала обща История с РСМ - това е Държава от 30 години . Мисля че леко полеко Сърбия ще наложи на България нов модел на пропаганда в Медиите на България . За мен лично Професора работи в интерес на Чужда Държава .

Попитайте този професор, какво мисли за украйнците и руснаците и ще ви стане ясно.

И ние неможеше да ни мини мисълта че може да има такава измислена държава с още по измислено име СевернаМакедония. Незабавно да се прекръстят на географска област-Западнамакедония.

Късайте договора и да се приключва с титовите макета. Нека бъдат оставени да се варят в собствен сръбско-албански сос през следващите години. Предвиждам разпад на Северна Македония до най-много 10г. Кво въобще се занимаваме с тези.

Аз само заради македоните мисля да гласувам за олигофрените от ВМРО. Радев се е посрал от страх, Бойко е свил знамената и е капитулирал пред Заев, а смотаното професорче Герджиков въобще не си струва да го споменавам. Само на Шкембо Каракачан не му пука. Та може би на 14. 11 моят избор ще е ВМРО.

По-добре за "Възраждане". Те хич няма да им се церемонят. Нито на макетата ще отстъпят, нито ще се съобразяват с диктата на ЕС и техните ментори.

Да бе да гласуваме за Задунайската губерния.

За сметка на това с двете уши щеп слушкат и ще изпълняват това, което им наредят от Масква.