Боян Юруков: Проектозаконът за уседналост е ”пиратка”

Проектозаконът за уседналостта е пиратка с политически цели, коментира за Дир.бг блогърът, живеещ в Германия, Боян Юруков.

Обратно в новината

Коментари - Боян Юруков: Проектозаконът за уседналост е ”пиратка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един много простичък въпрос: Как така някой, който не плаща данък на България /живеейки в чужбина и плащайки данък на друга държава/ ще има правото да определя как ние ще живеем?! Хайде, ако обичате, да спрете с тези 'права' на отреклите се от родината си консуматорчета да се месят в нашия живот! Аз оставам тук независимо от трудния живот и като български гражданин допринасям за развитието на държавата и се боря за българската чест и достойнство.

Бухахахаха, какво самозабравило се леке. Позьорче мамино :)

Ал

Юруков, принципът за уседналост НЕ противоречи на Конституцията. Правата ти дадени ти от Конституцията винаги се ползват ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ. В случая никой не ти отнема правота на глас, НО за до го ползваш трябва да живееш през последните 3 месеца в България. Върни се, поживей, ОРИЕНТИРАЙ СЕ, пък тогава гласувай и определяй бъдещето на България. Даже мисля, че 3 месеца е твърде малък срок.

Противоречи обаче на Европейската харта, лица от Турция и други държави извън ЕС да гласуват за управлението на ЕС и България... Раздаването на двойно гражданство на лица от Турция, Македония и т.н. не носи уважение от тези "българи", защото те никога не са се смятали за българи, не живеят в България, а само се декларират "българи" за лична изгода - пътуване и работа в ЕС... Има огромна разлика от българите с българско съзнание, родени в България, но изгонени от политическата класа да търсят препитание в други страни. Колко нови работни места са създадени в България и има ли такива? Защо тогава всички скачат срещу българи работещи на официални работни места в ЕС, по официални правила на ЕС, със заплащане на всички необходими данъци и такси?

Като живее в Германия, да си яде вурстерите , да и пие бирата и да не притеснява за изборите в България.Какво излиза, ще живея на майната си, няма да плащам данъци в Родината, но ще определям КОЙ да ви управлява.

Ами социалистически рефлекси на изпечени в материята тарикати. Какво толкова има да се увъртат повече нещата (от това няма да ни стане по-добре), за всеки е ясно е, че този проектозакон за уседналост на избирателите има една единствена политическа цел - да извърши небходимите (всъщност противоконституционни) промени в изборния кодекс, естествено, "замаскирани под благовидните пожелания за справедливост при гласуване на парламентарни избори". Всяка една история на всяка една диктатура е пълна с подобни примери.

Премахване ха двойното гражданство и право на изборен глас само срещу платени данъчни задължения към държавата и платени здравни осигуровки! Нима може да има несъгласни с това, освен крадците на българската идентичност?

Как така бе,бате? Сичкото сиган в България как ще гласува?

Избягахме от комунисти и пак от тях не можем да се върнем.

"Избягали" сте защото там получавате по висока заплата! Няма лошо, но бъдете честни, какви комунисти какви глупости, ясно е че за повече пари сте готови на всичко!! Пак няма лошо, но стойте си там и не ни натрапвайте начина си на мислене и начина си на живот, оставете ни да се оправяме без вашите претенции! Ами ако всички "избягаме" какво става??

Радане, ти ли си бе?

Баси гея! Като живее и работи в Германия, за чий ни дава съвети и мнения как да живеем и какво да правим ние тук? Този проектозакон за уседналост е най-доброто нещо предлагано до сега. Само че трябва да има и такъв за грамотност. Омръзна ни турци, цигани, неграмотници и клошари да определят живота ни.

Най - обичам, анонимници да дават мнение от чужбина и да ми се натрапват, като "спасители" на страната!Бакътн!

Само не разбрах защо плешивото момченце казва, че Радев ухажва националистите, което няма никакъв смисъл? Или и Боянчо си играе с пиратки - важното е шум да се вдига и някой сребърник да падне!

Това есесовче да каже в кои страни има двойно гражданство-дори в любимите му Щати няма такова нещо......

в много държави има двойно гражданство!

Този да не е брат на Радан.

Направо като близнак му е!

Младежо Бояне, може ли да си пиеш бирата и да не се бъркаш в родните ни дела, които не разбираш и които още не си дорасъл да коментираш? Ако толкова имаш желание да си полезен, върни се в България!

Приберете момчето и не го показвайте повече! Има доста глуповата физиономия, изказа му е такъв и не му е работа да се занимава с конституционни въпроси, от които не разбира нищо ! Да си гледа професията !

Натискам "+", пак и пак.... Не мърда от тази седмица!

Сега пък стана "+6"! Манипулатори!

Има забавяне на връзката сигурно. Като май само покачва с твоето кликнато. Ако кликне друг, трябва да рефрешнеш страницата. Реално сигурно си му накликал няколко плюса. ;)

Не ми пука за мнението на Юруков и други такива като него - неживеещи в България. Логиката в подкрепа на принципа за уседналост при парламентарните избори е точно същата както и при местните. Не искам хора, неживели и неживеещи тук да ми дават наклон, та ако ще и най-преуспелите, умните, усмихнатите и каквито и да са там. Още повече, че те масово НЕ гласуват.

Kalin

Тъп по Тъп най Тъп.Друго не мога да кажа за тоя човек.

Юрук, я марш къв Фашингтаун!

От 820 000 , регистрирани в избирателните секции в чужбина на изборите -2017 г са гласували 118 000 , от които 32 820 за ДПС и ДОСТ , сиреч от Турция. Данните за гасувалите са видни от сайта на ЦИК. Защо претендиращите за права истински българи в чужбина не отидат да гласуват масово. Така силата на гласовете в Турция ще намалее.

Като се забранят двете турски етнически партии, въобще няма да има гласуване в Турция! Колкото за двойното гражданство, такова не трябва да се предоставя - живей си в Турция само с български паспорт, и се смятай за българин, никой не ти пречи! Но ако имаш турски и български паспорт и раздвоено шизофренично турско-българско самосъзнание и гласуваш за Турски Етнически Партии в България, за прокарване на турска политика в България.... това е национално предателство, а не българско самосъзнание!

Тоя като гледам се занимава основно с политическа мастурбация!!!

Двойник на Радан. Буквално и преносно.

Хайде да бъдем реалисти 1.Всеки има право да избира и да бъде избиранлРавни права за всички. Но Българин с чуждо гражданство не може да бъде избиран за депутат ,министър и т.н.Щом не може да бъде избиран няма да има право и да избира.т.е правата му не са нарушени. 2.Нашите сънародници в европа щком са толкова заонтересувани за България,защо приемат чуждо гражданство.За тях няма праблем да рабатят и живеят в Европа само с българско гражданство!!! Е трябва да са наясно щом искат друго гражданство губят правото да гласуват в България.Защо те да имат право да избират примерно в Германия и България ,а ние дето живеем в българия сама за едно място да гласуваме.Защо те да са превилигировани.????

Смешник! Платено мекеренце с трибуна в дирника. Пфу!

Тук не му хващат декиш простотиите. Има един друг сайт (политкоректно няма да го споменавам), където постоянно му цитират блога и коментиращите видимо му се кефят на глупостите, които пише. Но като се има напредвид, че коментарите са само с регистрация, а модераторите се намесват доста често, не е ясно колко е показателно това. Отделно аудиторията там е с доста промити мозъци.

Наистина не разбирам упоритоста с която не малка част от българите живеещи дълготрайно в чужбина, искат да влияят на това което се случва в България. Доста нагло и лицемерно. Преди доста време гледах по телевизията българи живеещи от години (без намерение да се завръщат) в Нова Зеландия веещи трибагреника и пеещи 'Мила Родино' и изглеждаше страшно бутафорно. Нямам нищо против емиграцията, но след като сте я осъществили, просто забравете за България.

За ОП гласуваха гласоподавателите на Атака. Другите двама отвратиха собствените си люспи. Само че хората на Сидеров си запушиха носа за симеонов и другия, само и само да гласуват и за сидеров. Така вкараха обречените от фронта за спасение на бойко. Част от хората на Сидеров не можаха да понесат другите двама и изобщо не гласуваха. Така Сидеров вместо да увеличи, намали хората си в парламента и спаси люспите (доколкото все още има такива) на симеонов. Символ на това е жертването на Ташева - най-стойностния човек в тази част на парламента - компетентна и много, много точна. На светлинни години напред по ерудиция, познания, квалификация в сравнение с огромна част от фигурантите, събирани от винету по кръстовищата. А от Атака гласуваха за бсп, защото не можаха да понесат "обединение" с тия, дето искаха да унищожат Сидеров заради това, че не клякаше и не се пречупваше. Въпросът е - защо сега го направи?! С какво го държат - или и на него вече му е мил живота, като на всеки родител?!

Сидеров беше Сидеров, докато беше сам. Родителите не са като вълците, на тях вратовете им се проскубват заради хиляди "каишки", приемани при мисълта за децата.

Най-после един добър и справедлив законопроект! А този блогър по-добре да провери в колко европейски държави има правило за уседналост и тогава да се напъва с коментари.

блогър не е ли професия със съответната заплата, т.е. с работодател

"блогърите" се състезават за грантове

По-известен? шегувате се, нали? Човекът си живее и работи в Германия, там си плаща данъците. Може да пише и брише до посиняване, лошо няма, ама ако си мисли, че прави нещо за България, много се е объркал. Неизвестните, дето останахме тук, тук си отгледахме децата, тук работим и си плащаме данъците, имаме единственото право да избираме, защото само ние можем да си определяме живота, не хората, които са далеч от тук. Всеки има право да избира къде да живее, но не може да седиш на два стола едновременно.

мисъл на древен философ "има хора живи,има хора мъртви,има и такива който пътуват.уж са живи а ги няма,уж са мъртви а ни пишат.а ,"попростите" наши предци умно са го казали"камъкът си тежи на мястото".а господин "блогърът" нека си дрънка каквото си иска

Много красив мъж, дали е от наще?

гей е

Този е напълно изпран мозък и подкрепя статуквото, разбирайте псевдодемократичното мислене, по всички въпроси. Чел съм блога му. Води се, че разбира от статистика и непрекъснато се мъчи да ни убеждава как в действителност България не била изчезвала заради ниската си раждаемост и всякакви такива.

Който постоянно се опитва да ни убеждава, че раджаемостта в България не била ниска, споделя на Twitter-а си статии от Си Ен Ен как не било имало особена полза от кърменето, например. Но е върл поклонник на всичко, което статуквото е отредило - дали ще е хай тек или просто култ към политическата клоака, която ни управлява - няма значение. Тотално брейнуошнат. Така че поне каквито и глупости да пише, съм убеден, че не е платен, а нещо в мисленето му е сбъркано. Доказва го цялостното му "творчество" в интернет.

Ох и този ли е чужбина, и поучава оттам, явно българите не са добре приети там, щом се занимават само с България.

Боян Юруков живее и работи в Германия като старши програмист и технически ръководител в немска компания за финансови услуги. По-известен е с блога си, в който се занимава с различни значими политически и обществени теми. Щом е извстен с блога си...

А кой ще работи за България? Някак не двучи добре ., българин да претендира, след като е избрал друго място да се развива и да рабон.тиза друга държава, пък било и тя член на ЕС. Кой по-добре знае какво е тук да живееш, освен ако не живееш тук?

Боян Е в политиката. В Да, България.

Твърдо за ! Карциногените , туберкулозните , пушачи , алкохолици знаят , нов ред .

КЪВ Е ПА ТОЯ МЪЖ НА НЯКОЙ ОТ ГЕЙОВЕТЕ В ДИР - БГ ?

НЕ Е МОРАЛНО ДА ДОПРИНАСЯШ ЗА ТЕГОБАТА НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ,КОГАТО СИ ИЗБЯГАЛ ИЗВЪН РОДИНАТА!!!

Боян Юруков е пиратка!

имам аз райска ябълка както и орех в градината си , едното на 350 години , другото от време на 1850 годшна . Въпрос : трябва ли аз да ги регистрирам в плодовия регистър или общината върши ли това служебно - ей , ти , кое е това дърво , думай , иначе ... Въпрос 2 : чичко от съседното село отседнял вече 10 години в Плевен , а вуйната долу в Стара Загора , нали , мъжете знаят защо . Те ще си получат чрез администрация автоматичен генериран достъп към урината , или трябва ли да дадат отпечатък пак на ново в кабината ? Внукът ми в казармата същият въпрос , забележете ! Въпрос 3 : Защо не въвеждат система регистрация сметка КАТ ? Аз си имам едни стотина неплатени фишове заради адресна регистрация и действащият ЕСГРАОН , така че бих се назовал веднага на урината в изборната кабинетката ! Желая Ви салатката и ракиката !

щот' си много убав. Затова на всеки пост са ти нацвъкали маса минуси.

Слушай момче, ако искаш да гласуваш и да решаваш съдбините на живеещите на тази територия, наречена България, ела тук поне за две години, разходи се по мръсните реки, изсечените гори, калните улици, виж препълнените с боклуци кофи, погледай как в градския транспорт контрольорите се разправят и глобяват само българите, а на циганите не смеят и билетче да поискат, плати няколко сметки за отопление, ток и вода и тогава можеш да гласуваш, избираш и се напъваш за правни норми! Според мен на хора, пребиваващи по-дълго от една година извън страната не трябва да се дава право да избират парламент! А на такива, които не могат да четат и пишат на български просто не трябва да се разрешава да гласуват! Това е! А то всяко келеме може да ми определя начина на живот! Отврат!

България е член на ЕС и вътрешното самоуправление е много ограничено, понеже всичко се налага от Брюксел. Това е членство от неоколониален тип! Който плаща данъци в България, ги плаща на Брюксел, както и този, който живее и работи в Германия и плаща няколкократно по-големи данъци. После тези платени данъци на всички българи в Европа се връщат в България. Затова България трябва да получава повече пари отколкото дава на Брюксел! Не е законно поставяне на ограничения за гласуване за българи живеещи в ЕС. Те могат да гласуват за избори на ЕС, защо тогава не могат да гласуват за изборите (лица и партии) в България? Но относно българите в други страни - Турция, САЩ, Канада... ограниченията за гласуване са съвсем резонни! Дори е редно да се направи такова ограничение, за да се ограничи вмешателството на Турция във вътрешните работи на България и ЕС. Все пак всичко това е демагогия, защото основния проблем е наличието на турски етнически партии, което не е законно по Българската Конституция. Но никой не повдига този въпрос!

Този що глупости е изприказвал. Той като живее в Германия да си гласува на немски избори, ако му разрешат там. Точно в Германия е силно ограничено отварянето на секции за гласуване - да протестира там. От къде на къде ще определя как ние да живеем тук? Неговият живот не зависи от това, да не говорим, че няма по-пълната наша представа за какви гласува. Дори в немските закони има ограничение за гласуване. Има немски граждани, които нямат право да гласуват! Но това се определя и от техни решения. Ако живееха там, щяха да могат. Същото важи за българите при изискване за уседналост. Ако пратят хора на Марс и там ли ще трябва да се прави изборна секция? ;) Както ако не съберат достатъчно желания за гласуване пак не се отварят секции. И това могат да кажат, че противоречи на Конституцията. Но в ситуацията това е и избор на гражданина. Държавата не го е карала насила да ходи в чужбина. А за това "въвеждането на електронното правителство и електронното гласуване", какво да кажа. Двете нямат май толкова общо. Първото "електронното правителство" дори като понятие е тъпотия. По-скоро държавни онлайн услуги и вътрешна комуникация. За "електронното гласуване" ако е вярно програмист, трябва да вижда опасността и сериозно може да се осъмниш в кадърността му. Защо няма такова в Германия? Има в Естония, но там се гласува през програми, а не през браузер и въпреки това е риск. Най-малкото е на доверие, дали няма да извадят, че например Местан е гласувал за ОП. ;) Създава много проблеми, сега се сещам за поне 7, за които не мислят. Първо се мисли - после се действа. Блогър е пишещ в блог - има готови такива с няколко стъпки се инсталират - WordPress, Drupal и подобни. Тия дето боряват основното с тях, изобщо не могат да се нарекат програмисти - все едно някой знаещ 2+2=4, да го наречеш математик. Нататък вече ако се разбъркват из кода е съвсем друго, но аз му викам на писаното там сметище от код.

осъмниш=усъмниш ;) По-добре да се поправя сам.

Българите в ЕС могат да гласуват само за избори на ЕС. Те нямат право да гласуват на местни избори в страната която живеят, освен ако имат двойно гражданство, което обаче обикновено не е позволено. Освен това те плащат многократно повече данъци от живеещите в България, а тези пари се връщат в България. Затова те имат не по-малко право да бъдат граждани на България с избирателни права! Нещо повече - парите, които българите в чужбина пращат в България (около 4-5 млрд euro годишно) са неколкократно по-големи от чуждите инвестиции в България. Те се харчат в България с ДДС и спасяват от гладна смърт техните родители в България, които не могат да преживеят със своите пенсии!!! Ти ако не помагаш с пари на своите родители, други българи го правят!

Данъците които плащат ги плащат на страната в която живеят и им е печалбата. Изкарват БВП на чужда държава, а не на България. Парите които цитираш, са НИЩОЖНИ спрямо тези, ако работеха тук. Да кажем че връщали 9 милиарда лв. Но те не отиват в държавата, а са за частно ползване. При максимума изразходване от 20% ДДС на стоки, те в държавата вкарват под 2 милиарда лева. В бюджета предвидените приходи на държавата са 33+ милиарда лв., а разходите 34+ милиарда лева. Примерно това прави 6% от приходите на държавата, а вероятно по-малко. С оглед количеството напуснали и че са работна ръка, а не деца и пенсионери, те трябваше да изкарват примерно 30+% от годишните приходи. Вероятно поне 6 пъти повече. Да не говорим, че унищожават България демографски.

Реших от любопитство да му търся името в интернет и му видях блога. Обикновен WordPress (работна рамка), точно както предположих. Страшно много хора боравят с такива, без да разбират реално от програмиране. Дори блогосферата на Майкрософт я били правили такава. Имам многогодишен опит с WordPress и би ми било странно програмист да прави собствен сайт на такъв. Прави го ако го изискват и за специфични нужди. За примера съм оправял около или повече от дузина (12+) хакнати такива сайта. Най-често си вървят с хака направо сваляните приложения за тях, но има и масови, където днес може да хакнат 5000 такива сайта намерени из търсачки. Та такъв човек много трудно ще ти говори за електронно гласуване. Има огромна вероятност да е некомпетентен.

WordPress блоговете са безплатни, като средствата за работа с тях се изтеглят безплатно от Microsoft... затова са толкова разпространени... Хостването на лични сайтове на WordPress доставчици също е най-евтиното... Всяка ученичка може да си създаде такъв блог... на времето ученичките си правиха тетрадки-лексикони с много изрязани снимки, сърца и лирични писания, отнемаше повече време обаче... Не се прави на специалист, защото се вижда, че не си работил с WordPress...

"Блогърът, живеещ в Германия, Боян Юруков".. малиий, к'ва достойна " професия", пък и акъл раздава ...??!!

Правният секретар на президента Радев е автор на текстовете за уседналостта Емилия Друмева, червен чугун и комунсит и в червата. "Професор" по обслужване на БКП. Радев се изживява като Тръмп, и също като Тръмп върви към импийчмънт.