Коментари - Само фирми ще търгуват с кабели и скрап | dnes.dir.bg
назад

Само фирми ще търгуват с кабели и скрап

Физически лица няма да могат да продават жп релси и електропроводници, предвиждат предложения за промени в Закона за управление на отпадъците, съобщиха от правителствената пресслужба.

Обратно в новината

Коментари - Само фирми ще търгуват с кабели и скрап | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hай после! Tтрябваше да стане м н о г о отдавна. Bсе пак е станало де! BRAVO!

....какво са виновни базите за метали ,че цинго-минго решил да краде релси.Да хванат цинго и до стената и по един в десетката,на десетия и кражбите ще спрат.

Когато преустановят изкупуване от физич. лица; като се вземат данни от продавачите - ще спрат и кражбите -не само цигани крадат, а и българитв.

И това правителство живее на Луната, май. Всеки знае, че в гетата има работилници, в които отпадъците с небитов характер се претопяват. А какво ще става с отпадъците от битов характер? Достъпът до тях и предаването им свободни ли ще са?

само така.еи това ако го свуршат-евала.стото от 20 години всеки знае за какво става дума, а си траят мама им да... никуде не мозе физическо лизе да продава еи така анонимно метали. чакам следващата ступка- залозните кусти. там сусто трябват радикални промени *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това значи, че ще се увеличи битовата престъпност в апартаменти, къщи и т.н.

За Държавата, общините и монополистите добре, но какво ще стане с обикновените хора, които са пропищяли от терора на циганските банди?!Не остана къща по селата и вилните зони неотарашена, не остана маза неразбита.В 90% от случаите са цигани.Който се справи със ситуацията, ще стане национален герой, гарантирано!

И сега кво? Утре циганите ще си основат фирми и пак ще продават железа.......... И все едно нищо не сте направили уважаеми господа - мислители!

А неграмотен циганин без постоянен адрес няма начин да мине през Агенцията по вписванията.

и на тва ще му намерят цаката :)

Достатъчно е един циганин с адрес да направи фирма. После останалите ще захранват фирмата и всичко ще е "легално". С други думи - нищо не са измислили.

Ей, аз сега как да предам релсата дето е в мазата?

като начало добре,като изпълнение ще видим,открит остава въпроса за пунктовете за изкупуване на вторични суровини,една част от тях са нерегламентирани,а друга необорудвани както трябва/площадка,електронен кантар,пропускателен пункт със замерване за радиоактивни материали и.н./ и трябва да са базирани извън жилищните квартали.

Айде секи сиган юрдическо лице

Радвам се за това предложение. Сега ще видим какво ще се приеме в крайна сметка и дали няма да се получи неработещ закон. Всичко е във вратичките които обикновено се оставят. Ако наистина спрат циганските кражби с ръка на сърцето ще призная това за успех на правителството. Но като гледам за какви пари става въпрос все си мисля, че ще се окаже някаква схема за смяна на играчите на този пазар.

Малко офтопик, но за циганските фирми..ми те ги има и във Великобритания. Онзи ден ходих да си изкарам осигурителен номер (еквивалент на нашето ЕГН) вътре имаше поне 5-10 двойки цигани (наши или румънски не искам да знам) всички чакаха за тези номера с един бабаит като работодател начело на групата. Не че ще работят...неее...напротив този номер им дава право на помощи от правителството. Но нека им на англичаните щом си правят законите такива, че образованите от БГ да имат проблеми с work permit-и и прочие, а крадците и измамниците да си влизат лесно-лесно. Ха, дано да има изядат ушите и измучат социалната система както изсмукаха нашата. Чакам също да видя как ще им разсфасоват инфраструктурата за желязо....

Моля те! Не го пожелавай -те си знаят как да режат от мечтите на манго -щом си там, знаеш колко негови подобия са придобили почти човешки облик там. Дано успеят да очовечат инаште полумаймуни, че ние не ставаме за нищо.

Помощите са до Април. След това край на всички видове помощи, а чернилките които живеят по 20 човека в Квартира ( плащана от държавата ), ще започнат да плащат от 90 лири, на 290. ;) Няма вече, това което е било преди. Да не говорим, че с това ДДС ( english VAT ), което дигнаха от 17.5, на 20% избиха зъбите. Бензина скочи с над 50%, както и почти всички стоки де. Пакет тютюн 5.40, 20 грама

Еее, добро утро!

Бедния чичо с многото фирми без проблем ще продава метали.Аз лично имам около тон отпадъчно желязо и ще го продам без проблем напролет,когато най-вероятно цената ще е над 60 стотинки.

То всеки 3-ти българин има фирма ... :)

Е, па то и сега малко ли фирми има регистрирани на цигани, сакати и социално слаби? Още повече ще станат!!!

предвиждат предложения за промени... Бях пропуснал да го видя А нали се сещате, че никога няма да го приемат, особено за площадките извън града. Явно комисията, която го пише, доста пари ще лапне от няколкото големи играчи в страната ;)

Че и сега си има цигански фирми, които контролират дейността по краденето, претопяването, предаването и разпределяне на парите. Нищо не пречи да избачкат, какъвто си искат сертификат и договор. Излязлото от употреба метално оборудване да си го предават само собствениците - електро или ВиК дружества, ЖП-то! А парите от собствения им скраб да ги влагат в инвестиции! И всяко посегателство върху действащ или стар инвентар да се счита за саботаж!

ЕЕЕЕЕЕ....най накрая! Вееднъж и аз да харесам някое от решенията на мутрата ББ.

Браво на ГЕРБ имаше волята да промени законовите промени

Браво, най-после се прие този закон, който трябваше да се приложи още преди 10 г. Малко е 5 г- но все пак е по-добре от нищо. Сега остава да го разпечатат и разлепят по кварталите на заинтересуваните, щото те вестници не четат и ще мине много време докато се информират.

предвиждат предложения за промени... Сложи си очилата;)