Проблемът не е в заплатите на депутатите

Тия депутати с техните тлъсти заплати, с техните дълги отпуски и привилегии. Но проблемът е много по-дълбок

Обратно в новината

Коментари - Проблемът не е в заплатите на депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може ли авторчето на този... пасквил да ни каже, какво биха правили голяма част от тулупите, които са български депутати, ако не бяха такива и нямаха тези привилегии, които с нищо не заслужават??? И знае ли той, какъв е рейтинга на Народното събрание, и защо е такъв всъщност??? Питам, отговори търся!!!

Разбира се, че има проблем, но той зависи от гледната точка, през която се експонира! В Германия било така?!? Авторчето, я се позаинтересувай, колко милиона население има Германия и колко България!!! И като научиш това, то съпостави броя на немските тулупи в Бундестага, с този на българските им колеги в Народното, пък дано тогава нещо ти просветне, в което обаче силно се съмнявам!!! Градовете Стокхолм, Хага и Амстердам по-малки ли са от... многомилионна София, че там депутатите да могат да ходят на работа с велосипеди, а за нашите тулупи това да е... забранена тема??? Трябвало да имат по... 70 почивни дни на година, за да се срещали с... избирателите си?!? Това, последното, даже не си струва и да се коментира, защото е плод на развинтеното въображение на автора!

Проблемът не е в депутатските заплати. Нито е в това, че един човек ще е имунизиран от корупция в зависимост от това дали получава 2 или 20 хил. лева. Когато застава на пътя на 10-ки и 100-ци милиони. Проблемът е, че всички останали са прекалено бедни, ограбени, подтиснати и обезверени. Проблемът е, че 3/4 от българите ( а те не живеят само в София) работят колкото да се изхранват. Проблемът е, че в цели области на България, цигарите в кутия се възприемат като лукс и признак за стандарт. Проблемът е, че за повече от половината млади хора единственият изход от "живот за един хляб" е чужбина, а ако не заминат, другият им изход е престъпността. Проблемът е, че хората не виждат шанс за развитие, а оттам и смисъл да се развиват. Проблемът е, че за това, което един човек харчи за дискотеки в София (един път седмично по 100лв - 400лв на мес) други работят по цял месец и то ако работодателя - местния феотдал, реши да им плати. А ако не им ги плати, никой не смее да се оплаче. А ако се оплаче, нищо няма да последва. Това е проблемът. Иначе аз получавам повече от един депутат. И не съм далаверажия, на заплата съм. Учил съм. Знам и мога, и получавам пари за това. Но съм бил на места в България, където ме е срам да кажа колко получавам.

Защо да не е проблем?Защо за българите няма доктойно заплащане за което те трябва да работят ,а за тях да има?Проблем е и то голям.Проблем е и бройката на депутатите и субсидиите също. Стига ,не се ли замисляте до къде ще доведе това?Какъв е рейтинга им?Нула ,кръгла нула.

Това мнение на дир-а се покрива с мисленето на един алчен,безотговорен ..и безморален депутат от българския парламент...!? Иии парите са важни ...-защо народните представители са в парламента ..!?Разбира се да творят закони и работят в името на избирателите си .., а не за собственото си облагодетелстване ,криене от наказателно преследване и ..извършване на престъпления ..!?.А дали е така в 44-тото НС...!?

Някой замислял ли се е, колко от депутатите си вършат работата съвестно? Според мен процента, на такива депутати е доста малък, да не кажа нулев. Ето и най-елементарна логика - гласуване с чужди карти. Има случаи, когато един човек гласува с пo 5-6 карти. При тази ситуация, всички са в нарушение - единият, че гласува от името на други, а другите, че не са в залата, а техният глас се брои. Но като се има предвид, че това е най-малкото, което се нарушава, се стига до извода, че всички тези, така наречени народни избраници, са не за оплюване, ами за бой, та да не кажа и нещо по-силно.

Естектвено, че не е проблемът в размера на парите, а в размера на депутатския морал. Проблемът е в доходите на хората, които хранят депутатите, които пък си определят все по-високи заплати. Проблемът е и в качествота на избранниците. И на последно място в тяхното количество. Преди две години се обърнах с молба за съдействие към депутатката от ГЕРБ инж. някоя си, за да бъде предотвратена злоупотреба в железницата. Тя беше бивша сигналистка в жп-то. Тя реагера, като блокира страницата си във Фейсбук и прекъсна контакта. Едва ли някой знае, че има такава депутатка. ЕДва ли се знаят имената на още поне 100 депутата в Парламента.Ето в тези мъртви души е проблемът

Ама много ги пазят в Дир.бг депутатите бе. Бях написал и името на депутатката и веднага изтриха коментара. Е аз ще напиша само името три коментара по-надолу.

Да, г-н Дичев ! - Проблемът е Несамо заплатите, привилегиите и нищоправенето+Кражбите на "наште" "избранници" ! - Е Системата ! - "системата" на Вси"наште" . ------ Е Казано : - с Вагабонти НЕ се преговаря ! ---> ВЪН !!, просто - всички ВЪН !!! ... Се Премахват партиите. Се СКРАПИРА Вонята, която Вси"наште" Целево поддържат. ...и Едновременно Се създава Адекватно&Ефективно Управление от Хора Знаещи&Можещи. Реални, Доказани и с АбсолютноНикаква партийщинка. Селектирани и Работещи ОТ и ЗА Нас-Всички в Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност. + Незабавно НовНюрнбергски у Нас !

Вярно е, че "Проблемът не е в заплатите на депутатите", проблемът е, че не ги заработват.

Този "автор" като ни насажда една сбъркана философия за човешките ценности, вероятно си вярва, че наистина ще му повярваме. И проблемът, ако изобщо има някакъв проблем, стои дълбоко в ламтежа за обогатяване, за привилегии на другата категория хора, тези богоизбрани наши "представители", които искат да бъдат над всички нас. А проблемът може да бъде решен от раз от самите нас, тъй като народът е суверена на тази ДЪРЖАвА. Стига да имаме смелостта и достойнството, наистина всички да стегнем юмруци и да заявим твърдо своите категорични условия.

Не виждам депутатите да вършат някаква работа. Нищо не зависи от тях, накрая натискат копчето така както са казали Бойко Борисов/Цветан Цветанов/ , Корнелия Нинова, Валери Симеонов, Волен Сидеров, Каракачанов и Сараите. Това не са народни представители, това са лакеи и марионетки. Дори и заплата равна на минималната пенсия им е много защото и нея не заслужават за "труда" си.

А мен никой не ме пита как си изкарвам прехраната/заради забраната/

Това е името, което Ви обещах. КД

кой е решил,че държавата трябва да се управлява от депутати-хлеб*арки,които не спазват никога положената клетва ?тези същества не виждат и не чуват ИЗОБЩО проблемите на тези,които ги хрантутят .истината е,че каквато и да е системата -винаги плащат балъците !

Автора е нищо повече от обикновен подмазвач!

Самото определение "популизъм", вече показва принадлежност на автора към определена политическа сила. Казва се, че предложението е "ПОПУЛИЗЪМ" и по този начин хем се оправдават управляващите, хем се заклеймява опозицията като търсеща евтини дивиденти. Значи така: МЕН РАЗСЪЖДЕНИЯТА И УМОЗАКЛЮЧЕНИЯТА НА АВТОРА НА СТАТИЯТА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ! АЗ ИСКАМ ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е ПОПУЛИЗЪМ! Искам да ми се отговори на следните въпроси: 1. Колко справедливо е, депутатските заплати да растат автоматично с увеличаването на средната работна заплата? Какъв "популизъм" има в искането, това да не е така? 2.Защо е "популизъм" искането отпуската на депутатите да е като на останалите българи. Кой има отпуска 70 дни! 3."Популизъм" ли е да искаш депутатите да са солидарни с народа си, когато той е затънал в мизерия? Не е ли това и справедливо и морално? 4.След като се счита, че това е ход на опозицията за печелене на дивиденти, защо ГЕРБ не направиха това предложение и да оберат лаврите? Според мен статии от тоя род са поръчкови, слугински статии. Те целят да защитават управляващите, като се вика на черното,бяло. ЗАЩОТО КАКВО ДРУГО Е ОСВЕН СЛУГИНАЖ, ДА ТВЪРДИШ, ЧЕ НОРМАЛНО ЧОВЕШКО ИСКАНЕ БИЛО "ПОПУЛИЗЪМ"!

Защо БСП не внесе предложение и за намаляване на партийнта субсидия или дори изравняването и за всички парламентарни партии. Защото сега тази партия с повече избиратели, получава повече пари, с които да купува повече избиратели и да назаначава повече роднини на заплата в партийната централа..

До ''Шошко,, - не ,,форум'', а ''кворум''.

Днес, 2018 година да не се страхуват от плюнки другарите с партийни книжки от бкп и наследниците й от партията на другарката нинова, бивша седесарка. Отдавна е минала 1990 година и сдс не управлява от далечната 2001 година. Да стоят днешните по опашки, защото няма сдс и няма плюнки т.е щи се прибират сухи. Цъфнахте и вързахте като при бащицата тодор живков

Г-н Дичев много е писал, но проблемът му е убягнал. Дразни не популизмът със заплатите, а липсата на адекватно поведение на самите депутати. Те просто не ходят на работа, залата е празна. Особено в понеделник и петък, ха познайте защо. Този Правилник който си гласува всяко ново НС, с нищо не променя миманса от 80%, който сам не знае какво прави там, освен да следи вожда на групата си и да внимава как гласува. За какво им се плаща, когато бай ви Борисов в опозиция излизаше с крилатата фраза "Защо да ИМ правя форума?". А ронеше крокодилски сълзи за "златния пръст" на г-н Сидеров. И цели седмици ТОЙ и свитата МУ подчинени се водеха самоотлъчили. И щуротията с това животно "форум", идват сутрин, отчитат присъствие 180 депутати, редовно заседание, гласуване с обикновено мнозинство, а в залата по-малко от половината.

Като си тръгнал да пишеш по темата "депутати и заплати", драги ми Ивайло, трябва да си по-точен с числата: - 3540 е базовата депутатска заплата; - върху нея се назначава "клас", който за депутатите е 2% ; - пенсионерите-депутати получават И пенсиите си, които са максималните; - депутатите получават и още 2/3 от базовата заплата - т.н. "безотчетни"; Отделно са другите привилегии, които си изброил в писанията си! Въпросът е срещу тези пари и привилегии какво получават хората и доволни ли са от работата на депутатите?! Ами виж рейтинга на парламента и ще си отговориш сам!

Че ако има висока заплата, един депутат няма да се корумпира, е абсолютно невярно ! Зависи от неговата същност и ценностна система. Ако е мегаамбициозен, нахъсан провинциалист с фикс идея да бъде "успешен" /успешен за него и семейството му, разбира се/ нито високата заплата, нито някаква друга сила може да го озапти да не се корумпира. А повечето /даже преобладаващото мнозинство/ от тези хора са точно от тази злокачествена категория, и именно заради парите от корупцията те така неистово драпат /а и си плащат !!!/ да станат депутати.