Русия е доставила в Сирия модерна противоракетна система

Русия за първи път достави в Сирия модерна противоракетна система, съобщи "Фокснюз", позовавайки се на трима ненаименувани служители от администрацията в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Русия е доставила в Сирия модерна противоракетна система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много си се затъжил за боклуците от ИД. А за горивото не знам. Знам, че Руснаците си построиха завод за унищожаване на плутоний, а Американците не можаха. Имат си и ракетни двигатели, дето на са на "кюмур", а едни други пък все се заиграват с батута.

Системата е върхът на технологичния гений! Само че не разбрах къде се намира парния двигател и контейнера за въглища?Предсавям си обаче колко модерни са руските лаптопи,с които работят наводчиците!

"Целта на доставката не е ясна, но един от служителите попита саркастично: Нусра няма никакви военновъздушни сили, нали?." Ами трябва..."да побързате"с доставките,явно:)))!!!

леле краварити и ибрикчийти им са насраха от една 20 годишна система:) вън изродите от юропа

РУСИЯ ДА ИЗГОНИ ЯНКИТЕ И ДА ДОСТАВИ ТЕХНИКА НА НИВО В БЪЛГАРИЯ ЧЕ МИ ПИСНА ДА ГИ ЧАКАМ -------- СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ , 1 МЕСЕЦ .

Маскви-ич!

Русия е доставила в Сирия модерна противоракетна система, такава каквато имахме и ние преди 1989 г. и която нарязахме на скрап като условие за да ни приемат в НАТО.

Вземи почети малко! Има книжки, вестници, информация в интернет! Все някъде пише що е туй С-300ВМ4, нали? После може да опиташ пак да сипеш бисери!

Сега е времето Асад да действа хладнокръвно и да избие безмилостно всяка талибанска зган за назидание на САЩ и всички други малоумници по света. ЖЕСТОКОСТ ЖЕСТОКОСТ и пак ЖЕСТОКОСТ. Те тези полуидиоти само от това разбират.

Продължавате да наричате туй момче от жунглата президент.

Подготовка за американския план "Б".

Мое лично мнение е, че Путьов реагира адекватно на заплахите, даже с малко закъснение. Макар, че кравите нападнаха веднъж правителствените войски на Асад и осигуриха въздушна подкрепа на рожбите си от Ислямска държава, свалиха и един руски бомбандировач, от тук натам ще им е доста по-трудно да действат по този начин. Нещата се затягат доста с Алепо, защото явно там са основните американски части и ако Руснаци и Сирийци го превземат, войната ще е към края си. Ще остане само Ракка. Само че ИД ще е отрязана от снабдяването си откъм Турция. Това ще е тежък удар за Турците и за САЩ !

и аз така мисля. А рашкит, ша додат ли да праим Белене?

На рашките и е през оная работа за Белене. Те парите ще си ги вземат и без да се налага да се белят. На нас също Белене не ни трябва. Ние трябва да си търсим парите от тези които са сключили договора от наша страна. Защо не ни трябва Белене ли . . . ? Ами ще ти дам подсказка . . . . прочети за МАГРАВ и Иранския Ядрен Физик Мерхан Кеше, който уби 3-тата световна Енергийна война в зародиша и. Сега никой вече не знае тия идиоти за какво се бият . . . освен ако не се вслушаме в обясненията на тия които смятат Кравите, Турците, Папите и ислямистите за Сатанисти . . . !

Тази вечер, предполагам, мненията тук ще бъдат сериозно орязани в унисон с вашингтонската пропагандна линия, след застъпването на смяна на дървосекача...

От мукава ли са,бе?

Не виждам защо е цялата истерия...руснаците разполагат защитна система, за да не мине през главите на някои запалени генерали да свалят сирийски или руски самолети, като слушат личности от рода на Маккейн. Него вече са го сваляли над Виетнам, не знам защо иска и на други да се случи същото.

Изпълнителният директор на Лексингтън Институт Лорен Томпсън в статия за списание Forbes твърди, че руската армия може с лекота да прегази американската войска и да утвърди доминиращото си положение в региона при евентуален конфликт в Сирия. Ако конфликтът започне, САЩ ще се сблъскат с логистичен кошмар и непреодолими проблеми от технологичен характер. Загубата на позициите на САЩ в Близкия изток и утвърждаването на Русия, като основен хегемон в този регион ще бъде предпоставка за отхвърляне на американското влияние в Източна европа и връщане на бившите сателити на СССР към нов глобален военен съюз с Русия.

ще стават 'гегемон' в близкия восток (или покемон) ама предстои мощна девалвация на рублата - този път с 10-15% . Дано да си струва.

Само дето, никой не виждам, да довършва работата си до край. Щото, като я свърши, кво ша праи? Тез пушкала, нейде тряа се продаат...

Големия брат достави такива средства на сирийските бунтивници и се закани да събаря руските самолети в Соирия, за да спрат да летят. Това е прясни инфо от снощи. Техниата е доставена през туция. Една седмица преди това същия брат обяви, че ще има терористични актове в големите градов на бившия брат. Следете различни източници, за да се ориентирате в истината.

Ако не "изяждаш" по някоя буква и ти може да забележиш някои истини.

Абе нищо ни ти се разбира бе човек! Какви са тези братя? Кой голям, кой бивш, па кой какво правел? Хич не е ясно! Дано на теб да ти е ясно.

Ами много просто защо! Путин каза, че се борят със световни терористи, както и че ще ги изгонят от Сирия и Ирак! На земята вече става ясно - терористите ядат пердах, въпреки натовските си офицери и скоро-скоро ще са аут. С С-400 руснаците парираха въздушната подкрепа на терористите, така че самолетите, дори и F-22 от раптори станаха на яребици! С С-300 ВМ4, чиято "специалност" са борба с крилати ракети, руснаците парират и другия основен инструмент за налагане на тероризма (като в Либия примерно) - крилатите ракети Томахоук! Така, че въпреки заплахите на терористите и техните началници в пентаграма, руснаците им стегнаха въжето около врата! Въпроса е дали ще им стигне акъла, ако въобще го имат, на тия Антихристи, да не натискат последния си коз - Ядрения Апокалипсис

На Путя?

И на теб и на мен манги няма да ни трябват като станем на пепел. На Путя също. За манги най-зейнали са ония Еврейчовци зад океана, ама може и те да се изпарят заедно с всичките си милиарди. Планетата е на път много скоро да се освободи от всички нас - дяволските изчадия . . . алчни, мръсни, подли и тъпи като г'зове !

Кво да си купува с тях? Петрол ли, злато ли, хляб ли? Пари му трябват на Бама-мама, щото всичко му е на кредит и вече не може да го плаща. Путя и без рубли ще си живее живота, ама манго джери, не го виждам. Май ще трябва да побърза да тегли енергия от слънцето, че ще му затракат зъбите от студ зимата...

Не всичко става с манги(ядене) трябва и акъл...

Спукана и е работата на джихадиската авиация! А израелците нямат проблеми, тях даже С-400 не ги лови!

Смешнико, я кажи от кога израелците не са атакували позиции на Хизбула в Сирия ?

Сега наскоро опраскаха н'екви сирийски артилеристи които без да искат са стреляли по израелската територия!И до колкото си спомням путопеерастията беше надала вой!

Вице-президента на Руската академия за военни науки Сергей Модестов счита, че в Сирия е прехвърлена С300В4, а не С-300ВМ "Антей-2500", както са съобщили западните медии. С300В4 по същество се явява нова система спрямо своите предшественици, защото има няколко пъти по-голяма контролирана площ и по-голяма далечина на зоната за поражение.Първият комплекс С300В4 е предаден на руските ВКС през декември 2014 г. Батарея С300В4 по принцип включва 4 пускови установки, но те могат да бъдат и повече.Според експерта разполагането на тази система има превантивен характер, защото нейната задача не е да противодейства на въздушни удари, а със своето присъствие да не ги допусне. С това се обяснява и реакцията от американска страна.

с късмет ще свалят 2-3 Томахавки. А 50? А 500? Наивно си и неуко.

А, защо тогава краварите така жално мучат ?

Сега сметни колко струват 500 ракети Томахок и виж дали някой в Белият дом ще се съгласи да плати тази цена за операция в Сирия.

Русия значително ще увеличи огневата си мощ и подкрепата за сирийските въоръжени сили като разполага с неограничени възможности за възпре евентуални действия на американските военни- заяви първият заместник-председател на комитета по отбраната и сигурността на Русия Франц Клинцевич.

а досега к'во правиха цяла година?

това правеха. Много филми си гледал мейд ин холивуд !

Факта, че там са доставени този вид ЗРК говори, че руснаците се опасяват от нещо и се застраховат от определени реалности.Както се отбелязва в статията,тези нещица едва ли са за защита от Ан Нусра поради очевадни причини, а именно-липса на авиация.И тогава следва логичния въпрос-чия авиация, освен руска и сирийска,против които очевидно ракетите не са насочени оперира в района.Заради едно действие на турските ВВС там бе доставен друг зенитен комплекс.За този, новия се твърди,че е за защита на корабите в Средиземно море, от които между другото бяха изстреляни крилатите ракети, убили много консултанти от израело-западен произход, довело до последвалите действия на САЩ.

Това е мрачна годишнина каза говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. Трудно е да не се признае,че те успяха в укрепването на режима. Мале, мале ! Като си спомня какви прогнози за руската намеса в Сирия даваха видни политици и знайни и незнайни американски анализатори. Горките американци, от както Путин е в Кремъл, все са неприятно изненадани. Като се започне от кратките срокове за въстановяване на руската военна мощ, мине се през изненадата - Крим и сега Сирия. Имам чувството, че неприятните изненади за американците ще продължат.

Сирийската армия и руснаците докладват, че са засекли комуникации в които терористите директно искат въздушна подкрепа и посочват координати. Нещата са много, ама много прогнили.

Докладват ! Е, няма как да не е истина тогава.

Е не бе, ше се бият с прашки. Някаква информация САЩ каква техника е закарала в Сирия или от Козяк не дават точна информация?

До дни САЩ нападат Сирия. Няма да дадат отрочето си, което трябва да унищожи света.

с прашките на наблюдателната ти жена ще се стрелят тия там май а ?

Щерев, гледай си прашките и другите там женски работи. Къде се буташ в мъжки разговори!

щях да забравя:в русия има 42,7 милиона пенсионери или една трета от населението на русия.затова е важно да им знаете пенсиите.

Войната подпалена от САЩ се разгаря във Виетнамски вариант.Горивата скоро ще се вдигнат тройно. Могат и 100% да са пенсионери като в Абу Даби например.

Станко, та какви са им пенсиите?Ти да не си руски пенсионер, а?

като си помисли човек колко е лесно да се обезмисли цялата луда касапница предназначена да запази или отстрани от власт башар асад:колко му е да го застреля някои луд телохранител.проблема е че след това вече ще големия хаос и жална маика на турция,европа,русия и които ви доиде наум.а ако имаше временно правителство правителство на прехода или национално съгласие това би могло да се избегне.но не.трябва да стане по гадния начин

същевременно докато путин се засили в нова надпревара на въоръжaването: средната заплата в русия през 2012 е била 1058 долара.средната заплата в русия през 2015 г е била 433 долара.спада от 2015 до маи 2016 е 6,1% процента според главния анализатор на сбербанк(наи голямата руска банка) значи средната заплата е спаднала на 407 долара на месец и двоино е спаднала спрямо 2012.според същата банка 66% от служителите(в русия) работят за по ниски заплати от средната заплата.минималната заплата в русия от 1 07 2016 г е 116 долара а преди това беше 97 долара като минимума за да можеш да живееш в русия според министерство на труда е 146 долара.да оставим настрана че неизплатените заплати според министерство на труда са 4,5 милиарда рубли или 65 милиона долара.самоубииствата на пенсионери в русия е ежедневие.средната пенсия според росстат е 12080 рубли или около 160 евро като в крим хора живеят с по 8000 рубли.медведев като отиде в крим каза буквално:пари няма дръжте се!индексацията на пенсиите е около 4% годишно което е много по малко от инфлацията.ако един пенсионер не работи живее много лошо.следващата индексация на пенсиите е 2017 г.дръжте здраво другари!

Санко, Станко, смешнико ! Много цифрички си написал за Русия, затова аз щети дам няколко за САЩ. Неотдавна, един наш известен математик посочи, че ако дългът на САЩ трябва да се изплати от американското население, вкл. новородените, то на всеки американец се падат по 200 000/двеста хиляди/ долара. Знаеш ли какво означава това ? Означава например, че за да платят своя дълг , тези с най-висок доход от Манхатан / 96 941 дол. за 2015 г./ трябва да работят над 2 години без заплати. В същото време , тези с най-ниско годишно възнаграждение от окръг Катрън /16 280 дол. за 2015 г./ трябва да работят без заплати над 12 год. А, средният американец с годишен доход от 42 050 дол. за 2015 г. трябва да работи без възнаграждение почти 5 години. Както казват руснаците - Такие брат дела.

..до Нового года Руският бюджет при който и сега мизерстват е разчетен при цена на нефта от $50/барел. Цената на Urals е под $40 за Януари Септ2016. А ти мило се вайкаш за дълговете на САЩ :)))

БРЦК

Що не вземеш да кажеш цифрите преди Путин и сега? Що смяташ заплатите в $? Американците и завладяните им територии чрез санкции и финансови измами свалиха курса на рублата наполовина спрямо $. И това без никакво икономическо основание - чиста финансова спекулация. Също така удариха и цената на горивата - основно перо в бюджета на руснаците.

'чрез санкции и финансови измами свалиха курса на рублата ' Аз пък мисля че виновен е Путин и безотговорното му местене из крачолите на определен орган.

за сирия :там нищо не е приключило и е рано да се говори за успех.факт е че ислямска държава почва да загива,факт е че цял свят се бори с тях включително и русия. русия ще избие всичко живо което е опонент на башар асад и така ще създаде огнище на перманентен конфликт=така или иначе башар асад ще си иде един ден.мир в близкия изток и по конкретно в ливан и отчасти в израел няма да има никога докато башар асад е на власт и потдържа хизбула.но понеже тои е машата на путин в борбата за надмощие в близкия изток те си го пазят.още много бежaнци ще ни доидат на гости докато путин и кои знае кои американски президент се налудуват

Отряд руски кораби и подводници плуват към САЩ и в близост до сградата на ООН,да подкрепят при гласуванията своятя фаворитка Ирина Бокова.

Сигурно и Орел е между тях - едва я закърпиха след пожара. Ползва рециклираните валове от Курск.

питаш поляците,изпитващи голяма любов към Русия,ще дадат цялата си територия на САЩ и НАТО,да ги защитава от "миролюбивите" си съседи.

Па те винаги са си я давали..Слагали са се на кой ли не! И на немците, и на англичаните, и на франсетата... А сега на лудите крави:) Дааа шляхтите са си големи стелки!!! И не са никакви славяни! Щом се кланят на Папата и са католици! истинския славянин, е православния славянин!

Какво общо има етнолингвистичната група с религията???

АК - 47, знаеш хорошо и руский язьiк,ругаеш прекрасно понашему.Тьi настоящии рускиий мужик .

Не само цъкам по руски...Но и от скапаната мова разбирам по нещичко:) нали така бре укронаци:) Как е под Дебалцево и Иловайск:) Още ли ви разнасят подивелите кучета труповете-мършата на бандеровците?:)

Специално за АКо :поема за Донецката република и новите им паспорти: 'Я достаю из дырявых штанин Херню непонятного цвета... Читайте, завидуйте, я гражданин Государства, которого нету...'

бе той ак-47 добре си знае ма ти кат глеам ка си наблъскал ер-малкото ....бетер си от руснак ..повече на чукча мязаш май

Вьiй "болгари" с рускам самосъзнание знаете болше меня нашие новьiе оружие.Молодцьiй ребята.Мьiй вас ждем в Красная армия.Не нада вас купить.Вьiй без денги продались.

Къв руски войник си ве...Педал нещастен!! Ти си едно укробидло, или по точно блядка недоебана бандеровска!!! Пиши си на мовата бре фаги недоклатено нещастно украинско!!!

НАТО и САЩ са агресори и военолюбци,щото инсталирали ракетни установки за ПРО в Румъния,Полша и Балтийските републики да вападат Русия, а Русия ходили да питат ООН и като са получили разрешение са инсталирали ракетни установки за ПРО,да пазят Русия през девет морета и планини.

Тази модификация н С-300 се отличава доста от базовия вариант..базовия вариант е колесен, и е създаден за прикритието основно на тилови обекти..Докато гладиатора, е с верижно шаси, което позволява да следва руските танкови и механизирани колони...ато осъществява прикритие непосредствено на войските...Затова и е избрано верижно шаси, отлична проходимост по трудни терени..точно както танковете и БМП тата и БТР ите....Човек би каал, че руснаците очкават да вкарат и сухопътни войски..За да разчистят най=после, тия отрепки Джихади Джотата- протежетата на Краварника от ИДИЛ и Ал Кайда!!!!!

Статистика UNESCO за 2013  ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 1-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

ФАКТ!!!!!!!!!

що се отнася до крим нещата не стоят точно така.крим е с особен статут много отдавна.в случая това си е агресия и анексиране на чужда територия.русия е подписала всички международни договори за крим включително и е гарант на мира в украина поради което украина си наряза ракетите.нали се сещате че ако украина имаше ракети нещата щяха да стоят по различно?в случая путин си прави каквото си иска щото има ракети и като го знаят колко е луд никои не смее да му каже нищо.ние що не си върнем беломорска тракия?а де?

Станко,Станко, ние тия където си ги написал сме ги чували много отдавна.Интересно, каква песен щеше да пееш, ако в Севастопол се бяха настанили американците с благословията на днешните Бандеровци, настанили се в Киев.Явно тогава щеше да възтържествува световната демократична справедливост, повеляваща-USD над всички.

за сирия :там нищо не е приключило и е рано да се говори за успех.факт е че ислямска държава почва да загива,факт е че цял свят се бори с тях включително и русия. русия ще избие всичко живо което е опонент на башар асад и така ще създаде огнище на перманентен конфликт=така или иначе башар асад ще си иде един ден.мир в близкия изток и по конкретно в ливан и отчасти в израел няма да има никога докато башар асад е на власт и потдържа хизбула.но понеже тои е машата на путин в борбата за надмощие в близкия изток те си го пазят. в момента затварят автомобилни заводи и спират произвоството им.какви заводи строи русия?проблем за русия е подписан договор според които митата за внос на автомобили ще спаднат рязко през 2018г и няма смисъл да строиш заводи в държава която ще ти ги национализира един ден. завода на зил едно от крилата е предадено на ермитажа януари 201ш.генералния директор на автоваз бо андерсон които беше натоварен от рено да възстанови автоваз напусна март 2016.писа в туитър:това няма оправяне.не мога повече.та по полека с хвалбите.това също са факти.

средната заплата в русия през 2012 е била 1058 долара.средната заплата в русия през 2015 г е била 433 долара.спада от 2015 до маи 2016 е 6,1% процента според главния анализатор на сбербанк(наи голямата руска банка) значи средната заплата е спаднала на 407 долара на месец и двоино е спаднала спрямо 2012.според същата банка 66% от служителите(в русия) работят за по ниски заплати от средната заплата.минималната заплата в русия от 1 07 2016 г е 116 долара а преди това беше 97 долара като минимума за да можеш да живееш в русия според министерство на труда е 146 долара.да оставим настрана че неизплатените заплати според министерство на труда са 4,5 милиарда рубли или 65 милиона долара.самоубииствата на пенсионери в русия е ежедневие.средната пенсия според росстат е 12080 рубли или около 160 евро като в крим хора живеят с по 8000 рубли.медведев като отиде в крим каза буквално:пари няма дръжте се!индексацията на пенсиите е около 4% годишно което е много по малко от инфлацията.ако един пенсионер не работи живее много лошо.следващата индексация на пенсиите е 2017 г.дръжте здраво другари!

Самите другари ще го сменят съвсем скоро, главозамая се.

в крайна сметка доброто ще победи , хората се развиват по-добре със свобода и салам, не с плутонии и ракети

Войната е в изначално заложено в човечеството. Защо мислиш че доброто ще победи.

Забелязвате ли колеги, че откакто Русия се върна в световната политика, говоренето на българските русофоби заглъхна? На всички ни е ясно, че Българските русофоби не са нищо друго освен платена клиентела, всеки може да се сети чия. Нашето русофобство не е автентично като полското или унгарското, очевидно става въпрос за слугинаж. Домораслите българските русофоби не могат да се ориентират в момента коя е правилната линия. Не са им спуснати опорни точки....най обикновенни измекяри-ето това са нашите русофобиМбу-а-ха-хаааа

Забелязвате ли колеги, че откакто Русия се върна в световната политика, говоренето на българските русофоби заглъхна? Говоренето им секна, но започнаха да вият грозно като чакали. Особено и откакто Европа е в опасност да бъде превзета от чалми, които пак техните господари докараха. И какво да кажат сега осраните зад?

щатите са като малко джудже пред военната сила на тримилиарден БРИКС. Къде се навират, не виждат ли БРИКС решават какво и къде.

Това е проблема, че САЩ и сие не искат да приемат факта, че пъпа на света вече е Азия, а не Северна Америка.

Аз

Сармат. Една ракета превръща в лунен пейзаж територия, колкото Франция. Не съществуват средства за засичането и още по-малко за унищожаването ѝ. Вече в процес на изпитания. Към 2018 - на въоръжение. САЩ няма нужда да приемат каквото и да било. Всичко ще се случва независимо от тяхното желание или нежелание. Решиха да си играят на войници. Е... наиграха се.

Ето ви малко статистика за външния дълг на развития запад! Всичко е в трилиони! САЩ - 18,540,448,667,000 106% от БВП Великобритания - 9,590,995,000,000 406% от БВП Франция - 5,750,152,000,000 222% от БВП Германия - 5,546,869,000,000 145% от БВП Люксембург - 3,472,282,000,000 3 443 %! Малеййййййй))))Да, няма грешка! Всеки гражданин на Люксембург дължи по $ 3,696,467 (почти 4 милиона на човек, включително и на новородените) Швейцария - 1,610,897,000,000 222% от БВП Канада - 1,337,445,000,000 90% от БВП Холандия - 2,526,895,000,000 316% от БВП Швеция - 1,145,785,000,000 187% от БВП Грантоядите връщайте парата, която прилапахте за писане на анти-руски лозунги,че западнярите съвсем заборчняха заради вас ))))) Мбу-а-ха-хаааа

Общите дългове на света са над 200000 трилиона, затова и света в който живеем е такъв!

Pesh0

Добре де , на кого се дължат тези пари :) не е ли това въпроса ? Ако дължа 500 лева на банката имам проблем . Ако дължа 500 милиона банката има проблем

До колкото аз го разбирам, всичко зависи колко природни ресурси и роби контролираш. Ако имаш много природни ресурси и роби можеш да имаш големи "заеми". В случая САЩ раздават баницата и UK са налапали доста голямо парче...

Въх, малии ко ши праим сига ???Направо да земем да са предадем и да напраим от НАТО ,Варшавски договор ха ха ха ха ...

Щом американците отчитат, че режимът на Асад се е укрепил, още много страдания очакват сирийците. Но да се надяваме, че по-нататък и на тяхвана улица ще изгрее слънце. Пранът на Кери е добър. Ролята на американците ще се ограничи до снабдяване на бунтовниците с оръжие, които да воюват за свободата на родината си.

Шило

За това ли воюват, Калчо? Я кажи сега, каква е структурата на тази опозиция, имат ли единно ръководство, визия, цели?

Да имат цел, и тя е да изритат руския агресор!И да ,ще я постигнат!И да, Путин ще отговаря за свалянето на малайзийския самолет и убийството на 290 невинни пътници...

Разбира се че имат - ЦРУ, Белият дом, Меркелица :))) Скоро обаче няма да имат. Путин ги прецака по всички параграфи. Дори е поставил ултиматум на "черното в бялото" (онова в САЩ) да си прибира летящите талиги от БГ, Румъния и другите страни, бивши членки на Варшавския договор. Та, онова черното в бялото започна да подвива опашка като помияр и само скимти на умряло. Турция също му показа червен картон, ама то (черното) май е далтонист и още не вдява как му се изпаряват шансовете в близките околности - близкият изток и северна Африка и ... Скоро май ще им направи резерват някъде из Северна Америка. Евентуално и коренните жители на споменатия континент Ще получат възмездие, и ще си отглеждат имигрантите от последните 300 години в зоопаркове :)))))

Бум! Изкараха документите на убитите наемници воювали срещу опълченците в Донбас за последните три месеца. Всички са груз 200. Четете кои Държави са пратили наемници! - 122 + още 211 (груз 200), човека граждани на Полша. - 112 (груз 200), човека граждани на САЩ. - 70 (груз 200) човека граждани на Канада. - 56 (груз 200) човека граждани на Латвия. - 60 (груз 200) човека граждани на Грузия. - 50 (груз 200) човека граждани на Естония. - 44 (груз 200), човека граждани на Великобритания. - 90 (груз 200) човека граждани на Литва. - 20 (груз 200) човека граждани на Австралия. - 12 (груз 200), човека граждани на Швеция + още 1 човек снайперист - 10 (груз 200) човека граждани на Азербайджан. - 80 (груз 200) човека граждани на САЩ Грейстоун. - 150 (груз 200) човека граждани на САЩ Асаdemi (до 2009г, Blackwater). -34 (груз 200) Прибалтийски жени снайперистки . -32 (груз 200) сътрудници на ЦРУ

Русия и САЩ ще се чукат по кокалчетата докато си подредят интересите, нас какво ни грее това?! Да създават си взаимно работа и се разсейват, което е положително, но не е достатъчно, за да ми оправи настроението.

СЛЕД КАТО ТУРЦИТЕ ИМ ЗАГЛУШИХА ЦЪ-400 НОРМАЛНО Е ДА ДОСТАВЯТ ДРУГ КОМПЛЕКС !!! ТУРЦИТЕ ЗАГЛУШИХА РАДАРА НА ЦЪ-400 СЪС СИСТЕМАТА KORAL НА ТУРСКАТА ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ ASELSAN !!! СЛЕД КАТО ЗАГЛУШАТ И ТОЗИ КОМПЛЕКС ДРУГО НЕ ОСТАНА !!! ТУРЦИТЕ ЩЕ ГО ЗАГЛУШАТ И НЕГО !!! АКО ЩЕ И ЦЪ-900 ДА ДОКАРАТ НЯМА ДА ИМА ПОЛЗА СРЕЩУ ТУРСКАТА СИСТЕМА KORAL !!!

Шило

Хахахаха, така я загрушиха, че от "Инджерлик" птиче не прехвръкна и самолет не излетя. Така ги обезоръжиха, та Ердоган отиде и коленици, че и ръка целуна за прошка. Видяхме ги.

Турската авиация беше приземена до момента в който Ердоган не целуна ръка на Путин в Русия ! Докато Русия не им Разреши да летят!

Може ли да стане война, та да се опарим и ние?

Не се страхувай МИЧЕ ние нали построихме магистрали и едните и другите ще минат по тях без да те закачат.

Ислямистите в Алепо са прекъснали водоснабдяването във всички части на града както в западните където се силите на Асад, така и в източните където са ИД и сие. Очевидно се очаква сега Запада да ревне за хуманитарна криза и да им помогне да се изтеглят и прегрупират. Утре в Брюксел ще се срещат САЩ и сие от ЕС.

Шило

Да забравят. Хуманитарната помощ ще се изразява в бомби от бомбардировачи върху терористите.

Логично действие на отправената от САЩ заплаха , че ще падат самолети, въртолети ! САЩ загубиха тотално авторитета си в Сирия ! И с оцапани гащи се измъкват по терлички, с една дума ни лук яли ни мирисали! Сега ще започнат да подхранват с оръжие и зенитни установки "умерените" от даеш, същите тези които режат глави !