Коментари - Данаил Папазов: „Български пощи” няма да се приватизират | dnes.dir.bg
назад

Данаил Папазов: „Български пощи” няма да се приватизират

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов обяви, че "Български пощи" няма да бъдат приватизирани.

Обратно в новината

Коментари - Данаил Папазов: „Български пощи” няма да се приватизират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти за Бойко ли говориш? Май не си разбрал, че той от няколко месеца не е на власт (за щастие).

Първо проверете какъв е ценза на персонала, които заемат места на такива с висше образование, че се слагат хора без образование на места за висшисти и се гонят другите. Защото всичко в тая България е с връзки. Проверете и тези в Бургас

Защо изпращането на всички писма от НОИ-Бс трябва да се извършва чрез -ва частна поща в офиса им на пл."Трапезица" ? Това не е ли вид"прихватизация", а гражданите да бъдат разкарвани да обикалят целият град и да бъдат стяскани , че имат писма от "държавна институция".

Всички пощи са шуробаджанашки родови имения.За какво висше образование говориш, там колкото си по тъп, толкова си по- удобен.Пък и много зависи на кого си човек.

И услугите им са най- евтини... Какви суми вземат банкоматите за преводи и транзакции, а доставят ли пенсиите на лежащо болния до леглото му?Тежко им на тези хора в студ и пек, а отговорността за чуждите пари могат и с живота си да заплатят при тази престъпност.

Който не е работил в поща, нищо не знае и си плямпа врели некипели...Просто да се намира на приказки, или да не скучае.

Който не е работил в поща, нищо не знае и си плямпа врели некипели...Просто да се намира на приказки, или да не скучае.

В Български пощи , спрямо качеството на услугата която предлагат - заплатите са направо космически. (Проблема не е само в Служителите , но и в неадекватната , закостеняла система "заседнала" някъде около 1900-ната година) За Сравнение: В САЩ изпращам колет от централната част на страната до източното крайбрежие - около 2000 км. Оставих колета в пощата в 16:00. На другия ден ми се обадиха в 14:00 часа че току що бяха получили колета с размер на видео касета!!! По малко от 24часа за цена от около 15 долара с USPS - Държавните пощи! Останах Изумен. И още едно сравнение - до сега имам над 100 колета получени в САЩ от други страни - главно Китай и Хонг-Конг. Само един не пристигна - оказа се по вина на изпращача. Мой познат в БГ вече има 3 неполучени от 14 колетчета. (Вината не е в изпращача) Изводите си направете сами!!!

пощальоните са два вида - възрастни и без образование, и млади с някакъв клас,но хитри,като повечето от младите са родословно свързани с възрастните.прилагат безочлива всички хитрини да не се получи препоръчано присмо;цинично взимат пари от пенсиите на пенсионери на домашен режим,а брутната им заплата със социалните расте до над 600лв за работно време от сутринта до обяд.излиза,че за пълен работен ден заплатата им е 1200лв.кой приватизатор ще приеме такъв състав и такива условия?

в пощата от години реформата тече в правилна посока- продават се веро, прах, четки за кенефи, кисета за баня и пр...

Заплатата не е самоцел. Тя винаги трябва да бъде обвързана с работата и да е различна за всеки служител според резултатите му, дори за еднаква позиция. Например на изхода на пощенската станция могат да се поставят 2 бутона ДА и НЕ с въпрос "Доволни ли сте от обслужването?", т.е. вратата за изход да се отваря автоматично само ако натиснеш 1 от 2-та бутона. После се прави някаква бонусна схема, например служителя на смяна получава по 50 ст. за всяко ДА. 50 човека да бъдат качествено обслужени - ето ви 25лв бонус на смяна. Само при подобен тип заплащане има мотивация и качествена услуга, която би довела повече клиенти и съответно увеличение на приходите.

...при народ при който основната фраза в речника му е "ибал съм му маата..."...стадо което не търси качество...!

Прав си, но повярвай ми има и доста хора които търсят точно това и поради тази причина, въпреки че го искат, няма да стъпят в пощите докато няма промяна.

реформата в постите да започне с нови постенски кутии,както е в USA. за да няма открадната кореспонденция и хварлени на пода писма от небрежните и безотговорни слугители.

Аз пощальоните на Български пощи вечно ги питам. Как може рекламните агенции винаги да влизат и да си натикват никому не нужните диплянки, а пощальонките все не могат.

Няма, разбира се! Само ще й разпродадат едни интересни имотчета.. колко миличко и познато!

Няма идиот, който да приватизира губещо предприятие. При това пощите ще са все по-губещи, поради това, че предлагат морално остаряла услуга. Лека им пръст.

Докато не се прекратят взаимоотношенията с ГРАБИТЕЛИТЕ ОТ ASP - силово наложени от ГЕРБ, да осъществяват инкасовата дейност и превоза на пратки на 2-3 пъти по-скъпа цена, отколкото струваше това на БП преди тяхното появяване, БЪЛГАРСКИ ПОЩИ ЩЕ БЪДАТ ТЯХНА ДОЙНА КРАВА И ПОЧТИ ВСИЧКИ СРЕДСТВА ЗАРАБОТЕНИ С НЕУМОРЕН И НЕЗАПЛАТЕН ТРУД ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗВАТ ЯКО ДИМ.... !!! РЕШЕНИЕТО Е В ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ЗА ИНКАСОТО, КАТО СЕ РАЗРЕШИ НА БП ДА СФОРМИРАТ СОБСТВЕНО ЗВЕНО ЗА ИНКАСОВА ДЕЙНОСТ (ТАКА КАКТО БЕШЕ ПРЕДИ ПОЯВАТА НА ASP), а на МУТРЕНСКАТА ФИРМА ДА СЕ ПОКАЖЕ ВРАТАТА...!!!

За Булпост не знам какъв им е проблема обаче Чайнапост не могат да смогнат с пратките. За въздушна поща се чака три седмици, за да се натовари изобщо пратката. Така, че ако нямате работа отидете и им помогнете де.

Пощите ще се оправят ако съкратят раздутата си администрация.Като се почне от ЦУ ,РУ-тата да се закрият и в ОПС-тата се оставят 5 човека администрация.Вижте как е в частния сектор,набляга се на производството и администрация сведена до минимум.В пощите трябва да се обеденят отделите.В седалищата на ОПС да се закрие ръководтвото на градската станция и се оправлява от Директор ОПС.Но и директора трябва да бъде читав човек да разбира , а не да е поставено лице и да си няма представа от нищо - само заплата да получава.Изнесените работни места като ревизор,експерт сигурност , компютърните специалисти трябва да са в щатното на ОПС-то - но преди всичко трябва да се огледа дали има нужда от тях.Техните работни места не следва да са лимитирани , а да се обследват да се види какво работят и тогава да се мисли следва ли да остават или да се закриват.Лоши години дойдоха много хрантутковци има на общата трапеза.Незабавно да се огледа ситуацията.Министъра трябва да огледа новата структура , защото в пощата все някой е човек на някого и не се бута.Пощите трябва да се формират като работещо предприятие с много малка на брой адмистриция и трябва да се обърне сериозно внимание и на Директорите защото са от кол и въже събрани - неграмотници.Директорите също трябва да бъдат с мандат , а не по 20 години на този пост - те се изхабяват .Мандата следва да не бъде повече от 3 години и ако се докаже като добър мениджър да му се дадат още не повече от 2 години.Знаете ли , че има Директори които не познават дейноста в пощите и работницити знаят и могат много повече от тях.През няколко месеца трябва да бъдат подлагане на тестване и то за много нещо.И на тях им липсва култура !

Правилно е решението. Приватизирането им моментално ще доведе до ликвидиране на губещите дейности, а точно те са социалните - осигуряват поне малко работни места по провинцията, пощальоните са тези които "наглеждат" доста баби и дядовци, носят им лекарства (щото няма аптеки), а и им носят пенсийките. Само лумпените от жълтите павета си мислят, че по селата е пълно с банкови клонове ибанкомати. При пенсия от 150 - 200 лв, да дадат по 5 -10 лева за транспорт до близкия град за да си изтеглят пенсията е съсипия за тях...

Кой пощальон носи лекарства? Ти съвсем откачи. Известно ли ти е, че в малките села кореспондецията се доставя в кметството или в кръчмата? Те не отиват до къщите на хората, ти ми говориш да им носят лекарства!

Ако бабата или дядото поискат да им купят "от града", пощаджията купува и носи. А ти драги, не знаеш ли че в 2/3 от българските села НЯМА кметство? Кметски наместник на няколко села, знаеш ли какво е? Още малко и ще кажеш, че във всяко село има църква! Разходи се малко по селата и махалите и се огледай! Може да забележиш нещо, но от прозореца на джипа не става.

Същата работа като БДЖ. Сума идиоти смятат, че България се състои от София, Бургас (транзит към морето), няколко курорта, Пловдив и Варна. Останалото смятат, че е голо поле с 1000 души население и затова мислят, че БДЖ като се закрие всеки ще си кара колата. А реалността е доста различна.

Пълен нещастник,пишеш ГЕРБ-аджийски и ДСБ-арски глупости!Но да стане мижавата ти злоба!

На гледан сериял ми разказват втората серия. ДрПапазов, тзои сериал вече са го излъчвали у нас, с повторения за научаване. Казва се "Забатачвай, разкулачвай и купи"

Защо Орешарски си заминава: 1. Обществото иска избори, но по нови правила 2. България ври. И протестите, и контрапротестите са еднакво вредни за правителството 3. Орешарски е несъмнен експерт, но е напълно зависим от хиените и лешоядите, които му дърпат конците 4. Парламентът не работи. БСП и ДПС разчитат на една гастролираща циркова трупа Европа за подкрепа за РЕФОРМИ. Смешно 5. Няма как само с майчински да угодиш на всички

+++

Няма да приватизират - щото още няма инвеститор. Ама ако има, веднага почват. Пак шменти-капелите на Червените Задници.

Хайде сега да поясните, вие против или за лявата политика сте, защото не може хем да защитавате държавната собственост и да плюете по частната, хем да твърдите, че не сте ляв!

+++

БСП лява или мутро-дясна партия са?

Да си го кажем честно! БЪЛГАРСКИ ПОЩИ,без да съм експерт,са губещо предприятие. За всички тия години (прехода),те само лентяйстваха. Когато има пазарен ВАКУУМ ,веднага се намира някой,дето да заеме нишата. Примери много .То не бе ЕКОНТ,ДиЕйдж,Лео,Европът и мнооого други. Толкова ли бе трудно ,Български Пощи да се организират като тия предприятия?Не не беше трудно.Ама имаха и все още имат тикви на командните постове. То така и ще си остане,защото старата номенклатура няма понятие от пазарна икономика.Искат като по бай ви тошово време,да не правят нищо ,а да получават.

Пощите са печеливши (минават големи потоци с пари) и са обществено необходими.Бабите по селата не могат да ходят по градовете да си плащат сметки и да си взимат пенсиите.На управляващите им е ясно че ако посегнат на пощите ще изгърмят много грозно.

Кога това правителство и този министър са заявили, че ще приватезират пощите?

"КНСБ ще поиска от премиера Пламен Орешарски да заяви ясно ангажименти за допълнително финансиране на "Български пощи" през тази година, за да стане възможно поне 10-процентно увеличение на заплатите на персонала от 1 ноември тази година. " Хайде сега да се каже честно кой е душманина на държавните предприятия - синдикатите! Не може при намаляващи приходи, ти да искаш увеличение на заплатата и да не се съгласяваш със съкращения! Това е огромния проблем и той идва от прекомерната им сила, дадена им в КТ.

Огромният проблем е некадърен мениджмънт, скапани закони и раздута администрация ! И за без пари да работят по гишетата лелките пак няма да има пари при това положение!!

И най-кадърния мениджър, когато не му даваш възможност да съкращава при необходимост хората, когато му извиваш ръцете за повече и повече пари за служителите, няма как да се справи! Когато има нормални синдикати, те могат да правят корекции в политиката на управлението!

Стратегическия инвеститор ВАШ любовник ли е?

случва нещо ДОБРО и ХОРАТА ТОВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ГО РАЗБИРАТ! Тука може да плюето, герберски плужеци, но хилядите дето работят в пощите са на друго мнение. Ако беше Мутрата и Дянков пощите щяха да се отправят към някоя офшорка и утре 2/3-ти от хората щяха да са на улицата. Да не говорим за селата, оставащи без пощенска връзка.

+++

Бе вие малоумни ли сте, или с капаци. Именно ББ не приватизира за 4 години, а тия типично по комундешки лъжат че няма да приватизират, ама само докато няма на кого.

Само ,.....ВРЕМЕННО!

Няма, няма да ги приватизираме, бай Данаиле. Че то кой е луд да купува пощите и да трябва да поддържа пощенски станции и банкомати на загуба в села с по 20-30 човека. Затова само ще предоставим печелившите им дейности на наши подизпълнители :))). Така се прави модерна европейска лява политика - чрез разтоварването на пощата от (печеливши) дейности, за да може тя с пълна сила да се концентрира и съсредоточи върху социалната си функция :)))

Не беше ли всъщност отва желанието на другаря Борисов, а и на всички в дясно - приватизирайте печелившите дружества, а другите си ги правете каквото искате. Вмомента, в който плачете за държавните дружества,че трябва да останат такива, вече минавате в ляво!

Абсолютно точно казано! Който има очи- да види, който има уши- да чуе..Останалите многознайковци, ако обичат, да млъкнат!

продаите ги бе,ние да не сме будали като англичаните,да си държим пощите държавни 200 години

ха-ха-ха, изплашиха се шмекерите! ОСТАВКА!!!!!!