Рушат яхтеното пристанище на Баневи

Започна събарянето на яхтеното пристанище в курортен комплекс "Русалка", собственост на семейство Евгения и Николай Баневи.

Обратно в новината

Коментари - Рушат яхтеното пристанище на Баневи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе до кога ще слушам тоя и оня, заграбили изключителна държавна собственост колко добри били, че поне поддържали, освен че събират пари незконно. Аман вече, селяни ли сте, какви сте, че не виждате нищо ненормално в това.. Правили, не правили - глоби, запор, фалит.. що в Германия, в Европа или на Изток някой не се опита така да вземе..санкциите са от солени парични, до смърт.. това е руски манталитет.. заграбването на държавна собственост.. ее

Само, който не е ходил на Русалка може да се радва на това, което се случва там. Да, Баневи са като много други в България, но поне поддържат един прекрасен комплекс с много природа и спокойствие. Сегашните управници само се чудят как да рушат. Какво направиха? Може би ги е яд, че все още има по-богати от тях. Бутайте всичко, което ви пречи. Явно се кефите, когато българинът страда. На кой свят живеем. Това го нямя никъде по света.

Баневи, Диневи, Минюви, Нихлюзови, Нагларови, Просташкови, (и т.н.) ламти-хапни-дръвчовци/ки : -- И след като си заплатите (вие сами ! ) описаните дейности, запазете генетично-родствените-ви черти и както (не сега, а преди години ... и по-малко, а и доста много) вземете та сe изтъпанете пред българ(к)ите и с добре-познати ваши думи ни опишете кой, как, кога и защо ви разказа как да се опитате да ни разкажете играта ! И по-бързо ... да не станат сакатлъци, че нещо намирисва на хлебозаместване с пасти/торти (или най-вече юфка) !!!

Тези Баневи са се самозабравили. А Евгения е по сервитьорски проста и нагла. Крайно време е да им се запушат устите и най-вече да им се потърси сметка за всичко незаконно, не само за това яхтено пристанище. При добро желание винаги могат да се намерят пукнатини в цялата схема и да сложат самозабравилата се фамилия където й е мястото. То на един Ал Капоне намериха за какво да го вкарат в затвора, камо ли на тези селски тарикати.

какви са тея гръмки заглавия , АЛОУУУУУУУУ

Баневи - нагли и мазни селяндури и престъпници.

Жалко. Последното тихо и уютно местенце, проектирано от французите и толкова дълго запазило се поради статута на защитена територия рухна под напора на багерите. Още когато почивах там през септември 2008 като обикновен гражданин срещу 55 лв. на ден с all inclusive бях изненадан, че в мутро приватизиран обект има тишина, спокойствие и добро обслужване. Познавам отдавна Русалка - влизал съм и по времето на французите, и докато беше държавна и ми направи впечатление, че при реиновацията нямаше драстични промени и природата е запазена. Още тогава ми направи впечатление, че имаше лепната бележка на ДНСК за премахване на нещо като барбекю - 3-4 кв. и си дадох сметка, че много здраво пипат на фона на безобразията. А тъй нареченото пристанище е Г-образен кей върху съществуващо защитно съоръжение, който предпазва брега. По ирония на съдбата французите са предали кадастъра и строителните планове на българската държава (като естествено са си запазили копие и за себе си), след което територията е обявена за резерват, поради което няма как да подправиш документацията. Но сега багера ще премахне пречките - водата ще подкопае брега, районът - свлачищен, и нов кадастър и проект за бетономорие...

този толкова държавни пари извлече че да не мрънка по тв защото е за панделата

сазалявам,но при превода се губят главните букви не знам поради каква причина! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

гневен,поздравления!зивея в сащо такава дарзава от 20г.!изненадах се,че този пат не прочетох стихове!бади здрав! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По голям крадец и изрод не се е раждал по тази земя! Има стотици заведени дела срещу него за умишлени фалити и прехвърлени активи на офшорки , защото трябва да си плати! Не ме интересува, какво мисли този лъжец, измамник, крадец и съсипник на българската икономика, променил съдбата на хиляди хора!

Време беше крадците Баневи да бъдат поставени на място.

Заради семеъство Баневи хиляди семейства гладуваха защото големия бизнесмен Банев взе с хартийки заводите, прогони работниците и разпродаде машини,съоръжения,материали,готова продукция и започна строителство на тузарски имения по морето и цялата страна.Не техника за събаряне а белезници трябва да щтракнат на този мафиот.Много властимащи повече от 10 години са на хранилката на Баневи.Що танци изтанцуваха на Русалка два поредни парламента и две поредни правителства.Дано Борисов не спре до тук.

този измамник,трябва да го разследват за всичко,най-вече за приватизацията! Мястото му е в затвора!

Напълно съм съгласен с теб, но има една подробност - почти всичко при него и компания е законно. На ръба на закона, но и най-калпавия адвокат би го защитил, само защото е адвокат. За да бъдат осъдени този вид престъпници трябва: 1. Да се свика Народен Съд, който да обяви за престъпни законите за приватизацията и техните създатели. 2. Всичко мародери (народни представители), които не си мръднаха пръста да се преборят с престъпните закони ако нямат по-голяма вина, да бъдат наказани с изолация от народното събрание, дори като консултанти (дори по подозрение). 3. Да бъдат съставени закони обявяващи престъплението за такова, а не за право на определена прослойка. Същите закони да са с обратна дата не по-малка от 150 години. .... ... Други народи минаха по този път, но като народи. Нашите изверги го направиха по мародерски! С мародерите - по подобаващият се начин! Дано си разбрал част от идеята ми.

BG никога няма да се избави от комунягите!Винаги ще си предават властта едни на други през поколенията, подобно на феодалните управници!Затова и няма да има никакъв прогрес в тази страна. Който иска да постигне нещо - да бяга от БГ, така ще има много по-голям шанс!

Една от горчивите истини...

Било собственост на семейство Баневи????? Кога и от къде са парите?От масовата приватизация-са!!!Значи всичко е наше,защото и аз съм си дал парите в така наречения-"Приватизационен фонд"АКБ Форест.Крадци са тези,ами няма кой да ги хване за вратлетата.А къде са нашите девиденти???? Бат Боко спи ли спи!!!!

се вмирисва от главата. Да го бяха национализирали, но... да са живи и здрави орташките строителни фирми, догодина ще го построят пак с пари от бюджета.

На това пристанище ли му викат?!? Егати смешката...

АМИ ДИНЕВОТО ПРИСТАНИЩЕ,А.........????????????КОГА.....??????

Ще ме изкефят, ако им вземат къмпинг Градина на тия парвенюта!

Време е да се разбере от всички мутри, че нашето Черноморие ще стане печеливша туристическа дестинация, единствено когато се премахнат поне 2/3 от бетонните комплекси, които не само че го загрозяват, ами и унищожиха цялата му брегова ивица, привличала в миналото богати туристи, а не алкохолици и проститутки, както сега!

Следващата правилна стъпка в тая посока ще е да се взривят всички хотели на по-малко от 100 метра отстояние от морският плаж.

И на 100 метра зад тях!

Добре ще е да се последва примерът на Испания в това отношение, както и този на Гърция, където бе показано нагледно на всички наглеци, че бреговата линия е национално богатство!

А на тъпите модератори дето трият постоянно репликите - и да ги триете , това няма да спре процеса!

АЛИЛУЯ!

Да го съборят и да си платят те. КРАДЦИ

М-даа , тези са от хората които най-подробно ще ви обяснят как САЩ искат да заграбят всичко...

Да събарят. Като е незаконно да събарят. Но кой плаща? Пак държавата, т.е. ние балъците. Да си плати тариката за тарикатлъка.

Разноснките по премахване на незаконните съоръжения е за сметка на построилите ги :) Неслучайно им се предоставя първо възможноста сами да ги премахнат!

Ясно е само едно - че парите пак са от джоба на тези, които най-много се радват на събарянията. Интересно колко ще струват всички тези събаряния, как се избират фирмите изпълнителки и как ще изглежда пеизажа след разрушителните работи? Конкретно, в случая с така нареченото "Яхтено пристанище", много по-държавническо би било не да се руши, а да се направи обществено достъпно и полезно. Лятото би могло да се ползва за база за тренировки по ветроходство за деца а слипа за пускане на лодки да бъде достъпен за всеки желаещ да го ползва. В Гърция - всяко крайбрежно село има подобни безплатни съоръжения и как на никой не му идва на ум да срути нещо... даже заради шоуто пред простолюдието.

Тренировки на ветроходци викаш. Ми то да излезе лодка от там през рифа си е геройство. Никакво яхтено пристанеще няма.

От петнадесет години живея и работя в една изключително морска държава това което е тук според тяхното законодателство не можеш и да си представиш дори да си помислиш да построиш в близост до бреговата ивица каквото и да било камо ли хотел или да озорпираш някаква част до морето , Навсякаде всеки може свободно да се любува на бряг и море колкото желае и кадето си иска.А в България тези мутри и червенушковци в един миг след десети септември 1910 год.си помислиха че всичко им е бащиния ,не без участието на съдии ,прокурори,политици,милиционери и разни журналисти помияри и ето и резултатите не закъсняха.

Би ли ме осветлил,каква е точно тази дата, десети септември 1910г.

тия не играха ли в стани богат блготворително ,и ники кънчев мнго им се възхищаваше ?

Същите, на чиято яхта Елена Йончева се печеше, докато беше гадже на Сергей, а милият ни, изтъкан от добродетели премиер, на всичко отгоре май се гмуркаше с тоя мазен мошеник Банев!

Тя пък (баневица) ще си купи нова шапка и ще я дават по телевизията и модните списания...

Подкрепям действията на ДНСК - незаконното строителство трябва да се премахне. Не ме интересува дали е на клоуните баневи, които довчера беряха картофи с майка си по нивите, а днес се изживяват като аристократи - смешно е ! Яхтено пристанище - не могат да докажат парите си, а имат яхти - като сте такива тарикати - измислете начин да си ги докажете !

адски много се кефя- супер мега хипер ултра яко, че удрят вече големите рибоци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоя Кольо Банев не е никакъв голям рибок, дребна цаца е той, кадър на ДКМС, ама добре че чехите, които завлече с милиони долари са европейци, че иначе щеше да цъка карти с Илийката Павлов, братя Илиеви и други такива в един по-добър свят....

Цензура и премахване на коментари в 21 век, без в тях да е упоменат цинизъм,а само защото някой се е припознал в остро сатирични забележки е по-присъщо на режими, като Иран и Китай. Редакционната култура на някои е базирана на сериозно четене на в-к Дума и то след Стефан Продев

Подхожда се избирателно-събаря се на тези които не си плащат.То по цялото черноморие са такива золуми,че човек не може да си представи до къде стигна глупостта на новозабогателите.Яхтеното пристанище на Баневи е капка в морето.Занимават ни с това за да забравим за заменките на гори и други още по-големи золуми.

Ако си платил спи си и не драскай тука. Ако не си иди дза плачеш на "Позитано" 20 или при Първанкоулу.

Ти пък коментирай "новината"и не се мъчи да станеш на всяка манджа мерудия.Аз Русалка я зная още от 1968 година.Там золумите са нищо в сравнение със Слънчев бряг например.Тук става въпрос за лични ежби с кмета на Каварна.

истинските НАГЛИ-Един ден хората, които развалят буната, ще отговарят за действията си.

Хаха, някаква бетонна отливка - 4x3 метра - "яхтено пристанище". Колко гръмко звучи само. Хахаха. Прах в очите на хората.

И ХОТЕЛ! Който е полуразрушен и не работи от 3 години! Ама го разрушава държавата!

по телевизията изглеждаше хубаво , ниско строителство , зеленина . това лято бях на обзор и там до стадиона им , върху пясъка има един 7 или 8 етажен хотел . той законен ли е ? не знам , има много грозни , къде законни къде незаконни постройки по морето, а и не само там . освен закона , не трябва ли естетиката и вписването в околната среда да се гледа ?

Kакво правите бе хора? Hали кмета им е "приятел"? Cега се "уплашил" от белезниците? Aми разследвайте и него, kакво толкова. Bероятно и той се "седнал" над едно "мочурище"....

дреме ми на.........

СЪБАРЯЙТЕ ВСИЧКО! ТОЧНО ТАКА! ТЕЗИ ГАДОВЕ НЕ ГИ ПОНАСЯМ, КАКТО И ВЕЛЧЕВЦИ, ДИНЕВИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ НАГЛЕЦИ. ДА СЪБАРЯТ ВСИЧКО НАРЕД!!!

Точно така-всичко незаконно да се събори!!!!

то по-добре да не беше построено...щото тия 8800 лева кои ще ги плати сега??? данаците ни... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като е мега полезен да му бяха направили документи и този който го е построил да се гордее с това, а не да се крие.

Защо ли всички тези т.н. "честни бизнесмени" са от червената буржоазия. И по безспорен начин са свързани с БКП-ДС. Я да го видим сега агента Гоце как ще защити държавния интерес - нали уж е президент на всички българи. Ама и аз, колико съм наивен - може ли комунде да бъде президент на всички българи! Той е президент само на "своите" - турци, цигани и пенсионери от БСП-то - абе акто казваше ББ "лош материал". А тези т.н. бизмесмени, тясно свързани с БСП-БКП когато започнаха да ги блъскат по чугунените глави изведнаж се сетиха и за законност и за справедливост. Докато си развяваха байрака под крилото на БСП-БКП хич не се сещаха за тракива глупости. И си мислеха че са вечни. Ама ББ май им наруши рахатлъка. Браво!

Не ББ, а Т. Дончева!

наж-после тези бандуги да бадат засегнати! само мачкане на тези отпадаци които преварнаха брега в тоялетна! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А кой плаща?

И с кеф ще си платя данъците за да им съборят незаконните хотелчета и прочие. А след това с още по-голям кеф ще си плащам данъка за да могат да ядат порциона си от.....затвора.

такъв абсурд - "неизвестен извършител"!!! ами докато е строено никои ли не е поискал да научи кои, аджиба, е собственик на това пристанище, кои плаща сторежа, чия е отговорността?!? направо ме е гнус от тези мерзавци, които непрекъснато ни натрапвате като елита на нацията! жалко, много жалко за българия!!!

..прав си! Жалко за страна, чиито граждани изписват името й с малка буква...

съжелявам, ама при превода ми се губят главните букви и не знам как да ги оправя. грешката е само техническа - да не бъдем толкова дребнави, все пак

Малка, голяма какво значение има. То половината от тези които съсипаха България и ни управляваха явно и неявно, не могат дори да напишат името и

Стаси, само да ти кажа (ама между мен и теб. Само) , че си заслужава малката буква "б". Неволната грешка би следвало да е съвсем правилна.

бас държа чия е "специализиранат " фирма и че щ еполучи повече отколкото струва пристанището ...стига сте мишкували юе насрани гербери

Защо така се отнасят с ЧЕСТНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ в България??