Порошенко и Путин постигнали споразумение за Савченко

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че се е споразумял с руския си колега Владимир Путин за освобождаване на украинския пилот Надежда Савченко.

Обратно в новината

Коментари - Порошенко и Путин постигнали споразумение за Савченко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, тая помия нали щеше да се самоубива!? Май освен да убива журналисти(голям героизъм) нищо друго не може.Украинците трябва да са пълни дебили, ако това недоразумение на снимката го при познават като герой.

Не знам кой е прав и кой е крив. Знам само че през ВСВ германците са приемали много украйнци и други с обещанието че се борят срещу комунизма. Доброволците наистина са вярвали че войната е против Сталин и комунистическата идея. Истината обаче е щяла да блесне на яве ако бяха победили....всички тези "герои" Хитлер щеше да прати в печките след като са му свършили мръсната работа. Много украйнци попадат в подобен капан...че се борят срещу Путин и за Украйна. Това обаче не е истина. В момента в който спрат да бъдат полезни ще бъдат хвърлени на бунището защото конфликта никога не е бил за доброто на Украйна а за доброто на Запада.

Т.н. украински президент явно се отказва от източна украйна, ама поне ще се похвали че е спасил една .......

Една украинска жена-военен = 2 руски солдата ;)

Една кадъна-военен = още 2 руски солдата ;)жените пляскат яко агресора..ха..ха

Тази офца няма да я пуснат. Осъдена е на 22 март за 22 години. Освен това то не е никакъв пилот. Да се върнем на Путин какво каза -За Порошенко и Ердоган няма сламки ще бъдат мачкани по пълна програма до дупка в блатото което са нагазили и са се нагъзили.

Всички диктатори са нищожества. Винаги се намира някой, който им го показва и няма как да го убият от засада. Накрая завършват на бунището.

И кой е диктатор мънки

Май с тъпото си поведение джуджето си вкара автогол. Една достойна и смела украинка го натика в ъгъла.

Тази жена е героиня и се оказа костелив орех за кремълските фашизоиди. Нямаше как да не я пуснат. Целият цивилизован свят застана зад нея и щеше да им пари под краката навсякъде и винаги.

За разлика от руските терористи Савченко е невинна!!!

Не знам за Ванга, но каквото каже Виктор Богданович Резун/Суворов/ се случва. Виктор Суворов каза, че Путин няма друг ход и така стана.

Няма, защото двамата руски военнослужещи могат да се използват като извършители на руската агресия в Украйна пред МНС. Това го написах още преди 1 година в този форум, но беше посрещнато с подигравки и псувни. Нищо- аз умея да чакам- сигурна съм, че 90% от моите прогнози ще се сбъднат...

Интересно кога нашите "новинари" ще престанат да наричат тази недоучила даже и за щурман убийца - пилот?

В хрaнaтa нa Сaвченко е слaгaно по мaлко олово нa прaх,след нaтеупвaне в оргaнизмa човек полудявa,a след няколко години умирa бaвно и мъчително ! Зaтовa ще я зaтворят в лудницa в Укеaйнa,дa не се резили,нaли е нaционaлен герой !

След кaто се зaвърне в родинaтa си Сaвченко ще бъде нaстaненa доживотно в психиaтричнa клиникa със строг режим,в подaбнa нa тaзи в Ловеч,дето лежи Щерев !

Браво. Радостна новина. Тя е добър патриот и избива много руснаци. Ще е полезна не само на Украйна но и на света.

Нали уж тази малоумница беше невинна и никого не беше убила? Щерита, ще останеш без надник, май...

Ами тя хора не е убивала.

Гъз, за теб само Райд - да избие мухите, мравките, бълхите, хлебарките, плъховете и вся осталная сволач в тенекиената ти глава, капут такъв.

огънаха се свиквай

Добре че от време на време се пускат такива новини, та мекокитковците от простестърските НПО да могат да заработят мизерния си надник и да ни развеселят с малоумщините си. :)))))

А казва ли че руския съд бил независим както и журналистиката..ха.ха Путлер казва кой да иде в сибир и кой да наградят с орден посмъртно..ха.ха

Щерита, когато си изясниш какво точно или поне какво приблизително, се опитваше да кажеш, опитай пак!

интересно защо нито украинската нито руската преса имат нашия прочит а събитията... Порошенко е казал, че се е намерил алгоритъм за освобождаването на украинката, Песков е казал че ситуацията и се разглежда ... а ние тръбим че това е вече факт и се дърлим кой е по велик .... нещастници

Ако има сделка, то тя е добра - украинците предават две овци и взимат един герой..... Обаче при сделките с руснаците, трябва да се внимава, защото те са свикнали само да взимат.... Преди време, български журналисти питат Рем Вяхирев - защо братушките ни продават най-скъпия газ в Европа, а той невъзмутимо им отговаря - ама нали ние сме ви "освободили"......

Тази е луда.

Може да е луда, но е национален герой. Не са много хората, които биха показали среден пръст на съда в страната, която води необявена война срещу тяхната. Още по-малко са тези, които по време на обявяването на присъдата биха пели народна песен на собствения си език, карайки целия съдебен процес барабар с поръчителите му да изглеждат смешни.

За урките и Бандера е национален герой .. въпрос на акъл ...

Чрез У края,САЩ искат да предизвикат гражданска война.Да се опомнят руснаците от У края,и да не вдигат оръжие срещу брата си,за интересите на шепа банкери.

Само да ти кажа, че с анексията на Крим Путин отвори кутията на пандора за амбициите на други силни военно страни към територии, които са владели в миналото. Би трябвало да се сещаш за какво става въпрос, и да те е срам, че поддържаш амбициите на дребничкото човеченце, което 100% се е сетило какво може да последва.

Савченко е горещ картоф в ръцете на Путлер. Колкото по-дълго стои в руски затвор, толкова повече се превръща в национален герой за Украйна и положителен пример за децата. Ако можеше Путин да се отърве от нея, би го направил веднагически, ама заради пустия му предизборен рейтинг ще трябва да има някакво оправдание под формата на размяна.

Само двама офицери са дали за Савченко?Та те са "безценни" тоест безплатни.При нас в България има поне 50-60 русофили-партизани.Можем да им ги подарим и тях.Пак го излъгаха МАЛКИЯ император.

За партизании не знам, но съдейки по плюсовете и минусите тук и по коментарите в други блогове, русофилите в България са поне 5-6 милиона и повече, и то при условие че благодарение на соросоидното управление останахме има-няма 6 млн. население!

Джудженкин почна да прикляква-Май скоро ще му е навик!:)

lu4ka

Май по-честичко приклякват морячетата на "Доналд Кук". Първо в Черно море, сега и в Балтийско. Лошото е, че като приклекнат, вземат та пооцапат.

lu4ka

С минус, без минус, драги зрители, усаците тотално оср*ха морския пейзаж.

Не само, че ще приклеква, но и ще се изнадзажда.

Яко са го закъсали пишман Укрите,щом така драпат за този проскубан травестит?

ГРУ шечници! Голееми герои , нямам думи за тях!

Абе нещо не ми се вярва тая работа. Верно, че Порошенко се е обадил на Путин и е настоявал Савченко да бъде освободена, ама единственото, за което са се договорили е скоро тя да бъде посетена от украинския консул в Ростов на Дон. Нека не забравяме, че убийцата Савченко бе справедливо осъдена от Ростовския областен съд и вече е с 22-годишна присъда, така че няма как да бъде освободена само защото Порошенко е ревнал на Путин, пък и него го боли дедовеца за нея, ама нали трябва да си пише червени точки пред заблудените укри преди да се светнат и да го окачат на Майдана.

Не си лумпен. Тъпак си! Може ли да наречеш военен, с униформа, по време на изпълнение на бойна задача - убиец? Е, може, защото си идиот. Ами, наречи Ботев, Левски, генерал Вазов убийци, посерко!

Давай с "идиот", "посерко" и пр., друго не можеш! А да сравнява "Ботев, Левски, генерал Вазов" с тая убийца може само неграмотен соросоид!

"Надежда-Александров и т.н.т-Имена от един произход -хора говорещи един език-до скоро живели заедно в една страна с еднакви нрави и обичаи или почти еднакви-кой Ви накара да обърнете дулата на оръжията си един срещу друг?????

за България или Македония ли говориш?

Аха Джуджейкин научи украински? Скоро и каубойски ще трябва да учи : -За да е на поста си/Баш говедар на "Ушанково"!:)

Савченко беше украински герой далеч преди участието и във войната с Русия. За разлика от руските диверсанти, участието и в защитата на Украйна, не е било тайна операция, която президентът им да е отричал. Припомням, че Путин до последно отричаше участието на каквито и да е било руски военни във войната в Донбас.

Ако пуснат Савченко на свобода, тя ще продължава да убива. На нея и е все тая кого убива. Убиването на хора и доставя удоволствие.

за разлика от руските ГРУшечници, незаконно влезли в Украйна по заповед на Путин за да убиват!

Шило

Ще намерят формула за връщането им, Савченко ще я посрещнат с фанфари, ще я показват напред-назад, в Рада-та и къде ли още не, и като всяко чудо за три дни- ще спре да се шуми за нея. А за руснаците, дори няма да се вдигне шум. Това са реалностите.

едва ли на някой ще му направи впечатление! Ще усеща че нещо хубаво е станало, но едва ли ще се сети защо.

Шило

Сигурно пич, не споря. Както и всеки един да спре да пише, едва ли ще бъде забелязан. Нямам самочувствието за единствен и незаменим.

голеееееема работа! Двама грушечници за една отвлечена украинка!

Тая няма да живее дълго. Такива изроди не й трябват на новата власт... т.е. трябват до определен период.. за да си направят имиджа.. после е излишна.. а и знае повече, отколкото трябва. Ще й врътнат катастрофка рано или късно

Отърва се мастията,но сигурно няма да е за дълго!!!!!!!!!

това нещо не може да бъде наречено мастия. по-скоро подходяща дума е траверс. траверса е едно такова, което се използва в строителството на ЖП линии. да не си помислите нещо друго...

Нещо, не харесвате хора, които се борят с руската агресивна, колониална политика? Да не забравяме коя държава окупира и анексира чужди територии - Русия. Няма друга в Европа.

Шило

И коя е територията? Само не казвай "Крим".

Абхазия, Чечня ... Така добре ли е ?

И Крим. Кка наричаш усвояването а територия, за която самата Русия два пъти е подписала междудържавни документи с междунаодна правна стойност? Ка, бе, сумсук, как наричаш това? Чавка ви е изпила акула на вас комунистите. Трябва да ви спрат от избори, защото не сте в ред с главите. Но и няма толкова свободни места в лудницата, те това е проблемът. Иначе диагнозата е до живот.

Как да няма друга в Европа? Великобритания какво направи с Фолклендските острови? А извън границите на Европа - САЩ какво направиха с Хавай?

Персонално към няколко идиота тук, а и за информация към останалите. В най-новата история на Европа, имам пред вид края на ХІХ век, България е една от първите държави, която е извършира анексиране на територия, която си е нейна, както го е направила Русия с Крим -Какво мисилите, че е Съединението от 1885 г. - окупацията на Източна Румелия от Княжество България. Това е най-успешната анексия на собствена територия - просто руснаците вземат пример от българите. Другото е агресия - например създаването на престъпната Косовска област върху територия открадната от Сърбия - пълна с православни храмове и манастири. АМЕРИКАНЦИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В СВЕТА. Те нямат нищо свое, и нищо свято - пълни идиоти и престъпници са. В един момент върху тази красива територия САЩ ще се стовари Божият Апокалиписис. Те, американците, не само го заслужават, ами е необходим, за да ги вразуми и да ги накара да оставят народите да се развиват еволюционно и исторически самостоятелно. Иначе виждате какво става - автобус в Ерусалим е взривен, автобус в Константинопол е взривен, автобус в Кабул е взривен, автобус в Бургас беше взривен. На вас, откровени идиоти, които критикувате Русия и хвалите тази гнусна сган американците - имам пред вид и американски янарод, защото тази политическа и воеинна сган се ражда и расте върху почвата на един тъп народ - робски - като американците - това вривяване харесва ли ви? Не! Американската военна иззмет го направлява и предизвиква , за да плаши и да си продава оръжията.. Ще кажете, ама те, американците, защо не бягат към Русия - как да избягат - това не са нормални хора американски янарод - те се финансови роби - съблазнени от дрънкулки както индианците някога. А са тръгнал, а са ги осъдили за невърнати кредити и ще им се стъжни живота - американската социална система е толкова гадна и робовладелческа, че който не е живят там и не е умен човек, няма да може да я разбере - всичкото американец - роб на банките. Ако не вярвате като махнат визите - идете там, къщи от талашит и дървени пръчки - дуне торнадото - нема къщичка - като в трите прасенца и вълка. Та за Крим и руската авиация - толкова тъпи са т.н. тролове - кретени, че не могат да прозрят конспирацията, че извънземните вече помагат само на руснаците. Просто дано сте живи и здрави до 2020 г. и ще видите тогава, американска техника само като изложбени експонати и за риболовни траулери. Това е. Омръзнао ми да набивам факти и анали в тъпите кухи лейки. За останалите - които ще оценят това есе - Благодаря!

Нещо много се разпеняви и започна да смесваш полуистини и откровени измислици! По-спокойно! И без това никой не се интересува от подобни изцепки, като твоята.

Кичо

Ами да правят бартера тази мърша за какво им е ...виж двамата офицери пак ще им потрябват. А скумрията тихомълком може да гризне дървото от някой възмутен роднина на убитите.

Такива като Савченко са нужни на Украйна и с прави си ги прибират. Някой трябва да прокарва твърдата американска линия и да пали живи бременни жени, а далеч не всеки изрод е способен и на това. Затова Савченко си е вдигнала краката пред Съда. Затова и му показа среден пръст и псуваше. Знаеше, че талантът й е ценен.

Не всеки може да коли руснаци безнаказано и без да го гложде съвестта! Но винаги някъде има един ген.Колев който да ги пита : -Какво търсят на майната си от Мосва и държавата си?!!

Порошенко обещаваше в края на 2015 безвизов режим с ЕС и приемане на Украйна в ЕС. Не бих му се доверил напълно.

Симетрична,асиметрична,накрая винаги Путин печели-неизбежно е

Гледах четенето на присъдата. Савченко се хилеше, което значи че е била на ясно с последващите събития. Нищо необикновено.Размяна на осъдени

Шило

Така е, вероятно и затова не обжалва присъдата си. Но, моралната част е изпълнена- процес и е призната за виновна. За руснаците подробности не знаем, но вероятно и там обвиненията са в диверсия и разни други такива неща. Е, те поне не са обявени за убийци на мирни хора.

Шило

Някой съмнявал ли се е ? Кога беше като коментирахме, че ще има сделка? Само срещу естонския офицер не знам какво ще дадат на руснаците. Освен и той да е част, но да не се шуми.

Чиста проба изнудване, сделка, пазарлък и т.н. каквото се сетите

Е много ясно, че ще я разменят. За какво им е тая мърша само да я хранят. Ако са искали щяха да я пречукат още там, на място. Пък и като се върне в Украйна ще е по-зле отколкото в руски затвор, те там сега благоденстват демократично, нали знаете...

Една мърша, равна на други две мърши. Мбухахаххахахмхахбухаха!

нема значение, само активистите дето се абиха залудо, ама те така си правят щото са либерасти...

Що не ги обявиха на търг в Сотсби? Можеше и аз да участвам в наддаването.

Размяната на пленици е несъмнено хуманен акт, който обаче в случая едва ли Савченко е заслужила. В повечето случай освободените стават отявлени врагови на страната, която ги е пленила, тоест - никаква поука от случилото се. Юлия Тимошенко е пример за това.

криминален убиец. Тя уби невъоръени журналисти. Двамата руснаци са се били на фронта срещу военни. Размяната не е симетрична.

2 за 1 !? прав си. не е симетрична

Разменят си пленници. Иначе във война не са били.

Не е задължително да си във война, редовно една страна като хване шпионин, веднага и другата хваща и ги разменят.

явно на руските офицери вече им викат агенти....на калъп да ви хванат това зомбираните комуноиди ще викате,че сте се спънали в/у жената.....толкова сте обработени,че от вас нищо не става(да не кажа какво точно си мисля,че ставате)

За какво им е тая лудата ?

Катеричката на Савченко вече е амортизирана на 100%...

Тази кака дали е жена изобщо?