Първи осъден за убийство на бездомно куче

Шуменският районен съд осъди на пробация и обществено порицание 26-годишния шуменец Николай Каменов - Коко за убийството на бездомно куче.

Обратно в новината

Коментари - Първи осъден за убийство на бездомно куче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е хубаво това ,че са го осъдили!На такива не им пречи следващата им жертва да е човек!Дано да няма повече такива случаи ,но ако има ,всеки да си плаща според заслуженото!

в затвора до живот!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

такива хора като тоя трябва да са в затвора а не по улиците замислете се какав пример дава тоя за наште деца.че утре и те ще трагнат да трепят безнаказано парво кучета пък после и на човек мож да посегнат. в 90 % от случаите на убиства убийците парво са умартвявали животни а после са посегнали на хора. защото щом веднаж им се е разминало значи може и пак.

аз предлагам да се започне избиването на бездомните клошари.който ровят из боклуците и носят само болести.Кучето май има повече мозък от тия "бездомни"питомници на държавата ни.

Аз ли съм с болен мозък или ти който пръскаш мозък и човека който отряза 4 те крака на невинна животинка че мразел стопанина и. Ти си един нещастен душевно болен психопат, който има нужда от помощ. Не бих искала да живея в квартала в който си и ти убиецо

Браво, нека този случай вдигне процента на осъдените за убийства, но кога ще имат принос в статистиката и осъдените за убийства на хора?!!!

Всички бездомни кучета директно в екарисажа!

мисля че тварде много животни умряха.до сега но мн се радваме за този нов закон.дано спре този садизам . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искате до хиляда лева глоба за превишена скорост (вж. новините),а за убит куче - само пробация. Егати справедливостта. За такова престъпление трябва ЕФЕКТИВНА присъда!

Високата скорост може да доведе до ефективно убийство.

Горкото куче! Пияницата садист съвсем е изгубил чвешкото!!! Дано му се върне!!!!

Като за начало е добре, но не е достатъчно. Надявам се следващият път, когато подобно пияно говедо реши да се прави на мъж, вече да има ефективна присъда.

Абееее вие защс все бъркате различни проблеми??? Има разлика межсу жестокост към животни, контрол на бездомни кучета, контрол за собствениците на кучета, ухапани от кучета?Мисля, че е крайно време всички селяндури да си ходят на село. Тук е пълно с болни мозъци, няма проблем, толерирайте жестокостта към животни и скоро сами ще си патите от тези изверги! Днес е куче, утре дете!!!! Тоя е убил миролюбиво животно, дето не лае, нито хапе с метален прът, размазал му е главата и това за вас е ок? Не сте нормалнииииии

Бедата е, че 80% от населението на България са изключително тъпи и прости селяни. Тези двукраки са на нивото на питекантропа (кой знае, той може би е бил човек в по-голяма степен) и се отнасят зверски не само към животните, но и помежду си. В селата, където им е нормалното местообитание те се отнасят към домашните си животни по същия начин. Докато селянина се превърне в човек ще мине мно-о-ого време.

А прасенцата, дето ги хапваме всички няма ли да защитим? Или кучетата са по-равни от тях, както белите са по-равни от черните? Кучетата не са адаптирани към градския живот и за това трябва да бъдат незабавно разкарани, а тези които ги хранят глобявани.

Айде бе, опитваш се наистина да ме вбесиш, но те уверявам, че няма да се получи. Може и да не съм достатъчно образована/само с една диплома от "Климент Охридски"/, може да съм пропуснала да прочета повечко книжна литература, но ти не ми говори като на дилетант за закона на джунглата. И децата знаят, какво става там дори и сега. Научи се като си толкова по- умен да четеш и между редовете и да вникваш във фактическия смисъл на това, за което говорят другите. А за акулите не споменавай, защото сега пък аз ще ти кажа колко си непросветен за живота като цяло и в случая за тази морска разбойничка, за която се носят легенди. Нали имаш компютър, за който имаш право, че не съм човека, който ще ти казва за какво да го използваш, но когато някой е вбесен на някого понякога не знае какво говори/ не го приемай като извинение/, попитай Гугъл, просто поискай си повечко информация за този вид водни обитатели. Все ще научиш малко повечко откалкото знаеш. И не знам защо си мислиш, че съм фен на бездомните животни. Тук не става дума затова, а за човешката жестокост често породена от вродения садизъм. Досега поне аз не знам такъв случай някое животно да е убило човек за удоволствие.Напротив не е ли гладно и не му ли сториш зло дори ще се направи, че не те забелязва. Схващаш ли какво искам да ти кажа,а? Как това бездомно животно, което си е живеело тихо и кротко няколко години в разбирателство с останалите съседи изведнъж става вреден и зъл звяр. И ако си прочел внимателно написаното от медиите точно тези съседи са повдигнали въпроса за жестокостта и още, че същия този синковец има и други подобни прояви и между човешката хармония. Истината е, че той не е посегнал само на животно, а и на човек и не се знае дали следващия случай около него не бъде свързан и с теб, всезнайко. Сега, ако искаш можеш да прочетеш и между редовете на по- предния ми коментар, за да разбереш за какво става дума, а не да ми бръщолевиш и си показваш оскъдните знания.

Не само кучетата.

До всички,които се правят на ощипани.Сигурно 90% от ухапаните са жертва на домашни,т.е. на гледани кучета.А останалите не са паднали от Луната-за всичко е виновен т.нар. Негово Величество "човекът"-единственото същество,което едва ли има право да мърси планетата със съществуването си.

Предлагам да се самоубием масово и да решим проблема като изчистим Земята от позорния човешки вид. И да оставим кучетата на мира.

Има хора нормални и несклонни към насилие, с две думи добри хора, но те са по-малко, а такива изроди като този по-скоро ще убият всичко що мърда, отколкото да се самоубият.

Българи, няма смисъл да убиваме кучета - те са ни братя по съдба. Има управници за избиване, но ние дори не ги хапем. Все още.

Стига бе....аз си мислех, че човешките закони забраняват това. Но ти сигурно знаеш по-добре. И доколкото знам малките агънца и теленца не ги пребиват с тръби до смърт. А и не ги убиват за удоволствие. Но явно не си го измислила дотам. Човешките закони...глупости на търкалета, сигурно е било отчаян двубой на живот и смът..милото човешко същество нападнато подло от злият хищник. Не се ли уморихте от глупости ?

Много си афектиран/а. Вече казах, че не одобрявам жестокостта. Но не виждам проблем кучетата да бъдат разкарани, като бъдат умъртвени. Това е стандартна човешка практика (да!) и се е случило на някакъв етап във всички "бели" държави. Въпросът е, че след това не да допуснали да се повтори тази операция. Колкото до конкретния случай - не съм дотолкова запознат с детайлите (както 99% от хората тук), че да съдя човека. МОже да е винове, може и да не е. Конкретния случай не трябва да е практика, но показва че съществува проблем, който ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ НЕЗАБАВНО!

никой не е казал, че трябва да се убиват жестоко, напротив, нека бъде хуманно. Колкото за удоволствието - повярвай ми никой не убива бездомни кучета за удоволствие, а по необходимост. Защото на хората им писня да търпят, да ги е страх, да заобикалят, да четат за нахапани хора. Не виждам нищо нередно в умътвяването на помиярите, същото е като с хлебарките. И пак казвам - не за удоволствие, а по необходимост!

Не разчитам на интелекг на хора с такава позиция, но кучетата живеещи в къщи сутрин и вечер излизат на двора по разбираеми физиологични нужди.

Ейй, помияр и циганин да си в тая държава! Всички помияри трябва да бъдат избити хуманно! не съм съгласна да ходят в приюти, не искам с моите пари да храня тия гадини. До къде го докарахме, да не смея да се прибера от работа или по тъмно, защото рискувам да бъда нахапана или изядена... А колко деца и хора умряха или бяха осакатени; кучкарите, не се правете на луди!

Дано да ги нахапят улични кучета всички шуменски общинари и прокурори!

Ами защото съм човек, а не животно. И поради този факт спазвам човешките закони и живея като такъв. И защитавам своят вид, когато е застрашен от нещо. Което е нормално поведение за всеки биологичен вид, особено за хората. А ти като си толкова изтрещял може да напишеш протестно писмо срещу избиването на мишките, хлебарките, плъховете, бълхите, лисиците, малките агънца и теленца, малките прасенца, бълхите, кърлежите, въшките и всички други твари, които заслужават да живеят не по-малко от кучетата, защото за равностойна част от прородата (или не мислиш така??). Ама не се радват на такова внимание по форумите, уви!

"Трябва просто и незабелязано кучетата да изчезнат, без показна жестокост. Както се прави с другите животински видове и (изненада!) това се счита за нормално и не се вдига шум..."...a защо и ти просто да не изчезнеш тихично някой ден. И..(о изненада) някъде това се счита за нормално....

Мила, нямам против твоето съчувствие. Но разбиранията ти граничат с утопия, която като такава е далече от реалността. С риск да се повторя: безпричинната и показна жестокост е абсолютно неуместна. Но как да се реши проблемът с кучетата в най, ама най-близко бъдеще. Т.е. - така че да има минимум хора да пострадат междувременно. Ако ще организира някой протестен митинг за решаване на проблема - кажете кога и къде. Ама да ми пишете глупости за това колко сме жестоки, че искаме кучетата да ги няма сега и веднага... Аз лично имам проблем с помияри, които ме нападат нощем, когато се прибирам от метродо към вкъщи. И не съм далеч от идеята на Айде бе. За съжаление. Но когато опрат нещата за сигурността на хората от реална опасност нещата (справка - човешката история) придобиват суров вид.

Не си ти човека, който може да ми каже какво да правя с компютъра си и дали да се вясвам във форума или не, както повечето кучкари лицемери, говориш за толерантност, а си нетолерантна. Не само това, а си и необразована и ще ти го докажа. Големите хищници, са избивали хората, защото това е бил закона на джунглата, благодарение на развитето си човекът губи почти всички свои естествени врагове. Хищници и сега продължават да избиват хора, защото хората им унищожават естествения ареал и влизат в тяхната среда. Аз не отивам в гората при мечките и не се вайкам, че може да ме нападне мечка, защото това е нейнта среда. Но в града пред блока де ме нападат глутница помияри, в моята среда? Хвърли се сред гладни акули да видим колко хармония ще ти приложат. Всъщност надделяването на един вид над друг е част от хармонията, но ти това не можеш да го разбереш. Хармония между нас и другите видове може да има, ако това не води до рискове за нас, хората. Ако ти хармонията я разбираш като гладни диви помиари да нападат близките ни, ще ти платя прегледа да отидеш на психиатър. Отдавна сме нарушили хармонията с природата и без да сме жестоки, защото всеки ден плюскаш, всички го правим.

Айде бе, защо не си затвориш устата, така също и компютъра си, който явно не знаеш за какво точно да го използваш. Жалко, че толкова години си гледал животно, ама май наистина само си го гледал. То горкото сигурно е било привързано към теб и те е обичало по свой начин без да знае в чии ръце е попаднало. Толкова ли си ограничен, че ще ми пишеш глупости от рода на тези , че хармония трябвало да има само между хората. Плюеш там други коментатори, обиждаш ги , че не са достатъчно образовани, ама изглежда на теб ти липсват доста години от образованието и най- вече възпитанието. Може ли един зрял човек/ доколкото разбирам си такъв/ да не знае, че хармонията между хомосапиенсите зависи от равновесието като цяло в природата т.е. взаимна обич, любов и уважение към всяка жива твар. По твойта неадекватна логика, какво ли щеше да стане, ако всички по- големи хищници започнеха да ни избиват поради твоие причини за хармонията? Я първо вземи се образовай малко,а после навлизай в полемика. А колкото до жестокостта на някои индивиди/ както пишеш ти/ на всеки му според заслуженото. Не нужен само писан закон, за да разберат хората, че не можем да причиняваме безнаказано болка на когото и да е. Нужно е преди всичко и сърце да имаш затова, а като гледам напоследък май се раждат ХОРА само без сърца. Да не говорим, че и коефициентът им е в дифицит. Хайде, драги, по живо по здраво и не се явявай повече във форума.

Труповете не ги оставих, защото ми е гот, а защото някои хора разбират само от истината, ако им бъде показана жестоко в очите. Има примери достатъчно за това и в изкуството и в публицистиката, някои хора се усещат само, ако разберат за какво става дума. Като видят мъртвите кучета под терасите си сутринта ще се сетят малко, че правят глупости. На следващия ден ги нямаше и без това, не е прятно да ти стоят под балкона и когато го усетиш на свой гръб се замисляш дали да ги храниш, защото преди това не си се замислял, че като ги храниш и събираш може да пострада друг, щото не е нахапан под твойта тераса ;)

Брей колко бърза присъда, а за ухапаните хора всеки се прави на луд. Ако ще има ред аз държа да е двустраннен!

А на сутритнта правиш снимки с трупчето и учиш детето да си играе с труповете след тебе. Прекрасно, смело и много хуманно. Браво! Защо ли обаче си мисля, че това е просто по-лесният начин - щом държавата не го прави, значи аз. Защо ли не разсъждаваш така, смели ми герое, когато иде реч за някой истински престъпник ... ще кажа - защото те е страх, защото всъщност си бъзльо, който е много смел пред слабите (отдалече с пушка). Въз глупаво същество, ако искаш държавата да ти свърши нещо, иди и протестирай, искай сметка, лично от тези, които са отговорни за това, но де толкоз смелост у тебе, така е най-лесно, чевстваш се доволен и щастлив, убил си животно, макар самият ти да си животно!

След като прочетох по-голяма част от коментарите и аз ще си кажа мнението. Така... имам въздушна пушка и вечер когато няма какво да правя я вадя и започвам безразборна стрелба по уличните кучета. Причина: Имам чувството че ако застрелям някое куче и то умре ще спася нечий живот и дори и да не е живот ще спася някои човек или дете от нахапване. Извод: Щом държавата не си върши работата, аз ще я свърша вместо нея ;)

Поне един трезво разсъждаващ човек. Жестокостта е порок и не трябва да се толерира. Особено показната. Няма съмнение. Също както няма съмнение, че бездомните кучета трябва да се махнат. А това единствено може да стане с умъртвяване. Кой ще свърши тази работа.. ами май няма кой. Затова сме ПРИНУДЕНИ ние сами да се защитаваме. Единствено не съм съгласен, че Аиде бе е оставил труповете. Трябва просто и незабелязано кучетата да изчезнат, без показна жестокост. Както се прави с другите животински видове и (изненада!) това се счита за нормално и не се вдига шум...

Ти не убиваш? Аман от гадни лицемери. Не си размазвала хлебарка, не си убивала муха? Че в природозащитен смисъл каква е разликата между това да убиеш хлебарка и да убиеш куче. По твоята логика и на такива като тебе не би трябвало да е никаква, защото говорите простотии от рода, ако убие куче ще убие и човек, което е пълно безумие и измислица. Не е жестоко да размажеш с чехъла хлебарката, така ли? Или да тровиш нещастните комари с какви ли не отровни вещества и мазила, когато те просто се опитват да се изхраният? Разбираш ли колко издишат всички тези кучкарски логики?

така е, мозъка ми е болен, не размазвам по асфалта

Съвсем съм си в ред. 20+ години съм живял с котка и съм си я гледал и обичал, но ти сериозно трябва да се замислиш за ценностната си система, защото ми изглежда извратена. Хора има всякакви, убийци, изнасилвачи и какви ли не, но няма вид на планетата, който според нашето устройство на обществото и морални ценности да струва повече от човек. За тези, които престъпят закона има съд и наказание и закона от векове е измислен и направен така, че да регулира отношенията между хората. Това, че се навъдиха разни организацийки, които да смучат пари и да измислят закони за уреждане на отношенията между хората и по-низшите видове и те да са в ущърб на хората е проблем на болни мозъци като твоя.

тъжно е че не си ме разбрал, УБИВАЙ

ти дето размазваш мозъци си най в ред... милен георгиев- сред хората има по големи помияри, отм колкото са кучетата ...вЕрвай ми гнусни сте за четене

Ива, ама ти май наистина не си у ред. Правиш ли разлика между вид и ИНдивид??? Защо ние хората ще се разделяме в този контекст. Не че не сме разделени по други причини и обстоятлества, но в отношение по темата, ние сме един вид, кучетата са друг, кое не е ясно или не си завършила 8-ми клас и там не са ти обяснили кое е вид?

Така е, винаги има кой да измести темата... Статията е за брутално убийство и тук е пълно с хора които са ЗА. Нека съвсем изместя темата и аз . По логиката на АЙДЕ БЕ, да защитим себеподобния, трябва да се разделим на мъже и жени, силни и слаби, красиви и грозни, дебели и слаби, твоето семействи о моето семейство, бедни и богати, хора с недъзи и хора с умствени такива и да се избием защитавайки себеподобните ..

Вчера реших да гледам отново един старичък филм- Завръщане в бъдещето 2. В един момент сюжетът показваше как иначе прекрасния преди град/квартал/ е станал ужасно място за живеене. Навсякъде се виждаха опожарени коли, полицейски очертания на трупове по улиците, графити по стените И ГЛУГНИЦИ РАЗХОЖДАЩИ СЕ КУЧЕТА . Аз съм бургазлия, като от известно време живея в София. Без да съм против кучетата или други животни Ви казвам, че свободно пуснатите бездомни кучета освен това ,че са опасност за хората ме карат да се чувствам като живеещ в НАЙ-МИЗЕРНИЯ ГРАД НА СВЕТА - ГРАДЪТ НА ПОМИЯРИТЕ. Вероятно на човек може да му харесва да живее при тези условия, само ако той самия е помияр.

Проблемът е в жестокостта и в това, че е направено пред децата, а не в самото убийство. Едно е да му теглиш куршума бързо и безболезнено, друго е да го мъчиш садистично. Нека правим разлика.

Хора съзнавате ли какво пишете? Защо измествате въпроса? Кой нормален човек оправдава безсмислено убийство? Бездомните кучета са проблем-вярно! Бездомните котки са също проблем! В много западни страни избиват птиците защото те нямат естествен враг да регулира популацията им, така че човекът трябва да свърши тази неприятна но необходима работа. Но да се правят изстъпления и издевателства... това е болно и извратено и всеки трябва да си понесе наказанието.

Най-нормалното нещо е да защитиш своя вид. Най-нормалното нещо е да защитиш себе си и близките си. Най-ненормалното е да поставяш кучета или което и да е животно наравно с човека. Не става дума за издевателства, а за очистване на паразити и застрашаващи сигурността ни видове. Ами те и вирусите и бактериите са част от природното разнообразие, а ти като се разболееш ги унищожаваш по особено жесток начин с "химическа" атака от всевъзможни лекарствени коктейли, измислени от хора, толкова жестоко да извършват геноцид над милиони живи клетки. Ах, колко ужасно звучи. На мен лично кучетата са ми безразлични, ако държавата се грижи за тях и не ги виждам по улиците и не ме застрашават мен или близките ми, дори сигурно няма да се сещам за тях. Когато обаче държавата абдикира от задълженията си, не съм човек, който ще остави магарето си в калта и ще остави някакви помияри да застрашават семейството ми. Ти като си ги обичаш - прибери си ги, за да не ми пречат на мен.

не разбрах към кого се обръща милен, приемам че аз съм болна а най нормалното нещо на света е да пребиеш до смърт живо същество да му отрежеш крайниците да му размазваш мозъка по асфалта, боже хора вие сте луди, лекувайте се или поне мълчете ...

Добра новина ще е когато те изядат бездомни кучета и те оставят инвалид за цял живот ! Болни са хората като теб не ние ! Болни са и повечето където живеят с малки деца, големи кучета в апратамент 60 квадрата... те дори мъчат повече кучетата.... ама какво ли да ти обеснявам !

Защото няма нужда хората да виждат това, което правя. Аз не го правя, за да се покажа, а за да предпазя други хора от отва да пострадат и да оставя знак, на идиотите, които хранят бездомните кучета и ги сбират по този начин на глутници.

Така се учи мурафет,най напред животно,после набил човек и по-нататък започва и да трепе хора.Градация.Или по-скоро морална деградация.Още по впечатляващо ще е ,ако Коко ходи един месец из Шумен с табела "Убиец" окачена на врата му.

е, защо отиде да сториш това дело по тъмно, а не като героя от новината тук, посред бял ден и за назидание на другите?...срам ли те беше или страх?

Жена ми я нападнаха кучета, като отиваше да прибере малкото ни дете от сестра ми. Добре, че е смела и е размятала чантичката си към тях, че ги е държала на разстояние и се оттърва само с уплахата. Като стана тъмно си сложих протекторите, взех си металното нунджако, и бойния нож, отидох до блока, около който се мотаят, и оставих 4 трупа с размазни глави и кучешки мозък разпилян по асфалта. Не ги почистих, за да видят тези, дето ги хранят, какво следва. Потенциялно спасих, дете, майка, старец. Който е ербап от кучкарите да дойде да ми го каже в лицето, че кучето е по-важно от мен, жена ми, детето ми или който е да е човек.

За всяко престъпление трябва да има и наказание. Тук има доста посредствени хора,които са хванали кокала и не пускат,че кучутата са най-големите престъпници в тази държава. Да не се мислите за най-честните? Болшенството от вас дрискат и пикаят по входовете на блоковете.