Трета оправдателна присъда за Николай Цонев

Софийският военно-окръжен съд оправда бившия министър на отбраната Николай Цонев, обвинен за неизгодни сделки, ощетили Министерството на отбраната, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Трета оправдателна присъда за Николай Цонев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

партията е права дори когато сагреши. ако набутат всички престапници-донори в затвора, кои ще храни станишките , гоцетата, овчаровците, гуменпутковците, герговците, манджурковците, златевците, черепите,... и още безброи знаини и незнаини комунистически паразити и престапници

Ало, Цв.Цв.. какво става!?

Има ли смисъл от празни приказки по форумите естествено че три оправдателни присъди Масларова беше по известна затова заслужава пет оправдателни присъди А Йоско минимум осем та той продава новини толкова години вече

Другарите винаги са прави! А Цонев е наш другар!

Круме, никой не се съмнява кой е главата и кои са другите, повече от осем крака от тялото на октопода. На някой като питанката му се иска да е Борисов, ама не!

Повече са! Повече и все са червени, въпросителна персоно!

Съдебна система - нагла, безхаберна, произвеждаща брак.?пази боже сляпо да прогледа/Как се строи държава - армията е първа така е навсякъде - тя разчиства боклуците и поставя фундаментите на новата държава, колкото е нужно като време, но приблизително 20 г. При относително равен старт на хора и институции./ нова конституция,парична реформа и т.н.Исторически момент вече няма, затова и реформите дълго ще са ялови и правилата ще се променят.Така дори и явните престъпления срещу нацията ще имат цвят и ще са икономически оправдана философия на моментната конюктура!1

Ти си престъпник. Какво стана???

Проблемът е много елементарен и се нарича некачествена нормативна уредба! Това е в във всички области от правото! Това трябва да се поправи от първата власт - законодателната (т.е Народното Събрание) . Докато те обаче са подбирани на случаен принцип, а не по предназначение, никога няма да свършат нещо като хората, а останалите власти - изпълнителната и съдебната ще се карат и обвиняват взаимно! Истината е в: 1. Некомпетентността на органите, длъжни да събират годни доказателства - полиция, следствие, прокуратура. 2. Повдигането на политически мотивирани обвинения с цел разправа с политическите противници. И е нормално за всеки обективен съд да издава оправдателни присъди!... Просто държавата работи изключително зле!... От снимане на клипчета по Холивудски явно не е останало време да се събират валидни доказателства! Нищо, следващия път, а дотогава Цонев ще е поредният, осъдил България в Страсбург!... И пак ще плаща народът, т.е. обикновените хора - редовите данъкоплатци!... Коментар на Нищо ново, публикуван на 07.03.2011 13:57 pеплика ! към дискусията Нищо ново Нищо ново ( нерегистриран ) 07.03.2011 13:57 Има нещо сбъркано в цялата работа. Арестуваха го като че ли е ръководител на наркокартел, окачиха му на врата половината НК, а сега всичко пада като къща от карти. Някой е за бой. Най вероятно некадърната военна прокуратура. Там само пагоните са истински, другото го преценяват по това колко дълбок поклон пред начаниците можеш да направиш. Явно за нищо не ги бива, освен да се опитват периодично да изпълняват поръчки. Да, ама не магат да ги докарат до край. Или казано с една дума - некадърници. Коментар на Xstasy, публикуван на 07.03.2011 13:11 pеплика ! към дискусията Xstasy Xstasy ( нерегистриран ) 07.03.2011 13:11 Ако се случваше за пръв път, щях да се съглася.. но мога да ти дам примери като човек, заловен с Калашник - обявен от Съда за ловно оръжие и освободен. Дилър, заловен с 500 кила амфетамини - дрогата е обявена в количество за лична консумация, дилъра осъден условно. Само факта, че цялата страна е разграбена, а доказателства няма е достатъчно показателно. Но защо всъщност се чудя - ти се кефиш на провала на Прокурора. Дали ще имаш същата позиция, ако твой близък пострада, а престъпника ти се смее в лицето, че няма доказателства?

щото пък някой си е мислел че изхода от делото ще е друг...

Това бе единственият военен министър, който направи нещо значимо за военнослужещите през 20-годишния преход и многото различни правителства, но за съжаление тези след него отмениха почти всички придобивки. Иначе правителството на тройната коалиция си беше калпаво, но този министър го оценявам по това, което е направил. "По делата ще ги познаете." Другото са празни приказки и партийни лозунги.

Пародията е пълна. Трагедията е тотална!

ПОРЕДНИАТ "УСПЕХ" НА ЦЕЦКО И КОМПАНИЯ

И този крадливец и малоумен управленец се оказа чист като сълза! Договорите му може да не са изгодни нито за армията, нито за държавата, но нали има процедури, адвокати, способни да докажат, че бялото не е бяло, нито е черно, и "нашите хора могат да си правят каквото искат - закони не ги ловят!" .... Много гнусно!

Така ами! Боко и Цоко да не би да ги лови закон? герб просто са опашката на гущера. При това, дори "откъсната" е способна да замита следите.

Откъде си сигурна, че този е престъпник и крадец? От Цецо и неговите клакьори ли? Ами утре и на теб могат да ти лепнат такова име без причина, тогава? Никой не е застрахован от наклеветяване и ако днес на всяка цена това е насочено към бивши политици, утре това ще бъде дежурно упражнение в отношенията между колеги, комшии, дори и роднини. Съда трябва да е независим, а не подчинен на Цветан.

С такъв съд - толкова.Другарски съд, много другарски.

...чета тука, че съдиите били подкупни и назначени от БСП, Гоце и генералите, та затова били калпави!? Може и така да е, ама нали затова сега си правят специализирания съд - там да попаднат само съдии, доказали лоялността си към ГЕРБ и силните на деня... Разбира се, след две-три години, като се сменят силните на деня и пред "доказаните" застанат настоящите управници, изправени там от бъдещите, ще настане пак вой - че са податливи и зависими... Така не става, другари от ГЕРБ - или работиш за независим, компетентен и справедлив съд, или си теглиш теглото, като паднеш от власт! За вас предричам...второто!

Въпросът е кой е компетентен: съдът който оправдава или прокуратурата която обвинява???

Е, вече някой съмнява ли си, че главата на ОКТОПОДА е...Гоце!?

Или може би Боце? Или пък има две глави, дори повече!

Проблема е много елементарен и се нарича - некачествена нормативна уредба . Това е в във всички области от правото . Това трябва да се поправе от първата власт - законодателната (т.е народно събрание) . Докато те обаче са подбирни на случаен принцип, а не по предназначение, никога няма да свършат нещо като хората а останалите власти - изпълнителната и съдебната ще се карат и обвиняват взаимно .

Скапана държава, гнили институции, тотална безнаказаност за престъпниците, високи данъци, лоши условия на живот. Изхода се нарича Летище София. Поздрави

Оставете човека на мира,че в Медвен има много имоти да се купуват още

Господин Цонев Вие сте абсолютен престъпник..... - нали Роман Василев го разкри и доказа още при ареста!? Как така съдът го оправдава?! А как подсмърчаше и се извиняваше оня мишок Роман Василев - .....аз ,такова, прекалих и най-искрено се извинявам.... Гербаджийски палячовщини това са им полицейските акции....

То и на Цецо, като му зашумулят парите и хваща в друга посока!!

Кажи нещо конкретно

Ти герберче по-добре знаеш.....

няма закони, за кокошка няма прошка. Те полицаите намират доказателства за съда - ама после някой плаща за да се покрият доказателствата! Колкото осъдиха Стефчо Хиената (Софиянски) - толкова ще осъдят и тоя бастун. Проблема е най-вече в съда - те не носят никаква отговорност за присъдите които раздават и който плати повече - печели! Всички да ги сменят , пак ще е същото положение. И за това има и висока престъпност в България - щото престъпниците няма какво да ги възпира :)

НАВЪРЗАНИТЕ РАБОТИ Абе вижте сеа , тва с Никито Цонев беше грешка и на МВР и на Прокуратурата и на Съда , щото покрай неговите афери изплуваха едни навързани варненски "морячета" ....... Дето се вика не ми е удобно да споменавам имена :)

Радвам се за г-н Цонев.По негово време вдигнаха заплатите на редниците.А за мен е важно колко получавам а не кой какво е правил.

А от това кой какво прави, после ти пада заплатата. Ако можеше да мислиш, щеше да мислиш. Качат му на глупака заплатата и той прави банкет. През това време оберат държавата, после що останал гладен. Този фокус го правят за глупаците :-) Като циганките на пазара.

Преди няколко месеца Ц.Цветанов беше дал най точната класификация за БГсьд-"КОГАТО ЗАШУМЯТ ПАРИТЕ СЛЕДСТВИЕТО ТРѝГВА В ДРУГА ПОСОКА"?

Истината е в: - некомпетентност на органите длъжни да събират годни доказателства - полиция, прокуратура - повдигане на поличтиески мотивирани обвинения с цел разправа с политически противници. И е нормално да всеки обектиен съд да има оправдателни присъди. Просто държавата работи изключително зле.

не знам, не знам...какви ли "годни доказателства" чакаш за да не са всички крадци, консултанти, накратко мафиоти обиращи държава, САМО "поличтиески мотивирани обвинения с цел разправа с политически противници.

Ако искаш да научиш какво са политически мотивирани обвинения, запознай се с обвинителните актове и изобщо с делата срещу дейците на българската опозиция. Като пример можем да вземем и делото срещу големия комунист Трайчо Костов. Комунистите се разправиха с всяка политическа опозиция на налудничавата си политика с помощта на българския съд. Сега с помощта на същия усложлив към комунистите съд, децата на някогашните комунисти и настоящи истински социалисти, се разправят с опита на която и да е политическа формация за въвеждане на правов ред и демократични норми на обществен живот.

И? Какво предлагаш - сега когато сме член на ЕС и сме правова държава да се прави същото? Мисля че живеееш в доста отдавна отминали времена

Някой в форума защитават БГ-сьд и това не е лошо,всеки има собственно мнение. За да се види що за сьд имаме ,да си припомним за "НАГЛИТЕ".Заловиха ги,откриха у тях автомат"КАЛАШНИКОВ"-наркотици-част от парите,които са давани за подкуп и различен вид боен арсенал. След няколко дни лично "НАГЛИТЕ" заведоха полицията и изровиха два "ТРУПА",но за"неподкупният сьд" нямаше достатьчно доказателства и бяха пуснати на свобода

И как си мислите че става? Обвиняват ви за убийство на Иван, накой си прави сделка за да не влезне в затвора и показва къде е заровен. Изненада - обаче не е Иван а Драган. Тогава как да се лепне без доказване и това убийство?.

Кои кадрови военни са се почувствали като хора, че не разбрах. Първо, то в армията не останаха такива. Второ, тези дето останаха се занимават само с доограбването на армейските складовем наличната все още техника и продажба на армейските имоти. Забравих, и със замитане на следите от 21 годишните престъпления в МНО.

ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИТЕ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ-ТЕ СЕ ПОДИГРАХА С НАРОДА...... ОНЕВИНИХА АБСОЛЮТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО: ДОГАН,СОФИЯНСКИ,МАСЛАРОВА,Р.ПЕТКОВ,РУМЕН ОВЧАРОВ,МАДЖО,МАРГИНИТЕ, МИТЬО ОЧИТЕ......ПОЗОР НА КОРУМПИРАНАТА БГ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА......

Калитко, ти ли си? И какво са ти виновни съдиите? То от самото начало беше ясно, че този човек е натопен от ЦЦ и ББ.

КАЛИТКО, ТИ ЖИВ ЛИ СИ? ЩОТО ТЕ ИМАХМЕ ЗА УМРЯЛ... ПО РОЖДЕНИЕ. УРА, ДРУГАРИ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ! КАЛИТКО Е ТУК! ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ НЕУМОРНО ДА ГРОМИ ТЕХНИТЕ КОМУНИСТИ. И КАТО СВЪРШИ С ТЯХ, ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ЧИСТИ И НАШЕТЕ РЕДИЦИ. ДОКАТО ИЗМИЕМ ПОЗОРА ОТ ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ. НАПРЕД, КАЛИТКО!

Прав е Калитко!Даже много е прав.

И трета оправдателна присъда, и четвърта, и пета.... Юнак Цонев с юнаци другари...

Поредното излагане на симбиозата МВР-Прокуратура. Не разбраха ли тези тъпи гербаши, че така не става. По поръчкови арести и скалъпени обвинения не можеш да съдиш, колкото и да прилагаш физкултура на кълбета и легни-стани. Това, за което не си учил не можеш да го ръководиш.

От снимане на клипчета по Холивудски явно не е останало време да се събират доказателства. Нищо, другия път, а дотогава Цонев ще е поредният осъдил България в Страсбург.

Колко ще осъди България в Страсбург, а парите на Цецо тъста ли ще ги плати

Това еминистъра, който накара кадровите военни да се почувстват хора - дано спрат всички лоши писания и дела срещу него.

Какви хора сте Вие , цял живот на гърба на държавата. Освен да лежите и да дишате чист въздух в поделенията друго не правите в по голямата си част и да крадете да не забравя! И на 45 пенсионери , защото сте много амортизирани?

Почувствахте се хора за 2 години. Докато разбрахте (или не сте още?!), че са обрали държавата и докато са ви баламосвали, сте останали без насъщен. 2 години ихо и после - тихо, стана работата. Имае ли ум да го разберете? Знаем, че не е лсно да си военен и да разбереш всичко, ама това е елементарно.

Ами, вместо да просват един бивш военен министър по бели гащи на пода, по-добре да си бяха подготвили доказателствата за пред съда. Май всички тези показни акции на Цветанов излязоха ялови. Не че съм привърженик на Цонев, даже напротив, ама във всяка работа си трябва майсторлък, професионализъм. Един физкултурник е добре да преподава физическо на децата, а не да "лови" бивши министри по бели гащи, без никакъв ефект.

тиквата борисов смята себе си за престъпник. Тоя Цонев през 1999 е павил това, след 2001 са заедно с тиквта в НДСВ. А през 2005 Тиквата беше кандидат депутат и по неговите думи е докарал половината проценти на НДСВ. С тези проценти НДСВ влезе в тройната коалиция и сложи свои министри . Тиквата борисов е съучастник на политическата кариера на Цонев!

Евала на съда !!! Най-независимия ,честен,неподкупен съд ....... у нас :)))) Са к'во става с Цецко Умното ????? Само ми е интересно ..:)))) Питам си ...

Падни, стани, филми, милми и накрая... мутрите крадат на министър колата, барабар с детето, а нито един комунист не е в затвора. Браво на ГЕРБ ! Нито едно спазено обещание.

А, тези дни прочетохме как щели да си правят нова парламентарна зала за 14 пилиона лева, ами като си имат зала защо им е във време на криза, някой дали след време не трябва да ги съди, иначе нищо против май на всички им е лесно да харчат парите на българския данакоплатец

Право седи,криво съди.Що е то?

гербер.

Там е работата, че днес съдят съдиите на Първанов и генералите... Това е нашият съд. Преди да го смени, надявам се!

Да плюещите по Цонев: Абе вие не разбрахте ли как всичко е скалъпено? Толкова не могат да го хванат за далавери кога е бил министър, та се сетили 11 години по-късно да му заведат дело за забележете "неизгодна сделка". Че то ако е така, те всички политици трябваше да са по дрънгониците защото "неизгодна" е доста субективно понятие. Доли му спретнаха на човека и к...р капан със срста, дето се оказа че взелия "откупа" нещо е сгазил лука преди това и са му предложили да накисне Цоев. А той с Цонев даже не се е виждал. Те Цецо 6те апартамента д почнат. Или Бойко Бирата. Или Доган Комисионера. Или костов Приватизатора. Или Бареков Журнаалиста с Кайена, или Гергов Панаира, или Р.Обч,или... (тук сложете поне още едно 1000имена). Тях що не ги дирят та седнали точно Цонев,а?

Е, каква стана тя?! Шумен арест, поставяне на белезници, притискане на главата от яки гугладжии, унижение на човека и неговото достойнство и в края на краищата оправдателна присъда! Не една, а ТРИ, и то една след друга! Срам и позор! Станахме за смях пред ЕС и чакаме Шенген?!

това е така,защото всички от правителството са смешници

Достойнството на един министър е под нулата, дори само защото е бил такъв по времето на тройната коалиция. Оттам нататък да не говорим за достойнство. Пазарски приказки.

Има нещо сбъркано в цялата работа. Арестуваха го като че ли е ръководител на наркокартел, окачиха му на врата половината НК, а сега всичко пада като къща от карти. Някой е за бой. Най вероятно некадърната военна прокуратура. Там само пагоните са истински, другото го преценяват по това колко дълбок поклон пред начаниците можеш да направиш. Явно за нищо не ги бива, освен да се опитват периодично да изпълняват поръчки. Да, ама не магат да ги докарат до край. Или казано с една дума - некадърници.

един от малкото мислещи си брато. Останалите са с мозъци промити от турски сериали

Аз отдаван Ви казвам, че военна прокуратура и военна полиция са средства за политически репресии срещу армията.Тия наведени мишоци хич и не си помислят да погнат някой власт имащ.На такъв те могат само да се надупят!!

Не хвърляйте вината върху съда - той е изкупителната жертва в случая. От всички обвинения само това за подкуп има някакъв реален смисъл, при това гледайки останалия театър много се съмнявам, че има каквито и да е доказателства събрани от викащите "ти си абсолютен престъпник". Останалото "превишени права", "неизгодна сделка" - как такова нещо може да го реши съд? Че дори най-просто погледнато човека може да е глупак и затова да е неизгодна, въобще какво е изгодно - цената на различни неща, с различни предимства и недостатъци, различни срокове на доставка и т.н. Престъпното е че се намира прокурор, който да внася такива обвинения в съда като символ на борбата с корупцията. В цялата какафония дали и в какво е виновен Цонев остава напълно извън темата и това е позор, но нито за Цонев, нито за съда, а за онези, които си позволяват с подобни безумия да правят ПР за бабички от обезлюдени балкански села.

..ако се докаже последното, че е искал подкуп на съдия ( а затова има и други участници), това по логика е достатъчно да се докаже, че е гузен и че е нарушил закона, и за това би могъл да бъде осъден. От последното обвинение трябваше да започнат съденето...

Затова не ни искат в Шенген. Не са виновни Бойко и Цецо. Просто трябва този корумпиран съд да се разформирова и да се направи наново.

не са виновни ли?Та те по онова времи трупаха рейтинг по всевъзможни начини