Ген. Кирчо Киров бе осъден на 10 г. затвор

Софийският военен съд осъди на 10 години затвор бившия шеф на Национална разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, съобщиха за Дир.бг от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Кирчо Киров бе осъден на 10 г. затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разбира се че няма да влезне в затвора..това е пародия..колкото и цветанов влезна..лъжат ви и ви замазват очите..:)всички са една партия.не им вярвайте като с екарат..това е на ужким само за пред хората:)

Този стана известен и го подготвят за политиката. Така в България се започва с политика. Първо трябва да си подсъдим и после ставаш известен, а щом станеш известен имаш електорат:) Остава едно рамо да му бутнат, а той да оправдае очакванията на васалите си.

Хванаха ви за слушатели,като последните лапнишарани и им се вързахте.Това са лакърдии, отклоняват вниманието от себе си се подчиняват на онези,които искат имената на нашите шпиони навън.Защото щатските са по неприкосновени.Понеже сте шушляци, затова сте на куйрука на Европа, и все така ще бъдете!

Генерале,бъди благодарен ,че си жив.Такива като теб ,мафията не им позволява да стигнат до съд.Жив пример е Димитър Калчев- Явочника

Не си поделил милионите генерале ,с тези които са дали показанията срещу тебе.А такива неща не се прощават от мафията

В тази държава всеки може да бъде осъден от следващите , винаги ще се намерят причини.

НЯКОЙ ХАЙДУК ДОСЕГА ДА НЕЕ КАЗАЛ, ЧЕ ГО СЪДЯТ ПО ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА????? ОКРАЛ ПЕТ МИЛИОНА С ТАРИКАТЛЪЦИ, И СЕГА НЕВИНЕН!! У ПАНДЕЛАТА, И ДА ВЪРНЕ ВСИЧКО КОЕТО Е КРАЛ!!

Типична наглост за комунист!!!Готиното е, че дежурните куманоиди по форумите защитават наглеца, което е съвсем нормално за таз прослойка , съставена от крадци и хрантутници. Ревете срещу мен колкото искате мухльовци , но голата истина е тази.

киро не е комунист, а гербераст иподлизурко

Само на мен ли тоя ми прилича на чифте?

предизборно ГЕРБ ще се похвали ,че вече има осъдени.Голям капитал.

Няколко години няма да заема определени държавни служби? Тъй като не е уточнено колко "няколко", трябва да се тълкува като: "Докато не каже къде са милионите и не си плати данък "Спокойствие". Играл го е тарикат, не се е отчитал редовно и следва наказателна санкция. За назидание на другите. "Определени служби" да се чете: "Такива, които не разполагат със собствено бюджет и печат, и не дават възможност да се краде". Какво са 10 години пред тази тежка и обидна за всеки съвестен измамник присъда? В затвора, за значително по-скромна сума, ще му направят лукс килия, с цифрова телевизия, интернет, сателитна връзка с всички наети само по фактура агенти. В събота вечер млада девойка ще гали старите му мераци, а Преслава ще му пее на уше... Ще му назначат и вътрешна охрана от осъдени несправедливо вратове, за да се чувства съвсем като в реалното си битие...

не знам как да го тълкувам: 1-во - десет плюс няколко... или 2-ро - десет минус няколко, тоест може да заема тези длъжности още докато е в затвора... :)

Обзалагам се, че корпоративно - търговската цаца ще се прави на глух и сляп за парите с неясен произход на Гоцето Първанов и червения Киро и ще има да обяснява, че 'няма предпоставка за повдигане на обвинение' . Цацата е слуга на мафията, част от която са Гоце, Кирето от бсп, Доган, мамин Делянчо Пеефски, Митьо Гестапото и сие кадри на дс ... Дянков каза, че Гоце е млад милиардер ... и се оказа напълно прав ! Простата логика показва, че парите на Гоце са в Казахстан или Узбекистан . Неговият Филчев, който го свързват с убийството на ямболската адвокатка, беше посланик в Казахстан, а прочутата афера с архара беше в Узбекистан ... Гоцето беше и един от покровителите на Трактора и Пешо сумиста , заедно с Доган и Сергейчо - никога не забравяйте това ! Кирчо от бсп, Доган , Брендо и Пешо сумиста са близки с Йосич .

Да посегнеш на човек като Киров е нещо като да съдиш Стойчо Стоев. И двамата са свещени личности, които по дефининиция нищо лошо не могат да направят, но пък са отлични професионалисти! Стоев във футбола, Киров във военното дело! Но и двамата са на 100% принципни и честни и стават много неудобни за всеки един управник или пък човек с пари, който е решил да нарушава закона. И по тази логика Стоев бе уволнен от Домуса, точно когато гелчето реши да си направи далаверките и ето сега Киров отива в затвора баш когато Борисов и компания искат кой знае какво да замажат! Че му уважиха и всичките искове срещу него! Това наистина е нечувано! Толкова много години затвор, да ме прощавате, ама никога не са били давани за подобно деяние, дори човекът да е на 100% виновен! А, той, както казах вече, е на 100% невинен! Така, че аз съм сигурен, ще дойде някой ден нова власт и Киров пак ще е на свобода! То и друго ми е много интересно. Киров го осъдиха по една толкова много бърза процедура, а Цвъцко така и не можаха. Точиха са няколко години и накрая, ами той невинен бе! Той на практика нищо не е направил! Нищо, че на първа и на втора инстанция го опандизиха... Той така и за ден не стъпи там, където му е мястото! А ето сега, Киров ще си полежи и за него... Еми, какво да ви кажа, няма да ни искат в Европата...

Между другото, горното го написах за точно 5 минути! 1310 символа, заедно с интервалите! Какво ще кажете? Можете ли и вие като мене да работите толкова бързо? Еми, ако не можете, не се чудете защо ви се плаща толкова малко, а пък на американците 20 пъти повече!

Можем да пишем и по-бързо. Виж работата с елементи на разсъждение, е нещо което отнема време.

Гледайте как върви делото на Цецо шлифера, същото ще стане и с дедо ви Киро!

НЕ СЕ РАДВАЙТЕ. ОСЪДЕН Е НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ, НА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ ЩЕ ГО ОНЕВИНЯТ. ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ.

Няма безгрешни хора,особено ако имат власт, но със сигурност е бил много по полезен на държавата от повечето драскачи тук.Второ ако си мислите, че вашите приятели американците от същите секретни служби са чисти като сълза, ама много се лъжете.Държава без специални служби е като пр.......ка на пътя, който плаща той я ....

цру-то и те плащат така.И не си дават досиетата.

След тази присъда на първа инстанция как ВИ звучи изчезването на Петко Сертов -онзи където жена му го намери.Явно не е бягал от жена си,но пък тя го намери:)

Явно и двамата знаят много-на един дело на друг бягство от жената.Да си мъчат.Все пак сме в ЕС,не са 30 те или 50те в СССР.Ако влезе в затвора генерал Киров страшно няма за него,той е човек видял и обръгнал.Страшното е за държавата.В Европа сме,но пък само СССР са си вкарвали в затвора за по 15-20 години заслужили разузнавачи.За САЩ не знам-или няма или информационното затъмнение е голямо:))

Разни недооценени субекти си пишат във форума за неща,които не разбират и аз ги разбирам.След,като се касае до ведомствени документи и не го обвиняват,че е прибрал парите за себе си,значи,че има нещо,което не знаем.Но, истината не може да се скрие и рано или късно ще скъса чувала и ще се покаже.Да-а-а-а,сложнички са нещата и явно някой се страхува от нещо.

Трябваше да се започне от Кунева и Костов на тях и до -животна присъда им е малко.

Кирчо Киров (незнам причината за "генерал" пред името му), който в качеството си на началник на разузнаването открадна 5 милиона лева и създаде за оправдание над 1000 документа за уж вербувани с тези пари агенти, все пак беше осъден днес за тези си дела! Георги Първанов да наведе ниско глава, защото описаното предателство не можеше да се случи без неговото покровителство! За Първанов липсата на български агентурен апарат в чужбина беше още една голяма помощ за господарите му в Москва да дерибействат в България. 10 години затвор е едно добро начало, но трябва да се продължи и с русофилите в контраразузнаването. Путин води война срещу България и много хора в изпълнителната, съдебната и законодателната власт му съдействат!

jizast

Тези са стари партийни мастии, да ги дерш живи им е малко. Трябва да продължат с Гоцета, Трактори, мрактори и т.н. Да ги изчистят до крак.

Той е изготвил или е подписвал тези 1100 документа?Значи близо 3 години от службата си е бил зает всеки ден да мисли как да лъже системата в която е работил 40 години.Май наистина при днешните военни,чест и доблест и честност са понятия от преди 1989г щом са измислили такова дело

за какви военни пишеш? То такиа вече нема... Останаа само едни дет носят некви капи, кога не мое да не ги носат, щот ако ги не носат - ша им нашокат канчеата... Туй им е службата!

А Цв.Цв. кога ще го вкарат в затвора !

:))когато престанат да му подаряват часовници

Всички ДС генерали и полковници в Затвора!!! Идва ви времето.скоро ви почваме-банкстери, бизнесмени, олигарси, всички, всички сте вътреееее!

Дай боже да имаш достатъчно пиене,че ако свърши бързо ,ще останат много не вкарани в затвора:)))

"Днес съдът постанови и конфискация на половината имущество на Киров, както и лишаване от право генералът да заема няколко години определени държавни длъжности. " В "буркана" какви държавни длъжности може да заема един осъден?

Този не беше ли същия, който отказа да сподели досиетата на нашите разузнавачи? Поклон за това. Цвъ Цвъ май ги даде на щатите а генерала в затвора. Кофти. Кофти за него, кофти за разузнавачите, кофти за нас. Честито ти ново робство българино. Като за начало щатско, после пак турско. Скоро и за подобни писаници, ще вкарват в затвора.

Този беше дето крадеше с гоце и евреи станишев ама другарите се изметнаха и го оставиха на врага ....кофти кофти за червената мафия

Мафията не е червена. Тя е безлична и безцветна. Нарича се организирана престъпност и няма нищо общо с която и да е политическа идеология. Разузнавачите също. Те работиха за страната си. Без оглед кой цвят е на власт. Докато не дойдоха едни безцветни и не им предадоха имената, на "партньорите", а единствения който имаше топките да каже не, влиза в затвора. Това е разликата межу мъжът и повечето днешни кратуни. Единия гледа юмрука и го понася, докато другия извръща глава и бяга.

Кирчо тука всички сме невинни! Като дойдеш ша видиш:-)

или никога не си бил в централният затвор,или хабер си нямаш за хората от този бранш.Препоръчвам ти да намериш нещо за Рудоф Абел

За наивници

не за наивници-те са сугурни,че не е останал в България електорат който може да мисли.Едните измрели другите заминали,останали сме само слушатели на Ивана и на песничката и(И кой сега е номер едно)

Гепил си държавна пара, хванали са те, осъдили са те - значи те репресират политически. Ах, ах.

той,остави ,че е крал ами и циция ще излезе .Свиди му да си вземе адвокат от Германия,който да каже че процеса е политически.Прав е бил Йовков-много мъка има по белия свят,но май най-много наивници са сме си тук или поне за такива ни имат

Тролчетата на ГЕРБ днес са пълен капут. Жегата ли е голяма, или парите са малко?

Гати и мизерията- похарчили някакви си 5 млн.Па то в тотото само един джакпот раздаден на когото трябва си е повече.

като последния дето го дадоха точно на когото трябваше. иначе трябва да се обяснява за парите.

България не е Румъния!

Време и е да стане...

като каза ,че не е РУмъния какво стана,не изтекоха ли 4 месеца дето щяхме да разминен и подминем Румъния с съдебната реформа:)) май ги разминахме и търчим към 1949г.

Политическа поръчка която тежи на съвестта на осъдения Цветанов.

Дай боже повече такива поръчки!

Тази молитва като кадърен или некадърен адвокат я казваш.:))или няма значение ,при всички положения хонорара си е хонорар

Изключително приятно съм изненадан че се е случило това:за първи път в съвремената история на България е осъден на затвор един от основните джелати на Държавна Сигурност. Нямам думи от удоволствие. Нищо че не е осъден за дейноста си в ДС! А за кражби. Това все пак е някаква справедливост. Искам такава и за другите генерали от ДС.

Смешко.

или не знаеш значението на думичката ДЖЕЛАТ или пази бозе да имаш власт.

България е обречена на вечна престъпност.

Като не чукаш, ти го начукват. Осъден определя дневния ред в държавата.

не точно осъденият,но пък другия няма нищо против така да изглежда:)))

За почти 5 мега левчуги се е отървал евтино- с минималната присъда, а е могъл да получи до 20 лазарника. Генералски бонус . . . ;-)

Борисов и Цветанов разбиха службите за национална сигурност.

Да бяха само те ....

Но пък за сметка кави магистрали строят.Бас връзвам ,че новият Суетци канал няма да го бъде-нито водосвет нито пък лентичка се отряза

От 25 години тази служба е абсолютно излишна защото разузнаваните от нея ни станаха съюзници ,и понеже няма никаква дейност началниците и започнаха да я източват ,все някъде трябваше да се усвои бюджета .

ФБР и ЦРУ също остаряха.

Там не остаряват ,драги...който не може си отива...

Никога не сме подслушвали Ангела Меркел! Никога не сме точили данни от българските сървъри! Винаги съм бил искрен. Вашият приятел - президент Обама. Запечатано с любов.

Боко пръсна 50 милиона за 3 км път, който пропадна веднага след рязването на лентичката, но там прокуратурата е глухоняма.

Е, добре, но къде са парите?Пет милиона?

Къде отиват милионите долари в Ирак?

Да си признае палашът на кой е давал парички. Може и Гоце, Станишко и други бойци на тихия фронт да са топнали човките

независим Съд и прозорлива Прокуратура. Генерала е правил документи за да оправдава парите, които разузнаването е плащало на разни дипломати и служители в други държави за да доносничат. Първо: Ние отдавна отрекохме доносниците. Второ: Като се плаща има одобрени със закон ведомости, които трябва да се подписват. Там трябва да има трите имена, адрес, телефон за връзка и основанието на което се плаща. Например Петър Петров живущ Англия Лондон, телефон 9999999, Хонорар за представената от него секретна информация за решение на английското правителство за ......

Току що прокурора по делото заяви,че Киров не бил взел парите, а разрешил службата да ги похарчи нецелесъобразно и незаконосъобразно са свои нужди.Амчи то всички са за затвора-Оказа се,че най големият айдук в държавата е шефа на разузнаването, а останалите шебеци-цели трилогии могат да се изпишат за подвизите им,са имунитетни.

:)) Вие разбихте всичко детско в мен.Сигурен ,че правилно сте чули прокурора.До дова изказване все съм чувал,че е имало нецелесъобразно ,но законно или законно но не целесъобразно харчене,но нецелесъобразно и незаконно за пръв път чувам.Тогава генерал КИров да заведе дело срещу прокурора за обида-в прав текст му казва ,че е тъп.НАистина ли прокурорите са на такова ниво

Насока ни дава статията на Клаус Шрамайер Българските дипломати от Държавна сигурност. В нея той твърди, че в България никой няма интерес от преосмислянето на комунистическото минало. Напротив, този период от историята на страната, с всичките престъпления и несправедливости, просто се премълчава. Невъзможно е да се започне начисто по простата причина, че номенклатурните кадри все още са внедрени по всички етажи на властта и държавните структури, пише юристът-дипломат. И обобщава: На всички е известно, че промените в България са само фиктивни. А така нареченият преход логично вече от 20 години тъпче на място... Бившите сътрудници на Държавна сигурност са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо. Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек... ... Престъпността се е сраснала с политиката, а правовата държава е удушена още в зародиш. Макар и невидима, мрежата на бившите доносници продължава да функционира безупречно... Участниците в тази мрежа си разменят постове и услуги и взаимно си пазят гърба.

Хайде да сметнем кой на колко години е бил и къде е онази страшна държавна сигурност.Заварените на 50г при промените на колко са сега.По младите къде са били в ерархията.или Ифандиев говори за онези-мазните синекурни длъжности,на които той знае кои са били назначавани и на които никои мислещ ръководител не е разчитал.оставам с усещането ,че се се е стремил към тях тогава ,но не са го взели-заради родословие,а за другите е бил неподходящ.За сериозна работа винаги търсят хора с качества ,независимо от строя

много нещо- накъдето погледнеш в новините няма как да не иде реч за генерали!Тия хора знаят ли какво значи генерал- какво трябва да си учил,как , колко ,къде и като какъв трябва да си служил? Някой скачат направо от ефрейтори!! Срамота! Турския аскер,ако рече, за два саата е в София ,като ще си разчиства пътя със шутове и шамари!И какво да види в София - армия нема ,ама генерали бол! Такъв срам българското офицерство не бе изживявало! Ама то останаха ли офицери?!

не си прав.Защо трябва да е бил ефрейтор,пък и кой сега ще те разбере какво е това звание.Достатъчно е и едно кученце да подариш ,но на правилният човек:)пък после може и на друг да подариш,но вече като генерал:))

Чакай ,че се сетих,за онзи виц-вождове много индианци няма,но пък като дойдат турците,дано генералите ни тоюгава не са с пера като иднианските вождове,защото ако закъснеят с още 10 години в България ще е бъкано с индианци-само че малко по мургави.То може и в това да ни е шанса да не ни нападат,че до тогава ще са толкова глдни ,че може да опоскат като скакалци турската армия докато стигне до София.Циганин от шамар и шут не се бои,от глада п голям няма:))какво значи тук някаква си армия

най достойния, пример и вдъхновение за офицери и останалата сволоч, щом това е елита представи си какво става надолу, сраммного правилно там в Брюксел сме изобразени като кенеф покрит с парцал

отдавна е съставен от такива

В Брюксел ни изобразиха като НУЖНИК, а парцала го сложиха после по настояване на Станишев.

Напълно съзнавам, че моите публикации вълнуват нищожна част от населението навярно не повече от три-четири хиляди души в цялата страна. Споменавал съм го. Това е въпрос на народопсихология, на произход, на вяра, на убеждения и на битие най-общо казано, на мироглед и на манталитет. Ние се докарахме до там, че отвън да изглеждаме като ада на този свят. Можете ли да съобщите само едно нещо, което ни е наред? Наскоро бившият заместник-посланик на Германия у нас Клаус Шрамайер произнесе най-горчивата присъда: България е най-тъжното място на света в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на Държавна сигурност продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите...[10]

пък си купила два луксозни апартамента в престижен софийски квартал

А-а-а-а-а,що така господа другари? Значи едни могат да бъдат осъждани при тази съдебна система, а за други ,трябва реформа в съдебната система.Така ли?

ЕДИН КИРЧО ОСЪДЕН-ДОБРЕ!А ДРУГ КИРЧО-ДОМУЗОВ ОТ РАЗГРАД СИН НА ПАРТИЙЦИ ОТ БКП,КОГА???

За чест и слава и офицерска доблест, ебаси мъртвешката държава, пумияри с пагони.

Съдете Цветанов!!!!! Нека да има правда за всички!!!!!

Съдете Цветанов, за това, че осуети подслушване за кражба на пързалка за двеста лева. Даже шест пъти казал Не.

нали го гъдят бе гого или ти си някъде другаде че не си чул съдят го че не подслушвал

А кой може да докаже че един е такъв агент като Кирчо не ги е откраднал тези документи за да си гарантира безпроблемно измъкване от някаква ситуация. Чисто хипотетично да речем един с прякор Трактора който случайно след като почна да изкарва записи и компромати му поотпуснаха каиша и никой не знае къде е днес. Та много са играчите създадени през годините. България беше една джунгла на агенти със собствени програми като почнеш от Доган и свършиш с тоя Кирчо който тихо мълком е трупал милиони ... както всички останали агенти на държавна хранилка.