4 г. затвор за британеца, убил абитуриента Емил (снимки)

СГС даде 4 г. затвор на британеца Мейсън Кристофър за убийството на 18-годишния Емил Ботев след обрат - престъплението било извършено при неизбежна самоотбрана.

Обратно в новината

Коментари - 4 г. затвор за британеца, убил абитуриента Емил (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кривите ни съдии пак се надупиха на Западните посланици,нали им плащат,пише го на входа на палатата

Тези се подиграват с нас. Какво са четири години? Нищо! Имамт по-тъпото правосъдие и от нашето.

Абе българи, не разбрахте ли,че ние не живеем в България!!!Тук от 70 години насам управлението не само,че не е българско,то е АНТИбългарско!!! Прави се всичко за един перманентен геноцид над българите дори в така наречената държава България! До пълното им унищожаване! Крайно време е да спрем всичко това!

Подкупен ,не работещ , некомпетентен-- това е съдът в Б-я!!Заради простотиите наречени "присъди" Б-я ПЛАЩА по 32 ЗАГУБЕНИ дела в Международния съд??? ЗАЩО наложените за плащате пари НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ от СЪДИИТЕ издали неправилните присъди???Стига сме ги коткали тези дебелаци!!!!

Вие смятайте какви смотаняци без право на глас има в управлението неспобни да остояват собствената си позиция неспособни да отстаяват и национални интереси щом и една присъда немогат да дадът на един бивш войник(наемен убиец) които се е напил и скочил на срещу група абитиоренти. Повръщами се от вас отивайте да копате на село поставени лица гъзо лизачи уж управници били.

...КЪДЕ Е ЗАЩИТАТА НА БГ ИНТЕРЕС ТУК И КЪДЕЕ СА ПАРИТЕ, КОИТО ТОЙ ПЛАЩА КАТО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ??????РОСКО КОМСОМОЛСКИИИИИИ?????????КЪДЕСИИИИИИИИИИ?ИЛИ - О-С-Т-А-В-К-АААААААААА!!!!!

Ако циганин влезе да краде в чужд дом.Стопанинът на имота не се ли отбранява ?Тогава защо получава присъда.Щом за най-тежкото престъпление тоя англичанин получи само 4 години,то за другото въобще няма какво да се гледа.Или за съдиите убийство е нищо?

Айде честито на "некорумпираните " съдии, още няколко съдии станаха милионери. Как разсъждава един съдия знаете ли - Умрелия си е умрел, никой няма да го върне, поне да взема парите на живия." Това е правосъдната ни система. В Англия за такова убийство дават минимум 20 години.

Как е възможно - това да не е непотребно животно!!!!!!!!!Няма справедливост, за това всички ще ни се качват на главите, ще бият децата и старцитге, ще ни убиват...В една нормална страна с този идиот би било свършено, а тук го "молим" пак да направи това злодеяние... Как да вярва човек на т.н."правосъдие"?

Абе нещастници,Вие не сте ли виждали и не сте ли участвали в бой между две компании?Става кютек,аркади,нацепени муцуни и толкова.Тоя си е сто процента убиец,с нож с който действа умело!Той е бил подготвен да убива,рано или късно тоя е щял да убие някого!Мамка им на съдиите ,прокурорите и управниците ,задето клякат на ингилизкия убиец.Затова ни смятат за измет.

Тоя БГ съд е пародия от всякъде. Хора при неизбежна отбрана ги признават за виновни, а пък изроди убиици осъдени са на свобода и убиват студентки. Яко некадърници

Уж неизбежна самоотбрана, пък осъден. Не мога да разбера.

Неизбежса била самоотрабаната, а ударите са два смъртоносни, от които само единият поставя жертвата в невъзможност да напада повече.

Отново се ,,навеждаме" на английски боклуци, след фена на Ливърпул, който едва не уби барман. И тук въпросите са - защо има изобщо присъда след като е било неизбежна самоотбрана. Защо няма други пострадали (поне някой леко наранен от ножа). И защото ако са били 1 на 1 това английско напомпано говедо се е уплашил до смърт от ученик и в паниката си го е намушкал в сърцето и още веднъж в корема

ако е убийство при неизбежна самоотбрана, защо въобще има присъда. шантава работа

А има ли свидетели на въпросната самоотбрана? Да наръгаш някого веднъж в сърцето и втори път в корема, това звучи ли като самоотбрана? И ако е самоотбрана, защо изобщо има присъда? И искам да подчертая, че тук става въпрос за "английски футболен хулиган", тоест ясен рецидивист, ако изобщо на някого му говори нещо това. Все в България идват с ножове и убиват при самоотбрана. Това е лицето на прословутата българска Съдебна система, за която пише и говори целия ЕС.

бандата как се държа в съда! Как скачаха и кряскаха! Представям си колко отворени са били срещу англичанина като са го нападнали! Само в България нападнат няма право на самозащита реално. Във всяка бяла страна дори да ги беше гръмнал щеше да е ОПРАВДАН-бил е сам срещу няколко инападнат! Жалко е, че си е отишъл един млад човек, но дали не си го е търсел, посягайки да бие друг. Никой няма право да посяга на друг човек проумейте го най-после и може да заживеем в по добра държава!

Марш от тука свиньо продажна,еврогейска! Ако се беше случило с твое дете или близък така ли щеше да пишеш? Първо трябва да се оттървем от такива продажни боклуци като тебе! Престъпникът това ще говори-какво очакваш друго?Да си признае ,че е бил дрогиран или надрусан или напушен? Отиди в Горубляне и разпитай свидетелите -АКО ТИ СТИСКА! Гад продажна!

е мое дете ще е достатъчно възпитано да не посяга да бие други хора. Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб! Утре като ти скочи една банда на теб ще чакаш да те убият ли? И ако случайно оцелееш държавата да те съди ,че си си превишил правата и се защитил? Това дъжава ли е въобще?

Надявам се, че родителите и роднините на момчето ще се погрижат да поправят грешката на съда рано или късно.

Българино, убеди ли се, че си роб на Запада!!! Понеже е английски лай.ар, нашата темида-кур.ата не му дава доживотна присъда. Какво значи един живот на роб!!! Нищо!!!

льольо, навсякъде по света при самоотбрана, дори да си превишил пределите на неизбежната самоотбрана, няма как присъдата да е до живот. или дай да го осъдим доживот само щата е англичанни, та да мирясат троловете като тебе. АКО е вярно това че са го нападнали и са го били, тогава и тая присъда му е много

ей смут ти мислиш ли че ако са го запукали с тръбетата щеше да има време нож да вади....платили са на корумпираната съдиика и сега умрелия е виновен...

Глуп, пожелаваме ти и с тебе някой да се самоотбрани по същия начин. Благодарение на такива, като тебе, България се е превърнала в кенеф.

Льольо, ти прочете ли, че са били ДВЕ КОМПАНИИ ?

В условията на неизбежна отбрана няма отговорност за щети,стига да не превишава пределите на неизбежната отбрана !!! В този случай присъдата е невинен. Значи не е било неизбежна отбрана?

напротив, само че не е използвал и тои метални тръби и прътове, а нож. ако пък някои те нападне с нож, ти не мозе да стреля6 по него, без да те осъдят. трябва и ти да си с нож, за да не е "прекомерна" самоотбрана.

Съдията лапна едни парички... Преди години подобен английски тъпанар остави инвалид за цял живот един барман на златни пясъци. Осъдиха го, влезе да лежи за малко, после го пратиха да доизлежава в Англия. Ония обаче си го пуснаха веднага, млад бил, да не му очерняли живота. Е и с тоя така ще стане.

нашенец не го ли е утепал там:)

Пълен смях - поредната присъда, "изсмукана от пръстите". Докога, господа и госпожи съдии? Спите ли спокойно нощем?

дремят с пълен джоб денем

Удар с нож в областта на сърцето има само една цел- причиняване на смърт! Вижте колко са перверзни прокуроите! Нека тълпата каже какво може да присъди съдът, след промяна на обвинението и внасяне на по- леко обвинение? Смъртоносен удар в сърцето никак не е по непредпазливост и дори при неизбежна отбрана се преценява конкретната ситуация. Затова има толкова недоказани обвинения- е заради такива идиоти от полицията и прокуратурата.

абе мунио цигански, докато са го налагали с прътовете да не би мирно да са седяли, та тои да се прицели точно? и ти си за отстрел, заедно с останалите мурзилки!

Ivan

Самият факт, че носи нож в себе си е достатъчно красноречив. Присъда в Англия, присъда тук, като го гледам не е света вода ненапита. Не казвам че другите са прави, истината е някъде по средата.

Ами ТИ муньо цигански за какво си? Ти си за наръгване в сърцето и корема от някакъв идиот-рецидивист като тоя английски изрод! И пак ще ти е малко!

Тук се ръгат дори в центъра на Лондон и доста често уцелват сърцето. Пишлеметата явно тренират за това.

Отвратително е! Гнусно! До като имаме такъв съд, който изпълнява политически поръчки и такива властници, които се навеждат на всеки... Не зная, къде в законите ни пише, че човек може да влачи в себе си хладно оръжие. И , как тези с железните пръти са го оставили жив след, като е намушкал техен приятел? Не се гордея с тая държава!

бг бабаитите да се кротнат малко! гонили и били ли са го с метални прътове или не? ако е така да беше убил и останалите изверги.

Сега трябва някой близък на Емил в момент на самоотбрана да ни отърве от неканения ингилиз.

Браво на съда, така се постъпва с колониалните господари убили колониален роб. Повръща ми се от кочината България. Който има малко акъл трябва да енмигрира, а тук да останат да живеят само цигани. Циганска колония и сметище на Европа. Това е БГ!

да, бегаи на далече. остави циганите да си циганюват, ти бъди западен циганин.

ЧОВЕК КОЙТО НОСИ В СЕБЕ СИ НОЖ Е ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ КАКВИ ГИ ПЛЕЩЯТ В СЪДА ЧЕ БИЛО НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА.ТРЯБВА ДА МУ ДАДАТ 40 ГОДИИ ПРИСЪДА ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО!!!!

40 години затвор за теб. човек с толкова елементарно мислене е жив зеленчук, марш в градината да се прекопаеш!

А за ТЕБЕ пък доживотен затвор без право на замяна! Човек с липса на мислене, ако ти изобщо си човек, е умряло кореноплодно! Марш в пръстта да те погебат!

Без да се запознаем подробно с фактите няма как да отсъдим, дали оправдаваме убиец, защото страната ни не може да зашити гражданите си, или осъждаме човек, който се е отбранявал. Проблема тук е, че интереса на обществото трае само докато не му пуснат следващата новина по медиите, а за това никой не ни е виновен. В друга страна процеса щеше да е публичен и интереса на обществото съвсем друг. Отиде си и това момче, все едно нищо не е станало. Дори обвиняемия да е невинен, пак не успяхме да си направим съответните изводи и сякаш оставаме безразлични, когато умират деца.

да го пратят в затвора , но преди това да се обадят на Янко Ваташки ....та той да светне некой от аверите си да ,,посрешнат,, британският кондом и да го правят ,,невеста,, всека вечер....та да запомни БГ.

сещате се какво стана с майкъл шийлд, депортираха си го в англия и след 3 месеца го освободиха... бг човека е по евтин от живота на английско улично куче

Не искам да коментирам присъдата а факта че ножове, сътъри, боксове и палки за побой се продават в БГ съвсм свободно, на открито, все едно че за бобонки за малки деца. Бях шокиран миналото лято че тези ''аксесоари'' за убиване се продаваха в Слънев Бряг на улицата до сергии в които се продават джапанки, фанелки, мечета и други финтифлюшки. Казах за това на един полицай а той ми отговори че било съвсем легално. Продажбата де, използването не било легално. Бати и закона?! Продаваш нещо легално което е нелегално за използване?!?! Някй вижда ли логиката?

Ми те и вилици се продават свободно, а вилицата е екстра оръжие за убийство... С лъжица пък колко благо се вадят очички! Проблемът е в предклавиатурните драйвери, а не в ножа или вилицата...

А за отвертка да не говорим

Сатъри ли? Че те се позлват в кунята бе момче. Ако те питам тебе ГО ще ходи с усмирителни ризи. Трябва носенето огнестрелно на оръжие да се либерализира даже. Ще видиш тогава как ще се кротнат бандюгите. Забраната за оръжието я спазват само примерните граждани, на бандитите - пука им за закона, ама ти как да се сетиш.

поне да го пратят в пазарджишкият,че там "баи Mангал "да му обръщат халката по няколко пъти на ден! Kато се прибере в Aнглия ще е звезда на геи парадите,а кралицата може да му даде титлата "Cър"??!!

4г. за самоотбрана ?!?! Сей уат ? Или е виновен и лежи или се е защитавал и не лежи.Нещо не се връзва работата. Ако е доказана самоотбрана, какво престъпление е това?

Защото това казвам, че така са направени законите, че невинен пак си виновен. За ударен пешеходец неправилно пресичащ или убит при самоотбрана пак си виновен, а гражданския иск е за хиляди левове.

може би англичаните в бг не трябва нито да идват, нито да вадят нож за самоотбрана(можем да ги събираме под мостовете или в реките, като вероника)!

Това е законодателството на тая държава. А то е такова, защото народа го иска.

Изискват се подобни средства или по-хилави или никакви, за да не те осъдят. То ест ако нападателя няма оръжие, а ти използваш, си виновен. Ако нападателя има нож, а ти пистолет, пак си виновен. Но ако нападателя има нож, ти също може да ползваш нож, а сигурно и някой прът или друго. Но не повече от неговото като заплаха. Макар да е спорно, има и някаква логика. Ако имаш пистолет, онзи едва ли ще те нападне. Просто го вадиш и онзи бяга. Сигурно от там идва като идея. Че тогава няма да ти се налага да го ползваш. Друг е въпроса, че в такава ситуация ползваш каквото набараш. Може да е например стол. Ако имаш оръжие, може би трябва да действаш като полицай и примерно да го гръмнеш в крака.

В дивашка държава човек има право да се защити. Отнемането на живпт при неизбежна самоотбрана не трябва да е престъпление. Законите са ни калпави. Ако блъснеш човек пресичащ неправилно, си пак ти виновен. Къде на запад имаш вина за такива неща? Напротив, ставаш герой или ти плаща пешеходеца колата. Дори в Азия си герой. Само тук се работи за статистика, а овцете викат затвор и в такава ситуация...

Сега посланика на Англия да каже,че има гнили ябълки,защото присъдата е малка...

След като нощем се налага обикновения човек да ходи въоръжен я в колата, я в себе си да носи нещо, значи нивото на престъпност, недоверието , страха са огромни. Кучетата са най-опасни когато са уплашени. Така е и при хората.

С други думи, като те нападнат пияни прости идиоти, без значение от националност, или умираш или отиваш в затвора , така ли ? И ми е интересно, нормално ли е някой да напада някого в (случая с метални пръти) с каквото и да е. Аз не съм батка, не съм бияч, и ножар не съм и стрелец не съм? Значи, ако някой ме нападне , отивам на 6 стъпки под земята. И какво означава "колко стува човешкия живот, като си тръгнал да биеш някого в комппания на няколко човека ??? Всеки , който инициира посегателство над човешкото здраве и живот, трявба да се счита за опит за обийство и неизбежната самоотбрана не трябва да се ограничава !!! Аре да ги видим тогава..колко ше им струва насрания живот? Това го пиша , приямайки гореописаното за вярно!

българобоклуците да знаят че не може да мачкат свободните бели хора безнаказано !

Не стига, че са го били с метални пръти (и се е наложило да се защитава с джобно ножче от няколко побеснели футболни мемоиди), а ще плаща обезщетение на роднините на единия от побойниците. Това, че и той е футболен мемоид по никакъв начин не оправдава българските футболни мемоиди, които са го били с метални пръти. А каква е присъдата на останалите живи футболни мемоиди побойници? Защо те не са в затвора? Ами ако английският футболен мемоид нямаше джобно ножче? Дали щяха да спрат да го бият с прътите или щяха да го бият докат умре? Има ли вкарани в затвора за опит за убийство (защото да биеш някого с метални пръти е опит за убийство)?

Ако те ударят веднъж с метален прът , нож няма да успееш да извадиш.

Вероятно става въпрос за телескопични метални палки. Не за пернишки винкели. Никой не се разхожда с винкел под шубата. А телескопичните палки имат малък размер (телескопични са) и могат да се носят от футболните мемоиди.

Ха сега го екстрадирайте и в Англия, където адвокатите му ще го изкарат невинен! Какво толкова, убил някакъв българин, втора ръка хора ...

Като слагаш минуса ще кажеш ли защо бе нещастник? Англичаните в болшинството си са такива тъпаци каквито тук няма! Но иначе са със самочувствие!

Нали знаете как адвокатите работят със съдиите? Какво очаквате? Цялата ни държава ни мачка.

НЕЩАСТНИ, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛИ!!!! ЗА КОЛКО СЕ ПРОДАДОХТЕ ТОЗИ ПЪТ??????? ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНА И НА ВАС, И НА ВАШИТЕ ДЕЦА, БЪДЕТЕ СИГУРНИ! БОГ ЗАБАВЯ, АМА НЕ ЗАБРАВЯ!!!! НАТОЯВРОДИНАТАМУНЯМАШЕДАМУСЕРАЗМИНЕСТОЛКОВАМАЛКО!!!!

Ще им се върне и на пра-внуците, това е ясно. Много проблеми ще си имаме и в нашия живот и нашите деца за в бъдеще. Нещо трябва да се промени!

Стандартно. 5 бона.

Kalin

Това е поредната гавра с човешкия живот.да убиеш някого и то по този начин и да ти дадат само 4 години си е направо.....нямам думи как да го нарека.

Cега,всички англииски престъпници и убиици,да ги прехвърлят на българскят съд бе?! Bижда се,че тои е по снизходителен и хуманен?! "Tоест по европеиски"! Tогава може би ще спрат да говорят,че нямало реформи в съдебната система?! Eто ви реформата...Bашите убиици ще убиват тук,а ние ще ги съдим..."Cимволично"!

pompai

Нормално :)