Условна присъда за ирански каналджия след споразумение

Елховският районен съд наложи 2-годишна условна присъда с 4 г. изпитателен срок на иранеца Хамед Мохамед, превел 17 мигранти през българо-турската граница.

Обратно в новината

Коментари - Условна присъда за ирански каналджия след споразумение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не го съдите за застрашаване националната сигурност на страната?! Значи да си чужденец канаджия на нелегално влизащи в страната чужденци ще отнесеш условна присъда, но ако си български граничен полицай и изпозваш щатното си оръжие за да заловиш нелегално проникнали на територията на страната чужденци ще те разследват и ще те хулят не само в родната ти страна, но и всички идиоти от европейския съюз и ооонето (умишлено не е в учтива форма) ще нанат вой срещу теб и страната и?! Това е пълен идиотизъм не само в нашата страна, но и във всички световни органицзации и институции!

Не е достатъчно. Липсва обществено порицание чрез публично причитане на присъдата по местния радиовъзел...

На следващият курс ще си избие смешната глоба 20 пъти. Тази присъда е подигравка с всички българи!

Само толкова ли??? Условна присъда и 2000 лева? хахаха подигравка!!! Нали на бежанец вземали по 1000 евро 17 свине в колата по 1000 евро са 17000 евро или 34000 лева! От тези 34000 лева България му взела 2ооо и му остават чисти 30000 левчета!!!! Не мигранти ами цели племена ще почнат да идват през границата! С тези смешни закони!!!

Може да е обещал, че вече няма да прави така и затова са го пуснали.

Искам да видя как ги прекарва така в Израел например! Или в Саудитска Арабия!

Няма такава държава!!!

Няма съд в БГ!

трябва да бъдат разследвани , защо са дали такава присъда . Вместо да му сложат 15 години затвор те се подиграват с обществото .

Човека е взел по няколко хиляди EUR на глава за да ги прекара през границата а ние сме го осъдили условно и да плати 1000 EUR глоба... че тя сметката излиза от всякъде...да го бяха питали дали няма нужда от по голяма кола за следващият път!!! ... е как да няма трафиканти тогава!!! Няма такава държава.

Е голяма наказание- само дето за кмет не може да се кандидатира... ама кой знае...

Четете в днес.бг джихадисти масово си обръснали брадите и маскирани в женски дрехи бягат към родината им ТУРЦИЯ. Оха няма лабаво СИБИРСКИЯТ БРЪСНАР ЖУЛИ БЕ З САПУН със супер модерната свръх-звукова бръсначка С У -самобръсначка универсална!!!!!Други мераклии моля????А плевньо за теб ще пуснем в пробна серия ЕПИЛАТОР опакован в тапет!!!

Защо иранеца не е екстрадиран?Имам едно предчуствие,че скоро ще се скандира:Улиците принадлежат на кафевите баталиони. Това положение с емигрантите не може да продължава вечно.

17 бандити / пърдон, "бедстстващи" нарушители на държавната ни граница / по 2000 евро на глава =34000...20000 за съдиите/ да си нахранят децата/... Ето ти споразумение! Е, и за него е останало нещичко, да може да продължи бизнеса!!!!

Няма нужда от "пардон". те са бедставащи бандити, защото все още не са се устроили в близост до клиентелата си и страдат хората.

Споразумението да не е било за процент от печалбата?

Не знам това за споразумението със съда някаква българска уродлива практика ли е, или го има и в други държави.

ПЪСТРАТА да ти каже.

Няма ли по подходящи термини от "каналджия" и "каналджийство"? Пишещите все повече се затрудняват да направят разлика между литературна, разговорна дума и жаргонна употреба. Все пак става дума за престъпление, което си има наименование в Наказателния кодекс.

Ей по тъп народ не съм виждал !!!! Е това вари го пече го той на тулуб си мирише и това е !!!!1 не ви ли е срам че децата в са най бедните в Европа не ви ли ви е срам че са роби на света за да изкарат малко пари да ви ги пратят да не умрете от глад Не ви ли е срам че бабите и дядовците ви едва броят стотинките за храна???? ама знаете как да хулите и крадете България ЕЕЕЕ не може вече нищо да се оправи в тази рухнала БЪЛГАРИЯ !!!!

тихо бе тулуБ такъв! Егаси безсмисления хейтърски пост!

Като започнеш от личната ти неграмотност, какво очакваш? Учил човек не пише така и съответно се оправя в живота, другите - роби.

Бесилка.

минал границата бе уважаеми ... през ккп-то ли? с бмв разбрахме ... с мигранти разбрахме ... но по кой път ... през кпп-то ли?

Може би сега вече е времето да ви обясня защо онези отгоре "върнаха"руските спътници фобос грунт и ако не се лъжа протон или друго име и защо Обама каза че е знаел за руската намеса. Това го прочетох още преди 3-4 години когато не се говореше за мигрантски вълни. Та тези спътници освен явните си мисии са имали като заложена програма да следят преселението на хората. Затова сега Русия и Америка не се оплакват от преселници, а ние духаме супето и ще го духаме още дълго докато ни претопят.

хахаха. и това яко не е маитап, значи е подигравка. те са го хванали с 17 човека, а колко груги е прекарал - един господ знае. на глава е взел по €10000 . смятаите сами . а те ще го глобят 2000 лв. аш колсун машалла! и за какво се споразумяхте. да дели печалбата с вас на сянка??!

17 души - Баварецо си е напраооо за ГИНЕС !!!

d4

не, бе! 18 с водача!

Защо условна присъда? Екстрадирайте ги обратно всичките заедно с "каналджията".

3ащото някой е гепил бмв-то. A може и заплата да е получил от персийчето.

Е как е минал границата?

Правилно е постановил съда! Какви са тези комунистически отживелици - граници и тям подобни? Човека има да изпълнява договор с ИДИЛ, Алкайда и Хизбула, а трябва да храни и една сюрия от бъдещите ни господари

TIREX

НЯМАЛИ ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ НАХ НАКРАЯ ДА БЪДЕ МАХНАТО? АЛОО УРОДИ?

Браво бе,то било изгоден бизнес!11 души и условна присъда !Че той следващия път ще преведе поне 110!

Условна присъда след...добро заплащане! Утре пак така...Нищо ново в България!

Ако качи 17 в трабантче, тогава го признаваме!

другаде ако беше този щеше да има 170 години ефективна присъда!!! нямаше да го ,,убият,,!!! да си ги лежи!!! ,,демокрация,,!!!

Хора,затворете границата за един период!Да видим какво ще правят и каналджийте и мигрантите?!Това нашествие трябва все пак някога да спре!!!

Идеята е добра, но тя, границата по принцип си е затворена, а те си влизат...

Тоя защо не е екстрадиран тутакси?Че и присъдата условна, да не би нещо да у развалим биографията!Пфуу

У България само БАЛЪЦИТЕ не се занимават с каналджийство, а те са преобладаващата част. Баси тъпия народ, после немате пари за това, за онова. Е как да имате?

Превозвай ги сега,взимай "големите" мръсни пари и си живуркай жалкия живот,мислейки,че си прецакал останалите. Да те видим после,като ти дойдат в къщи,с ножа,как ще се оправяш!!!Ама важното е да сме тарикати и простаци...

Верно немате чувство за хумор. Ма то, как да имате вече след тия събития

защо обиждаш ,,балъците,,??? те станаха ,,политици,,!!!

Леле,леле,как да спрат бежанците,след,като за трафикантите няма наказания и те се чувстват безнаказани?!?? Този за тези 17 бежанци е взел минимум 50 000 евра,сега го глобяват 2 000 лв и условна присъда,демек го пускат! И той е напред с 48 000 евро! Кой не би се пробвал да прекарва бежанци с такова правосъдие,като нашето! Та то нашето правосъдие подкрепя по този начин трафикантите на хора...

Даже 49 000 евро....!!!!

НЯМА КАК ДА МУ ОСТАНАТ 49 000 евро . ТОИ Е ПЛАТИЛ СОЛИДНО НА СЪДИЯТА И АДВОКАТА.

Как няма да рискуват после - 2000 лв+разноскте по делото + условна присъда - амо той щеси избие масрафа само от "таксата" на един превозен емигрант - от останалите ще е на печалба...

Аз не разбрах, за какво са го осъдили, човека. За това, че е вкарал нелегално 17 човека, или, че го е направил "по начин опасен за живота им"?

За това, че по документи, колата е за 4+1 пътника, а той малко я е претоварил - при пожарогадителя в багажника е вкарал няколко "пожарникара". Ако на това му казваш осъждане?

4 години ефективна естрадиция по 12 часа на ден - като се наблегне на най-досадните парчета. Чалгиция да не му прилагат, може да му хареса.

Lapsus mani. Пропусната е 1 буква - еКстрадиция. Дано сега сте удовлетворен/а ;)

Едно време като се натоварихме 7 човека в Ладата си мислех че е много.

Браво на съда!!! Справедлива и назидателна присъда! Сега каналджиите ще се изплашат от суровите ни закони и край на мигрантите. НЕЩАСТНИЦИ, за пореден ни доказвате, какво прекрасно и безпристрастно правосъдие имаме

Съдът днес също така даде 4.5 и 6.5 години затвор на двама, които са прибрали телефона и 14 лв. от 14 годишен ученик. Сигурен съм че грабежът е доста по-тежко престъпление от трафика на 17 човека... Но средния човек е тъп и не разбира как действа съдебната система. Съдът прилага закона какъвто е записан! В закона пише за какви престъпления какво наказание се налага и в какви граници. Работа е на следствието и прокуратурата да убедят съда с добри доказателства и аргументи, че въпросния човек е извършил тежко деяние и заслужава съответното наказание.

дкми

А какво ще стне в Иран, ако те хванат да вкарваш нелегални в страната им?

Най-вероятно същото, като у нас. Преди време бяха хванали наш шофьор с 2 кг наркотик. За тяхни хора, това е сигурно бесило. Нашенецът го подържаха, па ни го върнаха.

Докато има тарамбуки в БГ няма да има оправия !

Помните ли един там от туристическия бранш , какво рече през лятото? Емигрантите щели да заместят намалелите руски туристи и спадът щял да бъде компенсиран.

Що за закон? Някой пресича незаконно границата ти, а ти го съдиш условно и глоба 2000 лв. Имаме ли правителство, какво правите господа, въведете ред, какви избори ще правите, ако няма държава? Въведете спешно адресна регистрация и започвайте повсеместни проверки. Защо не се замислите какво е отношението на арабското землячество към имигрантите? Може би те са по-далновидни....

Нямам нищо против условната му присъда, но ако е придружена с ЕСТРАДИЦИЯ от страната. ЗАВИНАГИ.

БМВ-то да се конфискува като веществено доказателство. Нелегалните обратно, от където са дошли. Трафиканта с черен печат и глоба по 10 000 евро на човек.

Ако за всяко нарушение присъдите са условни, никого няма да уплаши нашият Съд. И що за глоба са му наложили на този, като се има предвид какви пари печелят трафикантите. Смешно, че и жалко!

смешен и жалък си ти , приятелю !!!на мен ми се повдига , омръзна ми да повръщам от новините всеки ден по няколко пъти !!!

Много хора по-долу поставят въпроса ЗАЩО. Ами защото си е платил човека.

Не харесвам Волен ,но май е прав ,че иска оставки !

С тази присъда, Хасковския съд направо е направил тази професия - хитова. Значи, от над 17 000 лв. приход, само 2000 лв. разходи. И това е за един ден. Да се чудиш защо са му губили цял месец, тия идиоти в тоги - досега да беше заработил поне 200-300 000