Природна стихия и в Белгия: Наводнения отнеха живота на поне 11 души (снимки/видео)

Спасителите използват моторни лодки и хеликоптери за евакуация на блокирани от водата хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както казват старите шопи - "Он види" Наказанията за прокламирането на изкуствени пандемии и алчността започнаха и това е само началото.

Откъде идват наводненията в Белгия?Една от най- презастроените държави в света. Близо 12 милиона на територия една трета от България. Отделно промишленост, пътища.. В последните години хората строят къщите си върху територии, заплашени от заливане, просто защото искат огромна градина и прекрасен изглед от нея..

23 до момента..

Все повече такива стихии ще има за напред,докато не се усетят тамошните,че това са наказания Божи! Пландемия ли? На ви за пландемията! Не е никакво Глобално затопляне,тези наводнения са описани в Библията и ще сполетят хората в края на времената,защото изгубиха душите си от алчност за пари,контрол и власт,самозабравиха се и Някой трябваше да им напомни за себе си,защото Го забравиха! И сега вместо да се обърнат за прошка към Бога,те ще го похулят,няма да се покаят,а ще похулят Бога за бедите си,които сами си докараха от алчност и сребролюбие....

Има някой неща, които ми е трудно да си обясня... Когато в България стане наводнение се търсят виновни... я някой язовир, я кмета не е изчистил шахтите, а когато стане някъде в ..."цивилизованите страни, "проблема е в климатичните промени.... Чакайте хора, дайте да се разберем... По чия вина стават наводненията, по организационна (не свършена работа) или по божа работа (валежи)... Съгласен съм, че много от наводненията не мога да се предотвратят... когато за 1-2 часа паднат 140-150 литра дъжда на квадратен метър... трудно можеш да направиш нещо, но в случая говорим за около 25-30 литра за 24 часа (поне според официалните данни). Вярно, много са, не е шега работа, но това според мен е грешка в управлението... По долу един се възхищаваше на канали за оттичне на вода покрай къщите... Преди месец някъде гледах критика на градоустройствен архитект (някакъв немец беше), който намираше кусури на коритата на реките преминаващи през градовете "Защо на тази малка река е сложен толкова голям канал, вместо него може да бъде направена прекрасна зелена площ за парк"...ами ето заради такива случай е направено всичко това, за да може да се осигури на водата достатъчно място за оттичане, а не да залива наред...

ИДИ В ЕВРОПА И ВИЖ КОЛКО ЗАВОДА И ФАБРИКИ КОМИНИТЕ ИМ БЪЛВАТ ПАРА С ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА... МАКАР И БЕЗ ЕМИСИИ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ОТ 3/4 ЗАВОДА НЕБЕТО СЕ ПОКРИВА С ОБЛАЦИ В РАДИУС ОТ 40/50 КВ КИЛОМЕТРА.... ПАРНА ЗАВЕСА.... ПОСЛЕ МИ РАЗПРАВЯЙ ЧЕ КЛИМАТА И ЗЛОВРЕДНИТЕ ЧОВЕШКИ ДЕЙНОСТИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ПОВЕЧЕТО ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ.......

Сега започват и така още 9 години. https://it.dir.bg/nauka/nasa-kolebaniya-v-orbitata-na-lunata-shte-dovedat-do-masovi-navodneniya

Които не могат да си обършат гъза сами, но считат че могат да повлиаят климата на планетата, като направят един континент "въглеродно неутрален", каквото и да означава това.

А тука малко да валне и чалгарите бързат да обвинят Баце

с право

Леле, майко.... Ако такова наводнение удари БГ, с такава сила и толкова вода ще има не 50, а 5000 загинали!!! Добре, че са им стари и здрави сградите и все пак някой е мислил като е проектирал и е оставил улеи и коридори, по които върви водата. Тук няма такова нещо и щеше да залее и отнесе направо къщите!

На третата снимка - Лукоил в Белгия...

Спокойно, това си е напълно нормално. Няма никакви климатични промени. Вярвайте ми. И не обръщайте внимание, че ви говоря от бункера. (из речта на американският президент, през 2030 година)

Въпрос за един милион евро - климатичните промени са причинени от естествени процеси или от дейността на хората? Който въпрос води до друг, вече за два милиона - можем ли да спрем (ограничим) тези промени или всичко е напъване в грешна посока?

Без да коментирам какъв ефект има замърсяването, преди 19 години имаше наводнение в централна Европа по няколко държави. Цитат от Уикипедия: През август 2002 г. голямо наводнение, причинено от едноседмични продължителни силни дъждове, изливащи се в Европа, убива десетки и оставя хиляди хора без домове. Нанесени са щети за милиарди евро в Австрия, Германия, Италия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Унгария, Хърватия, Чехия. В Германия в момента в западните части е така с дъжд и потоци, а в източната (като в Берлин) е суша и се молят за дъжд.

Катаклизми е имало и винаги ще има. Ако има затопляне нивото на световния океан би било редно да се вдигне от топящите се ледове и да залее поне някаква част от по ниските територии. Говори се за това нещо от 30-40 години, но то така и не започва да се случва. Ако толкова ви е страх да не умрете не предавайте тази си невротичност на хората около вас, водени по спекулата на масовите медии.

1. Затопляне има 2. ще залее 3. повечето ще дойде отгоре, както е сега в някои части на Белгия и Германия. 4. Това ще се прверне в стандарт и начин на оцеляване 5. Предупреждения, няма да има, както е в момента в някои части на Белгия и Германия. Просто, ще идва, ще опустошава и ще си заминава.