Протест: ”Бай Бойко убива ”Алеко”

Близо 1000 души се събраха в центъра на столицата в сряда вечерта, за да изразят своето недоволство срещу предложените от МС промени в закона за горите, които предстои да бъдат разгледани на второ четене в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Протест: ”Бай Бойко убива ”Алеко” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знам,че горите са белите дробове на земята-другото е сеч за пари-много пари.Тя-ЗЕМЯТА един ден ще каже:Баста!И тежко ни ще е.Да спрем ГОРСКИТЕ МУТРИ!

Банско -модерен курорт! Мърсотия, магазини в стил"аутлет",хаос в строителството,празни хотели,неоправдано високи цени в заведенията,опашки на лифта,хаос по пистите и още много недоразумения.

Виж сега..... не става въпрос за гр. Банско, а за ски-зоната. Същото е като "Алеко" и София. Нали точно това е европейско - хотелите в долината, а пистите и лифтовете - горе на Платото.

Хаха, нормална държава искали, закони, гори...! Тия живеят в някакъв филм. Тая държавица се оправя само, както е казал Ботев, с "тенката пушка" и "саблята"... Мутри по закони не играят, нужно ни е ново Национално възродително движение (НВД), ама нали се сещате, не да лежим голи пред парламента или са подскачаме по паветата. С песни и танци ная пасмина няма да си тръгне и да пусне кокала, нужно е "саблята" да играе...

Вижте строежите в полите на Витоша,около начална станция на Симеоновския лифт.Това много започва да прилича на цековия Банско. А представяте ли си какво ни чака ,след като приемат закона.

Бат Бойко убива "Алеко", ама Ганювщината в себе си не може.

Отиди с кола. Ще видиш изсъхналите дървета и от двете страни на пътя.

Всички, които подкрепят някакви измислени " еколози," изобщо незнаят за какво става въпрос. Във всеки един световен зимен курорт, има малко или много изсечени дървета, и какво от това. Да неби Австрия и Швейцария да са се превърнали в Сахара?

А ти какви прилики намираш между световните зимни курорти и наше Банско?

Приликата е , че има кръг от световната купа по ски в Кицбюел има и в Бансо. Схващаш ли каква еприликата, ако не може да загрееш то си е за твоя сметка.

леле...ама си глупав. тук не става дума за еколози, а за обикновени хора. Не става дума за вече установените курорти, а за създаване на нови в защитени зони като Витоша.

Леле, леле...... ! Та "Алеко" е ски-зона от 80 години и е крайно време да стане модерен курорт като Банско. Иначе ще продължа да си ходя в Обервелах - кеф ти Бад Гшайн, кеф ти Анкогел, кеф ти глетчера Мьолерталер. Всички са голи скали като Платото и осеяни с лифтове и писти.

Като дойдат онези с гевреците на главите- ние ще отидем в Сахара....

ТИ не разбираш ли за какво става въпрос? Не за забрана на ските, куроротите и съоръжениеята, а за контролираното от държавата сечене и строене в планините. С този закон се разрешава на всеки са пари да сече където и колкото му е угодно. Нито Витоша, нито Банско, нито Боровец са частна собственост за да може някой еднолично да се разполага с тях. Ето тук е разликата с Швейцария и затова тяхната природа и след десетки години ски-туризъм е като непокътната, а нашата след 20 години преход е полуунищожена.

Това , че ще се сече поголовно го има само в твоята глава, но не и в закона който коментираме.

... и може да се реши проблема. Санитарна сеч и пръскане, но отсеченото трябва да се извозва веднага. Лошото е, че са отпускани средства за тези дейности, но ... Пък и мисля, че е много лесно, когато ти опуснат 1 000 000 и "усвоиш" около 600 000 лв. за собствени нужди, жена ти да ти направи одит и да каже, че всичко е ОК.

През лятото на 2001 г. през София (посока Суходол- Овча купел- Бъкстон-Бояна- и нагоре по Витоша) мина торнадо -колкото и да не му е мястото по тези географски ширини. С въздуха бяха пренесени личинките на един бръмбар, който изяжда дърветата, така да се каже "до кокал", остава само сух ствол и по-големи клони. С всяка изминала година ареалът на разпространение става все по-голям.Спрях да ходя на Витоша преди 4 години и , когато миналата година се качих, бях ужасена. Пораженията са огромни. Ако екоактивистите сравнят Витоша отпреди 12 години и сега, ще трябва сами да се застрелят.

Рибата мирише от към главата, властта също, а на последък ужасно. Ако искате промяна сменете главата.

В момента едно средностатистическо семейство не може да отиде на Витоша,защото всичко е дадено на концесия за жълти стотинки по-някаква бърза процедура,без да ги интересува дали това е национален парк или не.Цените са вдигнати впъти,и на практика не можеш да минеш беь да си платиш.Сами можете да се обедите в това

Абсолютно не си прав...... Ако ски-зона "Алеко" беше дадена на концесия, щеше да е приказка като Банско. От 20 години не съм стъпил на ски на Витоша, защото е селска работа.... Повече от 20 години всичко е блокирано от псевдоеколози. Искам да си карам ски в родния град, а не да ходя в Австрия.

Абсолютно си прав, на 100 %, но няма как да убедиш един селянин за какво става въпрос. Той знае да джафка, но не знае за какво джафка.

Банско - приказка, Слъчев бряг - фантазия ...това мойе да го каже или служител на Цеко или човек който не познава качествените курорти по света

Ако си ходил до Авсрия,сигурно си забелязал,че напърво място е природата,не селските хотели и кръчми.Освен това повечето българи искат да ходят на ски без да плащат 500 лева за карта.Новият закон дава право да се струят всякакви посройки без ясни норми-Това никъде го няма

Пишете до Европарламента въпроси от сорта - "Какво се случи, че 20 години след екогласност има пак протести?" Или - "Това ли е демокрацията ви - цеко сифоня да ни дере живи?" или "При съветският комунизъм, се построи Симеоновският лифт. При западноевропейската демокрация се спря... Що така?"

Западно-европейска демокрация у нас, ти се шегуваш

Престъпниците, такива като Цеко Минев назначиха свои приятелчета като Борисов, Плевнелиев и др., не на празно, а за да лобират за тях от високо. Без революция няма да минем. Кокала не се дава, а се взима и то със сила.

ОВШОРКИ долу ръцете от БЪЛГАРИЯ. За да се развива законна дейност в България и тя да се контролира тук - да е позволена стопанска дейност на субекти с регистрация в страната. Всички сделки с ОФШОРКИ да са на контролен режим.

За съжаление точно това се случи! Получи Цеко разрешение за премахване на 4 морени на Витоша, взриви 400! Получи право за строеж на писти над Банско, построи двойно напълно незаконно! Но какво стана вместо да бъде наказан, официалното становище на МОСВ беше " трябва да видим, как да ги узаконим тези писти". Също така чрез фондацията на жена си източи 850 000лв., глобата която му бе наложена е в размер на 10 000 лв.! А после получи и близо 4 милиона за световната купа и помощ от армията за подготовка на състезанията! Така, че ако закона се приеме в този му вид нищо добро не очаква нашата природа , а оттам и нас!

ЕС генерира и взисква Правила и Норми за всички страни-членки ( Както и Наказания . ) ... Как-точно се процедират ( И отчитат ! ... ако въобще ги има ! ) в конкретната страна-членка -- е строго на отговорноста на нейното собствено управление (, с или без кавички ) ... Нали ще ме извините да спра до тук ?! :-)

Тия зеленярковци като са толкова ербап да ходят да блокират циганските маали, където са истинските унищожители на българската гора и природа. Много е лесно по жълтите павенца да се вряска на по цигарка и кафенце.

Къде-къде по-патриотично е да крепиш сутрешната биричка върху тумбака и да критикуваш от монитора. Поне някои хора още ги е грижа. Не знаех, че ще има протест, иначе и аз щях да съм там.

Ще протестираш ? А знаеш ли за какво и против какво? Или само за това да се правиш на интересен ?

Естествено, че знам. Любимият рефрен на "журналистите" у нас във връзка с протестите (пиша ги в кавички, защото са продажна сган, мърсят името на професията и ме е срам, че с някои от тях сме били колеги в университета) е, че някакви наркоманчета са взели от зелената мафия по някои лев и са отишли да протестират, ама и те не знаят за какво. Ето това искат да набият управляващите в тъпите ви глави, които не се извръщат от телевизора. Искат да сте стадо овчици и да поминувате с каквото ви подхвърлят. Да нямате собствена мисъл и мнение. Това е боко-тиквения пасторал.

Бойко няма право да бара нашата България! Не му позваолявайте да сече горите. Крайно време е да го свалим от власт!

Бъркаш!Бъркаш така, както си объркала българския книжовен език и правопис! Тези неща не са за полуграмотни и полуинтелигентни! Бъркаш думата,, нашата,,:) в останалата част си права!

Защо да бъркам "нашата" Нали това е целта на ЕС да се премахнат всички граници . Или вие още купнеете за тоталитаризма на Живков?

Много се дразня на такива платени или псевдо-природозащитници с промити мозъци! Хора знаете ли какъв % са тези съоръжения от общата площ на горите - ми клонят към "0" в сравнение с площите от законната и незаконна сеч, която никой не я вижда, защото до тези територии се стига трудно! Аз ходя по планините и ми е ясно за какво става дума, а и съм убеден, че по-добре е да се спортува, отколкото да седиш в града и да призвеждаш СО2...

Промити мозъци, казваш? От коментара ти разбрах, че уж си планинар и нещата ги вдяваш, за разлика от разни платени природозащитници, които идват на протестите с градския транспорт. А честните бизнесмени, които пристигат с лимузини, шарени плакати с октоподи и подкарали стадо неграмотни хора от гората, които не знаят за какво са доведени - виж, тези родолюбци искат да пресекат незаконната сеч като я направят законна. Аре, засрами се малко!

Вярно е..... Вие сте псевдоеколози. Планината трябва да бъде на хората, а не на престарели бабички. Направо е безобразие Витоша да ми е под носа и да няма свестни писти и лифтове. Може Витоша да не е като Алпите над Бад Гшайн, но искам да е поне като Банско.

Точно така- никой не протестира например срещу въглищарската мафия- безброй цигански катуни секат гора до голо и правят въглища, като при това тровят и въздуха- отровни пушеци се стелят на километри с месеци. В сравнение с тази сеч, абсолютна смехория е да протестираш за 23 дървета- за това беше протеста преди 2 години за новия лифт шестица в Банско. Много по-лесно и доходно е да излезеш на жълтите павета и да крещиш срещу Цеко, а не наистина да засягаш интересите на дървените босове- май е по-опасно а и няма да изкяриш нищо - най-много един дървен :)

Има си закони, полиция, министри, които се тупат в гърдите, че са си свършили работата, но това за което ти пишеш, показва, че не са я свършили. Протестите са заради промените в законодателната система, които ще направят законни подобен вид престъпления. Защото целият този цирк с Цеко Минев прикрива точно това. Като отвържат ръцете на едрите фирми в дърводобива, те сами ще се справят с кокошкарите, а ние ще хрупаме бетон.

Браво на тези хора ! Тук събралите се дървени философи цял живот ще мрънкаМЕ по форумите, а те действат в името на НАШИТЕ деца. Поклон !

Дрън,дрън...децата,които носят плакатите от пионерската организация ли ги взехте,другарю?!

Поклонът отдавна го отдавам систематично . Позволете да се надявам, че ще ме извините дето не владея превиването на гърба, и търся решения и там където казват че няма .

Герб знаят , че парламентарно повече няма да дойдат на власт и за това лобират да се вземе всичко , което е възможно и то на цената на всичко! Даже това да унищожи всичко създадено от природата до сега! Говорите за Австрия, да там пистите са изградени на надморски височини където няма дървета и влияят най малко на околната среда!

Спрете да ни наричате екоактивисти! Ние сме нормални обикновени предимно млади хора, на които просто им писна да се гаврят с тях! Стига вече лобистки закони в полза на частни интереси! То не бе закон Ванко1, то не бе Закон за детето, Закона за горите - всякакви боклучави закони си прокарват разни изедници!

Млади момко ! Радост е да Ви чете човек !! Умът и Мъдростта да са винаги с Вас/вас !!! ( И да не позволявате да Ви/ви пързалят . )

В България "трасиране на лифтове" означава изграждане на много съпътстващи съоръжения скара-бира, хотели, кафенета, и за разлика от света гадни тоалетни

Точно така, няма да се приклячи само с лифтове и влекове, те ще са най-малкото което ще се построи!

Незнам, защо ви хоресва да защитавате нещо запуснато и непотдържано.Какво лошо има Витоша да стане един хубав ски курорт като в нормална държава, с необходимите съоръжения и разбира се и хотели.Къде предлагате да се отседне по биваци ли..По-добре регулирано строителство, отколкото както в момента незаконно да се изсичат всички гори и никой нищо да не прави по този въпрос.

Браво на Прозрачните управници ! Изсечете и горите - то само това остана. Едно е ясно - срещу простака управник няма лек !

Не трябва нито пръстите да ни изтръпват, нито устата да ни боли да говорим, за да има гражданско общество в тази държава. За да бъде дължавата за хората, а не за олигарси и монополи. Който управляващ не се справя, народа да го отсвирва, докато се намери подходящ, мислещ и можещ!!!

А пък на Бай ви Бойко му дреме на хурката за Алеко. Цеко да си върти далаверите, щото идват избори, а изборите струват пари.

И тази тема ли е твърде незначителна за псевдопрезидента Плевелниев, за да продължава да мълчи, или близкото му приятелство с Цеко Минев и разбира се с Борисов. За посланниците вече разбрахме, заменихме едни ДС-та с други, пресен пример, с другарката Плугчиева.

Няма ли да питате живеещите там наоколо какво мислят и искат, или пак постарому "до изчерпване на количествата"?

Горите се унищожават повсеместно ! На повечето места е дървената мафия, която сече до голо ! На Витоша, Пирин и Рила са Цеко, братя Галеви, Мутрата и разни други пост комундета ! Банско е пример за най-лошото, унищожена природа, бетонен комплекс, без връзка с архитектурата на тази възрожденска перла, април май, ше се наводни за пореден път, а лятото няма да имат вода...и минете когато няма сняг да видите за какви свлачища става дума ! Гласувайте пак за герб, понеже сте си на ултра ниско интелектуално ниво и сте си лика прилика(за избирателите на мутро комунистите)

Много ми е интересно, къде бяха тези псевдо природозащитници,които така силно милеят за природата в Банско а сега и за Витоша, когато в продължение на 15 години в района на Банско и Разлог се сечеше поголовно и на нощ от котловината излизаха (по данни на полицията )по около 20 тира с дървесина за Гърция и Македония. Нека "природозащитниците"-рекетьори да сметнат колко писти са изсечени за това време. Когато Цеко започна да изгражда ски зоната в Банско по някакъв странен начин и полиция и горско стопанство и държава започнаха да си гледат работата. Незаконата сеч бе силно ограничена. Притеснени от спиране на незаконнта сеч местната мафия реши за отмъщение да запали гората (над новото голф игрище). Резултата бе над 900 декара унищожена вековна гора, катастрофирал хеликоптер и 5 мъртви огнеборци. И преди и след пожара се чудя защо поне един активист не протестира?

Някой им плаща за това грачат яко "природозащитниците". Сигурно не са ходили и в гората, ама като плаща някой и срещу майка си ще вика.

Да ги питаме и къде са, след като вече единадесета година, един бръмбар унищожава дърветата на Витоша, получени са средства (които никой не знае къде са) за борба с този вредител и положението е отчайващо... А може би Тома Белев знае къде са парите!?

Ами жителите на Банско и Разлог къде бяха, да са протестирали, да не са чакали другите да им защитят природата!

Софиянци се вдигнаха за Витоша, А макетата къде бяха? Беше им хубаво да си затварят очите докато им бутаха по някой лев и си се представяха като втори Сен Мориц, ама сега видяха, че не са дорасли.

Една ни е останала планината, и нея искаме да затрием. Стига с бетона, стига с чалгата. Нека не посягаме на природата. Браво на еколозите. Без пари се борят за едната идея. Това са истинските патриоти.

Туризъм се прави с тотално облагородяване, а не със строителството на лифтове. Наблюдаваме как туристическите ни места са грозни, инфраструктурата е строена по индустриалеен начин (железобетон и евтини строителни материали, в които няма и грам вкус и естетика). В страните с традиционен туризъм (и които не са управлявани от селяндури комунисти) инфраструктурата е естетична, има показано майсторство и традиция в строителството, има качествена архитектура. Всеизвестен вече факт е, че нашата сегашна архитектура 95% е за учебник 'как не бива да се прави архитектура'. Следствие от промотирането на поколения некадърни архитекти с работническо-селски произход, за да осъществят оселеняването на Родината и да се управлява по-лесно от шепа тъпаци. Това са истините за нашите курорти, в частност зимните. Една простащина, която никога няма да спечели пари от качествени туристи, а от руснаци и от чалгаджии. А, и англичани бираджии, жадни за евтин секс. Просто липсва висока класа, убита е от комунистите.

Тук не стана дума за лифтове и прочие дребосъци. Тук Цеко иска да изсича гори и да обримчи Витоша с писти. Нова обаче не се прави за неколцината кратуни, които в този форум го защитават. След като прореже планината със ски писти ще дойде ред да се застроява с хотели да туристи от вън. Тези хотели ще се строят навсякъде по планината, докато накрая погледната от София и от юг Витоша ще заприлича на швейцарско сирене прорязано от писти, хотели, паркинги ресторанти и пр. удоволствия за туристите-без за е планина от алпийски вид.

В Австрия например виждала ли си какво правят хората или те никак не милеят за природата?Едни са правилата за стоеж на писти и съоръжения а други за хотели и ресторанти около тях.Знае ли "гражданката" която сигурно гледа Витоша само от прозореца си колко дървета изсъхнаха и даже още не са изсечени изядени от буболечките и колко от тези "природозащитници"засадиха пне по едно ново дърво на тяхно място защото аз всеки уйкендсъм там и не съм ги виждал никъде но са по площадите да скачат...явно само там им се плаща!

Нали еко активистите бучаха и за лифта на езерата? Нищо лошо не се случи. Наистина страшно много хора, но нито едно Боклуче! А преди какво беше - Бунище сътворено от БАШ планинарите...

БАЙ ГАНЬО / ТИКВАТА/ УБИВА СВОЯ СЪЗДАТЕЛ /АЛЕКО /.

е че това е много лесна задача,изсичаме нашите гори и боко маисъла ще ни внесе гори от катар .

Това е най-лобисткото правителство от всички досега - защити интересите на всички монополисти и едри бизнесмени в ущърб на народа ! Гадна и грозна политика на мачкане на хората в името на едрият капитал ! Това не е капитализъм - това е милиционерски произвол и финансов бандитизъм ! То не бяха високи цени на горива, на тока, на парно, на вода, на лекарства, на всичко, за което се сетите - сега посегнаха и на горите ни - само това остана от лошите комунисти нали ? След това е въздуха - продайте го на цветелинка борисова и да ни взимат данък вдишване ! гербери - марш при другите политически лицемери !

Цеко Минев трябва да бъде съден. А банката му закрита

Май избиваш комплекси? Яко си се задръстил!!!

Не е толкова лобистко, колкото останалите до сега. Просто предприема открити стъпки, които обществото може да коментира. До сега правителствата криеха, залагаха бомби със закъснител и за това не се виждаше почтни нищо. Сегашното правителство действа открито и явни. Когато има недоволство, хората имат повод да протестират и решенията се променят. Какво друго е опредлението за демокрация според вас? Според мен именно това е по-истинска демокрация, от която и да било до сега в историята на България изобщо. Това, че не сте му свикнали, не означава, че не е демокрация.

да бе станишев царя и хан аспарух са виновни за всичко,боко е чист като момина сълза,тои не поставя мини , тои поставя атомни бомби.

Мда-ааа ... Всъщност, твърди се че нашенските мъдреци затова и били били сложили бате Бобчо за тамада... Ама Работа де-факто бе ли свършена ?

Платени еко активисти. Погледнете курортите в Австрия. Има писти, има природа няма само платени безделници.

Ами виж ги пистите в Австрия и ги сравни със свинщината в Банско и тогава коментирай

Абе ние сме ги видели. Ама нали и ти си видял разликата Банско-Витоша.

в коя планина съразмерна на Витоша е това в австрия планено келеме на Цеко??????

Стига лъжи. Витоша ски не е офшорна компания! Те не са и никога не са били концесионер на Витоша! 50 години ходя по планините, а не само по улиците. Обичам ги, но тази безстопанственост на Витоша, изоставените хижи свърталища на наркомани, въжени линии /не лифтове-виж учебниците/ някои построени в средата на миналия век.Срам.Само еколозите ли обичат живота? Какво искате и кого обслужвате? Чии интереси? Искате внучката ми да ходи в чалгаджийниците и да плаща за наркотици ли? Прибирате се след манифестацията у дома, където има парно. Дайте шанс на хората в други райони на страната да имат поминък, храна за децата, топло и когато децата им се изучат да има защо да се върнат да им помогат на стари години и да ги изпратят. Само за Витоша мислите. Много ниско ви е летвата! Липсва мащаба, конструктивния диалог и решението, за да се изпълни. В Европа няма ли еколози? Впрочем, тези хора се наричат еколози и омаскариха тази професия. Ама и те си мълчат. Такъв срам като Витоша и като тези които искат това да продължи няма.

И какво излиза , за да не ходи внучката ви по чалгаджийници - дайте да направим асфалтови пътища през гората. Защото девойката не може да отиде в планина с туристически обувки - трябва задължително да е на токчета. Извинявайте, но разсъжденията ви най-малко странни. Има на Витоша готови съоръжения, които са в запуснато състояние - ето терена за дайност - да се възстанови което има , а не да се секат дървета за нови писти.

Ех, Gesh ... `Някои` (п)объркаха Света ; Май е Време да ...

ПРОКЛЕТ ДА Е ЦЕКО !

Щото прави нещо, а ти се криеш като мишок и на всичко намираш кусур? За това ли да е проклет???

Аз също карам ски, но не мисля, че трябва да унищожаваме повече природата. Банско е станало отвратително място, с много лошо строителство и в самото градче, въобще не можеш да разбереш, че си в планината. Бетон и гнус навсякъде. Не искам цялата държава да се превръща в такова място, както и подобно на "Слънчев бряг". Аз, както и много други хора, както и тези които са протестирали вчера, бъдещите поколения, също имат правото да се радват на красивата ни природа. И не мисля, че шепа хора, с тяхната алчност и низост, имат право и трябва да ни ограбват едно от най-големите богатства- природата. Добре е най-накрая да се спре с тези безумия.

нека броят и мен сред протестиращите. Не може един човек да разиграва цял народ. Престъпно е едно правителство да слугува и угажда на един човек. Такова правителство е политически корумпирано.

Тебе пък за какво да те броим? Овца, кокошка. Какво?

ИСКАХТЕ ГЕРБ ЕТО ВИ ГЕРБ. Следващия път мислете с горните полукълба, а не с долните! (Отнася се за гласувалите за Герб)

следващия път мислете с главите си а не с чугунените подобия на червените кратуни.....за тях няма спасение и те си го знаят

Но кога бате Бобчо бил бил станал Бай ?! ... На Алеко всичко е мирно и свободно ; Най-вече `Мирно ! ` ( Макар че да ви призная -- аз-лично го възприемам като `Смирно !` ) ... На Банско -- ами само хвърлете око на уебкамерите и отсъдете сами .(За разните-му-там сформирования `собственици`, турникетопоставячи , `лифтаджии`, `концесионери` , `ресторантьори` ... и най-различни гастрольори хич и да не отваряме дума .) ------- Та казвам -- Природата е задължително да се пази, Im Corpus Sancti Spiritus Sancti , Планината Ражда Хора и-иии ...добитъка е Време да го вкараме в обора, а не да се припича на синора . A и кое-точно от Алпите, Скандинавия, Тирол, Апенините, Скалистите планини липсва у Нас ?! ( Да не забравяме и за Морето . ) Мигар не е Време да си хващаме поминъка в Наши ръце, както са правили Предците Ни ?!

Природата трябва да се пази това е ясно за всички.Но аз одобрявам развиването на туризма в природен парк Витоша.В по- развитите страни на които завиждаме, такива ресурси се използват до край и от това печелят всички.С едно съм съгласен с протестиращите.Не трябва типично по Български, да се строи поголовно.

Витоша не е Алпите и като говориш за сравнения покажи коя страна и кои планини имаш пред вид. У нас количеството в туризма е за сметка на качеството. Банско е опропастено като поселищна структура и само това че става дума да голяма, висока и красива планина спасява положението. На нейния фон презастрояването някак си се преглъща. Витоша е малка планина. Тук не е нужно ново строителство а вдигане качеството на старото строителство чрез инвестиции. и превръщането на настоящите ски писти в много устроени и красиви. Тук качеството трябва да надрасне количеството.

искам планина за децата и добри условия за спорт, не само 2 автобуса и лифт, 3-ма братя да обикалят горе и 5 пенсионера. Твърдо ЗА - колко необитаеми хижи има на Витоша - така сме я защитили, та чак е обезлюдена :((

Ходи да обикаляш Слънчев бряг тогава...Човек може истински да оцени планината едва когато слезе от колата и повърви пеш в нея...не е нужно да има лифтове, за да й се насладиш...от Железница до Черни Връх е 4 часа, напълно достатъчно време да отидеш и да се върнеш за 1 ден.

Планината не ти е МОЛ че да се замъкнеш там с лифт, да си хвърлиш боклука и да се прибереш вечерта да гледаш чалга. А изсечените дървета заради 3 месеца каране на ски през лятото няма да се появят отново

А така! Да се види, че и нас ни подкрепят хорат. А за хижите на Витоша не се бой, ще станат едни чудни хотелчета. И тая вода дето тече зян по чешмите ше си я вкараме и нея вътре за отбрани хора.

Кога човекът сам ще разбере? Сече гори. Търгува алчно с трупи. Мърси земя и въздух, и море. С пари живот не може да се купи.

Здравейте, ГНЕВЕН ! ... И извинете за закъснението ! ( Голямо Четене беше . ) Освен да Ви пожелая същия успех и в следващите Творби, позволете да се надявам-лично ( А вероятно и много Други ! ) да се Видите с г-н Митовски ( ...и да създадете Екранизацията, която неминуемо ще остави `Господарят на пръстените`, `Троя`, `Титаните` ... където им е мястото ) Успех !!!

Бай Бойко убива България бавно но сигурно.

"Бах маа и!"

И ЗАЩО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА ИМЕТО ЦЕКО МИНЕВ, ЗАЩО ЦЕКО МИНЕВ ИЗБЯГВА ПУБЛИЧНИ ИЗЯВИ, КАКТО И ВАСИЛ БОЖКОВ, ЕЕЕЙ ЖУРНАЛИСТИ-УТРЕПКИИИИИ ГОВОРЕТЕ ВСЕКИ ДЕН ЗА ТИЯ ДВАМАТА И ДРУГИТЕ КАТО ТЯХ, МАФИЯТА ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВАДИ НА СВЕТЛО, А ПОСЛЕ ДА БЪДЕ СМАЗАНА... ФИЗИЧЕСКИ

Щото Цеко кара ски заедно с Бойко докато държавната охрана ги пази на пистата

Въх ! Ама сериозно ли считате, че знаят как да лизгат даските ? :-)

че тои боко кара ли ски,отде толкова акъл?само от филията с мас е.

ами точно като Путин-един полк го пази докато кара ски,докато се въргаля по тепиха....това сме научили от братята си

Да, инвестирай и ти няколко стотин милиона, както направи Цеко Минев, и по тебе ще плюем дружно и ще те наричаме мафиот и престъпник. А-а-а-а??? Не ти стиска, викаш...???

Браво на тези младежи ! Все още има българи, които милеят за България! Напълно ги подкрепям!

Bravo ти ходил ли си в провинцията да видиш какво значи поголовна сеч.Тези 0.03% от горите са нищо в сравнение с 60% та сеч там.Защо не викаш браво на протест който засяга не само горите на Витоша а изцяло горите на Б-я.Или горите на Витоша са най-ценните в страната ни.

Изглежда не сте наясно. Става дума за промени в закона за горите, който между другото е в сила от няма и година. тези промени могат да бъдат пагубни за природата. Освен това законът действа за цялата страна, не само за София. Просто на нас не ни останаха планини - Люлин, Плана, Витоша? Сега гледат вече и към Понор. Е, аз искам да има природа в България. Като тръгнеш към морето между Ахтопол и Несебър няма пролука. Не знаеш къде започва едното и свършва другото. Само че, след целия стрес, на който е подложен целия народ, не е ли по-добре да има места, тихи и спокойни, в които да релаксираш? Без значение от кой край на България си.

ами ти като знаеш какво става в провинцията присъедини се към протеста в София издигни лозунг за горите в тази твоя провинция- назови местата, а не мрънкай. Иначе просто само се опитваш да сложиш прът в протеста и да обслужиш Цеко разводнявайки темата.

присъединявам се към написаното