Безработни масово стават приемни родители

Бебета, които са вписани в регистъра за осиновяване, не се настаняват в приемни семейства и живеят в домове.

Обратно в новината

Коментари - Безработни масово стават приемни родители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо говорите измишлотини всички приемни деса са свикнали с приемните си родители и би трибвало даси останат при тих има много в домовете нека отам дим дават за осиновиване а не от приемни семеиства тези институсии мислетли как щесе чстват тези дса които ги извеждат от приемни симеиства ако осиновителите немогат да се савпаднат тихните характери псле ги рзусиновиват и десата отиват пак в домове и ства едно вартена в крик мислелилса за това тези сосялни служби уш искат да закрят домовете а потози начен нима даго направит никога нека тези институсии да не говорит измислиси а да си гледа добре на нещата защото зпошнаха мнго да си привишават правата приемните родители неса паднали от мар мног добре сизнаят правата работит с десата и им палнит главите глупави неща само ги растроиват те работит стих един час а ние работим с тих по дваисети четери часа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

живея в ус, но не сам престанал да се интересувам какво става в бг. вав вразка с нашумелите напоследак опити да се намери някакво разрешение за нуждаещите се деца...защо институциите не се поучат от опита в ус за фостер фамилъ програма. тук тя деиствува отдавна. и е в комбинаця с други соцялни програми. приемните родители се грият за децата, които са с различни садби като получават за това естествено помош от дарявата, отглеждат ги до 18 годишна вазраст, понякога ги осиновяват защото с времето се приварзват кам тях като кам свои, но такива родители трябва сащо да минат през своята ясна програма на ограмотяване с какво се наемат. това е не само получаване на пари, но и отговорност, а и осчетоводяване на всички получени пари. разбира се и тук има празнини, пример е за децата след 18 докато наваршат 21, но това е друга тема. дано се намери достоино разрешение по наболеля вапрос. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Американската система, която предлагате, не е много разумна. Има толкова случаи на злоупотреба с власт и служебно положение, при които потърпевшите най-напред са децата, а след това и техните семейства, че не би трябвало да се стремим да възпроизвеждаме една такава система у нас. Нима ви харесва възможността социалните служби имат финансова изгода да намират повод да отнемат деца от родителите и да ги дават за осиновяване на приемни семейства? Защото ситуацията в САЩ е точно такава, понеже се раздават "бонуси" за реализираните осиновявания, а социалните имат големи правомощия да тормозят обикновени семейства, позовавайки се единствено на "анонимни сигнали".

Може да се направи изводът, че социалните и от закрила на детето не ги дават, защото самите те ще станат безработни - а не е никак приятно да оставиш топлата стая!... Имате ли предствава за приемничеството?! Колко малко хора има за приемни родители в някои региони! Малко са хората с големи сърца! Насколо един съдия от Англия каза, че е бил приемен родител и това е било голяма стъпка в неговия живот! При нас колко хора с възможности ще станат приемни родители?! Да, правят го хората, които няма с какво да се препитават, след като са преминали курсове за това! Не забравяйте, че и в другите страни приемничеството не е прието с добро око!... Знаете ли защо не се настаняват бебета в приемни семейства?! Защото първо няма достатъчно, даже са много, много малко!... Второ - дете без съгласие за осиновяване може да бъде осиновено само ако е в институция. Така е съгласно Семейния кодекс. Повечето от тези деца са без съгласие за осиновяване, нищо че родителите изобщо не се интересуват от тях!... Тогава детето ще бъде настанено в институция, за да бъде осиновено, защото това е най-важно за него - да има мама и тате!... Минавали ли сте процедура по осиновяване?! Децата не се дават за осиновяване, а се ПРОДАВАТ за осиновяване!... Как тези деца не са осиновени?! Нали имало много чакащи осиновяване?! Разликата в статистиката на социалните служби и тази на приемните родители е огромна! Социалните служби кършат ръце пред кандидат-осиновителите, че няма бебета по домовете и кандидат-осиневителите чакат с години да осиновят дете, а по БТВ и в асоциацията на приемните родители имат съвсем друга статистика!... Кой лъже и къде е истината?!... СКАНДАЛНИ ЦИФРИ!!! - цитирам: 1) Повече от 2000 бебета и деца до 3 години са настанени през 2010 г. в социалните домове, като 900 от тях са новородени. 2) За едно дете в дом държавата дава близо 7 000 лева годишно, а за дете в приемно семейство годишно се дават максимум 3000 лв. 3) Брой семейства, чакащи да осиновят дете - няма цифра!... МНОГО СМЕ ЗЛЕ С АРИТМЕТИКАТА в България!... В това число и тези, които решават бюджета!!!...

Манипулации!!!В момента УНИЦЕФ дава по 750 лв на приемно семейство.Децата се харчат като топъл хляб.Никой не мисли за тях!!!Далаверата на НПО.За пари ли? За много пари!Само за Шумен са 1 милион лева!!!

Ако до 2 месеца не бъдат настанени деца при нас ще си направя извода че социалните и закрила на детето не ги дават защото самите те ще станат безработни-а не е хубаво да оставиш топлата стая !

Имате ли напредствава за приемничеството.Колко малко хора има за приемни родители в някои региони.Малко са хората с големи сърца.Насколо един съдия от Англия каза че е бил приемен родител и това е било голяма стъпка в неговия живот.При нас колко хора с възможности ще станат приемни родители.Да правят го хората които няма с какво да се препитават след като са преминали курсове за това.Не заблавяйте че и в другите срани приемничеството не е прието с добро око.

Не се настаняват бебета в приемни семейства, защото първо няма достатъчно, даже са много, много малко. Втор - дете без съгласие за осиновяване, може да бъде осиновено само ако е в институция. Така е съгласно Семейния кодекс. Повечето от тези деца са без съгласие за осиновяване, нищо че родителите изобщо не се интересуват от тях. Тогава детето ще бъде настанено в институция, за да бъде осиновено, защото това е най-важно за него - да има мама и тате.

Минавали ли сте процедура по осиновяване ? Децата не се дават за осиновяване,а се ПРОДАВАТ за осиновяване !

Най- добре е аз да гледам децата на комшията, а той- моите. Сигурен съм, че с малко кеш ще се уреди...

"за едно дете в дом държавата дава близо 7 000 лева на година, а за детето в приемно семейство на година се дават максимум 3000 лева"...а за собствено- 420 лева при условия (да си циганка)...това е пълна порнография (непълнолетна). Щом това ще е "поминъка", да е еднакъв за всички и понеже толкова пари няма, трябва тези, които не се грижат за децата си на се лишават от права и децата да се дават за осиновяване. Сиропиталищата - само за временен престой. Европейците, които измислят тези идиотщини са залязваща цивилизация- през 1900г. от 1500 милиона земни жители 800 мил. са били бели, а 1100 мил.- християни...просто не са изхранвали останалите...всички са били на любимия принцип на католическата църква (животинския)- раждат колкото могат, оцеляват колкото успеят, а за останалите да се грижи бог...Намесата на недоразбрания хуманизъм (права без задължения) деформира нещата. Може би и скакалците не трябва да пръскаме (както казват бахайците) Природните ресурси не са безкрайни и вместо милиони, ще умрат милиарди (глад и войни за ресурси)- победа на хуманизма...

Уникално добре написано...

СКАНДАЛНИ ЦИФРИ - цитирам: 1) Повече от 2000 бебета и деца до 3 години са настанени през 2010 г. в социалните домове, 900 от тях са новородени. 2) За едно дете в дом държавата дава близо 7 000 лева на година, а за дете в приемно семейство на година се дават максимум 3000 лв. 3) Брой семейства, чакащи да осиновят дете - ... няма цифра!! МНОГО СМЕ ЗЛЕ С АРИТМЕТИКАТА в България... В т.ч. тези, които решават бюджета!!

как тези деца не са осиновени ? нали имало много чакащи осиновяване ?разликата в статистиката на соцялните служби и тази на приемните родители е огромна.соцялните служби каршат раце пред кандидат оциновители ,че няма бебета по домовете и кандидат оциневителите чакат с години да оциновят дете ,а по бтв и асоцяцята на приемните родители имат савсем друга статистика .кои лаже и каде е истината ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Докато едни БЕЗРАБОТНИ са проститутки, ще има други БЕЗРАБОТНИ, които "масово стават приемни родители".