Президентът Радев: Споменът за спасяването на българските евреи трябва да се предава (видео)

Държавният глава присъства в Тел Авив на премиерата на филма "Следващото поколение" на българския режисьор Димитър Гочев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те такива спомени ще има и след време само че ще да са за изоставянето на множество българи да си заминат от безнадежност тук...

Ей, насрахте се с тия евреи.

Крайно време е да сложим презитент на България, а не на БСПарите.

Aми сложете, кой ви пречи, само трябва да намерите кой да гласува за него, циганският вот все още не стига.

Тоя стана по-голям евреин от Шаломов. А шаломофилистичките тука до 5 дена ще ни обяснявст как евреите са виновни за всичко и ще забравят как ги защитават сега.

Лицемер!Защо не каза нищо за изпратените в лагерите на смъртта от българската държава евреи от Македония и Беломорието ???

Лицемер си ти, не може да не знаеш, че евреите, от тези територии не са били под наша юрисдикция и съдбата им не се е решавала, от нас. Знаеш ли какво правиш, обвиняваш портиера а не този, който е Шефа. Шефа е Хитлер, Гърция и Югославия са победени държави. Ние сме били съюзници, затова и евреите в Б-я са оцелели.

То добре споменът да се предава... ама както сте я подкарали политиците дали ще остане на кого да се предава... тук имам предвид, не в чужбина.

Е, пратихме евреи от Македония...

Пратил ги е царя, българският народ ги е защитил, и най-вече Българската православна църква. А и положението на фронта се променило, Германия започва да губи войната, царят се уплашил, че го очаква съдбата на баща му и променил решението си, защото Борис е управлявал еднолично, суспендирал конституцията, убивал премиери, правел преврати, в България нямало никаква демокрация при него, никаква, той решавал самолично. Дори при атентата в Света Неделя закъснял, достатъчно за да не пострада.

Пратил ги е Хитлер, не царя. Стига сте лъгали, Гърция и Югославия са окупирани, от Хитлеристка Германия държави със статут на победени. Цялото въоръжение и евреите на техните територии според Германските закони тогава са били военен трофеи. Тяхна собственост. СС са следили специално, за евреите, който ги е укривал е плащал с живота си. Има много филми по темата. Така, че България е нямала думата, за съдбата им. За тези под наша юрисдикция сме направили максимума.

Хитлер ги прати, вие в Скопие, защо не ги защитихте, както направиха в Пловдив, Кюстендил, София? Не знаеш, затова ще ти кажа, защото В. Македония беше дадена на сърбите и бе в състава на Югославското Кралство, което бе във война с Германия и загуби войната, от Германия, от Германия повтарям за малоумници, като теб не от България. Съответно и там суверен е Хитлер не Царя на Б-я.

Защо защо защо досега все така се случва, че някакви грешки на природата стават президенти у нас? Бил славен пилот, добре стой си където разбираш какво правиш и това е. Едно голямо нескончаемо излагане по света.

Ами кандидатирай се ти.