Радев: Не е моментът да приемаме Истанбулската конвенция

Моят призив към парламента е да се прояви разум - сега не е моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция, заяви президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Не е моментът да приемаме Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, я си сложете ръка на сърцето и си кажете, чели ли сте я тази конвенция. Знаете ли какво представлява Съвета на Европа и изобщо, знаете ли за какво иде реч??? Защото аз я прочетох преди малко и на български и на английски. Преводът на български си е добър, но той е само за справка. Валидни са само английският и френският й вариат. Това, че се използват на едно място синонимите sex и gender не може да отмени смисъла на конвенцията. Да, на български думата gender e преведена "социален пол", което според мен не е правилно, но да се правят истерии от това не е сериозно. Какви само конспирации се видяха, не е истина:))) Само за справка сексуален тормоз се превежда на английски sexual harassment, а пък насилие, основано на пола - gender-based violence. Е, хора, има ли тук някаква конспирация. Не се оставяйте да ви правят на маймуни. Никакъв трети пол няма да се появи като ратифицираме конвенцията. Всички подобни изказвания са несъстоятелни, смешни и жалки. Изцяло конвенцията е насочена в борбата на държавите срещу домашното насилие срещу жени, половата дискриминация и застъпва идеята за равнопоставеността на половете. Т.е. жените и мъжете са равни и държавите следва да приемат политики да наложат това равенство. В този ред на мисли, смятам за трети пол всеки, който без да е прочел текста, без да е вникнал в смисъла му, да реве от медиите всякакви небивалици, насочвайки по този начин вниманието на хората към себе си.... И само за добавка - Русия и Турция са страни, членки на Съвета на Европа! И те така.....

Господине, от години лекувам обикновенни американски граждани. И те като нас са се хванали за главата, принудени да популват анкети от рода: "You are: 1. Homosexual 2. Bisexual 3. Heterosexual" Един от пациентите ми написа не една такава анкета, кат отговор: "No kind of freak!" просто ви информирам, че и на обикновенните американци им е писнало от гендърски тъпотии. Мисля, че и вие трябва да се замислите малко по въпроса, дали не прекалявате с интелектуалните си упражнения. Както казва един мой приятел българин: "Умен, умен, та глупав!"

Е, по-голяма марионетка от тоя Чогункафалия не сме имали! ДРП - Долен Руски Парцал.

Не, че критикувам президента, но като е толкова загрижен, защо самият той не внесе такъв закон в парламента който е в защита на всеки "Български гражданин" от насилие, има това право по конституция. Пък кой от родните "НИ" депутати как ще гласува вече е отделен въпрос.

ИМАМЕ ВЕЧЕ ТАКЪВ ЗАКОН -НАРИЧА СЕ ЗАКОН СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ...Отнася се до жени, мъже, деца...Единствено, би трябвало само да се издадат наредби във връзка с този закон за неговото приложение на практика, НИЩО ПОВЕЧЕ...

То може да има, но не е ефективен и не работи. Трябва някой/и човек/хора да се постарае/ят малко повече, за да заработи въпросният закон.

...и СамоНякои Форсмажори : А. Текстът на Конвенцията го Има И на Български - Да вземем да Идем и да направим негова Ревизия/Модификация на ВоистинеБългарски Тук ? Б. Дионисий (дет Се изтакова вчера) - Е Неведнъж Наказван от БПЦ - Да Взискаме становище от Неофит ? ...ами И от Мюфтията И от Равина ? В. И.Йотова - се Опита да Се присламчи/хареса на Диаспората-Ни - какво Значи това ?

Браво, г-н Президент! Ясна и обоснована позиция ПРОТИВ сатанинската конвенция. Но уви, Вашето вице - соросоидката Йотова, е на друго мнение. Не може ли да я вкарате в пътя?!? И ако не - не може ли тая кра.ва недоправена да си хваща пътя - ИЗВЪН президентството?!?

НА УЛИЦАТА !!! МЮФТИЙСТВОТО И КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА - СЪЩО !!!! НЕКА СЕ ВИДИ СРЕЩУ КОГО СЕ ИЗПРАВЯ ИЗВРАТЕНАТА ДЪРЖАВА !!!!!!

Борисов и Ц. Цачева са натегачи а И. Йотова скрит джендър. Радев , не просто не е момента, такъв момент Няма! Тук е България, домът на Бог, не на Сатаната!

"Бг" ти лично ли провери И. Йотова дали наистина е скрит джендър???? Или по принцип 95% от Вас дрънкате по някога глупости и простотии.

НИКОГА НЯМА ДА Е МОМЕНТЪТ ,НИКОГА ,ЯСНО !!!!!!

ти съвсем,се оплете,като пате в кълчища,бе!...Последно,ко казаха другарите?

Дискретно : - струва ми се г-н Радев - Има Здраво начало... НО ! - И Необходимост от Директно Туториране за да Се измъкне от Захвата на "изборния комитет" . ТА ! - Shall We ?!

Хапчетатаааа, дървосекачо!

за,да му запълнят хлабината,над ушите...

Ех, защо не може да сме Президентска Република и Радев да има изпълнителната власт за 8 год ...

Пиночетизъм ?! ...е да, ама Аугусто - просто Смряска попълзновенията на Кремъл.

Маниакалний дървосекачо, много биеш на очи с безумния си стил и патологичната русофобия. Хайде, иди потърси специализирано помощ, ако не си вече закъснял!

Всички говорят само за насилието над жените в едно семейство, но никой и дума не обялва за насилието над мъжете в същото това семейство.

Разум в главата на Б. Борисов няма, не търсете там разум, се едно да търсите под вола теле. По ми е интересно, защо не се приемат такива закони в България, защитаваща жени и деца от насилие, и цялата строгост на закона да се прилага върху насилниците, вместо да се ратифицират безумни закони и конвенции от тази или онази държава. Очаквам критики от платените хора на тъй наречения "Соросоиден кръг". Благодаря за вниманието Показоитко.

Защото Всичкото "управление" на Вси"наште" - е ВсеСъщото Непродаваемо театро. (Целево"сътворени" "проблеми" ... Умело Унищожаване на ВсичкоЗдраво... "дискусии" ...и т.н. И т.н.) ...и то 73-иКусура годинииии...

С този начин на писане виждам, че изобщо не си за тук. Не си никак "оргиналдъ" (както казват комшиите Туи).

Спешна промяна на наказателния закон относно насилието на жени и деца и майната му на този извратен документ !!!!!!

ТУМОР С РАЗСЕЙКИ , ТОВА Е ДЖЕНДЪР ИЗВРАТЕНЯЩИНАТА !!!!! ПОДХОДЯЩО ЛЕЧЕНИЕ Е НАПАЛМЪТ !!!!!

БРАВО !!!

Описателно : - Първо - "наште" Ни плашеха с Мутрите... -- после с циг...тиит.. --- после с "банките" ... ---- после с НАТО ... ------ после с Правилата на ЕС .. ТА ! - ся кат Ни изстрахуват с Джендъро - Утре с Торбалан и Караконджолан уи ?! ... И ! - Отново Питам : --> що Е таковано вчера на срещата Борисов-Макаров ?

НЕПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ !!!!! НС - ПРЕДАТЕЛИ ! НО РАДЕВ ДА ЧЕТЕ !!!!!

о,третополов дебиле ,що не питаш баща ти как те е създал и как майка ти е отгледала такъв идиот ?!да го издухаш Радев отвсякъде !!!

ПОЛЗВАЙ КОНТРАЦЕПТИВИ ВСЕ ПАК ОТ СНОБИЗЪМ :-))

Късно се сетиха продажниците да ни пробутват тази гнусна Конвенция! Я ако беше докато президент беше оня корумпиран чехъл, не ми се мисли какви дитирамби щеше да тръби и да се тръшка за този пасквил! Интересно как Чехлю не се е усетил все още да изока поредните си антибългарски екскременти? Май новата му изгора, парясницата метеороложка му е затъкнала гръцмуля, щото и тя май се оказва по умна от него!

на евроГЕЙски задници докато Президента Радев е костелив орех, има собствено мнение и не бръсне "лидери" от сорта на баба Шмеркел и дедо Юнкер. Ето защо те предпочитат да имат работа с послушния пожарникар който им се подчинява безпрекословно и ги лигави с мазни целувки.

задниците на еврозелките от Брюксел е известно и на децата. Още по-кофти е това, че извършва същата дейност и по отношение на своя покровител от Анкара - Ердоган. В своята история България никога не е имала държавник, който да изпълнява така страстно подобни функции на "хигиенист".

Радев,май?!

Този неясен и зле написан ,МАНИПУЛАТИВЕН ДОКУМЕНТ,който иска да ни плъзне по динена кора изобщо не трябва да се приема ,защото ни смята за НАИВНИ ГЛУПАЦИ !!! ДА ПРЕМАХНАТ ГЛУПОСТИТЕ ЗА СОЦИАЛЕН ПОЛ И ЩЕ ГО ПРИЕМЕМ НА 1000 % ,НО ДА НИ ПРАВЯТ НА БУДАЛИ ,ЗА ДА МОЖЕ НЯКАКВО датско недоразумение да си прокара своята психическа обърканост, НЯМА ДА СТАНЕ !!!!!

Как ще приемеш толкова драстично дискриминационен документ, бе? Ти не четеш ли, че в него, насилието над жени и социални жени е престъпление, но насилието над мъже и социални мъже, не е!

Чрез уж една благородна кауза се опитват да узаконят джендъра. Нямаше да има никакъв проблем, ако ИК казваше: Да се спре насилието срещу жени, деца и МЪЖЕ ! Да се спре домашното насилие ! Това е, кви са тия джендъри ?!!!

НАСИЛИЕ СИ ИМАМЕ, също и наказателен кодекс...Колко още нормативни актове? Тази дяволска конвенция е създадена ЕДИНСТВЕНО, ЗА ДА ПРОБУТВА ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА! Св.Синод в изявлението си го каза много точно!

АЗ СЪМ ЗА ЗАБРАНА НА НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КАК ВЪОБЩЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НЕЩО, ПРОТИВОРЕЧАЩО НА КОНСТИТУЦИЯТА БЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ????!

В самата ни Констутуция е записано черно на бяло, че международните актове, които са ратифицрани от НС имат по- голяма сила от Конституцията и всички други закони!

ДА, АМА НЕ !!!!!

е нали конституцията беше върховния закон, над който няма друго !

За пореден път президентър заема достойна позиция! Честен и почтен човек е Радев, за разлика от продажните гъзолизци, които населяват министерства, парламента и ред други важни постове! Не се очудвам, че рейтингът му хвърчи нагоре и ще продължава да расте!

От тоя самозванец разбрахме ,че нищо не му харесва от България. Къде се намираш и за какъв се мислиш ни е интересно .Една фигура сложена от КГБ у нас -да пречи докато не дойдат червените на власт .Поставен от Путин-да разбива Европа ,но ако може и санкциите Радев да уреди .Нали знаеш, че народа те мрази с изключение на твоите червени и соросоидите .Постояно плюеш по правителството .Постоянно бламираш всеки закон и пречиш за развитието на страната .Много си заинтересован да пазиш престъпниците да не влязат в затвора ,като другарката Нинова .За това искаше закончето да е при теб .За това си оставаш НАЙ МРАЗЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ .

Тъпотията ти се конкурира единствено с простащината и злобата, които изливаш! Смешен и жалък соросодомит!

НАСИЛИЕ ВЪРХУ ЖЕНИ, А НАСИЛИЕ ВЪРХУ ДЕЦА ???? ИЛИ ТЕ ОЩЕ НЕ СА СЕКСУАЛНО ПРИОБЩЕНИ КЪМ ДЖЕНДЪР ИЗВРАТЕНЯЩИНАТА ?? ВОЙНА ЛИ ИСКАТЕ БЕ ??? 3% ИДИОТИ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРАВЯТ НА ИДИОТИ ОСТАНАЛИТЕ !!!! АЙДЕ МАЙКА ВИ ИЗВРАТЕНЯШКА !!!!

"пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете" Не, не означава това. Означава наличието на физически полови белези. Описанието нататък се отнася за други неща -професия, дейност, предпочитания, способности и какво ли още не. Но в никакъв случай "пол", тъй като всички тези характеристики се отнасят и за двата пола. Къжа 1 и 2 няма да разглеждам. Само ще кажа, че курвенцията е естакада от лъжи, натрупана в няколко страници, а обясненията към нея са опит да се оправдаят лъжите. Примерно, лъжа е че насилието спрямо жена е престъпление, а спрямо мъж -не. Лъжа е, че курвенцията е срещу насилието. Самата тя е насилие, а последствията от ратифицирането и са просто адски, за който има ум и ги вижда. Не е нужен много ум. И малко стига. Разбира се, когато е повече, е по лесно.

Те евродепутатите на БСП, са гласували ЗА ратифициране на Конвенцията в Европарламента. Илияна Йотова е първа била, заедно със Станишев. Нали знаете, Бойко Борисов ще каже ДА, или НЕ.

От Сретан Йосич го спаси Сорос, ама от българския народ, ако трябва, заедно с руския, никой няма да го спаси, ако направи тази глупост.

И като са я гласували Йотова и Станишев-какво?Изобщо не ме интересува.Сега става дума за ратификация,те и двамата са отново "за". А от подлогата Борисов се очаква само "йес" пред Брюкселските дебили.

Ясно бе Радев, трай си да не те бият в къщи, че никаква конвенция не може дажте защити от госпожа Деса:))) И все пак конвенцията ще бъде ратифицирана за ужас на задръстеняците с лош английски;)

Съвсем точно г-н Президент, не е сега а надяваме се и за в бъдеще да не дойде моментът! Казано на народен език - дано успеете да устискате кълките и Вие и Борисов, за да не ни натрапват подобни глупости със съмнителен харакер! от един гласоподавател на ГЕРБ

Кредит може ли да получим? Не! В Шенген да влезем? Не! Електричество да изнасяме? Не! Нали вече сме в ЕС, какво може? Можете да си направите гей-парад...

Благодарим Ви Господин Президент за достойната позиция!Бог да ви пази!

другаря е комунист и атеист така че генералния секретар на партията да го пази

А вие,който се застъпвате за гейската конвенция какъв сте и кой ви пази?

Разрешете да доложа! Щом бяща ви е фатмак, значи, Вие сте пън. Долагам -на моето куче му се ходи по малка!

Не е моментът да приемаме Истанбулската конвенция- момента ще дойде когато Русия я приеме - за сега началника ми казва не

Няма началник, който да нареди подобно нещо в България. Учи история. Ако ще целият свят да стане обратен

началника е нисък напомпан с ботокс травестит - цапа в Кремъл

България, ще приеме джендър-иделогията, когато Русия се оттегли от Крим. Тоест никога.

очила...абе умното,си е умно...

на клепоухият тъпак,бе?

Другаря Радев освен,че е президент на България е преди всичко резидент на ,,братска,,нам страна чието правителство по някакви(черно бели) причини се противопоставя на всичко и всеки!И разпорежданията на своите НЕ български шефове Радев съвестно изпълнява!

Глупости братята джендъри ли са , като Йотова? Най-вероятно е обратното, Чичо Сам.

Точно така.В прав текст.Нито сега е момента нито скоро ще настъпи.

Овчиците ми говорят,че след като м. попова е прекрасен юрист, клането ще е законосъобразно!

ВСИЧКИ ПАРТИИ ОТ Т. НАР. ПРЕХОД - ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО И ПАРЛАМЕНТА. ТЕ ВСИЧКИ СА ПРОДАЖНИ!!!!!

честна партия. ото без партия, няма парламент, няма държава.

на този тъпак,бе?Ама и маникюра, много му ходи...

Аз пък искам да се определя че съм от четвъртия пол - мургав социалист ! Писна ми да бачкам всеки ден по 10 часа като тъп хетеросексуален бледолик българин !!!

Нинова...

Десислава Атанасова, а аз искам да си остана лесбийка, а не като Цецка травестит.

Мина една година. Да ти минава по-бързо целият мандат и да се махаш - въздухар с въздухара. Това по-просто същество от воения няма, за пореден път се убеждавам!!!

Е друго си е да те "управлява" пожарникар и физкултурник нали

Ех ако беше сега мамата президент.

Всички аргументи в подкрепа на Истанбулската конвенция се сриват само при един-единствен въпрос не може ли борбата с насилието над жени и домашното насилие /каквото е благовидното име на този акт/ да се води на ниво национално законодателство? В България има редица закони в тази сфера, като се започне с Конституцията и Наказателния кодекс и се продължи със: Закон за защита от домашното насилие и подзаконовите актове по прилагането му Закон за защита от дискриминация /и Комисия за защита от дискриминация!/ Закон за закрила на детето и правилник за прилагане на Закона за закрила на детето Закон за равнопоставеност на жените и мъжете / ! Чл. 2. ал. 3 равно третиране на жените и мъжете и недопускане на дискриминация и насилие, основани на пола/. Закон за здравето, етични кодекси и др.

А аз само казах, че конвенцията ще се контролира извън суверинитета на държавата ни, суспендирайки суверенните български закони, погазвайки нормативите на българската конституция.

В неделя по няколко телевизии показаха сключване на брак между двама десанчника от ВВС на САЩ. То бяха прегръдки, целувки, селфита, голяма радост... Беше много вълнуващо. Защо да не стане така и в България ??? Борисов е обещал в Брюксел и ГЕРБ, начело с Цецо, са се захванали да изпълняват заръката

Империя ден до пладне щом джендъри я управляват.