Коментари - Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме? | Днес.dir.bg

Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме?

Необходим е дебат за Истанбулската конвенция – трябва да знаем какво се подписва и ратифицира, а не постфактум да установяваме какво сме приели.

Обратно в новината

Коментари - Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме? | Днес.dir.bg

Коментари

Румба, айде стига се излага бе, пич! Единственото необходимо и напълно достатъчно условие да знаеш какво подписваш и ратифицираш, е да прочетеш какво пише в това, което подписваш бе! Баси тъпанара излезе! Как можах да се излъжа да гласувам за теб, да те е в съвепускника...!

Нека сега да дискутираме малко по темата, че хората се управляват от държавни служители, които не полагат минимални усилия да си вършат работата съвестно! Това, че във форумите редовно пишат хора, които не са чели конвенцията може някак да се преглътне. Но това, че депутати, които взимат решения за бъдещето на цялата страна и народ се изказват неподготвени и по всичко личи, че не са чели документа, за който ще гласуват е плашещо! Плашещо е, че на всички нива на властта е пълно с некомпетентни хора, за които е под достойнството да полагат усилия за това, за което им се плаща, болното им его не търпи те да се трудят, а те са пример за подражание и за останалите хора! Тази епидемия масово се разпространява сред хората и не зная къде ще й излезе краят!

писано е в едни дебели книги какво и кога ще ни се случи. И, за да не го забравяме, отвереме-навреме ни се дават едни много, много самотормозещи се хора - Дънов, Севрюкова, Ванга. Вместо да вдигат хотели и да пекат задници по чужбински плажове, тия хора ги бият, тормозят, хулят, но те все показват пътя на другите. И те така те.

ВБА

Повече от ясно е, че демокрацията иска "демократично" да се приеме задължително една "демократична" конвенция, която се разграничава от двата пола в полза на третия пол, а защо не и безполов такъв. Поне засега се знае, че при идването на човек в нашия свят съществуват два пола, а не след това, някой да се сменя пола и да парадира, че правата не са му гарантирани, както са на нормалните. Когато открито се застава срещу дадените природни закони по един или друг начин, нищо хубаво не ни чака независимо кой, какъв е.... Първо да се обмисли, размисли, също да се вземе мнението на БПЦ, и тогава да се решени казуса, и то във времевия отрязък, в който живеем. След много години е възможно да има, и естествен трети пол, но засега са само два- мъжки и женски... С тази конвенция изкуствено се противопоставя мисленето на мнозина от нас, което в своята същност не трябва да е така, защото всички сме хора и правата са ни защитени от съответните закони независимо, кой какъв е. Това, че не се спазват, както трябва, то трябва да се търси в институциите, които прилагат тези закони и следят за тяхното изпълнение....

"ПОДПИСВАНЕТО НА ИЗВРАТЕНАТА КОНВЕНЦИЯ , ОЗНАЧАВА , ЧЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ И ДА ИМАТ ОПОРА В НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!! НЕЩО ПОВЕЧЕ , ИМЕННО ТЕ, НОРМАЛНИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ И БУКВАЛНО И МОРАЛНО , ЦЯЛАТА ПОСЛЕДВАЩА ИСТЕРИЯ !!! ГРАЖДАНСКИ СБЛЪСЪЦИ ЩЕ ИМА !!! УПРАВЛЯВАЩАТА ПАСМИНА МОЖЕ ДА БЪДЕ СИГУРНА В ТОВА !!!!! "

Правилна позиция, браво!

РАДЮ ГРИПЕНА ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ЗНАЕ, ЩОТО НЕ МОЖЕ ДА Я ПРОЧЕТЕ.

-Румене,не е нужно много да знаеш.Ние знаем най-добре и ще ти пратим инструкции каква позиция да заемеш.

Ако това си го написал за по-малко от 50 лв., значи си много евтина ку...а!

Имало закони, ама явно не се прилагали. И до кога да чакаме да започнат да се прилагат?? Всеки ден убити момичета, жени, баби. Кой знае какво още се случва на жените и децата, а до нас стигат само новините за вече убитите и тук там някое по- брутално изнасилване. И после знаем ли какво подписваме? Ами кой да знае бе??? Да четем можем ли, да мислим можем ли, да анализираме можем ли??? За какво сте там, ако и вие не знаете и вие се чудите кой закон не се прилагал! За разтрел сте всички и половината в този извратен форум, пълен с психопати и малоумници! Пълни кретеноиди! Добре все пак от горе ви карат да си размърдате мозаците и да разшифровате някой друг документ, че иначе изобщо няма да си мръднете пръста за НИЩО в тази страна! Всичко е на автопилот!

Към днешна дата тя не е подписана от: Армения, Азербайджан, Руската федерация, както и страни от други континенти като Канада, Светия престол (Ватикана), Япония, Мексико и САЩ. Конвенцията не е ратифицирана и не е влязла в сила за следните страни: Армения, Азербайджан, България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Молдова, Словакия, Македония, Украйна и Великобритания. Резерви и възражения са изказали: Андора, Австрия, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Латвия, Малта, Монако, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Швеция и Швейцария. Задавам риторичния въпрос: Ние ли ще бъдем най-баламите и ще ратифицираме тая конвенция ?!

Радев отговарям ти - не знаят в парламента какво гласуват какво подписват или какво изобщо какво правят в нс. Стоят и чакат някой за нещо да им плати....То и ти не знаеш какво правиш в президентството сигурно и ти чакаш да ти се плати за нещо. Никой няма да ни плати да сме народ - това е сигурно.

прав е.

Тази конвенция понамирисва като историята с изнасилените каки в Холивуд ,надуха балона и се спука ,може и да има някъде домашно насилие ,но в никакъв случай не е във всяко трето семейство ,аз лично не познавам такива хора ,а имам стотици познати и приятели ,по често съм свидетел на това как жените командорят и тормозят мъжете си.

При кого ще остане детето при развод, след като и мъжа се пише жена.

Поздрав за всички ИСТИНСКИ МЪЖЕ И ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ. https://link

Човече стига по тъча имитации и парвенющина. Хвани проблемите на малкия човек, който те избра. Логорея за наивници.

Имал сме и по умни фелфебели - знаели са да четат

Аз пак да запитам - защита на жени и деца от домашно насилие означава, че дефакто всеки мъж е признат поне за потенциален насилник, а жените са само и единствено жертва???!!! При една уж равнопоставеност между мъжете и жените тази конвенция внася дисхармония и само заради името я отхвърлям!!! Трябва да се гарантира защита и на мъжете, и на жените, и на децата!!! Това с либерастки методи няма как да стане!!! Мъжете да не бият жените си!!! Жените да не мърморят на мъжете си и да не бият, че и такива жени има вече!!! Децата да слушат в къщи и да си изпълняват задълженията!!!

Колко години живот ти остават, в този сайт ли ще ги прекараш? Или пишеш от някоя килия на някой по -либерален затвор?

"Педераският закон".

Аз дето не съм юрист вече съм напълно наясно какво подписваме. Президенте, гласувах за теб и вече съжалявам! Ти си част от властта, независимо дали си издигнат от една или от друга партия. Дръж се като част от властта и си носи отговорността!

Господин Президент, за съжаление институциите бягат от темата "домашно насилие" и се опитват всячески да оневиняват насилниците. Кошмарно е! Гаврата и незащитеността на жертвите е огромно. Децата виждащи това са с голям риск в бъдеще да станат или самите те насилници или жертви, защото са разбрали, че никой няма да им помогне, а напртив - жертвата се изкарва виновна. Господин Президент, вземете мерки! Накажете спящите и подкупни социални и подобни!

ТОВА ЕЖЕДНЕВНО ПРЕБИВАНЕ НА ДЕЦА И ЖЕНИ,ЕЖЕЧАСНОТО ПО ВАШИ ДУМИ, ИЗНАСИЛВАНЕ НА ЖЕНИ И ПРОИЗВОДНИТЕ ИМ ПЕДЕРАСТИ ! ПИТАЙТЕ МЕДИИТЕ ЗАЩО НЕ ГО ОТРАЗЯВАТ, ЩОТО ВСЕКИ ЧАС ОБНОВЯВАН "НОВИНИТЕ" ЗА КАТАСТРОФИТЕ !!! ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ЛЪЖЕТЕ !!!! ЛЪЖЕТЕ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИ, ЧИИТО ИНТЕРЕСИ ВПРОЧЕМ ЗАЩИТАВАТЕ !!!

Има правителство със съответните компетентни органи, има прокуратура, има закони, има съд. Не е работа на Президента да наказва, а и няма пълномощия за това. Обърнете се към правителството, прокуратурата и съда. Ако не ви харесват законите - обърнете се към Народното събрание. Но на вас вие по-лесно да заблуждавате в името на гей-конвенцията от Истанбул.

Президентът говори истини след истини в прав текст. Браво! Дано това доведе до промяна към по-добро.

КОНВЕНЦИЯ , ОЗНАЧАВА , ЧЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ И ДА ИМАТ ОПОРА В НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!! НЕЩО ПОВЕЧЕ , ИМЕННО ТЕ, НОРМАЛНИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ И БУКВАЛНО И МОРАЛНО , ЦЯЛАТА ПОСЛЕДВАЩА ИСТЕРИЯ !!! ГРАЖДАНСКИ СБЛЪСЪЦИ ЩЕ ИМА !!! УПРАВЛЯВАЩАТА ПАСМИНА МОЖЕ ДА БЪДЕ СИГУРНА В ТОВА !!!!!

Проблема е че тези които знаят нямат достъп ддо подписване.Б-я не е независима държава, а протекторат на чужди интереси и планове. Онези д-е-б-и-ли от т.н. НС ще гласуват, а между тях има поне 20-30 обратни и за тях няма пол защото са безполови.

ВИЕ СТЕ ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА, И КАТО ИНСТИТУЦИЯ, И КАТО ЧОВЕК , ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ СРЕЩУ ПОДПИСВАНЕТО НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ !!! ТЯ ЩЕ ДЕСТРУКТУРИРА ОБЩЕСТВОТО , НО НАЙ-ВАЖНОТО , ЩЕ БЪДЕ ПОАНТАТА НА ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ !!! ВИЕ ИМАТЕ ТРИБУНАТА И ПОЗИЦИЯТА ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ В ЗАЩИТА НА НЕ САМО БЪЛГАРСКИТЕ, НО И ЧОВЕШКИТЕ ВЪЖДЕЛЕНИЯ НА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ХОРА !!!!

Алоо президентстващият! Ами вземи, че я прочети тази конвенция, накраа стига си чеса езика на тема "ланският сняг", че принизяваш президентството до дятковците в селската кръчма!

ПО-ДОБРЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА СМУЧЕШ БОНБОНА ! НЕ Е ВЪЗПИТАНО ДА СЕ ГОВОРИ С ПЪЛНА УСТА !!!

Да аз чета и пиша, даже мога и да мисля. Но от долните постове става явно, че това не го могат 80% от скимтящите тук.

И генерал-фатмака се включи в хора на мурзилките дето вдигат пушилка за проблеми, където ги няма! Русофилска му работа, да приемат закон като в Рассия че може да пребиеш жена си веднъж месечно и да ставаме като орките на путлер. Може и в евразийския Мордор да ни включи джуджето.

Всякакво насилие върху жени, деца и мъже трябва да бъде наказвано съгласно закона. А тези които се обичат дори и да са от един и същи пол да не парадират пред подрастващите. Относно браковете им много деликатен въпрос. По скоро не.

Три въпроса ме терзаят днес: 1. На каква възраст, ще се пенсионира третият пол? 2. Женен или омъжен ще е? 3. Какво ще му лекуват - яйчниците или простатата?

И още- при възникнали наследствени правоотношения как ще се води- с какъв пол, и ако се води с пол, различен от вписания в Удостоверение за наследници, значи лицето е РАЗЛИЧНО от това, което е вписано в удостоверението и НЕ МОЖЕ да има качеството наследник на наследодателя си. Ами злоупотребата с права? Ами засягането на чуждите права/ напр.- на детето, което може да се окаже с 2 майки или с двама бащи/?

""Българските закони са доста по- напред от тоя Арабско- турски закон... Тия турци искат да ни върнат 100 години назад... В арабските страни, жените са РОБИ, и за това на тях им трябват такива закони.. Нашите закони са по- добри. НЕ ни трябва тяхната конвенция.. ""

Чехльо , чети бе !

вие с многоцветните знаменца ,розовите дупета и перо забито отзад .живейте си живота ,никой не ви пречи но не го предлагайте на децата ни защото ще ви счупим нежните ръчички

Знам че е от ваште, ама не се е изказвал по темата. Или поне в тази статия не го споменават. Иначе, знам че е неграмотен -нямя как да чете.

Чехльо не чете, то се е сгушил в скута на синоптичката, в къщата си за милион и половина евро в Гърция!

最高レベルスーパーブランドコピー品通信販売スーパーブランドコピー専門店!業界

Уведомление до всички нпо- кативистчета- до 3-4 дни ще посетим семейно ресторант ЕСТЕ / в София, естествено/. Там са налични мъжка и дамска тоалетна. Да видим дали ви стиска да ми направите капан, като описаният в моя казус:D Вече предвкусвам как едни 3-4 К лева ще излязат от вашия джоб и ще влязат в моя банкова сметка- хихихи:)

Хихихи- някое нпо активистче си въобразява, че няма да го хрусна на закуска в съда и ще ме осъди за дискриминация В БЪЛГАРИЯ спрямо лице с различна полова идентичност- ХАХАХАХА:D Очаквайте неочакваното, особено когато се опитвате да вкарате един адвокат- хетерожена в тази клопка:) Накрая ще станете като излъганите камилчета- хем ще си платите обезщетението по съдебното решение, защото ще поискам още в с.з. издаване на ИЛ, хем ще бъдете ОСЪДЕНИ, защото не сте успели да докажете , че е била налице твърдяната от вас дискриминация:) Вече започвам да разбирам американките- хетерожени, защо ви спретват клопки в асансьорите- да ви кажа- ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО с нахалството си и с наглостта си!

Айдеее, почна се! Трансгендър /мъж, който сега е жена след операция за смяна пола/ беше поставен на кориците на Плейбой в Германия!

Хахаха- сложилият минус на мой коментар 111 ( нерегистриран ) 10.01.2018 23:56 нека само да пробва описаният казус, и ще види какво ще му се случи:D Ако пък заведе дело срещу мен, да се готви за доста солидно парично обезщетение, което ще поискам за причинените ми неимуществени вреди- стрес, уплах, безпокойство и т.н., на основание генерален деликт:)

С две думи- ако днес- 10.01.2018г., ползвам дамската тоалетна и в този момент в нея се намърда лице от мъжки биологичен пол, ИМАМ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА ПОИСКАМ БИОЛОГИЧНИЯТ МЪЖ ДА НАПУСНЕ ДАМСКАТА ТОАЛЕТНА, а ако той откаже и се позове на различна полова идентичност- да се развикам силно ПОМОЩ! и да изискам охраната на заведението да го изведе извън територията на дамската тоалетна. Това НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ.

Явно сте доста закъсала, мадам, следкато от думите ви се разбира, че даже и такива няма скакво да привлечете.

Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме? Специално ББ знае - прочел нещо / разбрал нещо, а и Майката на нацията му обяснила и го убедила за Конвенцията.

Забелязах нещо- защитниците на конвенцията незнайно защо, считат конвенцията за документ, който стои НАД българската конституция. Имам новина за тях- липсата на ратификация на конвенцията = липса на превръщането на конвенцията в закон в България:) Просто е, нали?:)

поне сам си тури един плюс

Не, ама да:) Не можеш да ме съдиш за дискриминация на лице с различна полова идентичност, защото НЯМА описана такава правна категория лица нито в българските закони, нито в ЕС закони, които са задължителни за изпъление от България- ЕС регламенти или ЕС директиви:) Този документ НЕ Е с автор ЕС, а е с автор Съвета на Европа- орган, РАЗЛИЧЕН от ЕС:D ЕС правото НЕ МОЖЕ да ни задължи да приемем тази конвенция и мога да се подпиша под това с две ръце, даже в спящо състояние, защото е ИСТИНА.

старшинка, питай вицепрезидента! тя ония ден подкрепи конвенцията значи знае за какво се отнася!

МИ ТОГАВА ДА НЕ ГО ПОДПИСВАМЕ вместо да се крием зад колективна отговорност

Ми прочетете го бре другарю президент!

Келеш, преди време разни хора ти бяха писали да ходиш на лекар. Ти не слушаш.

Трай бе селяндур. Не разговарям с нискообразовани и нископлатени тролове.

Можеш да си сигурен, че я е прочел и затова съветва и другите да го направят. И не само да го направят, но и да мислят какви ги вършат с това подписване.

Не мога да съм сигурен, щом блещи такива глупости. Те изказванията му ги пишат на Позитано на тоя другар.

Прост народ, прост президент - ТОВА Е ИСТИНАТА ДРУГАРИ ОТ ПОЗИТАНО 20...!!!!!! Всяко изказване на този малоумник Радев е квинтесенция на простотията... Хайде той прост пилот, цял живот са го водели отдолу и е изпълнявал заповеди, ами къде са му пиарите и съветниците...?!?!?! Май те са по прости и от него...

Прост пожарникар, по - добре ли звучи?

Намалете незабавно чекиите. Включете се в масовото купуване на лекарства за диария. При успех, викайте от радост по улицата. И продължете към психиaтрията.

За един летец не можеш да използваш епитета "прост", но към един пажарникар спокойно може да го приложиш.

текста ти е сгрешен. Трябва да е така: За никой летец не можеш да използваш епитета "прост", но към един определен бивш пожарникар спокойно може да го приложиш. Защото пожарникарите не са прости. Но този определения всъщност е мутра.

Ми зеленият чорап можеше да прочете конвенцията и да не задава тъпи въпроси. Всъщност въпросите явно му ги подшушва Решетников...

Ще шашнеш хермафродитския брюкселския елит с твоята транссексуална откровеност, с твоята безпримерна метросексуална храброст! Така ще се извисиш над простосмъртните и най-сетне ще се въздигнеш до Бойко Борисов, който сутрин е едно, по обед - друго, вечер - трето, на другия ден нещо четвърто, за да се окаже, че нещото е пето, шесто и седмо... Защото, драги мой, третият пол е като третият мандат на Борисов - никой не знае какво е, той също не знае, и добре, че се намират едни услужливи тълмачи - да ни обясняват неговата многопластова, неизмерима същност, недостижима на нашата елементарност. Добре, че са тия тълмачи, да класифицират и етикетират неговите роли - Бойко Отмъстител, Бойко Строител, Бойко Помирител, а сега - Бойко Геополитик.

Тя е от социалния пол!

Човече, я ми кажи сега: ако примем конвенцията, такива като Ангелкова ще могат ли да бъдат насилвани?

Дебилите плюеха по Плевньо, че нямало жена до него. Сега като има жена, защо имало жена! Ако имаше мъж, щяха да плюят, че има мъж!

ми той си е магнит за храчки ве

Знаем разбира се. Точно за това сме против!

Алоо- защитниците на трансджендърите- ЩЕ СПРЕТЕ ЛИ ДА ЛЪЖЕТЕ,ЧЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ БИЛА САМО ЗА ЗАЩИТА НА ХЕТЕРОЖЕНИТЕ ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ, И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ВКЛЮЧВАЛА ЗАЩИТА НА ТРАНСДЖЕНДЪРИТЕ, ЛЕСБИЙКИТЕ И ГЕЙОВЕТЕ? ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ КОМЕНТАТОРИ И СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПРОСТ, НЕУК НАРОД, КОГОТО МОЖЕТЕ ДА ВЪРТИТЕ НА ПРЪСТИТЕ СИ ЧРЕЗ СОЦИАЛЕН ИНЖЕНЕРИНГ?

А па как защо, защото не четете!

Смешник! Впрочем- приеме ли се конвенцията, ЩЕ ИЗРИТВАМ С ШУТОВЕ И С 10 -11 САНТИМЕТРОВИТЕ СИ ТОКЧЕТА ТИП СТИЛЕТО ВСЕКИ ТРАНС, КОЙТО С НАГЛОСТ КАТО ТЕБ, СЕ ПРОБВА ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН В АДВОКАТСКАТА МИ КАНТОРА! Натискам само едно копченце под бюрото и си чао!

Ще приемете конвенцията и хоро ще играете! Чичко Сорос няма да гладува заради вас!

"Третият пол" не е характерен за българина, за неговите традиции, бит, култура, народопсихология! Насилственото му налагане у нас няма да доведе до нищо добро!

това ... кога ги е спирало? През последните има-няма 600 години?? тях добруването на България не ги вълнува, нито грам.

Дебилииии, я кажете сега: социалния пол третия пол ли беше?

Гледаш Бойко хем социален хем трети пол.

....Explanatory Report to the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence в превод - Обяснителен доклад към Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, ИЗДАДЕН ОТ СЪВЕТА НА ЕВРОПА Istanbul, 11.V.2011 Стр. 10 началото- 58....Similarly, gay, lesbian and bisexual victims of domestic violence are often excluded from support services because of their sexual orientation. Certain groups of individuals may also experience discrimination on the basis of their gender identity, which in simple terms means that the gender they identify with is not in conformity with the sex assigned to them at birth. This includes categories of individuals such as transgender or transsexual persons, crossdressers, transvestites and other groups of persons that do not correspond to what society has established as belonging to male or female categories. Furthermore, migrant and refugee women may also be excluded from support services because of their residence status. ... ТОВА Е ПРЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИСТИНСКОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА КОНВЕНЦИЯТА!

Шесто изречение отгоре надолу, находящо се върху стр. 10 - началото на страницата, отбелязана в документа.

Добре си го цитирал,но трябваше да го преведеш на соросоидната шайка,та да не прави на много "просветена".

А защо да не са защитени?

Защото тяхната защита се основава на ПРОТИВОРЕЧИЕ между текстовете на бг. конституция и истанбулската конвенция. Ратификация е процедура, при която конвенцията се проверява за съответствие с българската конституция.След като е налице противоречие с конституцията ни, имаме пълното право да не я ратифицираме и НИКОЙ- ЕС, СЪВЕТА НА ЕВРОПА, САЩ, РУСИЯ , ГЕРМАНИЯ ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ- не могат да ни кажат и копче и НЕ МОГАТ да ни задължат да я приемем! Проблемът е ЮРИДИЧЕСКИ.

Коментари - Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме? | Днес.dir.bg

Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме?

Необходим е дебат за Истанбулската конвенция – трябва да знаем какво се подписва и ратифицира, а не постфактум да установяваме какво сме приели.

Обратно в новината

Коментари - Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме? | Днес.dir.bg

Коментари

Румба, айде стига се излага бе, пич! Единственото необходимо и напълно достатъчно условие да знаеш какво подписваш и ратифицираш, е да прочетеш какво пише в това, което подписваш бе! Баси тъпанара излезе! Как можах да се излъжа да гласувам за теб, да те е в съвепускника...!

Нека сега да дискутираме малко по темата, че хората се управляват от държавни служители, които не полагат минимални усилия да си вършат работата съвестно! Това, че във форумите редовно пишат хора, които не са чели конвенцията може някак да се преглътне. Но това, че депутати, които взимат решения за бъдещето на цялата страна и народ се изказват неподготвени и по всичко личи, че не са чели документа, за който ще гласуват е плашещо! Плашещо е, че на всички нива на властта е пълно с некомпетентни хора, за които е под достойнството да полагат усилия за това, за което им се плаща, болното им его не търпи те да се трудят, а те са пример за подражание и за останалите хора! Тази епидемия масово се разпространява сред хората и не зная къде ще й излезе краят!

писано е в едни дебели книги какво и кога ще ни се случи. И, за да не го забравяме, отвереме-навреме ни се дават едни много, много самотормозещи се хора - Дънов, Севрюкова, Ванга. Вместо да вдигат хотели и да пекат задници по чужбински плажове, тия хора ги бият, тормозят, хулят, но те все показват пътя на другите. И те така те.

ВБА

Повече от ясно е, че демокрацията иска "демократично" да се приеме задължително една "демократична" конвенция, която се разграничава от двата пола в полза на третия пол, а защо не и безполов такъв. Поне засега се знае, че при идването на човек в нашия свят съществуват два пола, а не след това, някой да се сменя пола и да парадира, че правата не са му гарантирани, както са на нормалните. Когато открито се застава срещу дадените природни закони по един или друг начин, нищо хубаво не ни чака независимо кой, какъв е.... Първо да се обмисли, размисли, също да се вземе мнението на БПЦ, и тогава да се решени казуса, и то във времевия отрязък, в който живеем. След много години е възможно да има, и естествен трети пол, но засега са само два- мъжки и женски... С тази конвенция изкуствено се противопоставя мисленето на мнозина от нас, което в своята същност не трябва да е така, защото всички сме хора и правата са ни защитени от съответните закони независимо, кой какъв е. Това, че не се спазват, както трябва, то трябва да се търси в институциите, които прилагат тези закони и следят за тяхното изпълнение....

"ПОДПИСВАНЕТО НА ИЗВРАТЕНАТА КОНВЕНЦИЯ , ОЗНАЧАВА , ЧЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ И ДА ИМАТ ОПОРА В НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!! НЕЩО ПОВЕЧЕ , ИМЕННО ТЕ, НОРМАЛНИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ И БУКВАЛНО И МОРАЛНО , ЦЯЛАТА ПОСЛЕДВАЩА ИСТЕРИЯ !!! ГРАЖДАНСКИ СБЛЪСЪЦИ ЩЕ ИМА !!! УПРАВЛЯВАЩАТА ПАСМИНА МОЖЕ ДА БЪДЕ СИГУРНА В ТОВА !!!!! "

Правилна позиция, браво!

РАДЮ ГРИПЕНА ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ЗНАЕ, ЩОТО НЕ МОЖЕ ДА Я ПРОЧЕТЕ.

-Румене,не е нужно много да знаеш.Ние знаем най-добре и ще ти пратим инструкции каква позиция да заемеш.

Ако това си го написал за по-малко от 50 лв., значи си много евтина ку...а!

Имало закони, ама явно не се прилагали. И до кога да чакаме да започнат да се прилагат?? Всеки ден убити момичета, жени, баби. Кой знае какво още се случва на жените и децата, а до нас стигат само новините за вече убитите и тук там някое по- брутално изнасилване. И после знаем ли какво подписваме? Ами кой да знае бе??? Да четем можем ли, да мислим можем ли, да анализираме можем ли??? За какво сте там, ако и вие не знаете и вие се чудите кой закон не се прилагал! За разтрел сте всички и половината в този извратен форум, пълен с психопати и малоумници! Пълни кретеноиди! Добре все пак от горе ви карат да си размърдате мозаците и да разшифровате някой друг документ, че иначе изобщо няма да си мръднете пръста за НИЩО в тази страна! Всичко е на автопилот!

Към днешна дата тя не е подписана от: Армения, Азербайджан, Руската федерация, както и страни от други континенти като Канада, Светия престол (Ватикана), Япония, Мексико и САЩ. Конвенцията не е ратифицирана и не е влязла в сила за следните страни: Армения, Азербайджан, България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Молдова, Словакия, Македония, Украйна и Великобритания. Резерви и възражения са изказали: Андора, Австрия, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Латвия, Малта, Монако, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Швеция и Швейцария. Задавам риторичния въпрос: Ние ли ще бъдем най-баламите и ще ратифицираме тая конвенция ?!

Радев отговарям ти - не знаят в парламента какво гласуват какво подписват или какво изобщо какво правят в нс. Стоят и чакат някой за нещо да им плати....То и ти не знаеш какво правиш в президентството сигурно и ти чакаш да ти се плати за нещо. Никой няма да ни плати да сме народ - това е сигурно.

прав е.

Тази конвенция понамирисва като историята с изнасилените каки в Холивуд ,надуха балона и се спука ,може и да има някъде домашно насилие ,но в никакъв случай не е във всяко трето семейство ,аз лично не познавам такива хора ,а имам стотици познати и приятели ,по често съм свидетел на това как жените командорят и тормозят мъжете си.

При кого ще остане детето при развод, след като и мъжа се пише жена.

Поздрав за всички ИСТИНСКИ МЪЖЕ И ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ. https://link

Човече стига по тъча имитации и парвенющина. Хвани проблемите на малкия човек, който те избра. Логорея за наивници.

Имал сме и по умни фелфебели - знаели са да четат

Аз пак да запитам - защита на жени и деца от домашно насилие означава, че дефакто всеки мъж е признат поне за потенциален насилник, а жените са само и единствено жертва???!!! При една уж равнопоставеност между мъжете и жените тази конвенция внася дисхармония и само заради името я отхвърлям!!! Трябва да се гарантира защита и на мъжете, и на жените, и на децата!!! Това с либерастки методи няма как да стане!!! Мъжете да не бият жените си!!! Жените да не мърморят на мъжете си и да не бият, че и такива жени има вече!!! Децата да слушат в къщи и да си изпълняват задълженията!!!

Колко години живот ти остават, в този сайт ли ще ги прекараш? Или пишеш от някоя килия на някой по -либерален затвор?

"Педераският закон".

Аз дето не съм юрист вече съм напълно наясно какво подписваме. Президенте, гласувах за теб и вече съжалявам! Ти си част от властта, независимо дали си издигнат от една или от друга партия. Дръж се като част от властта и си носи отговорността!

Господин Президент, за съжаление институциите бягат от темата "домашно насилие" и се опитват всячески да оневиняват насилниците. Кошмарно е! Гаврата и незащитеността на жертвите е огромно. Децата виждащи това са с голям риск в бъдеще да станат или самите те насилници или жертви, защото са разбрали, че никой няма да им помогне, а напртив - жертвата се изкарва виновна. Господин Президент, вземете мерки! Накажете спящите и подкупни социални и подобни!

ТОВА ЕЖЕДНЕВНО ПРЕБИВАНЕ НА ДЕЦА И ЖЕНИ,ЕЖЕЧАСНОТО ПО ВАШИ ДУМИ, ИЗНАСИЛВАНЕ НА ЖЕНИ И ПРОИЗВОДНИТЕ ИМ ПЕДЕРАСТИ ! ПИТАЙТЕ МЕДИИТЕ ЗАЩО НЕ ГО ОТРАЗЯВАТ, ЩОТО ВСЕКИ ЧАС ОБНОВЯВАН "НОВИНИТЕ" ЗА КАТАСТРОФИТЕ !!! ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ЛЪЖЕТЕ !!!! ЛЪЖЕТЕ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИ, ЧИИТО ИНТЕРЕСИ ВПРОЧЕМ ЗАЩИТАВАТЕ !!!

Има правителство със съответните компетентни органи, има прокуратура, има закони, има съд. Не е работа на Президента да наказва, а и няма пълномощия за това. Обърнете се към правителството, прокуратурата и съда. Ако не ви харесват законите - обърнете се към Народното събрание. Но на вас вие по-лесно да заблуждавате в името на гей-конвенцията от Истанбул.

Президентът говори истини след истини в прав текст. Браво! Дано това доведе до промяна към по-добро.

КОНВЕНЦИЯ , ОЗНАЧАВА , ЧЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ И ДА ИМАТ ОПОРА В НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!! НЕЩО ПОВЕЧЕ , ИМЕННО ТЕ, НОРМАЛНИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ И БУКВАЛНО И МОРАЛНО , ЦЯЛАТА ПОСЛЕДВАЩА ИСТЕРИЯ !!! ГРАЖДАНСКИ СБЛЪСЪЦИ ЩЕ ИМА !!! УПРАВЛЯВАЩАТА ПАСМИНА МОЖЕ ДА БЪДЕ СИГУРНА В ТОВА !!!!!

Проблема е че тези които знаят нямат достъп ддо подписване.Б-я не е независима държава, а протекторат на чужди интереси и планове. Онези д-е-б-и-ли от т.н. НС ще гласуват, а между тях има поне 20-30 обратни и за тях няма пол защото са безполови.

ВИЕ СТЕ ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА, И КАТО ИНСТИТУЦИЯ, И КАТО ЧОВЕК , ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ СРЕЩУ ПОДПИСВАНЕТО НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ !!! ТЯ ЩЕ ДЕСТРУКТУРИРА ОБЩЕСТВОТО , НО НАЙ-ВАЖНОТО , ЩЕ БЪДЕ ПОАНТАТА НА ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ !!! ВИЕ ИМАТЕ ТРИБУНАТА И ПОЗИЦИЯТА ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ В ЗАЩИТА НА НЕ САМО БЪЛГАРСКИТЕ, НО И ЧОВЕШКИТЕ ВЪЖДЕЛЕНИЯ НА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ХОРА !!!!

Алоо президентстващият! Ами вземи, че я прочети тази конвенция, накраа стига си чеса езика на тема "ланският сняг", че принизяваш президентството до дятковците в селската кръчма!

ПО-ДОБРЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА СМУЧЕШ БОНБОНА ! НЕ Е ВЪЗПИТАНО ДА СЕ ГОВОРИ С ПЪЛНА УСТА !!!

Да аз чета и пиша, даже мога и да мисля. Но от долните постове става явно, че това не го могат 80% от скимтящите тук.

И генерал-фатмака се включи в хора на мурзилките дето вдигат пушилка за проблеми, където ги няма! Русофилска му работа, да приемат закон като в Рассия че може да пребиеш жена си веднъж месечно и да ставаме като орките на путлер. Може и в евразийския Мордор да ни включи джуджето.

Всякакво насилие върху жени, деца и мъже трябва да бъде наказвано съгласно закона. А тези които се обичат дори и да са от един и същи пол да не парадират пред подрастващите. Относно браковете им много деликатен въпрос. По скоро не.

Три въпроса ме терзаят днес: 1. На каква възраст, ще се пенсионира третият пол? 2. Женен или омъжен ще е? 3. Какво ще му лекуват - яйчниците или простатата?

И още- при възникнали наследствени правоотношения как ще се води- с какъв пол, и ако се води с пол, различен от вписания в Удостоверение за наследници, значи лицето е РАЗЛИЧНО от това, което е вписано в удостоверението и НЕ МОЖЕ да има качеството наследник на наследодателя си. Ами злоупотребата с права? Ами засягането на чуждите права/ напр.- на детето, което може да се окаже с 2 майки или с двама бащи/?

""Българските закони са доста по- напред от тоя Арабско- турски закон... Тия турци искат да ни върнат 100 години назад... В арабските страни, жените са РОБИ, и за това на тях им трябват такива закони.. Нашите закони са по- добри. НЕ ни трябва тяхната конвенция.. ""

Чехльо , чети бе !

вие с многоцветните знаменца ,розовите дупета и перо забито отзад .живейте си живота ,никой не ви пречи но не го предлагайте на децата ни защото ще ви счупим нежните ръчички

Знам че е от ваште, ама не се е изказвал по темата. Или поне в тази статия не го споменават. Иначе, знам че е неграмотен -нямя как да чете.

Чехльо не чете, то се е сгушил в скута на синоптичката, в къщата си за милион и половина евро в Гърция!

最高レベルスーパーブランドコピー品通信販売スーパーブランドコピー専門店!業界

Уведомление до всички нпо- кативистчета- до 3-4 дни ще посетим семейно ресторант ЕСТЕ / в София, естествено/. Там са налични мъжка и дамска тоалетна. Да видим дали ви стиска да ми направите капан, като описаният в моя казус:D Вече предвкусвам как едни 3-4 К лева ще излязат от вашия джоб и ще влязат в моя банкова сметка- хихихи:)

Хихихи- някое нпо активистче си въобразява, че няма да го хрусна на закуска в съда и ще ме осъди за дискриминация В БЪЛГАРИЯ спрямо лице с различна полова идентичност- ХАХАХАХА:D Очаквайте неочакваното, особено когато се опитвате да вкарате един адвокат- хетерожена в тази клопка:) Накрая ще станете като излъганите камилчета- хем ще си платите обезщетението по съдебното решение, защото ще поискам още в с.з. издаване на ИЛ, хем ще бъдете ОСЪДЕНИ, защото не сте успели да докажете , че е била налице твърдяната от вас дискриминация:) Вече започвам да разбирам американките- хетерожени, защо ви спретват клопки в асансьорите- да ви кажа- ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО с нахалството си и с наглостта си!

Айдеее, почна се! Трансгендър /мъж, който сега е жена след операция за смяна пола/ беше поставен на кориците на Плейбой в Германия!

Хахаха- сложилият минус на мой коментар 111 ( нерегистриран ) 10.01.2018 23:56 нека само да пробва описаният казус, и ще види какво ще му се случи:D Ако пък заведе дело срещу мен, да се готви за доста солидно парично обезщетение, което ще поискам за причинените ми неимуществени вреди- стрес, уплах, безпокойство и т.н., на основание генерален деликт:)

С две думи- ако днес- 10.01.2018г., ползвам дамската тоалетна и в този момент в нея се намърда лице от мъжки биологичен пол, ИМАМ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА ПОИСКАМ БИОЛОГИЧНИЯТ МЪЖ ДА НАПУСНЕ ДАМСКАТА ТОАЛЕТНА, а ако той откаже и се позове на различна полова идентичност- да се развикам силно ПОМОЩ! и да изискам охраната на заведението да го изведе извън територията на дамската тоалетна. Това НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ.

Явно сте доста закъсала, мадам, следкато от думите ви се разбира, че даже и такива няма скакво да привлечете.

Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме? Специално ББ знае - прочел нещо / разбрал нещо, а и Майката на нацията му обяснила и го убедила за Конвенцията.

Забелязах нещо- защитниците на конвенцията незнайно защо, считат конвенцията за документ, който стои НАД българската конституция. Имам новина за тях- липсата на ратификация на конвенцията = липса на превръщането на конвенцията в закон в България:) Просто е, нали?:)

поне сам си тури един плюс

Не, ама да:) Не можеш да ме съдиш за дискриминация на лице с различна полова идентичност, защото НЯМА описана такава правна категория лица нито в българските закони, нито в ЕС закони, които са задължителни за изпъление от България- ЕС регламенти или ЕС директиви:) Този документ НЕ Е с автор ЕС, а е с автор Съвета на Европа- орган, РАЗЛИЧЕН от ЕС:D ЕС правото НЕ МОЖЕ да ни задължи да приемем тази конвенция и мога да се подпиша под това с две ръце, даже в спящо състояние, защото е ИСТИНА.

старшинка, питай вицепрезидента! тя ония ден подкрепи конвенцията значи знае за какво се отнася!

МИ ТОГАВА ДА НЕ ГО ПОДПИСВАМЕ вместо да се крием зад колективна отговорност

Ми прочетете го бре другарю президент!

Келеш, преди време разни хора ти бяха писали да ходиш на лекар. Ти не слушаш.

Трай бе селяндур. Не разговарям с нискообразовани и нископлатени тролове.

Можеш да си сигурен, че я е прочел и затова съветва и другите да го направят. И не само да го направят, но и да мислят какви ги вършат с това подписване.

Не мога да съм сигурен, щом блещи такива глупости. Те изказванията му ги пишат на Позитано на тоя другар.

Прост народ, прост президент - ТОВА Е ИСТИНАТА ДРУГАРИ ОТ ПОЗИТАНО 20...!!!!!! Всяко изказване на този малоумник Радев е квинтесенция на простотията... Хайде той прост пилот, цял живот са го водели отдолу и е изпълнявал заповеди, ами къде са му пиарите и съветниците...?!?!?! Май те са по прости и от него...

Прост пожарникар, по - добре ли звучи?

Намалете незабавно чекиите. Включете се в масовото купуване на лекарства за диария. При успех, викайте от радост по улицата. И продължете към психиaтрията.

За един летец не можеш да използваш епитета "прост", но към един пажарникар спокойно може да го приложиш.

текста ти е сгрешен. Трябва да е така: За никой летец не можеш да използваш епитета "прост", но към един определен бивш пожарникар спокойно може да го приложиш. Защото пожарникарите не са прости. Но този определения всъщност е мутра.

Ми зеленият чорап можеше да прочете конвенцията и да не задава тъпи въпроси. Всъщност въпросите явно му ги подшушва Решетников...

Ще шашнеш хермафродитския брюкселския елит с твоята транссексуална откровеност, с твоята безпримерна метросексуална храброст! Така ще се извисиш над простосмъртните и най-сетне ще се въздигнеш до Бойко Борисов, който сутрин е едно, по обед - друго, вечер - трето, на другия ден нещо четвърто, за да се окаже, че нещото е пето, шесто и седмо... Защото, драги мой, третият пол е като третият мандат на Борисов - никой не знае какво е, той също не знае, и добре, че се намират едни услужливи тълмачи - да ни обясняват неговата многопластова, неизмерима същност, недостижима на нашата елементарност. Добре, че са тия тълмачи, да класифицират и етикетират неговите роли - Бойко Отмъстител, Бойко Строител, Бойко Помирител, а сега - Бойко Геополитик.

Тя е от социалния пол!

Човече, я ми кажи сега: ако примем конвенцията, такива като Ангелкова ще могат ли да бъдат насилвани?

Дебилите плюеха по Плевньо, че нямало жена до него. Сега като има жена, защо имало жена! Ако имаше мъж, щяха да плюят, че има мъж!

ми той си е магнит за храчки ве

Знаем разбира се. Точно за това сме против!

Алоо- защитниците на трансджендърите- ЩЕ СПРЕТЕ ЛИ ДА ЛЪЖЕТЕ,ЧЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ БИЛА САМО ЗА ЗАЩИТА НА ХЕТЕРОЖЕНИТЕ ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ, И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ВКЛЮЧВАЛА ЗАЩИТА НА ТРАНСДЖЕНДЪРИТЕ, ЛЕСБИЙКИТЕ И ГЕЙОВЕТЕ? ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ КОМЕНТАТОРИ И СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПРОСТ, НЕУК НАРОД, КОГОТО МОЖЕТЕ ДА ВЪРТИТЕ НА ПРЪСТИТЕ СИ ЧРЕЗ СОЦИАЛЕН ИНЖЕНЕРИНГ?

А па как защо, защото не четете!

Смешник! Впрочем- приеме ли се конвенцията, ЩЕ ИЗРИТВАМ С ШУТОВЕ И С 10 -11 САНТИМЕТРОВИТЕ СИ ТОКЧЕТА ТИП СТИЛЕТО ВСЕКИ ТРАНС, КОЙТО С НАГЛОСТ КАТО ТЕБ, СЕ ПРОБВА ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН В АДВОКАТСКАТА МИ КАНТОРА! Натискам само едно копченце под бюрото и си чао!

Ще приемете конвенцията и хоро ще играете! Чичко Сорос няма да гладува заради вас!

"Третият пол" не е характерен за българина, за неговите традиции, бит, култура, народопсихология! Насилственото му налагане у нас няма да доведе до нищо добро!

това ... кога ги е спирало? През последните има-няма 600 години?? тях добруването на България не ги вълнува, нито грам.

Дебилииии, я кажете сега: социалния пол третия пол ли беше?

Гледаш Бойко хем социален хем трети пол.

....Explanatory Report to the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence в превод - Обяснителен доклад към Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, ИЗДАДЕН ОТ СЪВЕТА НА ЕВРОПА Istanbul, 11.V.2011 Стр. 10 началото- 58....Similarly, gay, lesbian and bisexual victims of domestic violence are often excluded from support services because of their sexual orientation. Certain groups of individuals may also experience discrimination on the basis of their gender identity, which in simple terms means that the gender they identify with is not in conformity with the sex assigned to them at birth. This includes categories of individuals such as transgender or transsexual persons, crossdressers, transvestites and other groups of persons that do not correspond to what society has established as belonging to male or female categories. Furthermore, migrant and refugee women may also be excluded from support services because of their residence status. ... ТОВА Е ПРЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИСТИНСКОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА КОНВЕНЦИЯТА!

Шесто изречение отгоре надолу, находящо се върху стр. 10 - началото на страницата, отбелязана в документа.

Добре си го цитирал,но трябваше да го преведеш на соросоидната шайка,та да не прави на много "просветена".

А защо да не са защитени?

Защото тяхната защита се основава на ПРОТИВОРЕЧИЕ между текстовете на бг. конституция и истанбулската конвенция. Ратификация е процедура, при която конвенцията се проверява за съответствие с българската конституция.След като е налице противоречие с конституцията ни, имаме пълното право да не я ратифицираме и НИКОЙ- ЕС, СЪВЕТА НА ЕВРОПА, САЩ, РУСИЯ , ГЕРМАНИЯ ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ- не могат да ни кажат и копче и НЕ МОГАТ да ни задължат да я приемем! Проблемът е ЮРИДИЧЕСКИ.