Президентът и външният министър на Северна Македония в спор за българите (видео)

Буяр Османи заяви, че няма резерви те да бъдат вписани като отделна етническа общност в конституцията, Пендаровски е против промени в основния закон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма малцинство от българи в Македония. В Македония живеят само българи. Това, че българските политици нямат положителни и ефикасни действия по въпроса е друга тема. Няколко пъти след 1990 бях в Македония. Пяхме заедно с местните старата градска песен "Минаха години без да те забравя аз... чакам да се върнеш..." , по заведенията на Охрид навсякъде кънтяха български песни, същото беше и в Струмица... Като ме питаха откъде съм и отговарях -От Горната земя, веднага асоциацията беша България.... Това са наименования Горната земя е Търновска България, Долната земя е Македония от много години назад... Ако тук в България управляваха патриоте, а не руски мекерета отдавна нямаше да има проблем Македония.

Много хубаво хулите македонските мекерета в коментарите, ама не ви ли прави впечатление едно - от българска страна няма искане за промяна в конституцията. Ето това е неграмотната политика, в тоя случай външна, на тиквеното правителство и тая насадена кокошка - Захариева. За пореден път се излагаме. Замислете се най-после и отидете да гласувате. За който и да било. Ако сте толкова прости - гласувайте за ГЕРБ, но поне отидете и гласувайте! Така ще обезличим платения вот и вота за ДПС.

Няма да разрешавате!! Ако допуснете хората да могат да се определят като Българи. , то тогава няма да има кой да се запише като Македонец

сите макета требе да знают що македоните са татаромакедони.ЕС ке видут през крив макарон с поздрави от Испания,Холандия и Франция.

Суверенното право на българите е, да не допуснат страна, която краде историята и езика им, която разпространява езика на омразата срещу България, в ЕС.

Ще ви разрешим да влезете в ЕС чак когато допуснете хората да се самоопределят като Българи и Македонци, след като направите преброяване и ако Българите са малцинство тогава кандидатствайте като сев македония .Ако обаче се окаже че Българите са болшинство , тогава ще ви разрешим да членувате като Югозападна България

Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци. Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти. Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти! Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските келеши-еничари, албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци).

Като чета историята /британика/, ''гадните'' май са сърбите и тези другите дето са зад тях винаги, за сметка на Б-я. Югославия беше ярък пример, как сърбите сучеха, от две ненки, едната западна другата източна, и сега са така, само дето са заменили СССР-/Русия/ с Китай. Но руснаците пак кълват , като шарани на сръбската въдица. Албанците са нашият естествен съюзник.

Защо дадохте на Заев Български паспорт

Албанците нямат проблеми и с НАТО и с ЕС .... защото са умни и последователни в политиката поне засега..

Я играм само педербал.

Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други! За сравнение днес САЩ имат 8 000.Гледайте филма на английски език в YouTube

При гърците, къде А. Велики винаги е бил инструмент в ръцете на коварните данайци, когато стигна до народа на Дионисий в днешна северозападна Индия, Пакистан и Афганистан сиреч до древна Бактрия и столицата град Балх, който и сега го има и се жени за Роксана Арийката, гърците вземат мерки, като го отравят него, жена му и синът му. Та златото е в тези хора.

да не се окаже, че макетата са малцинство в северната!

малцинство.

Нека спорят. Но като дойде време да кажем "да", да няма пак изненадани.

Никаква Европа за тая циганско-комунистическа сган!

Ами те ако запишат всички етнически груои, които се намират в тази географска област, ще трябва пак да сменят името, защото тези, които се определят като македонци ще са малцинство.

Крадци!!! И комплексари!!!

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува вече над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

Ще бъде абсолютна грешка с "вечни" последици, ако нашите тъпаци се израдват и приемат подобно вписване : - ще означава че приемаме, че т.н. "сев.македонци" и българите не са един и същ народ; - ще отвори процес за признаване на "македонско малцинство" у нас; - ще даде офицялна възможноси на макед. власти да обявяват всички искания за права на "бълг.малцинство" за противоконституционни; Така че албанецът да го духа - търси да постигне нещо свързано с правата на албанците за наша сметка.

След като сме признали, че има зомби-сърболяци-комунисти, с една дума сбърканяци, според тяхната конституция, защо да не искаме да има графа при преброяването българи, това е факт, който също би трябвало да се отчете, от тяхна страна, възстановяването-нормализирането е процес, не е еднократен акт.

_stankow

Това пък за конституцията на РСМ откъде изскочи ? Там с българско самосъзнание са останали има-няма 3000 души, за какво да се пише в конституцията ? Само за да спорим и да се караме ?

Не ми е ясно как ще си вкарат такъв автогол, да признаят българите в тази област на Балканският полуостров. Че то няма да остане и един "македонец".

_stankow

Етническата принадлежност е въпрос на самоопределение. Като българи се определят нищожна част от македонците. Защо, как - друга работа. Но е така.

в интерес на истината името на държавата им е некоректно. би трябвало да се казва северозападнала македония

PEYTSCH

Накета, вече толкова много негативизъм събрахте в българите, че поколението ви ще остане намразено-презряно дори и да станете всите българи. Закъсняхте с вътрешното възстание срещу османо-сърбите-комунисти !

Права на гражданье в Маследония- а - кво е това бе? А!

Тия двамата какво се умилкват около България? Никаква Европа за тях!!! Да си научат историята, пък..., тогава!

Конфедерация България Албания, ще реши всички проблеми създадени, от сърбите в бившата БЮРМ .

Всичко е просто и ясно - ако не признаете правата на българите в Македония ще видите ЕС през крив макарон.

PEYTSCH

Сложете им дата за следващото заседание например след 10 години. Може и с анекс за автоматично подновяване....

PEYTSCH

Ще чакаме официална покана от Скопие Българска армия и полиция да влезе в тая територия и да въстанови реда ....Ако не - здраве да е...

Ква група бе вие сте българи всичките.

Без албанците, и малко сърби и цигани!

За СРМ или добро или нищо.

Много ми хареса написаното от колегата по-долу: "Спрете всички преговори с тия мисири. До месеци албанците ще ги принудят да признаят всичко. " В действителност тази държава РСМ се намира в голяма обърканост и противоречие. Там все още не са наясно със себе си и какво искат. Нещо подобно бяхме и ние в началото на 90-те.

Докъде я докарахме-албанците да ни решават проблемите с българското население в РСМ. Или поне онези, които заради паспортите са готови да се запишат като такива.

За да получат български паспорт се изисква и доказване на произход.

ъъъ кажи честно... Как така тогава Бойко раздаваше паспорти на новопристигналите имигранти а?

"Доказването" знаеш ли колко струва при калинките ни?

Пундаровски е ясен, да си спомним, кой можеше да кандидатствува "право" при соца. В Скопие се искаше освен това двойна вярност; идеологическа към титовизма и национална към сърбите като сила роля в СРМакедония. Но, са да стигнем дотук се питам, къде бяхме ние последните 30 години. Вярно, победена страна в Студената война, разбита икономика, но и липса на каквато и да е стратегия по Македония. Оставихме сърбокомунистите да си развяват коня. И ако не беше ЕС да вземе стратегическо решение за разширяване, така и ние щяхме да си кютаме в ъгъла. Нали някой не си мисли , че Тиквата е инициатора за разширяването, както пропагандата МУ се опитва да го внушава. Така. че ще клекнем безславно на ЕС, когато те решат. Но, поне сега, да разобличаваме македонистите до дупка, друго не заслужават.

Македония съществува, защото САЩ я искат в НАТО и те са там. Там щяха да се избият като в Косово и Босна през 90-те и тогава САЩ се намеси в последния момент и ги раздалаечи от фронтовата линия. Едно да е ясно: всички албанци са за ЕС и НАТО и с това правят леко мнозинство с такива кукли на конци като Пендаровски, Заев,... абе като нашите. На тези, които сме българи и немюсулмани приемането на Македония в ЕС няма да ни донесе никакви ползи, а в дългосрочен план пък съвсем никакви.

Коминтерна създаде държавата Македония. българската комунистическа партия осигури стотици хиляди жители на тая държава плюс това им написа езика който ползват и до днес. Обаче видите ли САЩ виновни. Малоумно изказване.

голяма част от българите са малоумни създания...какво въобще те очудва. Те идиотите си мислят че 2 3 ма човека управляват света от 150 години....

Етническият състав на Македония през времето на братя Миладинови, през 1944 и през 2021 е съвсем различен. Не искам да ви обиждам, но ако посетете музея в Струга и ще говорим пак.

Не трябва с лошо да се отнасяме към тия българи, които са световно известни с ината си. Техният страх са албанците и затова ни скачат на нас, за да покажат зъби, но кучето лае от страх.

Преди 31(тридесет и една!) години, когато в смесените райони българите се възпротивиха срещу непоследователната ни политика спрямо българомохамеданите и турците(смяна на имената - връщане на имената), колега от Благоевград ми каза, че негови роднини от Македония му казали : "Вие може и да се оправите с вашите турци, но ние с нашите албанци никога !"...

Защо трябва да има искане от българска страна? Каква е логиката?

Защото а е поискал някой българин от Македония, а са го претрепали. Трябва или някоя партия или България. Но тогава ще поискат и ние да впишем в нашата конституция македонци.

Бъркаш! Конституциите са коренно различни.

Егати глупавата логика. Може много лесно да се инициира на ниво ЕС и от името на целия съюз да се иска преброяване на населението за да се види реалния етнически състав на кандидата за влизане.

Българитее в областта от Османската империя- Македония, бяха 500 години под Ислямско АЛбанско РОБСТВО. А след това от 1913 г, - 80 години под Сръбско Владичество.. Ислямиситие Албанци и сръбските Комунисти на Тито, ТОРМОЗЕХА и ИЗМЪЧАХА българите в Македония, общо 600 години и затова те сега НЕ могат да познаят своите приятели от България.... Все едно някой да е отвлечен в гората от Бандити, за дълги години.. И НЕ знам защо са сложили статуя на Александър Македонски в Скопие ?? Тия явно НЕ значт Историята... А всъщност, точно 50 години, след като гръка Александър завзема Персия, неговия наследник цар Пир напада РИМ ( преди Рим да стане империя) и ГУБИ войната.. След това Македонците и гърците в Македония са поробени или избити от РИмляните. А накрая са довършени от Хуните.. Затова и сега в областта Македония има- Българи, Сърби и Ислямски змии- албанци- османци..

Змиите ислямисти обаче искат да има българи в Македония. Православните президенти българи не щат

Красота

Това е тактически ход на Османи и няма нищо общо с българите, целта му са албанците!

Ха ха няма резерви да бъдат вписани като отделна етническа общност, но изгелжда има. Докато РСМ се опитва да седне на два стола, този на бивша ФЮРМ и бъдеща членка на ЕС винаги ще бъде на земята.

Странно нещо е историята, вижте как за 50 години създадоха чисто нова нация ! Как дядо ти беше българин, а ти стана нещо друго ? Представете си щом за толкова кратко време се създаванова нация какво се случва за столетия или хилядолетия. Не се съмнявам изобщо, че това, което е в учебниците по история за по-далечни времена е брутална измишльотина.

а ние....за 10 години забравихме кой ни е освободил от ТУРСКО РОБСТВО

Спрете всички преговори с тия мисири. До месеци албанците ще ги принудят да признаят всичко.

Пиша ти 1000 +

Основната етническа група в тази територия наречена РСМ са българите.

Нямало нужда от промяна в конституцията на РСМ, твърди Пендаровски! Напротив, има нужда, за да уредите положението на българите. Хайде, г-н Пендаровски, вече сте го правили, заради гърците. Имате опит. Ще го направите и заради българите, хич не се съмнявайте в това. Нали искате ЕС?

Президента им е преподавал научен комунизъм в сръбски университет, имате ли съмение защо е против. В момента обаче РСМ ще "руча жабетата" за ЕС, в междонароден план все повече става ясно както правят срещуъ българите там, германия им каза до края 2021г няма да започнат преговори за ЕС, нищо че Заев си прави сметките да се разбере с новото българко правителство. Видимо на лабанците не им се чака заради сърбомани като Пендаревски, но и те вече виждат и разбират къде е проблема. Аз лчино ще гласувам за ВМРО, политиката им към РСМ ми харесва и искам да продължи, само Каракачанов да не си изпуска нервите, иначе добре ги кове.

Андрей Ковачев от Европарламента също ги работи добре.

Така трябва, но аз повече не харесвам ГЕРБ, прав е Цветанов че Борисов се обградил с послушковци дето го лъжат че нещата са добре.

За ВМРО не гласувам, защото искат да въведат задължителна казарма за момчетато.Предсхарехе си , това са 2 години загубено време за тези деца.Да не гово.им какви издевателства над тези младежи се азвъ.швйт в казармата.Много от тях не издържаха и се самоубиха там.Не позволява,те да тикнат децата ни в казармата.

ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДНО. К-19 ВИ ПОКАЗВА ЯСНО ВСЕКИ ДЕН ТОВА, НАЛИ... Едно единствено служебно правителство за целия свят, защо. Това означава, че повече няма да има войни. Това означава, че няма да се налага да държим милиони хора в армиите без никаква полза, войниците функционират почти като затворници. Но те могат да станат продуктивни, да бъдат полезни. Ако тези хора се влеят обратно в човечеството, това ще означава край на бедността и психосоматичната манипулация. В момента, седемдесет процента (пряко и непряко) от националните приходи на всяка държава отиват в армията, а останалата част от страната живее с тридесет процента. Ако армиите изчезнат, седемдесет процента от приходите на всяка страна ще бъдат налични. Не е нужно да има бедност и епидемии, не е нужно да има никакви просяци и толкова много психосоматични болни хора. От една страна, ние създаваме огромни армии, а от друга убиваме хората чрез глад, епидемии и психосоматични манипулации, а тези армии не правят нищо. Те са просто професионални убийци, професионални престъпници, обучени престъпници. Ние ги обучаваме как да убиват. Говорим за хуманност, за цивилизация, а все още седемдесет процента от нашите приходи отиват за убиване. Едно световно служебно правителство означава огромна промяна, революция. Цялата земя ще има полза от това. Ако има само едно световно правителство, то може да бъде само служебно. Сега правителствата не са служебни, те имат истинска власт (господар и роб, лидер и останалите) като президентът на държавата или министър-председателят на държавата, но в едно служебно правителство нещата ще бъдат различни. Сега, например, имате началник на пощата, той е служебно лице, без власт, той има работа, задължения, но няма власт. Няма нужда от власт. Човекът, който ръководи вашите железници - каква власт има той. Той има служебни задължения. Науката сега е в състояние, ако не е ангажирана с войни и със създаването на повече (количество, качество и видове) оръжия, да създаде толкова много храна, че повече хора да могат да живеят щастливо на земята, отколкото сега. Милиарди и милиарди хора могат да живеят в радост, без глад, без епидемии, без психосоматични манипулации, без страдание и болести. Но науката трябва да бъде освободена от робството на държавите (безсмислени йерархии и бюрокрации), които насилват своите учени да създават повече оръжия и разрушителни технологии. Учените функционират почти като затворници. Ако човечеството не стане едно цяло, подгответе се да изчезнете от тази планета. Има интелигентни хора, които биха искали да оцелеят, които искат тази красива планета да стане още по-красива, това човечество да стане още по-интелигентно, но човечеството като цяло дори не знае за опасността, която наближава с всеки изминал миг.

Хубава утопия! Почти като комунизъм звучи.

Веднага изхвърли домашните си любимци и си намери мъж(жена)! И прочети Оруел!

Спрял си хаповете - пий ги редовно, те ти помагат да влезнеш в реалността!

мдааа българите из македонско след освобождението от турско помакедончени от македонци дошли от Марс и Пакистан. Интересно на какъв език са писали и говорили Яне Сандански, Даме Груев и други достойни знайни и незнайни българи? Василий българо убиец какви войници е победил? Алоуууу що ни занимават с тая коминтерновска измислена нация вече 30 години? Тито им е промил мозъка дето го немат!

Както предполагах, така и става! Албанците ги боли фара за на северно-македонците тъпотиите, и ще ги прескочат като кравешки лайна! Искат си в Европа, и нямат време за губене!

Само българи могат да се карат по между си дали българите могат да ги впишат в конституцията на Република Западна България.

Пендаровски, нека да обясни на ЕК, как има българи, а няма официална етническа група или малцинство. И как през една държава, в Албания няма македонско малцинство обаче има българско.

Какво българско малцинство? Там има по-голям процент българи, отколкото са българите в България, след като вземеш в предвид всички турци и цигани тук.

Значи е ще останат 2 групи, Албанци и Българи.

Ами то си е така от време о нп. Има със сигърност и малко сърби.

Те гледам са малко сърбите там, ама са всичките са в парламента им.

Споооко! Ей сега след изборите и на тия лайненца ще им клекнем ... не разбрах как точно Каракачантичката натисна тиквата досега ама след 1 месец като са аут и набързо ще сменим плочата ... и пак ще запеем дежурната лакейска сервилна песничка ... щото, такова, ние на никой не отказваме, нали?! ... Досега отдавна трябваше да сме ги запукали с чемберите тия келеши ... до кога ще се правим, че не чуваме и не виждаме безобразията им?! Тия тиквеници очевидно не разбират от добър тон. Още повече, някой ги бута и те добиват още по-голямо самочувствие ... и това са пак нашите "прЕатели" де ... Ама докато сме бедни и прости ще ни управляват предатели и чуждопоклонници ...

Във всички средновековни карти между 15-19 век са описани три географски области: - област България (а не Мизия!) между Дунав и Балкана. - област Тракия между Балкана и Бяло Море. - Област Македония от Пирин до Охрид. Точка!

Всъщност15-16 век на картите Македония често включва Одрин, а не Охрид, а и Тракия е по на изток от сега. Но няма да им казваш, че ще перколясат. А после ще дойдат и сръбските пацифисти и ще почнат да викат "Сърбия до Пацифика"...

ЗАЩО ДЪРЖАВИТЕ И РЕЛИГИИТЕ - ЙЕРАРХИИ И БЮРОКРАЦИИ, ТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. К-19 ВИ ПОКАЗВА ЯСНО ВСЕКИ ДЕН ТОВА, НАЛИ... Ако държавите и религиите изчезнат от света, много идиотщини изчезват заедно с тях. С какво са допринесли бедните държави за света? Ами богатите? Освен да създават проблеми, постоянни психосоматични манипулации, задължително "образование" (задължително програмиране на останалите от шепа "хора" чрез различни вербализации - език, лингвистика, "държави" и "религии", безсмислени йерархии и бюрокрации), епидемии и войни, те нищо друго не правят. Държавите и религиите носят със себе си най-различни суеверия, които спъват твоята интелигентност, твоята визия, твоята способност да бъдеш свободен човек тук и сега. Едно нещо е сигурно, старият тип човечество умира. Ние можем да накараме хората по света да разберат това, тогава новият човек може да оцелее. Новият човек е гражданин на света, няма да има държави и религии, тези безсмислени йерархии и бюрокрации. Новият човек е религиозен, но няма да има никаква религия. Нещата трябва да се преподават по научен начин, а не по суеверен начин, както е правено досега от държавите и религиите, само тогава има възможност за бъдеще на това човечество. Ако предприемем сериозна стъпка срещу опасностите, пред които е изправено човечеството, има възможност за нов човек, за по-добър човек, по-естествен, по-здрав, по-религиозен в бъдеще. Eдин свят без войни, без нации, без държави, без религии, без безсмислени йерархии и бюрокрации. Един мирен, любящ свят, свят в търсене на истината и реалността, която е винаги и само, тук и сега, а не там и тогава, както винаги представителните политици и религиозните лидери - йерархии и бюрокрации ви обещават от стотици години. Тези проблеми сa създадени и наложени безусловно и постоянно от шепа "хора" (привилегирован елит и паразит, лидер и останалите - господар и роб) чрез обществото върху останалите, този паразит който е реален собственик на държавите и религиите, ако тези проблеми не се решат незабавно, бъдещето на това човечество е невъзможно.

Дирници, стана обед а няма новини. Нали уж сте медия... Цървули еврейски подлоги.

Днес е Задушница, затова! Скърбят сигурно за някой! Варят жито и курбан!

Защо България трябва да го иска? Важно е какво искат македонските българи. Ако С. Македония е държава на апартейда и съгрегацията с изрично упоменати в конституцията и общности, оставянето на българите извън нея ги поставя в дискриминирано положение.