Изтекоха записите от разговора Радев - патриарх Кирил

Прот. Николай Георгиев разпространи чрез мейл до медиите записи от срещата между Негово Светейшество Московския патриарх Кирил и президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Изтекоха записите от разговора Радев - патриарх Кирил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мдам, пРезидента се е държал като мишок.

" За да приключим тази тема, мога да Ви кажа, че имаше години, в които Русия не беше споменавана изобщо." Тук не съм съгласен с Президента! Аз лично за 45 години нямам спомени на 3 март ролята на Русия за Освобождението да не е споменавана!!!

Веднага ти припомням - Роско Ирландската пастирка!

Когато някой се държи неуважително към Родината ти и към националното ти достойнство, просто трябва веднага да му покажеш изхода и да спреш всякакви контакти с него. Иначе изпадаш в ситуацията да се гърчиш в смешни извинения и унизителна позиция. А ние точно така се проявихме - като мишоци!!!

прецедента е позро. американски екстремент.

Тоя поп направи мечешка услуга на Радев. И двамата са в неизгодна позиция.

л(йно е вАшия прецеден ис)рано..американско...

А вашият Путин даже няма и да го преименуване, просто си му е лепнало името.

е било-преди,да го запишат...

Щом са изтекли записите,значи че е помия ,измита от БСП.

източиха страхливеца...

Достойно изказване на един достоен човек защитил националната ни кауза.Това , че другаря патриарх е дошъл да се заяжда политически е очевадно от записа.Още от времето на СССР всичко което е измислено на света е тръгнал от тази страна.В този дух е възпитаван и агента патриарх.Доказва го изцяло и безпроблемно.

Нали нямаше запис, и защо го предоставят след толкова време,или до сега се чудеха какво и как да го напишат.

Достоен разговор между достойни мъже. Само облъчен от дойчевелето мозък може да прозре в тези думи конфликт, скандал, намеса, хокане и други розови сънища на западните зложелатели.

... тояат плиткоумен мозък не може да прозре грубата и некадърно изразена намеса на един патриарх, чужд, не български, в историята на друга, не на неговата, страна. Аман от фанатици, като тебе!

Много пъти съм казвал, че президентът ни е един достоен човек! И той го доказва това ежедневно!!!

съвсем го доказа...

БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА !!!

не знам за какво да му казваме браво? За това че му набиват чемберите като старшината на новобранец в казармата, а оня само мънка. И всъщност пред кого? Пред един треторазряден КГБ-ейчик. Вовка Гундяев. Дето не говори като патриарх, а като партиен агитатор по времето на СССР. Абе НКВД-ейска школа от времето ан Сталин. Ами ако беше дошъл ген Решетников да му набие чемберите? Сигурно щеше да застане на колене. Те такива солдафони като Лайньо Радев само това знаят - строй се преброй се, тъй вярно, слушам. Те действат на принципа - подмазвай се на този с една звездичка повече от теб, мачкай онзи с една звездичка по-малко от теб. А не ми се мисли какво щеше да стане ако беше дошъл Путьо. След тези изключително срамни сцени следващия път очаквам да пратят чистачката на Кремъл да набива чемберите на Лайньо Радев.

hahaah не са изтели записИ, а запиС на радев, а кога е записан не се знае

не ми се чете дългите усуквания на Радев които на места звучат като оправдание.

Да четеш усукванията на едно примитивно руско мекере е чиста загуба на време.Сигурен че предварително е знаел какво ще чуе от руското ченге от КГБ Гундяев. И се е постарал да възпроизведе на глас указанията,дадени му от неговите шефове другарката Нинова и ген.Решетников.

какъв срам и позор за България,че има такъв подлизурко за политик

skromna35

Браво на президента! И преди тези записи бях сигурна, че е отговорил подобаващо! А този партиах как се е заяждал, направо недоумявам! Чак хулил бивши наши политици от соц времената, защо!???

к'во си била сигурна ма , пача.......скандала гръмна 3 дена след празника на основа тв-предаване в Русия.....сигурна била , ама за 3 седмици не можа да гледаш руското видео , ще ти го преразкажа накратко - над 5 мин. МОНОЛОГ със строг , поучителен тон на КГБ-патриарха , допълнен със тропане с юмрук по масата за по-голямо въздействие и НИТО ЕДНА ДУМА от страна на "достойният" ни президент , който седеше като мумия , е два-три пъти кимна с глава. Иначе.....няма стенограма,видео запис от българска страна , 3 седмици мълчание и изведнъж някакъв поп вади запис направен личният си телефон на официална среща на високо равнище , айде немаше нужда.......

не можах да разбера с какво му пречи запада на този доносник.....кой е тръгнал да ви унищожава и с каква цел...... размахва ни поучително пръст както са свикнали правосланите ни "братя" правещи се на забравили това че те ни вкараха в ес и нато като троянски кон... нагли са повече от т.н. ни поробители..... тяхното робство няма край... да не обсъждаме какви права сме имали, къде сме учили, какви занаяти и п-ва сме развивали в границите на турската империя и просто по определение и права не сме били роби....това ни се втълпяваше от милиционерската,доносническа и репресивна машина на сесесере и продължава и днес.... и искат 200% подчинение и пълно робство иначе ще ни врътнат кранчето и градовете ще стоят на студено, селата са на дърва и помощи

"Пьотр Толстой им обясни че ще ги изкупим като стадо,а българите пак не слушат.Сега ще скарам строго на нашия наместник тук!"

Да да

Тоя агент на КГБ лъже нагло. След Кримската война, Русия с ОДОБРЕНИЕТО и позволението на цяла Европа започва войната, което става след провала на Цариградската конференция, която очертава границите на така наречената Сан Стефанска България. Но точно след тайна среща с руския консул турците отказват да се изпълнят решенията на тази конференция и да дадат автономия на Българските земи. Същия този агент пропуска че точно Русия изисква Турция да не дава автономия на БПЦ и на два пъти заради искат и Турция изпълнява да бъдат заточени в Диарбекир български патриарси, а когато все пак успяваме да извоюваме независимост на БПЦ пак под руски натиск БПЦ е поставена в схизма. Инак, да, много руски войници загиват в тази война, която е начало на освобождението ни и отличен повод Русия да се върне на Европейската сцена след Кримската война, като същевременно прибави стотици хиляди квадратни километра територия към имперските си граници и най-вече петролните залежи в каспийския регион - единствените към момента в Европа.

Браво!!! Трябва да се знае, че за никаква славянска/братска или каквато и друга любов не става дума. Имперски амбиции и толкова. Много от Вас знаят как бързо се качва процентът на русофобите, благодарение на руското присъствие след войната. И това е при положение, че българите наистина са вярвали, че братската любов е причина за войната. Колкото до дълбочината на руската душа, моето мнение е че идва от конфликта между имперски амбиции и самочуствие и вътрешно съзнание за тъмния мужик. Това си е голям конфликт и освен удавен с алнохол няма как да се живее с него

Тези записи не са "ИЗТЕКЛИ" а са били предоставени !

става все по-очевидно, че руснаците все още живеят в едно царство-господарство следващо моралните норми на средновековието (от преди реформацията).

Браво на президента Радев. Придържал се е стриктно към опорните точки, дадени му от Външно министерство. От записа се вижда как патриарх Кирил на два пъти се заяжда с президента за руско-турската война. Впечатляват и други две тези на Кирил - че Русия е дарила свободата на България, но обединена Европа е била против нея. Демек закъде сте се запътили, стойте си при нас. Личи, че целите на визитата на патриарха са били политически и се вписват в кампанията за преизбирането на Путин.

Манипулиран запис - само може да гадаем какви неудобства са му спестили на фатмака с изрязването. Ама все пак е някаква радост за червените кратуни. А всъщност истинския въпрос е защо изобщо трябваше да кани това нагло руско цигарено ченге нашия "президент"? Оттам да почнем!

СИГУРЕН съм , че изкуствената партия Герб създадена с ГЕРМАНСКИ пари и средства навремето, са умрели прави. А и също евроатлантическите им господари, като знаят и са видели разговорите на ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и Руския патриарх! Няма как да убият връзките между Русия и България, колко време още ще издържат атлантиците? не много, не много....хора които подкрепяха Турция за да не се Освободи тогава България, но напук се ОСВОБОДИХМЕ.....И сега тези същите си канят Турция в ЕС.....Хубаво си направете изводите!

Жалко за коне с капаци като теб, нашите две държави никога не са имали подобна връзка. Единстените ни отношения винагии са робовладелец - роб. И думите на руското говедо го доказват.

ГЕРМАНСКИ пари са дали на Ленин а той на Борисов червени празни кратуни

хахаха , БоРо , глупако жалък......Турция се натиска за ЕС , които казват "Ок,ама след хиляда условия" и десетки години за ЕВЕНТУАЛНОТО им изпълнение...пък ако искат турчолята , лошото е че сега имат силен КОЗ с 3-4 млн.мигранти . Ти какво искаш бе , тапирчо....да се хвърлим в обятията на Русия , че да бъдем покрай нея съюзници с Турция ( а сега де ) , Иран ( аятоласите ) и Северна Корея ( дето са на постен ориз , вече без кучешко ) , боже какъв титан на мисълта и геополитиката си......

Радев е казал нещо на руския патрирах. Поне донякъде се е противопоставил. Казаното от него харесва на някои, на други не. Обаче, Радев изглежда истински патриот и политик на фона снимката от Варна: Борисов, Туск и Юнкер се хилят доволно като идиоти, докато стоящият до тях Ердоган поздравява цяла Европа с ръка свита в Рабаа - знакът на Мюсюлманско братство... Той (Ердоган) ги плюе публично, те му се хилят. Отврат!

Ченгето Кирил набива канчето на нашия Радев.

Това е само в вашите изпростели глави ПРАЗНИ чугунени кратуни.

Патриарх Кирил говори на президента Румен Радев като на подчинен!

пак му курдисаха едно записче,за спасение...

никой не е чувал записа...

И ... сега ... ще чуем ли НЕЩО от ГЕРБ "елит"-ът ...?! ...

ИЗПИТВАМ ДУШЕВНА НЕЧИСТОПЛАТНОСТ, КОГАТО ЗНАМ ЧЕ СЪМ В ЕС СЪС СТРАНИ ПОДКРЕПЯЛИ ДО ПОСЛЕДНО ТУРЦИЯ, КОГАТО СЕ Е ВОДИЛА РУСКО-ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА ЗА БЪЛГАРИЯ! ТЕ И СЕГА ТЕЗИ СЪЩИТЕ ОБЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙЦИ, ПАК СИ ИСКАТ ТУРЦИЯ В ЕС ДОРИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ 63 ГОДИНИ, АМИ 6 300 000 ШЕСТ МИЛИОНА И ТРИСТА ХИЛЯДИ ГОДИНИ НЯМА ДА СТИГНАТ НА ТУРЦИЯ ДА ПОКРИЕ КРИТЕРИИТЕ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС, ЗАЩОТО ТУРЦИЯ Е ИСЛЯМСКА СТРАНА НА ХАЛИФАТА!

Промит мозък. Аз пък се чвстввам умерзен само като си помисля, че това медузоподобно се нарича духовен водач. И като видиш водача - ясно какво е стадото.

виж кво , дай направо да бием шута на Европа и да правим съюз с Русия , Турция , Иран и Сирия ( май християните ще сме малцинство там,ама по-добре далеч от разпадащата се Европа и гнилият капитализъм )

Хак ви е ГЕРБ-ери! Получихте си го, и то в двоен размер.Мно-о-го далеч сте от нивото на президента.Скрийте си Боко в миша дупк,да го не видят и да го не чуят калпавия псевдо-премиер.

ГоУемо ниво. Рачко Пръдлето.

Псевдопремиер, ама бие наред в изборите, трети мандат кара, в Европа го приемат и го ценят. Нали ги видяхме вашите убавци Герджиков, Орешарски, Станишев, Сакскобургготски, Виденов, Беров.

ГЕРБ много настояваха, да излязат стенограмите(които не съществуват), надявайки се да открият някоя фраза, с което да атакуват президента, но получиха -ядец! Нищо лошо не е направил президента, а срещата с руският патриарх си беше приятелска, а не официална. На приятелска среща могат да си говорят каквото искат, а защо ГЕРБ не разкрият, какво Бойко е говорил с Ердоган? Защо мерят с двоен аршин?

Записите са си супер, напълно в полза на Радев! Оказва се, че той владее доста добре и дипломацията: никъде не се кара, но никъде и не отстъпва от своите позиции. На неговия фон попът звучи като заядлив селянин. Браво на Радев! И да ги бяха публикували по-рано тези записи, че дребните човеци опищяха орталъка!

трябваха 3 седмици да сглобят подходящия запис

РУСИЯ Е БИЛА ПРОТИВ ОБЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСТВО Б-Я С ИЗТОЧНА Румелия нали много милеели за християнската общност- СТРАХУВАЛИ СА СЕ ОТ НОВА СИЛНА ДЪРЖАВА- Е ГЕН КОЛЕВ ИМ ГО ПОКАЗА

Да каже патриарха за братоубийствената бойна в Украйна която се води сега, не да ни говори пълни простотии за преди 100 години.

Ти си по- близо до Виктория Нюланд и чичко Сорос.Попитай тях кой 'ИЗНАСЯ" демокрация и революции и защо се бъркат в живота на другите страни!

Патриархът защо не обясни, защо съветите убиха и Царя и семейството му. Ей така, заради Правдата

Царя го убиха немците. Толкова ли си неграмотен, че не си чел за това?! А семейството му не е избито, а изселено.

Ясно е кой е нечетящият. На 9 септември 1943 г. княз Кирил е избран за Принц-Регент от XXV Обикновено Народно събрание, заедно с проф. Богдан Филов и генерал-лейтенант Никола Михов, докато първородният син на цар Борис III, Симеон II, навърши 18 години. Принц-регент Кирил Преславски е убит от комунистите.

Не е ли под достойнството на президент на Европейска държава да се среща и влиза в диалог с едно нагло второразрядно КГБ ченге, с чаршафена ушанка и пагони под расото?

Чакай и аз да се онодя ! Прецедеента не е важно0 какво ща каже ! Важно е Тръмпката кавкоо ща каже. Е'вавайте жси утката джайна ! (щот инак ша ма изтрияятъ) Идин Въпросъ ии орговоръ ! Аз ли съм или съм да тоя с "Е"-то ?! Това е повече за ония идиоти дето ни следят денонощно, иначе ние се знаем ! Профил: - Българофил - член, защото все 0ще не е измислен - "бивш" на БНРП - в превод за "Малоумници"- Българска Национално-Радилална Партия ! Основател на партията - Д-р Иван Георгиев - Син на един от ония двамата, които всеки ден ги виждате пред Софийския Университет! Питате ли се защо тая партия я няма сред "патриотите", или по-точно сред псевдо-патриотите ? С удар с юмрук по масата ще ви кажа само едно: Не аз вас, вие мен ще ме намерите! До тогава . . . поддържайте настоящия си президенхт, така както и в момента го поддържате - 70% и нагоре и няма да сбъркате . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . много . . . . !

Този тиквеник на снимката е прост като гъдулка! И се подмазва на подлото ченге от КГБ/ФСБ полковник Гундяев,ехидно подсмихващият се "патриарх на цяла Русия".

Виж с'я,набор съм му на президента.И отлично знам какви момчета влизаха във ВНВВУ "Г.Бенковски" в Долна Митрополия.Само че ти,явно не знаеш.И се получава изключителен парадокс, коментират се качествата на президента на фона на тоталното нашествие в държавното управление на "калинки"....

Този поп е нагъл и арогантен, не стига, че е поканен на гости, но чете морал на тези, коиго са го поканили и дава заповеди на кого да благодарим и на кого да не благлдарим. Руснаците продължават да се държат високомерно и арогантно с българските лидери, като помешчици с лакейте си, а нашите лидери се страхуват да не ги разсърдят. Защо не изгонят руските дипломати- шпиони и русофилистиците, защото ги е страхххх.

Заслужава паметник! Толкова много русороби прогледнаха след наглото му държане!

Всички изкараха записи, а само Резиденството, което е задължено по протокол да има стенограма поне, не може да извади нищо!

Попа законно ли е правил СРС ?

Нещо се забавиха тоз път русо- сифилистиците! Цял месеца да монтират един разговор....доста чудене падало какво да отрежат и какво да оставят

Само да ви припомня ! По Кон_ституция прецедента няма никакви права, нищо не може да каже, нито нещо може да направи ! Не забравяйте ! Това ви го втълпяваме вече второ десетолетие. Само ББ е тоя, който може да е умен и да го знаят навсякъде.

ХАЙДЕ БЕ , ПРЕЗИДЕНТА НЕ МОЖЕ ЛИ ДА НАРЕЧЕ МУТРИТЕ МУТРИ ?? ...

Е, к'во ? Като им каза на ония, че им остава една седмица . . .какво стана? Вдигнаха олелия до господа . . . а то толкова си им оставаше . . . .

Аре и аз да се изцепя ! Радев го е забил на Руския патриарх, да не казвам къде . . . в килимявката. Прави ми впечатление обаче нещо друго . . . , като изключим Цвръцко-Сороския, другите , начело с ББ започват да му подражават, сиреч започват да говорят това, което народа иска да чуе, а не това, което Сорос и Карнеги искат да кажат. Дано така да продължава. Тогава няма да ни трябват и мажоритарни избори. Невероятно, как само един човек може да промени толкова много . . . , ами ако са двама или повече . . ? Ами ако изобщо изринем боклука . . . !?

...горда сам с президента ни !!!

Не съм от БСП. По скоро бих бил от най-първото СДС, ако не бяха се самозаклали... Но, по същество: Изненадан съм, защото мислех Президента за умен, но не човек, а за "сламен човек", т.е. -поставено лице за поръчки. Е, сгрешил съм май- изглежда не е точно така...! Браво на него! Браво и на духовникът, който представя тази стенограма! А иначе един патриарх се е пос..л публично! Защото е дошъл да ни обяснява, че "е благоволил да дойде". Все едно, че е глава на Вселенската Патриаршия, а не на братска, еднокефална църква? Все едно, че е глава на Всите Църкви, вероизповедания от тук до Марс и Сириус? Все едно, че ние българите не сме им предоставили писменост, църква и скапаната му патриаршия?! Лъжец, освен това- не сме тачили руските войни? Мястото на срещата не е ли на булевард с името "Княз Дондуков" Защо не се разходи до Плевен с музеите, парковете, Панорамата.... Хайде, Плевен е далече, но на 500 метра е това, което ние софиянци наричаме "на гъ.а на коня", защото има театър и хотел с кръчма. Място за срещи. Ама има и паметник! На Цар Освободител! Може и още 500 метра да мине и ще види паметник на Съветската армия. Вярно е че са ни освобождавали от никого. Вярно е, че хлапетата от време навреме го боядисват., а по-старите чистят... Ама там ли са паметниците? Там са. Може до Докторски паметник и до мн. други места, но аз препоръчвам на Негово светейшество цял площад, който се състои само, единствено от много малка градинка, един паметник и кръгово движение около него. Казва се "Руски паметник". В центъра на София се намира, също. На него пише на чист руски език "Не нам". Дали е на руски? Не зная!

Имам и лека забележка към г-н Президента. Вероятно не се е сетил да сподели с Кирил, че не са участвали само поляци, литовци, украинци, финландци, румънци сърби, черногорци, малко българи и други подвластни на Русия...Имало е японец! Истински самурай! Сейго Ямазава е подполковник /по това време/представител на японския Император, военен кореспондент. Но явно е имал прословутата за японците вяра в "чест, достойнство, правота" и поискал да го назначат в руската армия, като командир на взвод/Него- подполковника/ След това бил награден с руския орден "Свети Владимир" и... много румънски отличия. Защо Вие русите можете да награждавате, а ние нямаме право да споменаваме дори? Виновни ли сме? Разбира се! Не съм чул да има негов паметник. Вярно, той оживял, воювал на други места, та даже станал генерал-лейтенант и барон.

Няма нито видео,нито аудио,а някакви писаници по медиите,това може да си е чиста манипулация!!! Дайте да видим видео от разговора на президента с патриарха,защо няма?!?!?! Някой се опитва да изкара президента герой,ама истината е съвсем друга...

Абе неграмотен не четеш ли , това е записано с телефон