Плевнелиев: Пречките за вот в чужбина погазват Конституцията

Създаването на пречки пред гражданите в чужбина да упражняват конституционното си право на глас е погазване на Конституцията, заяви президентът Росен Плевнелиев

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Пречките за вот в чужбина погазват Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Конституцията, не струва и пени, ако ни превръща бавно, но сигурно в Турски вилает. Там както знаем демокрацията е на почит, ислямската имам пред вид.

До автора на заглавието - вот няма еднакво значение с гласуване.

цялата Ви дейност като президент е насочена към стабилност и благоденствие на Б-я. В това отношение влизате в остро противоречие с Русия и Турция. Особено с Рус, която от векове воюва за слаба, дестабилизирана и бе3лична Б-я и непрекъснато отмъква бълг. блага. Упоритата руска дейност за изтриване на историческата памет на българите и българското самосъзнание е дала резултат и днес Отечеството ни е на кръстопът, разделено - едни са за Евразия, там, където през средата на 16 в.Иван ІV Грозни довърши руската геноцидна политика спрямо Волжка Б-я. От тогава русите точат зъбите си и за Дунавска Б-я. Оцелели сме благодарение на защитата на Западните велики сили. Затова родолюбивите българи, и по-интелигентните, клонят към Европа. И логично и исторически оправдано. Рус е мрачна, недемократична, изостанала, озлобена, и с ненаситен апетит за световна хегемония, а това става чрез анексии на чужди територии. Днес -Крим, утре - България. Благодаря Ви, г-н Президент, че се разграничавате от руските слуги начело с дуета Ген.Б - гл. прок. Цац, който който чрез псевдореформат. си дейност стопира развитието на Отечмеството ни, и работите, въпреки гнусотиите по Ваш адрес, за възхода на Б-я. Поздравления за правилната Ви позиция по въпроса за гласуването на българите в чужбина. Пазете се г-н Президент! Четвърт патриотите Симеонов-Каракач., Кунева, безродниците от БСП, АБВ, ДПС, ДОСТ, ГЕРБ ако им паднете, без колебания ще Ви умъртвят. Мили Боже, покровителствай Президента! Той е един от малцината държавници, които искрено обичат Отечеството ни.

Това Атила ли е? Много сходни тези, тезите на турското разузнаване.

Не можеш да спазваш законите и конституцията само когато ти изнася. В, Симеонов и партийката му се изложиха като кифладжии.

президентът е напълно прав и само адмирации за правилната му позиция. като цяло българите, които живеят в чужбина са най-напредналата, социално-стабилна и модерна движеща сила на българското общество. финансовите постъпления от българите в чужбина крепят и икономиката. тези модерно-мислещи и млади хора са надеждата за бъдещето на България и в никакъв случай не трябва да им се отменя правото на глас.

Ай скрий се!Стига глупости!Най много постъпления на мангизи идват от Турция,малко странно,но факт,освен, че са половината от избирателите от чужбина!От нашите 2 млн. етнически българи,гласуват максимум сто хиляди в чужбина! А 136 секции в Турция,без контрол и оставени на самотек,струват 1.632 000 евро, а как гласуват е ясно!

българи има не само в турция. милиони са българите в Америка, Европа, Австралия, Южна Африка... още по врмемето на диктатурата мнозина свободолюбиви българи с риск за живота си бягаха в свободните страни. много от тях имат семейства, деца и внуци, които не забравят корените си.

На това "ояло" се консомолче, дето и жена му бяга ще река: - А бре, бостанско плашило, като си се загрижил за Конституцията защо не повдигнеш въпроса за етническите партии в България - дпс, евро-рома и новата га-дост!

Га-ДОСТ се появява, турско знаме развява. Българите мълчат, само мрънкат и мучат.

Управляват ни подлизурци на турци, затова узключиха КЛИСУРЦИ.

За толкова години на този свят ти незаслужено заемащо длъжността президентче не разбра ли, че законите са в услуга на хората, а не хората са слуги на законите! За това си има конституционен съд и той единствен засега може да реши дали Конституцията в случая не вреди на държавата!

Ти, който непрекъснато говориш, че си глава на държавата, само ни напомняш, че рибата се вмирисва от главата. По-жалък тип от теб е трудно да се намери. Смрад, та се не трае!

Pesh0

Като пишеха конституцията , нямаше секции ... Как ще е противоконституционно , кога се е променила конституцията ?

Sm3hurk0

Прогонихте българите по чужбина, а сега се правите на много загрижени.... К'во..., да не би да чакате и да имате мераци и на техните пари... Да бяхте мислили преди хората да напуснат България ! Българите в чужбина ги боли фара за тези, които са в останали в България и за тези, които няма какво да ядат. Децата пращат по някой лев на родителите си, които цял живот са работили и сега получават подигравателна пенсия с която едва преживяват. Загрижени били... ай да Ви.. и серсемите.... Тая шунка не е блажна !

Плевнелиев колко пъти е спазил Конституцията да служи на народа на България? Мога веднага да се сетя за поне 3 случая дествал като предател и обслужил ЕРП-та, ВЕИ-та и супермеркети срещу народа. Дори цената на тока сега трябва да има колонка "такса Плевнелиев" заради ВЕИ-тата и ветото му. А за изборите в чужбина, какви са били преди? И преди ли са били противоконституционни? А ако отидат на Марс и там ли ще се отварят секции? Сменя ли се конституцията, трябва да се забрани гласуването в чужбина и да е с година отседналост.

Особено за двойното гражданство.Това са хора на които обичайното местопребиваване е в друга държава и живеят там преимуществено,най вече тези от Турция!какви избори,какви пет лева! навремето Доган го уреди,като ги водеше тук с автобусите на "екскурзия",после ги прехвърлиха в Турция и пак същото,но те живеят там,а не тук!

Принципно са две гражданства и едните едва ли не могат да не знаят за другото. Има хора и с по повече от две. Така че въпроса е, как може да се провери изобщо?

А възможно ли е да разбера, истина ли е, че Бойко Борисов е бивш комунист? И то бивш комунист, който се отказва от членството си в партията едва през 1995 година. Истина ли е, че Бойко Борисов е един от малкото бивши комунисти, може би единственият, който си позволи откровено да хвали и превъзнася най-тъпия и най-гадния комунистически диктатор в цяла източна Европа Тодор Живков. Негов работодател, между другото. Истина ли е, че Бойко Борисов и Георги Първанов застанаха на почетна стража рамо до рамо при възкресяването на паметника на Тодор Живков в Правец на 7 септември 2001 година?

Абе хора, има просто решение. Адски просто: Забрана да гласуват хората с двойно гражданство(българско+ някакво), реципрочен на закона в Турция. Сега нашите изселници нямат право да гласуват в Турция защото имат двойно гражданство, но могат да гласуват тук. Отнемате правото на двойните граждани и готово. 90% от изселниците са с двойно гражданство. 90% от българите в САЩ, западна Европа, Австралия и т.н. са икономически емигранти и са с българско гражданство, следователно имат право на глас. Не е сложно, ама иска топки(ташаци), а нито чичо Бойко, нито някой от другите политици имат топки. Не им стиска. Щото ще си развалят достлука с онова ислямистко келеме Ердоган, а и защото най-вероятно бай Доган ги държи с някакъв компромат.

Моля за подкрепа във "Фейсбук" RoninBoian-Знаме Благодаря!

Само в 6(шест) европейски държави е разрешено двойното гражданство. В останалите не. Така че право на избор: българско гражданство и право на глас, или чуждо гражданство без право на глас. Не е сложно, ама кретена разчита на САЩ и Турция, и в частност на гласовете от Турция за преизбиране.

Pesh0

Хора които с десетилетия , не живеят в България , защо ще избират , кой да управлява , тези които , живеят тук ? Да си гласуват за Обама или за ердоган или за които си искат , според нахождението .

Ако се спазваше Конституцията тия всичките щяха да бъдат препратени към НК и от там- право в затвора.Дребните изключения-в психиатрията.Но те не са виновни,затова апваме дръвцето.И надежда се не види!

Дето турците им викат на такива "будала" или "ахмак"!Пусти икономически и политически зависимости!Няма да види друг мандат,лицемерието добре се вижда! И няма никакви ограничени права,защото действително извън ЕС,правовия ред е различен,но в същото време в Турция могат да гласуват с повече секции в дипломатическите и консулските представителства и дори изнесени секции,но в комисиите да са българи от бг,иначе каква е гаранцията.Това ли ги притеснява,няма защо!нали са български граждане,уж де!Нека да видим езиковия формат и как те биха могли да ни защитават интересите.И уж правото е свободно,а всички гласуват само за турска ислямска партия,организирано и предварително инструктирани.А за автобуси до секциите,те проблем нямат!

защо франция и германия не разкриват секции извън посолствата си ? да не би това да е неконстутиционно?плевнелиев прави втори голям гаф след делян пеевски -срам и позор!

Защото могат да гласуват по пощата!!! В почти всички държави в Европа, а и по цял свят има такава опция.

няма да ти мине, комсомолецо!

Честит девети май,освобождението на Европа от руският народ,а не да говорят глупости,че е празник на Европа,която нямаше да я има ако не беше червената армия.

Що само от руския,бе ало,участват и украинци и казаци,и съюзниците-САЩ,Великобритания и не на последно място и нашата армия във ВСВ!Какви са тези еднолични победи! Нито ние сме били завладявани,а в съюз на хитлер,но германците сами напускат България,никой не е воювал срещу тях.Никой от руския народ ,не ни е освобождавал,докато нашата армия е участвувала в освобождението на Европа,стигайки до Австрия.Така че да подценяваш нашето участието на нашата войска е много недостойно спрямо жертвите!

за патриотизма ти- браво! Ама чети повечко бе, човек. И де го смисли тоз казашки народ?

Стига с тези права,само на избори,а след изборите ,никакви права,само задължения. Депутатите не работят,или там са ,ама за какво са... никаква стратегия за развитието на държавата,на икономиката,на заетостта ,на жизнения стандарт,само али бали,едни други да се окопаят,да си оправят бизнеса и хранилката,платени протестъри,зависимости.Да ви има изборите!

Нещо ви е сбъркана Конституцията!Например: Чл.6.ал.2.Всички граждани са равни пред закона.Или равни ,но само пред "закона"! Не се допускат ограничения на основани на раса,народност,етнос, ,пол,религия,убеждения,политическа принадлежност.... Или ,не се допускат,ама къде не се допускат,пред кого? В същото време обаче чл.11,ал.2. Не могат да се образуват партии на етническа,расова или верска основа,както и партии които си поставят за цел насилствено завземане на държ. власт. И ето чл.44,ал.2. Забраняват се организации ,чието дейност е насочена срещу суверенитета,териториалната цялост и единството на нацията,към разпалване на расова,етническа или религиозна вражда,към нарушаване на правата и свободите на гражданите... Ето ти няколко парадокса! Ами да посети президентина предизборен митинг в Турция,та да се чуе как се третира териториалната цялост на БГ.Много е поучително! Чл.36,ал.1.Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани. Ха ,сега!Длъжни ли са или напротив!Длъжни,длъжни! Чл.42.Гражданите ,навършили 18 години,имат право да избират държавни и местни органи... И все пак, не са длъжни,само имат право. Но никъде в К не пише за гражданите постоянно живеещи в чужбина. ал.2.Организацията и реда за провеждани на избори се определя със закон. Ето топката е прехвърлена към закона и каквото каже закона или в случая кодекса!

"Прецедентът" Плевнелиев посъветвал партиите в парламента да прочетат Конституцията. Вероятно следващия път ще ги посъветва да прочетат Корана.

Девети май не е ден на Европа,а на победата над фашизма бе.Много бързо се отказа от тези,които дадаха хляб на родителите ти и на теб,но няма ненаказано добро.

така президента разединява българите и ги настройва едни срещу други а той е длъженда бъде обуединител на нацията по конституция!

Значи президента малко по детайлно да провери Конституцията!Излиза ,че само права имат ,а задължения никакви! Тези "български "граждани в Турция,не са емигранти,а местни граждани на друга държава.Повечето нямат жилища в България или истински постоянен адрес , не живеят тук,а избират за постоянен адрес на някой познат или роднина и обикновено се събират по 50-100 на един адрес проформа!Те може да са български граждани по лична карта,но повечето не знаят български,не ги интересува,особено поколението след 1985г.,не говори български, в дома си не говорят български,работят в друга държава.Как такива хора биха могли да определят съдбата на България,а знаем че не гласуват по собствена воля,а под диктата,и единствено за турската ислямска партия,за да може тази партия да се разпорежда и нарежда вече 25 години,да злоупотребява с власт и т.н.,на всички е известно,ислямизация,джамии,ислямски училища и ние да бъдем спокойни. И от район "чужбина няма нужда,и няма нужда от гласове от чужбина!

какви българи са тези гаджали в турция ве предател повечето от тях мразят българия и не говорят езика ни единственото което ги интересува от българия е бг паспорта и да гласауват за доган при избори погазвала се конституцията а не е ли погазена като в парламента на страната наи спокоино си същесвува вече 25 години противоконституционна партия за това мълчиш гади ми се от такива предатели

Слава Севрюкова е предупреждавала за опасност - ДА НЕ СЕ ДОПУСКА, а не че непременно ще стане! Че онова магаре не е за поста си е безспорно и че колкото по-скоро бъде изритано от там, толкова по-добре, стига да не ни натресат някое още по-загубено. Но спрете да всявате паника! Едно нещо може да се каже по 77 начина, сега сме във война, проявете отговорност - неслучайно на война се разстрелва за паникьорство, затова убийте паникьора в себе си.

Господин прецеден Плевнелиев, колкото и да се напъваш за още един мандат - няма да стане! Ти си най-слабия и безхарактерен президент в т.нар. "демокрация" или по-точно безкраен преход. Може би дори Желю не направи толкова гафове колкото ти. Пълен невчасник и предател!

Някой да знае, къде могат да гласуват в България британски граждани за референдума на 23 юни ?

заявяват как ще гласуват/по принцип/ на място или по пощата.

Значи конституцията не е в ред, мили. А, ти не се вживявай като Ердоган или Обама, а като български президент. До кога, хора, отрекли се от България и приели чуждо гражданство, ще имат право на двойно, разбирай, враждебно, гражданство ? От къде на къде ще имам еднакви граждански права с омразни на България субекти, които мислят единствено да я предадат на вечния ни враг, а не да се борят за единството на нацията ? Не говоря за принос и за данъци. Отговори, мили президенте, преди да си сваляш непоискано гащите.

vasil

Вечен враг? Да не би да визираш Сърбия, с която България се е сражавала 4 пъти от5 във войните в новата ни история, с Турция-веднъж.

С Турция сме се сражавали 500 год. и това е врагът които ще имаме завинаги. Още повече между България и Турция е границата между две цивилизации.

Донякъде Плевнелиев е прав с ветото. Има пропуск в Закона за българските документи за самоличност. Има стотици хиляди хора с бълг. документи за самоличност за които България е само географско понятие и които са напуснали завинаги Родината си и живеят в държавата която считат за свое Отечество. Редно е да си върнат бълг. документи или държавата да прекрати гражданството им по давност. Затова първо е нужно да се направят промени в закона и след това да видим кои къде ще гласува.

Всеки човек самоопределящ се като българ(ка)ин има право на Българско гражданство. Българин - това е титла, а не гражданство . Никой не може да ти я дава или отнема освен ако ти сам не се откажеш.

А не. Само в 6(шест) европейски държави е разрешено двойното гражданство. В останалите не. Така че право на избор: българско гражданство и право на глас, или чуждо гражданство без право на глас. Не е сложно, ама кретена разчита на САЩ и Турция, и в частност на гласовете от Турция за преизбиране.

As ishvarlih moite bg. dokumenti !Napravete go I vie .

Председателят на НФСБ Валери Симеонов определи наложеното вето от президента Росен Плевнелиев върху Изборния кодекс като национално предателство в името на собствени политически амбиции.

Росен Плевнелиев - достоен продължител на делото на Левски и Ботев!

Не че съм против но народа може да го обеси като Левски или някои да го гръмне в челото като Ботев.

За Бога! Идете си с мир ! Остават ви само няколко месеца. Почивайте си и ни оставете и ние да си починем от вас !

На този фон изпъква още по-ярко националното предателство на нашите политици, начело с Плевнелиев, които подменят националната история и я фалшифицират с цел да угодничат на чуждите! Обезличиха народа ни, обезсмислиха саможертвата на героите ни, страданията на поколения българи под чуждия гнет бяха наречени "съжителство"! За политиците не е важна истината и националната памет, а "политическата коректност".

Никой не казва колко ще струва гласуването в чужбина където си пожелаят и колкото си пожелаят шепа хора .Заради тях ще платим от джоба си купища пари.

Не ви признаваме за президент на Народна Република България , а за "кукла на конци" Ние живеещите извън Бълария ако искаме да гласуваме ще гласуваме в консулските служби и нищо и никой неможе да ни попречи. Но си задаваме съвсем отговорно въпрос " Защо трябва да гласуваме и да влиаеме на процесите в България със свойте гласове , като не живеем там , а се прибираме за месец , два и пак заминаваме " Позицията На Валери Симеонов и Красимир Каракачанов е много правилна и точна.

vasil

Вярването във врачки, баячки, Слави Севрюкови, баби Ванги и тути кванти е хула против Св. Дух. Който следва Христа не обръща внимание на плашила. Ако не са турците, Торбалан ще е, ако не е той-Баба Яга ще е...

Повечето от нас религията им е изразена в "Моята молитва" на Ботев, г-н "`ристиенин". Ти си направо гений. Въпреки очевадните факти и истинност в предсказанията и на Ванга, и на Севрюкова ти изкара хора, проявяващи същите дарби, каквито са имали старозаветните пророци, едва ли не на нивото на местната циганка - гледачка на ръка! Пратил ни Бог хора, които виждат отвъд сетивното, доказали го хиляди пъти, а гения тука не само неблагодарен, ами и изкарва хората, дето вярват на фактите, че били хулели Светия дух! Ти луд ли си? По какво се различавате от средновековните ловци на вещици и палещи клади инквизитори? Ужас. Средновековно мислене в 21ви век - а ние си мислим, че само идиотите от ИДИЛ са способни на това.

Ганьо, Ганьооо, цар си да избираш недоразумения да те водят...към пропастта. Прост си, ама много си прост, Ганьоооо.

в цяла европа е така плевнелиев-секции се организират само на територията на посолствата и консулствата -обаче там никой не твърди че се погазва конституцията и никой не им е ограничил правото да гласуват в съответното посолство и консулство -за какво е тази истерия -май като мина блинкен и ви заплаши всички с подслушани разговори и така ви нареди всички на къса каишка! каракачанов президент! най-стабилния политик в българия -всички други се въртите като ветропоказатели!

Местaн го е вербувaл !

А НАЛИЧИЕТО НА ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ НЕ ПОГАЗВА ЛИ КОНСТИТУЦИЯТА ?!! ЗАЩО НЕ ГИ ЗАБРАНИШ С УКАЗ ОТ УТРЕ ...???

Господин Президент, не се крийте, зад конституцията, никой и нищо не е съвършенно. Има право и право. България е една ваше задължение е да пазите българският дух от чужди посегателства. Гласувал съм за вас и смятам, че ВМРО и Патриотите с право са разтревожени, за съдбата на България, не бъдете лекомислен, лесно е да се подведе човек от красиви и общочовешки думи и съждения, но реалността е по земна.

ЕЕЕЙ МУХЪЛ , отиди в анадола да видиш как гласуват резаците бе ! По трима за една минута .

Биограф на фюрера: Хитлер е искал да помогне на Борис III, убили са го от Москва Сподели 06.05.2016 21:14; Капка Тодорова, Берлин

ас ишварлих моите бг. документи !направете го и вие . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И децата знаят, че така наречените български граждани в Турция защитават протурските интереси в България, а всички други български граждани в чужбина са българи,напуснали страната поради икиномически причини, и не биха подкрепили протурските партии в страната. Депутатите и всички милеещи за България трябва да намерят начин да забранят протурските партии в България, защото г-н Плевнелиев създаването на партии по етнически принцип също е грубо нарушаване на конституцията, за което премълчавате.

Плевня , чел ли си Конституцията та знаиш?Съмнявам се , но защо ли и питам? С тебе немам вариант да съм на едно мнение , появиш ли се бегам и от собствените си виждания , гадно ми е да имам нещо общо , дори мнение с теб.

За пореден път Президентът на България показа,че с право сме го избрали на тази длъжност!И това е един от доводите пак да го изберем ако се кандидатира за втори мандат!

Това ирония ли е? За теб не знам, но аз гласувах, за него, като част от ГЕРБ. Мога да ти кажа, че няма да гласувам, за него.

Роско много бързо се самосезира и връща законопроекта.Ха да видим дали ще го направи и за безумиците на Москов за пръстовите отпечатъци ? Българските граждани овце ли са , че той иска да ги номерира, и не се ли нарушава конституцията ? И има ли го някъде това в ЕС, май не, е, тогава ? Българите които са осигурени но не искат да си слътат пръстите някъде защото не са престъпници, какво ще става с тях, да мрът ли ? Недоразумения такива, или Москов иска от тук да започна Новия им световен ред, но много бързо се мъчи да го прокарва, много бърза !!!!!!!???????