Патриарх Кирил сам започнал темата за освободителната война

Руският патриарх Кирил сам предложил на срещата с президента Румен Радев темата за руско-турската освободителна война и отдаването на почит да се прекрати.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Кирил сам започнал темата за освободителната война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За разлика от политиците и политиканстващата тълпа духовният пастир, какъвто е поставеният от Бога Патриарх, може да казва истината за това, което се случва, без да се съобразява с политическата конюнктура /вътрешна и външна/. А фактът, че водещи фигури в тържествата по случай Освобождението бяха н.с. Патриарха на Русия и н.с. Патриарха на България показва, че според Божията промисъл бъдещето на България навеки е свързано с православието, славянството и Русия.

след,като от среща му стоят ...мирно...

Нищо лично ама що ли ми се струва че тия моравочервени петна по бузите и носа на руския духовен пастир съм ги виждал на алкохолици ?!

в братската страна,алкохолици-няма!

Руснаците тук преиграха. Трябваше да оставят всеки сам да си направи изводите...

Заради този с калимявката на снимката, хората не посещават църквите.

Да не говорим повече за негодяя Гундяев, второразрядното ченге от КГБ и тютюнев делевераджия, зовящ се партиарх...!?!?!? Все едно че говорим за ченгето от КГБ Путин, което е кандидат президент и потенциален убиец както той сам заяви че е заповядал да свалят граждански самолет над Сочи...!?! С тези двамата кретени Русия ще бере много ядове...!!!!!!

Валери Симеонов: Русия иска да ни подчини и унижи правете изводи за очевидните напъни на руснаци да пишат простотии под темите в dir.bg

За съжаление Президента Радев се прояви като глупав фатмак за пореден път. Мрън-мрън, това било, онова не било, ама аз съм християнин, Курнелата ми е баш-стрина... А трябваше да се реагира, Др. Радев, не да подсмърчаме като ощипана ученичка!

Трябваше да му плестне един по мордата пред камерите за му излети килимявката, току виж отдолу се показал фес на попа кагебист.

Ами естествено е, че сам е започнал темата са Освободителната война! Нали затова е пратен от КГБ тука! Но случката става за нас обица на ухото - никога вече на никакъв български празник да не се кани руско държавно лице!И никакво медийно внимание! Неблагодарници! Когато признаят българският принос за спечелването на тази изгубена от тях първоначално война, когато признаят цялата си стара култура, че се дължи на нас, когато признаят, че пишат на българска азбука, а не на славянска, на писменост, създадена не от Кирил и Методий и не от македонските земи, тогава високомерно трябва да им обърнем внимание! А дотогава - българският патриарх или президент трябва по същия начин да иска признание от техния президент (с тропане по масата!) за никаквото или недостатъчно признание на тия дела!

ИСТИНСКИТЕ български празници са три: 24 май 6 септември 22 септември на тези три дати русняк и да каниш, няма да дойде. защото са дати на българщината, а не на колениченето и целуването на ръце по аерогарите!

Мьi cного обосралис .

Сефте.

Действията на Патриарх Кирил - казвам ти дъще, сещай се снахо. Един ден ще им ревете на руснаците да ви освобождават отново от турско робство...

много си сбъркал си ник-нейма, копейкин.

А не е ли време националният ни празник да стане "24 май" и " Мила Родино" заменен с "Върви Народе Възродени", и да се приключи с таз тегавина?

Да, време е националният празник да бъде сменен, но не с 24 май, а с 22 септември (Независимостта на Третата Българска държава) или 9 август (основаването на Първата Българска държава - подписването на договора м/у кан Есперих и император Константин IV Брадати). Втората дата, ако се приведе в нов стил би била 22 август. И с това се приключва темата.

Кръвта вода не става. Редно беше да се почетат загиналите руски войници. ББ се прояви като кукла на конци, явно и поздравленията от фейса му ги пишат евро-ейците.

Агентът на КГБ сам започнал темата - ами той и за това е изпратен от кремъл тук. Защо не му забранят да посещава България. Такива комунистически агенти-уроди не трябва да се допускат в страната. Да ги приравнят с арабските терористи.

пиша ти +, но не съм съгласен съвсем с теб. Арабските терористи са донесли по-малко злини на България отколкото руските! така, че кагебейчето е много повече от арабски терорист! А и връзката му с нашия Бог, не е по-различна от тази на арабските терористи - войнстваща религия! Така, лека по-лека стигнахме до учителите на джихадистите!

Че руснаците водят хибридна война и искат отново да стъпят на балканите е ясно на всеки! Но защо ние сме матросовци и троянски коне, е това не мога да го разбера. Путя ни бъзика къде и кой е създал азбуката - нашите тролове викат "Прав е!", той казва, че Русия изостава - те казват "Да, ама ние изоставаме повече!", Кагебеецът /тоя не е патриарх/ се кара на президента на България - ние плюем по Валери С., че защитил българското. Кажете ми къде в бившия соц лагер има такива ИДИОТИ!

Какви наши тролове - това са руснаци пишат от Рашка Говняшка имат си цяла организация за това.

Капсулата със същтеството вътре (което е на челото му) - какво означава ?

Ами добре, благодарни сме, признателни сме. Това според мен не би трябвало да ограничава нашата независимост. В противен случай не е било освобождение:)

За освобождението-няма спор, но нека някой ми обясни как така през първата световна нашите освободители избиха невинни бългали във Варна. Кое е наложило руския царски флот да обдтрелва мирни граждани? Роднини на мои съседи ,чийто баща и майка са убити при тези артилерийски стрелби и чиято къща е била разрушена ,никак не са настроени русофилски.Тия хора никак не мога да ги убедя,че Русия безкористно ни е освободила.

ежедневно трябва да се неглижира Русия и национален празник за стане някой от дните с най-големите бомбардировки на София.

ББ - слушам и се подчинявам!

Редно е да благодарим и на маймуните ,станали руснаци ,за да ни освободят от турците.

тоя не го пускайте повече тука...

Цигареното ченге и рассия Едно расо не прави от кагебеец Божи човек Тез номера минават пред наивни руснаци само

Човекът е бил ПОЛКОВНИК в КГБ, не можете да му стъпите на малкото пръстче!

ние и не искаме да му стъпваме на пръстите, не сме такива хора

Ти черн изрод си толкова европеец колкото рускот поп-ченге вярва в Бог!

и аз така мисля тотев. навеки заедно,но що търси сина на корнела у америка. ще ти река голямата заплат от баката на рикфелер където работи. там плащат истински пари,

Щото има ръце и глава и може да работи където пожелае. Там с кадруване не става.

тоя е откачил. абе киорчо не видя ли паметниците в памет на загиналите руски воини.

ченгето си е винаги ченге - погледни путин - мисли са т. н. патрярх.

Жертвите на освободителните руски войски за освобождението на България на Балкнаския фронт са 79 000 души. Убити, безследно изчезнали и умрели впоследствие от раните си.

Къде прочете тази глупост?Загинали са 3 750 000 млн.руснаци само през първите два дена, след това още около 65 000 000 млн.., плюс 46 000 000 млн българи и 12 000 000 млн американеца. Ей това е станало и бегай пак да бълнуваш.

В дебата относно посещението на Негово Светейшество Патриарха на Москва и цяла Русия изобщо не личи, че става въпрос за глава на православно църква, който е наместник на Господ тук на Земята и злословенето срещу него е богохулство. А фактът, че водещи фигури в тържествата по случай Освобождението бяха н.с. Патриарха на Русия и н.с. Патриарха не България показва, че според Божията промисъл бъдещето на България навеки е заедно с православието, славянството и Русия.

Роби завинаги? Не е невъзможно, от доста векове никой не помни свободата и независимостта, не е трудно да се поддържа състоянието за зависимост и подчинение.

vasil

Според православието Московският патриарх е един от поместните патриарси,равен по сан напр.на нашия и е Божи служител,а не Божи наместник,за какъвто се има папата. Всеки православен,дал си труд да прочете нещичко го знае.

Руските оръфляци ,като дошли се чудели на българите как така по- добре живеят от тях. Крепостните селяни са били продавани на пазара от господарите си..Смрадливия руски поп бандит повече да не стъпва тук .

Абе оръфляк крепостничеството в Русия е премахнато през 1861-а а от Александър Втори заради,точно заради това той е наречен Освободител а не заради нещо друго.Какви крепостни сънуваш през 1877-а?

Прав си, но все пак руснаците са си оръфляци, за това е прав човека. Точно описание на цървулите е дал, сбъркал е с годините ама се случва, ти па си сбъркан в ъкъла си.

И какво точно се е променило за 16 години за руските бивши крепостни, ако обичаш да ни осветлиш....барините са им раздали земите си безплатно, превърнали са се в горди фермЕри или що...

Аз и пишещият в този сайт "Комунист" стигнахме единодушно до извода, че са ни освободили не русите, а германците. Александър-2 е немец по произход. Голяма част от "руските" генерали са всъщност немски офицери на руска служба. Спомнете си дори само Едуард Тотлебен, благодарение на когото Плевен капитулира и Осман паша се предава. Така, че фактически ние сме освободени от немците. И всяка година трябва да каним за честванията на връх Шипка и в София немската канцлерка Ангела Меркел или германският президент. А най-малкото поне немския посланик в София. И да благодарим на Германия за освобождението си. Да пребъде българо-немската дружба през вековете! Започнала с нашето освобождение, осъществено от Германия и нейните славни генерали.

vasil

Германският канцлер Бисмарк е направил всичко възможно за нас тогава- да подкокороса цар Алекссндър да воюва с Осм.империя.- не от голяма любов към българите,а да ангажира Русия и Австроунгария на Балканите и за известно време да оставвт Германия на мира да си укрепи

vasil

...извършеното в 1871 обединение.Така че патриарх Кирил бърка тогаввашното положение в Европа със Студената война ,та да рече нещо за "лошия Запад".Абе - политика и пропаганда.

На изявления насочени срещу Българската държава трябва да се отговаря с исторически факти: в руско турската война на Балканския полуостров са участвали 185000 Руснаци,60000 Румънци,56000 Сърби, 30000 Черногорци, 7500 Български опълченци и много доброволци. Жертвите са: 11905 Руснаци, 7618 Румънци,718 Сърби, 1347 Опълченци и много други Българи! През втората световна война България участва на страната на СССР към 3 украински фронт с 455000 войници в 1 фаза и 110000 във 2 фаза, дава 30000 жертви! Нещо да каже патриарха?

Е, то ако не бяха руските жертви в 1877-78 г сетне ние нямаше да участваме във Втората световна война. Както добре се знае, Турция поддържа неутралитет и не участва във войната. Тъй, че ако все още имаше българи по тези земи, говорещи предимно на официалния турски език и почти забравили българския, те щяха да си стоят в турските казарми и нямаше да дават жертви по бойните полета. Ти можеш ли да имаш син и дъщеря,ако не беше излязъл от задника на майка си? По какъв начин българи щяха да дадат описаните от теб жертви, ако не беше се появила преди това българска държава, която да изпрати тези войници на фронта? А русите едва ли са се нуждаели от нашата помощ. Щом сами спират немците пред Москва и воюват сами цели 3 години преди нашето участие. По-скоро ние като Пилат Понтийски искаме да покажем, че ето на бяхме първи дружки с Хитлер, ама сега на, война му отворихме.

Льольо кви ги дрънкваш? Що не се събудиш преди да щаракаш по клавиатурата, кой ти ги говори тези работи в ОФ организацията ли? Вервай им, ще победите...

Нещо не си на ясно . Пред Москва не русите ,а формированията от средна Азия спират германците докато русите бягат панически. Те казват -Мы любим Москву, но нам не нравятся русские

Руснаците дойдоха, за да покажат, че сме тяхна губерния. Показаха и си заминаха. "Курица не птица, Болгария не заграница" Питайте Гугъл с тази фраза и се наслаждавайте какво мислят руснаците за нас.

Споменаването на финландстки, ръмънски и т.н. воини е от време оно в речите на нашите държавни мъже. Едва ли някой смята, че ние сме освободени от финландците. Това е едно уважение към загиналите. А един божи човек трябва да поощрява споменаването им, а не обратното.

Да! Така е! Не подхожда на ИСТИНСКИ божи човек такова високомерие и арогантност, наместо смирението му. Но и той не е ИСТИНСКИ божи човек.

Преди два-три дни дадох цитат от манифеста на цар Фердинанд от 5 октомври 1912 г, в който той обявява война на Турция. Там говори за руските освободители и никъде не споменава и дума за други народи освен руснаците. Тъй, че тая несъразмерна почит към другите взели участие е една нова интерпретация на историята, съвременна англо-американска интерпретация на нашата история, целяща да омаловажи това, което руснаците са направили за нас и десетките хиляди жертви дали за нас. А Англия е била тогава първа сила в света. Можеше с един обстрел от армадата си на султанския дворец в Истанбул да ни освободи, но тя не искаше, подкрепяше неделимостта на Турция. Както е сега и с кюрдите в Турция.

Ако я е нямало Руско - турската освободителна война, какво ли щеше да стане с България, дали сега нямаше да сме все още част от Република Турция. Затова се казва Руско - турска освободителна война, защото в тази война основната заслуга да получим свободата си като народ е на Русия и многобройните жертви, които е дала тази страна за България. Защо трябва да изкривяват тази истина, защо някои се опитват да ни настроят срещу Русия. Българи ЕС и НАТО не са направили за нас това и толкова колкото Русия.

Чети книгите по история на България! По-умен ще станеш и ще прогледнеш за делата на Руската империя спрямо България.

Каквото и да четеш тази освободителна война била ли е факт? Била е. Съгласен ли сте? Отговорете само с да или не, други изопачаващи мисловни интерпретации не ми пишете.

Явно вие господине не сте чел нищо от историята на България, особено за най драматичните моменти от нея! Но не сте само вие толкова необразован за голямо съжаление

Аз съм преподавател по История на България и История на Балканите. Интересно, Вие твърдите, че сте чел нещо, някъде. Моля споделете или ако Ви е по - удобно уточнете, какво сте чел и от какви източници?

Радев е независимият български президент - среща се и с НАТО и с Русия и с европейските народи /навсякъде го канят/, как да не го уважаваш такъв човек. А Бойко - мухобойко зависи от американското посолство, винаги е така било заради тъмното му минало и чехльо е същият. Е човек който не се уважава сам и е подлизурко, как да го уважават другите хора незнам.

По-скоро навсякъде му се карат на Радефф. . . .

Какво се оказа накрая? "Соросоидната армия" май се оказа права за руската държава и отношението и към нас българите. Време е да прогледнете и се избавите от мъглата на криворазбраното "русофилство". България има свои интереси и те много често са били накърнявани и от Русия включително. Ние трябва да браним интересите на България!

Тези, които сложат минус (-), явно смятат, че ние българите не трябва да браним интересите на България. Това са долните отрепки, които мразят отечеството ни.

Не, просто тук пишем и доста русснаци хахаха. МИНУС!

На 09.09.1944 България е изостанала аграрна страна! На 10.10.1989 беше между първите индустриални държави. От 1944 до 1980 се построиха над 8000 заводи и фабрики, които имаха цехове и е най-отдалечените махали. Може Чьрчил да е констатирал по негово време, че капитализмът е най-програсивния строй, но след 1980 год и кьоравите видяха, че социализма е по човешки.

Корнелий

ужасТ

Повече от достойно даже. Свалил си е гащите без да го подканят...

Нашият президент си е е наш Президент! Стига сте го споменавали с това долно руско неграмотно ченге, накичено като паун!

Връти сучи, връти сучи с голем зор кирякстефчовците ни бутат към точката, в която ще трябва да съжаляваме, че е имало 03.03.1878г. и бурно да скърбим, че ни откъснаха руснаците от 500 годишната братска османска прегръдка. То бива простотия и безродие, ама такова и Господ не е угодно

Друго си беше под Крилцето на Падишаха!

Много добре си поминунахве и с Русия и с Турция до издигатето на 3 - ти март!?

Радев се държа много достойно, разумно и български. Бойко поздрави по случай 3-ти март всички с изключение на руснаците в руско-турската освободителна война, което беше просташко, подлизурско и много се изложи. Трябваше да поздрави всички родолюбци и милеещи за родината си българи и руснаците, пък тогава другите народи. После пък се моли на Путин за газ и тръба до България. За какво беше цялото това малоумие и конфронтиране в полза на САЩ, както и липсата на уважение към другите православни народи? Все пак едно е да си летец на изстребител и да владееш чужди езици, друго е да си пожарникар и телохранител на Бай Тошо. Политиците трябва да създават приятели на България и да защитават българския интерес, а не да се държат тъпо за да се харесат на САЩ.

Нашия президент може да има всякакви кусури но специално в това което го изкараха едва ли?Той е толкова внимателен а пък по въпроса за загиналите руски войници за нашето освобождение никога не би си позволил такъв гаф от негова страна.А някои руски политици във въпросното предаване на Соловьов едва ли не не го изкараха негодник.Мисля че се преиграва с тая тема а ние като народ винаги сме били признателни.

Докога ще ни занимавате с тоя КГБийски тъпак?

Амчи сам ще я предложи я. Да не Боко да чака нареждане от Меркел или Юнкер...

Джендърската СМРАД какво прикрива като 2 седмици ни занимават с тоя казус? Какво стана с ОПГ ГРОП, Гинчето, Лъжеца?

..руския патриарх бяха насочени към Бойко Борисов , а не към Президента. На 3 март ББ изпрати благодарствени писма за нашето освобождение към правителствата на Финландия,Румъния,Полша,Литва и т.н., но не и към Русия. Защо никой не споменава нищо за това? Моля,разследващи журналисти и др.,които имат информация да потвърдят горното и да престанем да хвърляме обидата на Кирил че е насочена към Радев. Кирил е огорчен от ББ !!!

Тъй ли? Ами що не държа тон на Бойко, ами пред онзи ...? Щото знае, кой му слугува и кой ще му тегли една

...прав. Може би,защото Кирил все пак вижда разликата в интелетуалните потенциали на ББ и Президента. Навсякъде по света си имат едно на ум какво представлява ББ! Спомняте ли си разсекретената шифрограма на амер. посолство в София до ДД?? В нея Джон Байърли недвусмислено говори какво представлява ББ!

Ей тоз Боко! Успял е да се изочка и в на Радеф гащурките за нула време . . . .

Най-после мога да се гордея със своя Президент! Без да е професионален дипломат, успя да измие достойно срама ни от изявленията на имащи се за държавници, политиканстващи мъже и управници!

явно винаги си искал президент с наведена пред руснака глава винаги съм бил наясно с това че сте такива и това искате за радост имаше истински български политици които ни вкараха в нато и ЕС и пак ще излязат такива на сцената след като народа осъзнае каква боклущина са днешните политици всичките участници в руската мафия

Бе, ти глупак ли си или ти прави кеф да те псуват?

Те за това вече една седмица цялата администрация на президентстовото е в обяснителен режим. Правят клипове с елементи на интервю, викат бг патриарха да го оправдава, наемат тролчета да го величаят . . . . Да не говорим, че Руснаците почнаха скандала с кадрите по руската телевизия. Нашите подлизурковци от независимите медии бяха покрили всичко. Всичко щеше да мине без много шум, само с малко снишаване, ако руснаците не бяха пуснали нашия президент по "Комичния" канал!

киро златото открито показа на наистина патриотично настроените българи какво е реалното отношение на русия към България винаги е било такова за троловете няма значение те пишат каквото им се казва за руските патриоти също няма значение те ще си обичат русия винаги но за истинските българи това изказване беше показателно

журналята български пак ни заливат с измислени и изопъчени 'истини'. сега е ред и на някои от доиче веле да се изходи по въпроса