Президентът и патриархът единни за Македония

България и Българската православна църква са единни в желанието си за развитието и задълбочаването на отношенията си с Македония.

Обратно в новината

Коментари - Президентът и патриархът единни за Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политически коректно е, когато става въпрос за Вардарска Македония, да се използва името Република Македония. Искаме или не, факт е, че Македония беше разделена през 1912-13 година. Така че, Република Македония е само част от областта Македония. /Повече от половината територия на Македония днес е в Гърция, за което има "принос" и България/.

ДЖИНГИБИ,НЕ НИ ОТЛЪЧВАЙ ОТ ПРАВОСЛАВНИТЕ ЦЪРКВИ,КОПЕЛЕ КАТОЛИШКО,ЙЕЗУИТСКО.

jingiby

Лозето не ще молитва, а мотика. Време е БПЦ да действа в свой интерес, а не в интерес на Руската, Сръбската и Гръцката църкви.

ТОВА,КОЕТО ИСКА МАКЕДОНСКАТА ЦЪРКВА Е ПОД ДИКТАТ НА АНГЛО-АМЕРИКАНСКИТЕ ОТРЕПКИ И КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА,КОЯТО ИСКА ДА НИ УНИЩОЖИ ПРАВОСЛАВИЕТО.ЛИЦЕМЕРИЕТО ИМ Е БЕЗГРАНИЧНО.

да ги пратят и двамата вечно в македонията! не ги щеме тука! предатели на народа и бога!

jingiby

Путин, ти ли си, бе?

Ако се погледне по- внимателно ще се види сдържаността и общите приказки, които са едно пожелателно изявление за добросъседски отношения, а не на независима македонска църква. Изявление, че трябвало, видите ли, другите да кажат и тогава ние да сме кажели е инфантилност и тъпотия, които са близки до отказа. Гърците мразят всичко българско, руснаците са като сърбите и не искат да приемат свободна българска държава , султан няма, а говорим за втора българска държава с втора църква. Защото Македония без значение как ще се казва е втора българска държава. И искат втора българска църква. За нас е важно да признаят общи ценности на ЕС и НАТО, за да нямаме търкания, които македонците със сигурност ще пробутат отново ако са под влияние на сърбите и руснаците. Затова приемаме , че това е процес, който за 10 или 20 години може да приключи с взаимни ползи.

искат да признаем македонската църква като отделна, което е абсурд като измисления им език. В момента тече едно скоростно признаване на македония от наша страна и нищо от тяхна, дойде таяни и баце на секундата отиде да подписва и дупи на макетата, декларирахме че не спорим с тях за нищо, овце живеят в БГ, овце и скотски живот, това са жалките останки от БГ държавност, скоро и бг етнос няма да има по тези земи, самите управляващи работят срещу бг етноса.

Бе млакни бе имбецил. Народа на македония е наш бе, ми те са ни роднини бе! млакни бе червей! Нишо не е лошо кога имаш роднините в семейството, защо да се дърлиме ? Четвърт македонка тука...ти за чужда ли ме имаш бе пезевенк!

Бързаш. Помниш какви мизерии ни правеха до скоро и бързаш. Ако помислиш трезво, ще видиш че сърби и руснаци са били виновни за македонското поведение. С времето македонците ако приемат общи ценности в ЕС ще се улесни общуването и ще е лесно да им се признае собствена църква. У нас се признава църква и религия за какво ли не. А ние за една съседна държава да се правим на луди не е много разумно. Цариградската патриаршия е под влиянието на Москва, затова най- малко тях трябва да питаме. Едва след като македонците станат европейци и в нато тогава трябва да им признаваме църква. Но няма пречка и сега да ги бутнем към ЕС с такова признаване за нещо, което ще правят в собствената си държава. Даже ще ни сближи още повече.

Няма лошо един народ да живее в две държави, докато осъзнае насилието над себе си от Великите сили в миналото, което е променило съдбите на хората поединично. История и Политика в страшни времена са ги разделили. Както ГДР и ГФР. НО ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ са тъгували, страдали и плакали за откъснатия ни народ от Македонската област. Така сме пораснали поколения наред, така сме възпитавани и от учители, и от медии, и от родители и роднини. МАКЕДОНИЯ Е РАНАТА В БЪЛГАРСКАТА ДУША. Макар че извън България са останали нашите сънародници и в Гърция, и в Румъния, и в Западните покрайнини, и в Турция. Но.... МАКЕДОНИЯ и Западните покрайнини са историческата рана в душата на Българина. И въпреки, че тези наши братя-сънародници с убийства и чистки от Сърбия и Югославия са принудени да ни изтрият и забравят от паметта си, ние българите, ние - техните по-големи братя винаги сме страдали за тях и сме им прощавали, защото сме приемали, че са жертви на жестоки манипулации и насилия. Завинаги сме ги запаметили като част от нашия народ и геном. Нека имат своята държава, нека се борят, за да търсят обратния път към корените си, и то просто само едно поколение назад - към корените, разказите и паметта на баби и дядовци! Докато отново ни намерят. Докато осъзнаят защо ние, българите и България първи ги признахме за държава. първи им подадохме ръка и им подарихме танкове и оръжия, за да имат самостоятелна сигурност и армия, първи им подаваме ръка, за да влязат в ЕС, за да не се обезлюдяват като нас, бягайки в ЕС да търсят работа.

Нека простим тежките думи към България в близкото минало от македонски политици, защото те имаха за цел да са богати като имат народ, държава и бюджет, които да управляват и от които да крадат и да се обогатяват. Нека отчитаме особеностите на всички области български и населението им. Е, макетата са малко наопаки и наопаки говорят, но са юнаци и твърдоглавци. Дано твърдоглавието им не стига до там да отричат бабите и дядовците си, които са се смятали за българи и са говорели на български диалектен език. Това на какъв език са говорели няма значение, но е предателство да отричаш гените и кръвта на предците си. Не е правдиво, камо ли християнско да обръщаш баба си и дядо си в гроба, като говориш, че не са били българи. Но най-важно е днес за спасението на нашите сънародници - македонците да вървят напред и да се развиват, независимо какви си мислят, че са или какъв език мислят, че говорят. Толкова е смешно! Както се смеем на малкото братче. Важното е тези територии да са братски, християнски, езиково и културно са си близки. Нека се развиват и богатеят. Това е добре за нас - да гледаме през оградата на двора пораснало палавото ни братче!И смешно е, че бившите български епархии ще ги признаваме от БПЦ! Но живот и здраве да дава БОГ НА ЗЕМИТЕ И НАРОДА НИ ТУК НА БАЛКАНИТЕ! Па макар и народа ни разделен в две държави! Здраве и за народа ни живеещ отвъд всички български граници . БОГ ДА ГО ПОЖИВИ! БЪЛГАРИ, бъдете християни и внимавайте какво пишете за братята си, отвъд границите ни!

две гнусни комунистически мутри седнали да решават съдбата на Църквата, от утре ставам протестант

Оф, получих сърцетуп! тичайте и се обаждайте, непоносимо е! Какви гнусотии са изсипале ДПС, можичко! ше умръ! Al Jazeera World - Bulgaria, My Land Умирам, некой да ми подаде водичка!

Хора, тичайте да порътсите в тубето това: Al Jazeera World - Bulgaria, My Land и веднага се обадете на инглиш и се подпишете, защото Ал Джазира току-що е излъчила анти-български филм от името на ДПС и турците в България! Вземете го насериозно, защото филма е отвратително гнусен! Тичайте, който знае езици, а й който не знае, абе пишете и се подпишете, и се обадете, и слагайте минуси, и абе вземете го присърце, ако знаете каква пикня са изпикали ДПС там!

квото и да са написали за тая пропаднала комунистическа кочина сигурно е истина

Абе за куманягите ли ти пука иле за страната и народа. Утре ке ги избиеме куманягите, а това ке остане в гнусната история демек народа бил тфа и онва. Куманягите трее да са наясно, че са им преброени дните, и че първив залп на картечници ке биде техния последен дъх, и е скоро! Се приготвем да трепим! ЧЕТА, СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ, И ДА ТРЕПИМ КУМАНЯГИ, СТИГА ВЕКЕ РОПСТВО И ИГО! ЗА КАКВО ВИ Е ТОЯ ЖИВОТ, АКО НЕ ДА ГО ИЗЖИВЕЕТЕ ЗА НЕЩО ДОСТОЙНО!

Филма е отпреди 2 години!

И да не би да е станАл по-прекрасен оттогава? Килеш, защо се не скриеш бе!

БРАВО!!! Това е правилното решение и за България и за Македония!!!

БПЦ да побърза с решението , а не да го протаква ! Това е добро решение , Така се сдобряват добри съседи и роднини !

Търсете в интернет по заглавие:Македонская авантюра или кто подталкивает Болгарскую церковь к новому расколу? 22.11.2017 Андрей Александрович Серебрич Много добър анализ

Стига с тия руснаци! Побъркаха целия свят!!!!!!

То Ал Бънди разбира какво става от новините

Ужас, наистина голям ужас и голямо неразбиране по темата. Няколко неща, с които не съм съгласен: 1. Каракачанов и организацията ВМРО нямат нищо общо. Той просто си присвои това име. Ако сега съществуваше истинското ВМРО много от нашите държавници, вкл. Каракачанов, щяха блажено да почиват на 2 м. под земята. Защо? Защото, всички работят срещу българските интереси. Знаете ли, че Владо Черноземски прави купон след като му дават поръчение да убие сръбския крал в Ница? Нещо общо с обединените идиоти - слуги на Анкара и Москва? Други питания борба с организираната престъпност случи ли се такова нещо, след като ОП е в във властта? Борба с битовата престъпност случи ли се такова нещо, след като ОП е в във властта? Поне дума за ДПС и пеевски защо очаквате такова нещо от слугите на пеевски? И вие всички гласувате за т. нар. Патриоти? Смърт за тях, това е заслуженото, нищо друго. 2. Диалект - знаете ли, че избор на български език е направен административно? Какво бихте казали в момента да се наложи административно пернишко наречие - "Ако не ядеш пиуе със зеуе, че те застреуям с метауен пистоует". Славейков е от Търновско. Спорът е бил - Търновско или Охридско наречие? Славейков заради позицията си налага Търновското... Ок, не е проблем, но защо да се отнасяме по този начин с братята си, които ползват Охридско наречие?

с какви средства и сила наложиха на останалия български народ Търновското наречие. Защо и тогава и сега във видинско, варненско, Бургаско и пловдивско та дори и софииско говорят на този език, а не на македонско наречие! Да ти кажа ли?- защото тази Македония с която ни промивате мозъците, живеещите в София бивши македонци никога, ама никога не е била съпричастна с национално освободителните борби в България. Нещо повече в редица спорни ситуации е вземала страната на Турция или Сърбия! Сега искат да ни направят боедисани врабчета и да ни използват за влизане в НАТО и ЕС. Относно Македония толкоз, който е бил българин и сега си остава българин и не си измисля държави. Примери- Западните покрайнини, Украйна, Молдова, Албания и др.

Вашата неясна мисъл смущава читателя. Бъдете по-екзактен.

Ако беше така както го казваш ВМРО нямаше да участва на страната на България в ПСВ и царя нямаше да даде не един, а два ордена на Тодор Александров ......... Комунистите и тогава и сега все сте си същите русогъзолизни предатели, никаква промяна няма в манталитета и в невероятно циничните ви разбирания за фалшиво родолюбие ! Лъжата и измамата са вашия начин на живот !!!!!!

vasil

В четите и Опълчението има доста участници от Македония.

vasil

Купон? Черноземски е бил конспиратор. След като на младини пиел много,впоследствие става въздържатеш и дори вегетарианвец

vasil

И не в Ница,а в Марсилия.

"като темата за автокефалността на Македонската православна църква ще бъде обсъдена и с останалите поместни православни църкви. " Сиреч ще питат господарите от изток първо.

Komynisti iz4adia adovi .mai ysechtate 4e ktaia vi nablizava.alilya.

Може би изобщо не трябваше България първа да признава тая държава, а ако Милошевич тръгнеше да влиза , тогава да го изхвърлим от там!

Този въпрос предстои да бъде разгледан на заседание на Св. Синод на БПЦ, като темата за автокефалността на Македонската православна църква ще бъде обсъдена и с останалите поместни православни църкви. - разгеле БПЦ че умие мутрата на мутрата дето подписа тоя договр и призна македонския "език"

Ние русснаците сме изключително против това. Благодаря товарищ, че пишеш докато ме няма, малко прекалихме с Боярищнк с колегата, затова моля, да продължиш. Спасибо!

Слава Тебе Боже! Алилуя! Алилуя! Алилуя!

Не само руснаците, но и гърците ще си ударят гъза в тавана

негово светежшество понеже не зарбира от външна политика да му обясня: македонците са крадлива циганска пасмина, която са обрали българските светини. пуснеши ли в църквата ще дооберат и това където е останало. същото се отнася и за държавата. за македонците по един ф117 да кажем. да стоят зад границата.

кой не чете междду редовете си е ногов проблем

link

Spirit

И президентчето Радев и православните ни попове, пардон скотове, чакат какво ще им намигне Путин.

Или по-точно Руската Православна Църква Нашата Патриаршийка си е филиал на Православната Руска Армия на Путин

Spirit

Сещам се за един виц от началото на прехода : Представяте ли си какво нещастие е да си ченге и да получиш поръчение да станеш патриарх. Ще трябва да научиш Библията наизуст...а това е истински ужас за атеистичното чинге от ДС. хахаха.....

По-добре Путин да им смигне все пак е православен,но всъщност Сорос им смига през цялото време.

НЕ е вярно че православен майка му еШАЛОМова дядо му еШЛОМО равин от Питербург .За Путин главния равин наРоссия Берл Лазар казва ;Никога евреите не са чуствали ПО ДОБРЕ и никога не са имали ТОЛКОВА МНОГО ВЛАСТ в Россия както при идването на власт и управлението на Владимир ПУТИН -Берл Лазар 2012 Световен Еврейски Конгрес

Тъпанар!

и затова светия синод триибва да внимава ,за да не сцне като с танковете.на сегашните макета(сърбомани ) не може да се има доверие.баба ми е македонка от стружкя краи,но тази генераця избиягала в бг по време на илинденското въ3ctanie няма нищо общо с измислените;македонци; след 1944,а вина отново имат кои познаите? комунистите

Македония още от времето на Цар Симеон е била епархия на Българската православна църква. Отделят я комунистите през 1945г. македнската църква няма как да бъде автокефална /независима/ от БПЦ. Все едно видинската или ловешката епрахии да са автокефални. За това никоя православна църква не признава македонската. Никой не иска да признае комунистическата щуротия.

кажеш на тикват с уши ...може и на пъпеша с уши - все тая)))

Много е сложно, защото те си имат самостоятелна държава, която сме признали. ако не признаехме сърбите щяха да продължават да избиват българи. Самостоятелна държава ще иска своя църква. По- добре е да признаем ние, а не някой друг. Макетата са неблагодарници, но църква ще имат неизбежно. Със сигурност сърбите или руснаците ще я признаят. Затова пред лицето на неизбежността за нас не остава много освен да поискаме първо да влязат в нато и ес, за да засвидетелстват общи ценности и тогава да им признаем църквата. Може да им признаем църква и после да гледаме как продължават да крадат история и ни тъпчат. Те са като Белгия и Франция- един език в две държави.