”Вашингтон пост”: Тръмп се огражда с генерали и това тревожи

Първа новина за американския всекидневник е намерението на Доналд Тръмп да номинира генерала от запаса Джон Кели за министър на вътрешната сигурност.

Обратно в новината

Коментари - ”Вашингтон пост”: Тръмп се огражда с генерали и това тревожи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако иска да се огради и с тревестити.

НАЙ ГОЛЕМИЯТ ФАКТ Е,ЧЕ ПРИ"ДЕМОКРАТИЧЕСКИ"УПРАВЛЕНИЯ,САЩ Е ВОДИЛ ОСНОВНО ВОЙНИТЕ!!!ДОРИ Ооооо Драма,ПОЛУЧИ НОБЕЛ ЗА МИР,КОГАТО СЕ ОПИТА ДА ХВЪРЛИ СВЕТА ВЪВ ВОЕНЕН ХАОС!!!ПАРАДОКСАЛНО,НО ФАКТ!!!ИМА НЕЩО МНОГО СБЪРКАНО В САЩ!!!

valentor

военен пансион, хи хи хи . не бих се догадил . бравооос ,утепАхте рибетата. Нещо страшничко ли виждате , а ?

Невероятно е скодоумието на руската външна стратегия!? Проблема на Русия е не САЩ, а Китай по следните причини: - имат обща граница - Китай е един милиард (!!!) и повече от триста милиона души - Вече е най мощната в икономическо отношение страна - притежава атомно и водородно оръжие и междуконтинентални ракети за преноса му - още преди 40 години Джо Енлай заяви, че загубата на 300 милиона души няма да е фатална за Китай (Русия е 130 милиона) - още сега Китай "усвоява" успешно огромни територии от Закавказието зад река Амур - демографският натиск ще принудят Китай да прибегне към военна анексия (подобна на тази в Крим) и да окупира огромни територии от северо-изтока на Русия - точният анализ показва, че естественият съюзник на Путин е САЩ, но поради вътрешно - политически цели той демонизира Америка прилагайки архаичната, вкоренила се в "съветскато" общество комунистическа пропаганда Очевидно е, че късогледството на Путин неминуемо ще доведе Русия до нов СССР крах и "усвояването" и от Китай... -

С жените и дъщерите им ли? Като бае Тоше с баба Драга и леля Станка? Я си глейте там масковските таваришчи и генерали дето идат на тумби да си "почиват" у нас.

Днес май генералите са на мода! Путпулковниците май ще има да духат таратора!

Тръмп се огражда с генерали и това тревожи, ама много тревожи Кремъл! Щото американските генерали хич не обичат да си поплюват, когато някой се бъзика с Великата им Нация!

Това е дори много добре!? Тъкмо ще го посъветват правилно да "не бара" мужиците!? ...другите там....

Докато хвалеше Путьо за родните комуняги Тръмп беше добър. Сега изведнаж с еоказа че бил лош. Гад. По-голям гад от самия Гад Зееви. И само защото заплашва любимата им Русия. Ама моля ви се, това си е 1:1 синдома "другарят Хитлер" от преди близо 80 години. Много с ерадваха от БСП-то на победата на Тръмп. и Путьо с ерадваше. Ама май не е имало за какво толкова да се радва. Някога в началото на 8-0те Президент Рейгън беше заявил: "Ще ги накарам да ядат ракети" по повод на изявлението ан Брежнев че бил имал ракети. И съсипа СССР. За по-малко от 10 години СССР фалира и се разпадна. Разкапа се. Като лайно на дъжд. СВега, доколкото виждам Путьо е тръгнал по пътя на надпревара въ ввъоръжаването. изключително пагубно за Русия - тя нама как да издържи икономически. И след 5-6 или 10 години Русия ще фалира. Като СССР. И ще се разкапе. Като лайно на дъжд

ми да изгоним всички които не искат война между САЩ и Русия? Нещо ви хлопа дъската.

Кого визираш? Според мен няма искрено подкрепящ го човек, който да е променил мнението си. Дори напротив, одобрението към Тръмп се увеличава.

Визира себе си! Преди не понасяше Тръмп, щото бил дружка на Путин, сега като има шанс да не са бест френдс форевър, Тръмп му се стори симпатичен.... Но му е трудно да изрази емоционалното си състояние, та стават такива неща. Човек като не взима правилните медикаменти, все му е трудно

Кажи, че си бил от КГБ, НО са те изгонили ..от много акъл!?!?

Тръмп с тези генерали освен войната с ислямистите сигурно се готви да постави на мястото им и китайците?Защото много наглеят в Южнокитайско море.А можа би и злият гном в Кремъл ще получи подобаваща порция шамари?!

с каво бе агенте- на голия захаросан тубмак- ръждясалите оръжия от миналият век-на свинче звъчне.Това даже и в холивудските екшъни го спестяват вече. Ще вземат да уморят Кремъл от смях.

Ръждясали оръжия от миналият век имаха и амат още руснаците и арабелите.Израелците и американците вече много пъти ги поразяваха!

Говорейки за китайците - постоянно мислиш и си представяш Калифорнийския залив !!? Понамали пиенето и ..тогава драскай тука!

Лично на мен ми дреме, по трвожно е че и българите се обграждат с генерали.

Не знам кой тревожи, но другият кандидат пък още от кампанията беше заобиколена от окултисти и педофили. Вижте pizzagate и сами си правете изводи за потенциалните ръководни кадри на демократите.

да бе обонго и килари не могат да направат преврат както го мислеха....пандела ги чака!

Както и очаквах, Тръмп тотално обърна палачинката щом взе властта. Тези генерали са за война с Русия. За война с ИДИЛ не му трябват на толкова високи постове, защото те са сравнително лесен противник, ако изобщо ви харесва да мислите за тях като за противник. Тръмп назначава хората, които са създали, обучили и работили рамо до рамо с ИДИЛ и им дава още повече власт в ръцете, а тях ги сърби да тръгнат на изток! Не си правете илюзии, Тръмп победи защото се съгласи да води война.

ПАК ТАКА-КОМПЕТЕНТНО,НИЕ КАТО СИ ИЗБРАХМЕ ГЕНЕРАЛ ЗА ПРАЗИДЕНТ,ЗА КАКВО СЕ ГОТВИМ?! НЕ ГО УСУКВАЙ!!!

Ха! Тръмпов започва да ми харесва. Таваришч Путин трябва да се замисли дали някой от генералите на Тръмпов няма "без да иска" да натисне копчето в ядреното куфарче на табелата: СССР...

за какво? те генаралите нямат достъп до куфарчето, щото Путин го държи.Ако им позволи да си играят ще им даде по едно шоколадово куфарче така, както го подаде на Хилъри като и каза -сори баба няма да си ти прецедента.

НИЕ СИ ИЗБРАХМЕ ГЕНЕРАЛ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,ВИЕ ЗА ЕДНИ ПОДЧИНЕНИ СТЕ СЕ ЗАТРЕВОЖИЛИ!!!КАК ЩЕ НИ СТИГНЕТЕ ВИЕ...?!

Шило

Логично е в тези ведомствата, свързани със сигурността да има военни. И е хубаво да са на ръководни постове. Колкото и странно да звучи, военните не са най-големите военолюбци. защото са наясно за последиците.

Шило

В допълнение- "дрънкането на оръжие" от тяхна страна е за крънкане на повече пари и доказване на необходимост от съществуване.

Ами нормално...На човека ще му трябва твърда ръка, ако иска да възстановява Америка, и да смазва Джихади Джотата от ИДИЛ, които либерастите и Обонго Тропикал Мънкис бяха завъдили на хранилка! Ясно е, че на Тръмп не му трябват меки китки и еврофагита!

Гледам Мурзилажа тотално се е налял с водка и си фантазира как Тръмп ги гали с перце:) На всичко отгоре ''американския'' народ бил изпаднал в нечувана мизерия и щял да прави гражданска война:)) Те руснаците няма -няма и изплющят някоя опорна точка ,кочто веднага Холивуд прилапва за сценарий на някой нов касов филм като Междузвездни войни:)!

Ама няма ли да посочиш чие изявление конкретно е предизвикало емоцията ти? Изглежда репликата ти не е на място.

По-подходящ пример е "Блокада"... Когато в Бруклин се взривява автобус и кървави терористични актове заливат като вълна Ню-Йорк, Антъни Хъб Хъбард (Уошингтън), оглавяващ антитерористичния отдел на ФБР и армейският генерал Уилям Деверо (Уилис) са призвани да сложат край на ужаса. Те трябва да хванат терористите и да съберат достатъчно доказателства срещу тях. Елиза Крафт пък е таен оперативен агент на ЦРУ. Тя има ценни източници на информация сред арабите. Президентът на САЩ обявява извънредно положение и се обръща към армията за помощ. Генерал Уилям Деверо приема задачата присърце и обмисля мерки за въвеждане на военно положение в града Според изданието Los Angeles Times: С участието на Анет Бенинг (Американски президент ) и Тони Шалуб (Мъже в черно ), Блокада е екшън-приключение, което ще ви поднесе много напрежение и изненадващи обрати.

Болката е ,че няма социоложки и меки китки на силни постове хаха :)

Козяците живнаха. Ще ги вземат запас и ще видят пушка на живо, а не само на снимка. хе-хе

единствено ме притеснява дето нафталина Томов прогнозира, че е изключено да има война. Никога не познава тоя човек...

someone

а за такова министерство какви да назначи - социолози и филолози?

искате да видите тъпотия, простотия и гъз.о..лиза..чество - ето това са путинофилите. Изпаднаха в трудно положение - а сега на къде?

А защо трябва да се дава трибуна само на личните медии на Хилъри и Обама? В Америка има и други медии. Не виждам и 1% от важните неща, които излизат по медиите оттатък океана да пробиват нашия медиен чадър. Особено това Канал 1 (но не само) - с тази шефка май ще си работи до последно като предизборен щаб на Хилъри.

сега на русофилите им се привижда гражданска война в САЩ - претенденти -против или за Путин - ха-ха-ха.

третата световна вече почна. да и се насладим.

явно е модно - и ние веднъж да сме в крак с модата. Лелей-й, добре,че Тръмп е президент -сега като заобичаме САЩ - стой та гледай -ха-ха-ха. Те руските тролчета чакат - каквото им свирне Русия и почват да лаят като побеснели песове.

не могат да заобичат сащ! те си обичат магучая, и от време на време турция!

Руските тролове коментират новината доста предпазливо, като котенце, наблюдаващо отдалече булдог.

Сороските тъпи тролове пишат,че Тръмп щял да има лоши отношения с Русия. Това е пълна глупост защото на него конфликт с Русия не му е изогден. Има да отвоюва държавата от глобалистите, и като човек от бизнеса вижда реално,че икономиката на Китай е опасността за САЩ.

ТОВА-ТРЪМП ИЗПРАТИ СВОЙ ЧОВЕК В МОСКВА-ПИШАТ ДНЕС МЕДИИТЕ!!! И ТОВА Е ПЪРВАТА СТРАНА,В КОЯТО ИЗПРАЩА СВОЙ ЧОВЕК ИЗОБЩО!!!

Военен пансион!? Всъщност военизирана гимназия в която учениците живеят в казарма и спазват действащите в момента военни устави, а самия Тръмп е бил "старшина" на випуска си... А приятелствата завързани в ученическите години са най-трайниq така че никак не е учудващо че повечето му номинации са на хора които са му препоръчани от хора на които се доверява малко повече;)

Струва ми се, че Тръмп назначава Дрийм тийм, за да се предпази от евентуално касиране на изборите от страна на демократите и зелените. Като се има предвид, че американското общество почти се разпадна, тази 'здрава ръка' като нищо ще доведе до военно положение и гражданска война, след което поне няма да си губят времето с избори. Надявам се няма и един идиот тука, който да си мисли, че ако Тръмп нападне Китай, то резултатът ще е по-различен от това Хилъри да беше нападнала Русия. Най-малкото руснаците никога не изоставят своите съюзници - за справка Сирия.

Викаш, Тръмп ще го кара по съветски образец и ще узурпира властта до смърт като Путин ли? А разпада на САЩ помним, че започна през 50-те на миналия век и се точи вече към 70 години. Значи вече сме на финалната права, а? Тъпи сте като галоши

До смърт окупира властта Меркел. Путин руския народ реално го избира.

Просто Тръмп представител на истинските американци,на тези създали САЩ,ще се опита да се противопостави и да запази властта на американския народ,срещу гущерите като Хилари....може да има гражданска война.....или нова война за независимост....в общи линии положението е или ние тях или те нас.....така стоят нещата в САЩ

Тръмп щял да стъжни положението на руснаците .Ма недумайте бе.Едва ли щото няма с кво.Той Тръчм ясно си го заяви пред медиите в обшиирно интервю пред ФОКС НЮЗ: САЩ първо немогат да воюват с Русия поради това че чисто технологично техните оръжейни комплекси са от миналият век и вече ръждясват.Второ Пари няма дори за военните бази /750 /по свето просто защото -в САЩ гладните и трайно безработните /а не временно и почасово заетите/ са 80 милиона, пътищата и мостовета се рушат и за последно такива за правени през 1967 година. -ж.п.лините са от преди 100 години и няма нито една скоростнна ж.п.линия -ние/САЩ/ казва той сме единствената държава извън третият свят без високорростна железница. -за послединте 15 години в у нас /в СЩ/ за ликвидирани 55 хиляди завода оставали 22 милинан безработни. -хората които са се записали за купони за храна щото няма квода ядат са вече 55 милиона но пади липса пари заради издръжжка набази по целият свят купони са отпуснати на 45 милиона.задругите ням. -здравно неосигурините хора които нямат въобще достъп до лекар наближава 100 млн.души поради реформата Обамагейт. Така че соросоиди има да чакате Тръмп да воюва с Русия.Не че нещо друга ама и да иска неможе.

А бе русссскиййй във руските служби има ли поне 1-2% нормални или сте само идиоти

ами питай Тръмп !

хаха.. какви демократи?! Бил назначил трима генерали. Само че те са бивши, и са на специални длъжности - все свързани с отбраната и сигурността. Не ги назначава за социални или образователни министри, нито за дипломати. Така че стига крокодилски зълзи. Под вола няма теле.

Само в Изт.Европа може да назначат детска учителка на министър на отбраната.

И СОЦИОЛОЖКА ЗА МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ!!! ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ПОВЕЧЕ...

Доналд Тръмп , Бойко Борисов и Румен Радев са близнаци така , че може да се очаква всякакви циркове от тях .

Ние сме дълбоко впечатлени от несравнимата с американската руска военна мощ. Уплашени сме до смърт и треперим. Затова смятаме, моментално след като встъпим в новите си длъжности, да свалим гащи пред Путин. Дори услужливо и сервилно ще научим пилотите на СУ, ПУ, МУ69 и прочее самолети без аналог в света, от време на време все пак да успяват да улучат палубата на свръхмодерния, задвижван с мазут, Адмирал Кузнецов. И нови ластици за палубата ще им изпратим.

те ако американските генерали можеша щяха да са там в средиземно море и в Сирия, ама пустите им изостанали руснаци ги матираха без удари само с пешките.Та американските ген.искат ама не могат.То и ти да искаш ама като не ти става какво може направиш.

Чудно ми е къде бяха руснаците когато американците действително бяха в близкия изток преди 6-7 години преди Обама да ги изтегли и остави 500 инструктори в Ирак и още толкова в Афганистан???

Е политиката на Трумп си има своя логика. Той обеща край на малките войни , които водеше САЩ. Струват много пари и не постигат целите си. В тези страни със сила не може да се постигне демокрация и още по - малко благоденствие. Ако нкакой друг иска да го направи , но той ще обере негативите , разрушенията ще са за негова сметка и ще възникне въпроса след като американците се изпеглиха , ние защо се навряхме. Дали обаче може да се изтегли , там е въпросът, защото и предишната администрация обещаваше точно това. Но факт, е че американското общество е уморено от политиката след втората световна война. И връщането към някакъв аналог на доктрината Монро е преобладаващо желание. Един изолационизъм след такава конфронтация изисква респектираща военна сила за да няма верижна реакция. Та такава политика беше необходима на САЩ и въпросът беше дали да е шокова или постепенно. Ако броенето на гласове в щатите не промени статуквото , явно изборът е за първият вариант. На силовите позиции ще има военни. Това сякаш е световна тенденция, ако гледаме нашите избори. Във вътрешен план консервативна политика - ниски данъци и по малко социални плащания - консервативен избор. Новото е протекционизъм , който обаче е спорен. Във външен план силна отбрана на САЩ и верни съюзници, другите да се грижат сами. По малко екология , ако не никаква. Съшто спорно решение, защото дори Индия , която не може да си позволи лукса да субсидира ВЕИ технологиите , отчита че има паритет между цената на соларният ток и този от въглища и очакванията са за спад до няколко години 2020 с 10 % в полза на соларните източници и бум на тези ВЕИ. Тръмп не е догматик и лесно сменя позициите си , При успех , ноже да се надяв на едно благоденствие предимно за богатите , стабилност и мир , а при неуспех вътрешни вълнения и конфликти.

Блато не може да изсушат шарени с вибратори, трябват здрави мъжаги. Тръмп сериозно с американски патриоти ще си почисти къщата.

Мунчо, ти си много прост мойто момче. И всичките мурзилки дето се радвахте на Тръмп. Като назначи генерали и републиканци нали се сещаш каква ще му е политиката от тук насетне и кое блато ще чисти. Много скоро ще почнете да квичите на умрело и да го плюете, ама ще е късно тогава Мандалото ще е лопнало.

Тази новина много ме зарадва, американските генерали са прочути с любовта си към СССР, а сега и към Русия.

От 03.05.2016 =================== Американските военни трябва да стрелят по руски самолети, ако машините на Кремъл продължат да правят провокативни прелитания. Това заяви в интервю за радио K File Доналд Тръмп - фаворитът на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ, съобщи сп. "Нюзуик". ================= След няколко месеца, същите мурзилки тук ще пеят друга песен за Тръмп.

Край на афро-американските простотии за елхи, социализъм и безделие :) Някои държавици, които си разиграваха коня последните 8 години трябва доста да се притеснят. Още повече, че не назначава писарушки, а само такива, които са воювали.

Който скоро не е чел поръчково написана статия и откровено тъпи коментари - това е. Ето един бегъл коментар от мен, пък Вие ще решите: Тръмп преди всичко е прагматик. За министър на отбраната и на вътрешната сигурност как няма да сложи хора от кариерата - вижте докъде докараха "шлиферите" от последните администрации армията, флота и авиацията, да не говорим за вътрешната сигурност. Само се сетете за 11 септември, сетете се, че в армията си нямат действащо въоръжение с разработка по-нова отпреди 20 години. Изключение - ф 22 и един клас подводници. За сравнение - самите американци признават, че в руската армия повече от половината въоръжение е разработено след 2005г. И не подценявайте щатските висши военни на тема дипломация - при един по-сериозен анализ на военната им доктрина е видно, че на висшите им военни след ВСВ се налагаше повече да бъдат дипломати по всички точки на света, където защитаваха позициите на долара. Това доведе след себе си факта, че те станаха и по-малко военни специалисти, но това е друга тема. Засега толкоз...

След като сте наясно, че статията е поръчкова, може ли да ни посветите, КОЙ е възложителя?

Ехо, путиноидите започна ли да ви се стъжнява? Защото имам чувството че скоро Тръмп, който толкова много обичахте, ще ви разтури кочината веднъж завинаги .

Попадна ми една много любопитна статистика - профил на гласувалите за Тръмп и Хилъри. Та сред дали гласовете си за лудото бабе, ясно се открояват няколко групи с над 70% представяне: 1. Слабо образовани. 2. Чернокожи и латиноси. 3. Хомосексуални. А сега си спомнете кой у нас си дереше гърлото да вика за Хилари. Простестърите, нали? Някакви аналогии и съпоставки? :))) Колкото до генералите, в бъдещата администрация на Тръмп, няма на света хора, които да ценят мира повече от тези, видели със собствените си очи войната. Генералите не са ястреби. Ястреби са лобистите на ВПК, а те бяха в отбора на бабетката.

соросоидната гмеж от НПО прави последни напъни надявайки се Тръмп или накой генераал да направил нащо на Русия.Абе веселяци на Путин му е през оная работа кой фатмак или полуграмотен индианец/генерал /ще назначат в администрацията.Него от война не го хваща страх просто защото Америка не е в състояние и няма възможности да войди война срещу Русия.Путин има други инереси в геополитически план които са под повърхността на визията за протестърите и соросоидите и Тръмп е идеален за тая работа която изпълнява вече в ход.

Така е госпожо, точно така е както сте го описали. Никой бе трябвало да се интересува от назначаване на министри. Всеки си гледа собственото канче. Ето както Вие сте казали госпожо, В .Путин знае ,че трябва да мисли за собствения си народ и с указ от 2017г ,минималната работна заплата в Русия вече е цели 7300 рубли или 115 евро. Той много добре знае ,че Америка не може да воюва, а пък руснаците са му благодарни за повишените доходи.

другарко дружинна не думайте.То с тая прословута мин.заплата дето продънихте ушите на хората горките руснаци вече изкупиха и средиземноморските курорти.

Просто е супер когато сороските торове се вайкат за руските заплати,и покупателната способност на руския народ,като удобно забравят до къде докараха бг народ.

Путин не се радва, той предварително е говорил с тях и те вече са назначени.

И мен ме тревожи това, което ще направи Тръмп. Замислям се за предсказанието на баба Ванга, че след чернокож президент Америка няма да е същата и ще е зле - нещо в този смисъл беше предсказанието й. За съжаление ако се случи нещо лошо в САЩ, то ще засегне целия свят, най вече в икономическо отношение. Дано поне война да няма.

Даниил Вениамин - ами да се осведоми колко генерали участват в правителствата на Родината Майка - Израел!

Шах и мат за путиноидите. И от "Савушкина" са в неведение, а уж Тръмп щеше да е приятел с Путин.

"Генералите имат различен набор от умения и дипломацията не е от инструментите, до които те често прибягват", подчертава Бенджамин." А Путин бързаше да му се радва...