Претърсиха офиса на главния архитект на Кърджали заради поискан подкуп

Строителен предприемач от Ардино твърди, че са му поискали 50 000 евро, за да му бъде издадено строително разрешително за жилищна сграда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така както е описано, е типичното изпиране на престъпление от полицията. Няма доказателсва, няма записи, няма ги парите. Свидетелят е само един - заинтересованата страна. Направили претърсване някъде си и нищо не открили... Да се смееш ли - определено, няма да плачем я.

Да видят главния архитект на Варна. Баси корупциятата във Варна.

Не зная какво търсят, но водното огледало, Цанков камък -това са примерите за голямата корупция. 50000 евра, че това са му джобните на човека. Те тръгнали да му проверяват какво има в ризката.

Сега ДПС ще прикрие всичко...

Вие за селската община Куклен да видите за какво иде реч. 50 000 са джобни пари за Куклен. Кърджали явно са го напуснали кърджалиите и са се преселили в Куклен. Кметицата скоро ГЕРБ ще я изхвърлят. Тя конкурира и Бойко.

Че това новина ли е? Във всеки областен град главния архитект и кмета работят по този начин.

НЕ ни трябват някакви строежи на апартаменти... Има ДОСТАТЪЧНО жилища, блокове и кооперации.. Разни мошенци правят частни апартаменти и ги продават на ЧУЖДЕНЦИ !!! Най- добре, всек САМ да си трои къща, като наема работници... И да е ЗАБРАНЕНО притежаването на повече от 20 апартамента... З ада НЕ разпродадат България, както искаха да правят поп Кръстьо и Стефан Стамболов.. Трябват ни ЗАВОДИ, където да работят безработните българи...

Ама кой си ти бе? Аз и моето семейство сме бачкали цял живот за да се махнем от панелките и си построихме хубава двуетажна къща…Никой не може да ме задължи къде ще живея или къде ще строя. Ти си по зле от комунистите и нацистите бе

Ми тва е традиция от соца още .Всички Гл. архитекти си взимаха парички

Имало е страшно много който не са били подкупни

Традиция стана сега, през капитализма.

За това, че сме долна подкупна паплач, че всеки търси далавера и лесни пари, че само да се настани на държавна работа и започва с фасоните и големеенето, не са ни виновни Борисов, Нинова, Доган , та даже и про100 Киро и Асен. Такъв ни е материала...

Честните и почтени хора странят от политиката. В световен мащаб. И всъщност това е проблема на сегашната човешка цивилизация.

Политиката няма нищо общо с честните инпочтените. Сега ще ми кажеш че всички дилари на наркотици са почтенни хора ли? Или хората с барове и курви са почтенни хора ли?

Те също са много виновни - че не се хванаха да изринат всичките корумпирани местни дерибеи. Защото са като тях.

А не на министрите

да знаете някой друг начин за получаване на разрешително за строеж?

Закопаха го тоя хубав град - мръсотия, разбити улици и инфраструктура, бездомно кучета. Да се потърси отговорност от кмета!

Не виждам шанс да го докажат. Не е имало предаване на пари, само искане... Според мен полицията е провалила разследването от бърза не да се похвалят, че са направили нещо

А може би нарочно са провалили разследването?

Всички в това градче знаят, че този взима рушвети,обаче ще ми е интересно да видя дали ще могат да го докажат.

Кърджали беше един от най чистите и красиви градове в България. Но най некадърният кмет за всички времена Хасан Азис го превърна в мизерна дупка. Презастроен с грозни жилищни сгради, разбити улици и тротоари, без улично осветление, боклуци и бездомни кучета. Градът е като Бейрут след бомбардировка. И на сто процента съм сигурна че рушветът се дели между кмета и главният архитект. Всички го знаят, но няма как да се докаже.

Това се отнася за всеки областен град в България.

Хубав и красив град в Родопите беше Кърджали! Паркове зеленина и много хора!

Спокич, гешев ще изземе преписката и ще ни обясни, че е невинен.

Този красавец е малка рибка. претърсете кмета Хасан. Всеки в града знае, че получава по 2 апартамента на новопостроена сграда. Това е и един от най-дълго управлявалите кметове в България. Рекордьор! Все още продължава да кметува. Фандъчката сигурно обаче по сделки е по-напред въпреки стажа на Хасан. София стана ГЕТО при нея!

Като човек от бранша, мога да ви кажа следните неща. Ако имате изрядна документация, главният архитект няма как да ви върне или да поиска подкуп, за да ви издаде РС. Това е все едно КАТ да ви иска подкуп за да ви скъса електронния фиш, а те изобщо да нямат снимка с нарушението ви от камера ... Нещата са прости, когато сте изрядни, изключително лесно е главният архитект да бъде прескочен, ако ви тормози неоснователно (за подробности - питайте компетентен архитект или стр. надзор). Проблемът идва тогава, когато проектът има кусури, за които гл. архитект трябва да си затвори очите. Някои не го правят, други го правят за пари, а неизрядният възложител има по-голям интерес да даде парите, отколкото да търси обиколен вариант. Понякога обаче възложителите смятат, че парите за "услугата" са твърде много и се оплакват ... Някои се сърдят и за съвсем основателни забележки, без да им е искан подкуп ... или им е отказано такъв да бъде взет. В почти всички подобни случаи главният архитект бива заклеймен от обществото. Не ме разбирайте погрешно - ни най-малко не искам да оневиня гл. архитект, просто казвам, че подкупът няма как да е поискан без отсрещната страна да е невинна. Разследвайте подробно главния, но не забравяйте да видите и проекта на оплакващия се - бас хващам, че и от там ще излязат разни нечисти ... "инвестиционни намерения".

ти пък и пример с КАТ даде все едно половината тук не са били спирани без причина а глобявани за липса на реванол в аптечка и празен пожарогасител, айде молятса, колко много дребни неща могът му изнамери да спрът една кооперация не знам от кой бранш си ама май си в друга държава

Хасанчо БЕШЕ един от най-читавите кметове в България, край Кърджали се появиха много нови заводи, работа има, което не може да се каже за мнго от областните градове. С годините обаче се разхайти, отдавна му е време за смяна.

Аа що, и архитекта иска нова кола, за жената нови парцалки и почивка у Малдивите:)

В София кога?

ПРОВЕРКА НА ИМУЩЕСТВОТО НА ВСИЧКИ МАЙКИ И БАЩИ НА ГЛ. АРХИТЕКТИ -МОЩЕННИЦИ!!!!!

Вижте му банковите сметки на въпросния човек, и на свързани с него лица, ще има Изненади..

Принудил е десетина “строители” да прехвърлят на майка му по един апартамент

Ох,много е зле тоз прекрасен град в Източните Родопи. Благодарение на мъдрото рУководство на ДПС в лицето на инж.Хасан Азис.Цари разруха,мръсотия,дупки по улиците,разнебитени тротоари И върла корупция,естествено. Жалко.Един прекрасен град,навремето.

На служебния кабинет !

Са сред най подкупните. Само че нап не ги проверява.

Сефте главен архитект да взема подкуп