БОРКОР тръгва срещу престъпността и корупцията

Правителството реши вчера да даде милиони за създаването на нова структура - Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България.

Обратно в новината

Коментари - БОРКОР тръгва срещу престъпността и корупцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

може ли някои да ми даде лице за контакт от боркор? става вапрос са фп7 еу прожецт, в които бих искала да ги включа. благодаря! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гаранция,че резултати няма да има! То е азложено още в ЛИПСАТА на ПРАВОМОЩИЯ но "Бор Кор-ала-бала си"...само ще Архивират Не-удобното им инфо,че да не пречи на овластенчовците...както е било и е и ще е.... Както правят във ВСС с Жалби с/у Необжалваеми-НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ съд.Решения! Изпращат ги в АРХИВ-за по-ефтино и удобно им!..........После..ЕС и Страсбург, разичтайки да им се разминат и..не само разичтат, а и разчистват гадовете коварни! Сезирам Ви,но,защо-удобно все мълчите за Злоупотреба с Власт,кото форма на КОРУПЦИЯ от Тотю МЛАДЕНОВ-Министър на МТСП и давам Пример: с НАХД1024/09г на СРС

Да! И, препратена в АРХИВ-за по-ефтино и удобно им!.......... Сезирам Ви,но,защо-удобно все мълчите за Злоупотреба с Власт,кото форма на КОРУПЦИЯ от Тотю МЛАДЕНОВ-Министър на МТСП и давам Пример: с НАХД1024/09г на СРС и протежето Данчо Кънев-Братовечд на..Венци Върбанов..все НЕ-случайнички!: В България съдебната система ВОНИ! 8-а година прикриваната злоупотреба с власт при наемане и освобождаване по взаимно съгласие? /в у-вията на установено престъпление и несъответствие със заеманата държавна-контролна длъжност от овластеното лице ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ при назначаването на Данчо Василев Кънев-виновен, съгл./Реш. по НАХД1094/09г на СРС за престъпление по чл.313 от НК!./ при косумирана злоупотреба с власт и конфликт на интереси за ИД на ОД Инспекция по трудав гр. Плевен, квалифицирал ме така преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.

Сезирам Ви,но,защо-удобно все мълчите за Злоупотреба с Власт,кото форма на КОРУПЦИЯ от Тотю МЛАДЕНОВ-Министър на МТСП и давам Пример: с НАХД1024/09г на СРС и протежето Данчо Кънев-Братовечд на..Венци Върбанов..все НЕ-случайнички!: В България съдебната система ВОНИ! 8-а година прикриваната злоупотреба с власт при наемане и освобождаване по взаимно съгласие? /в у-вията на установено престъпление и несъответствие със заеманата държавна-контролна длъжност от овластеното лице ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ при назначаването на Данчо Василев Кънев-виновен, съгл./Реш. по НАХД1094/09г на СРС за престъпление по чл.313 от НК!./ при косумирана злоупотреба с власт и конфликт на интереси за ИД на ОД Инспекция по трудав гр. Плевен, квалифицирал ме така преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.

Да започнат от ГДИН и Свилен Чичев!

Боркор ще се бори с тръц- пръц хохохо

тъпунгери...

Пак ли ще даваме пари.Обстановката в тази област изкуствено се утежнява от маниакалната депресия на някои хора от МВР.Нали ДАНС беше за това,по искане на ЦЦ бяха силно занижени неговите функции с аргумента че си имаме БОП.Сега освен БОП ще си имаме и такъв център.Ще си имаме и специализирани съдилища.На практика това схващане като"Нивинен до доказване на противно" отпада.Произвола на МВР и прокуратурата ще се засили.Обикновенно тая структура трябва да бъде надведомствена,тоест на пряко подчинение на Премиера.Нас повече ни интересува,при заключени врати на входа,да не ни крадът пернишките печки,хладилници,перални,железария ,дъски и други подобни.Та колко пари са върнати в бюджета на България?За дейността на такива звена трябва да се съди по пърите върнати на държавата.Чуждо поклоничеството трябва да се прави,както Живков"Ало даваш слушаме,ако не даваш "духай супата"

Бившата шефка на ДФ"Земеделие" Калина Илиева ще бъде разследвана в Германия за филшифициране на диплома за зазършена магистърска степен във Висшия институт по техника и кономика в Берлин, съобщава "168 часа". Това казват от самия институт за вестника. От Берлин твърдят, че тя няма дори бакалавърска степен, тъй като не е положила един изпит. Според пресаташето на института Илиева е фалшифицирала подписа на президента проф.д-р Михаел Хайне, както и печата на института. Илиева беше отстранена неотдавна от поста си във фонд "Земеделие". Съмненията за образованието й тръгнаха от БСП малко преди отстраняването й. Илиева бе уволнена, след като роди, а преди това бе укривала бременността си. Тя представила на земеделския министър Найденов медицинска бележка за сериозно заболяване. Илиева оглави фонда, след като ГЕРБ дойде на власт. Баща й е шеф на столичната пожарна. Няма ли да разследват и Боко пожарникаря, тъй като Калинчето е била назначена лично от него.

да си направят и сайт за да им подаваме сигнали доста работа ще си имат даже са им безкрайно малки заплатите ако си вършат работата съвестно

А НСБОП за какво ще става вече?

И моите приказки за реалната демокрация базират на РЕАЛИЗИРАНА ДОКАЗАНА ИДЕЯ И ПРАКТИКА -ТАМ НА ЗАПАД . Разликата е, че ти намиращ се в задния двор на Европа не познаваш тази практика хал хабер си нямаш и говориш пълни глупости! GO HOME мястото ти е да пишеш за Еconomist, не за такива като мен

Thanks! Разделение на властите "по идея" има и в България, нищо че не е записано с гръмки слова, работата е там, че агнетата в родната кошара или мълчат или ако забелят белят колко е добре в чуждата - Гърция, Ирландия, Италия и Германия и Германия и тя е добре. Но, както и любимеца ми Менкен се оказа, че е написал преди години - демокрация винаги има, разликата е само как се гласува - с бюлетина, с оръжие. Онова което прави хората и народите различни е способността им да мислят с главата си, а не по начина от една реклама на твоя "любим" вестник "Eat shit, millions of flies can't be wrong".

Това,което пишеш.идва в повече за ИБ и излиза извън техните базови разбирания за здравата основа на реално докзаната практически западна демокрация.

Само да не стане от БОРКОР на БОРКУР, щото тоя на Борисов и пасмината около него го ядем вече втора година. Най-новият им хит е такса мощност за тока. Абе тия няма ли кой да ги озапти с обща стачка преди изборите или там ще ги тепаме цивилизовано.

Абе нали Борчвор беше кисело мляко, защо са нарекли така държавна служба?

Нали ДАНС е за същата работа? Май, му готвят дубльор на ДАНС и след като заработи. ще закрият ДАНС, тъй като не е 100% подчинен на МВР и Правителството и може да следи и разработва министри, дори и Премиера без те да знаят! Това бе направено по настояване на ОЛАФ и ЕК при ЕС. Но, тази структура хич не му се нрави на Б.Борисов, респективно и на дясната му ръка Цветанов. Навярно не им е много чист косъма и се притесняват, независимо, че назначиха за ръководство на ДАНС свои кучета!

Безсрамници -още милиони за хрантутници !Вместо да съкращават службашите ,те правят нови нищо не правещи структури и пак милиони за техните приятели и роднини!До кога ,българи ще търпим това ?Хиляди които не желаят да изпълняват задълженията си и да се борят с корупцията и вместо да ги накарат да си изпълняват задъженията като полицаи ,агенти ,прокорори и съдии и т.н. - управляващите двама умници си играят пак на раздуване на репресивните апарати и увеличаване на лапачите в държавата -срам и позор за тези некадърници!!!

Аз пък създавам гражданско сдружение МАЙХОЙ!

Не е необходимо да се преназначават старите муцуни, за да не стане както в онзи виц-нов бардак със страти к*рви.Редно би било да има представители от неправителствените организации.Аз съм кандидат за участник в този нов огран.

Как ви се вижда новото ГЕСТАПО под командването на ВИЦЕ-ФЮРЕРА Цури-Физкултурата.Да Ви е честито- нови 155 лапачи за "някакви си 8 милиончета на годинка".

Това е нова корупционна схема за източване на държавната хазна. същото като АНТИМАФИЯ? Има чудесни параграфи в НК, но те не се изпълняват поради липса на работеща прокуратура и съдебна система. Този орган само ДУБЛИРА настоящата съдебна система и също като нея НЯМА да работи. По същите причини. Така само ще се краде ЛЕГАЛНО!

На непредубедения/ата читател/ка му/й остава едно и само-едно в главата : -- съществуващите-досега структури (по темата) са нефела .

Корупцията е най-общо злоупотреба с власт - как раздаването на повече власт на повече хора може да бъде борба с нея? Май в битката на тепиха борците се сляха в едно и станаха просто борци - като ония от 90-те години. И тога и сега съществена част от народните маси си губи времето в гледане на тоя мач вместо да работи и просто живее. Докато се заплесваме по тепиха няма кой да погледне покрива и като нищо ще ни падне на главите в един недалечен ден, но пък емоциите - колко са приятни!

Изводите си ги правиш, както ги вадиш през пръстите под Economist . Най -голямата беда е ЛИПСАТА НА РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРА. И това е по вина на партии -всички до един вътре в НС, които не виждат причините за това, поради старото си като БКП мислене. Неработенето на съдебната система идва поради нейната ПОЛИТИЗАЦИЯ, намирането е под политическа шапка, същото като едно време всичко в държавата се намираше под шапката на БКП.

Остави Economist на мира, наистина го чета, но бъркаш яйцето и кокошката. Колкото до неработещата съдебна система, имай пред вид, че ти прегледах и сайта и помня редица твои (ваши) коментари на много теми. Имаш проблем - или неможеш да се изказваш или логиката ти е базирана на чисто лингвистична база. За неопитния човек понятията и думите, в които се обличат често заместват далеч по-комплексната реалност с всичките й взаимовръзки. В тоя ред на мисли НЕРАБОТЕЩАТА съдебна система е ефект на НЕИНТЕРЕСУВАЩИЯ СЕ ОТ ЗАКОНА българин. Като казвам това имам пред вид, че именно най-роптаещата за законност част от народа най-малко познава закона и най-криво си го представя. Именно онези крадци и престъпници имат далеч по-дълбоко понятие за закона и умение да се справят с него, отколкото който и да е форумен борец за законност. Съвсем прост пример, нещо което ми се случи преди година, в разговор с приятели обсъждахме тяхно гражданско дело, където другата страна използваше лъжесвидетелство, което можеше да се докаже безспорно с много документи. Моя съвет беше да действат директно и да потърсят отговорност на свидетелите, но никой не посмя да го направи въпреки, че моите приятели са напълно изрядни и няма за какво да ги хване човек, дори и на друга тема. Та каква съдебна система да работи, ако няма кой да поиска от нея работа? Политизирана казваш, каква политика, всички партии в момента нямат идеология, а са просто групирания за съвместно оцеляване и обогатяване - хората са се групирали според случая, според това как е тръгнал живота и с кого ги е срещнал. Приказките за ляво и дясно имат точно толкова смисъл в България, колкото твойте приказки за реалната демокрация. Това, което помогна на Европа да се дигне след войната е не демокрация или диктатура, а нагласите и навиците на живот на съвсем друго поколение, ако поставяш митове и неясни, но добре звучащи доводи като причина не правиш нищо по-добро от ония, които уж заклеймяваш. Каквито и намерения да имаш, с подобен подход те чака същата съдба като всички останали нициативи в нашата родина. Не искам да те обиждам, но логиката е такава - live long and prosper ;).

Сезирам Ви,но,защо-удобно все мълчите за Злоупотреба с Власт,кото форма на КОРУПЦИЯ от Тотю МЛАДЕНОВ-Министър на МТСП и давам Пример: с НАХД1024/09г на СРС и протежето Данчо Кънев-Братовечд на..Венци Върбанов..все НЕ-случайнички!: В България съдебната система ВОНИ! 8-а година прикриваната злоупотреба с власт при наемане и освобождаване по взаимно съгласие? /в у-вията на установено престъпление и несъответствие със заеманата държавна-контролна длъжност от овластеното лице ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ при назначаването на Данчо Василев Кънев-виновен, съгл./Реш. по НАХД1094/09г на СРС за престъпление по чл.313 от НК!./ при косумирана злоупотреба с власт и конфликт на интереси за ИД на ОД Инспекция по трудав гр. Плевен, квалифицирал ме така преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.

Предишното правителство създаде за целта ДАНС. Похарчиха се милиони. Новото правителство ги обяви за неефективна структура и тръгна да ги съкращава. Сега то ще си прави ЧВОР или каквото и да е това. Утре следващите ще закрият ЧВОР и ще открият К..Р. До кога ще ни занимават с глупости?

Хайде още 2-3 апартаментчета за ЦЦ. Не може само с такава никаква бройка 6-7, трябва да са кръгло число 10, че да го помни по-лесно. Все пак е обикновен (разбирай прост) физкултурник, назначен от батко си Бойчо за полицайче, и възпят от приятелчето си Веско Потника. Дано по-скоро да дойде видов ден!

Колко нови структури ще имаме, а ще продължаваме да се трепем по улиците и да ни е страх от всеки шум? Поредната малоумна идея на това правителство, ако въобще може да се нарече правителство.

Много е вкусно, киселото Ви млекце, "Бор Чвор":)))

Тази структура мирише на пране на пари. Стига с тези силови измишльотини. Тези мислят само глупости - организирайте обучение на хората в МВР. Дайте 16 мил.лв. за изграждане на домове за деца, а не да се организират разни концерти и други подобни.о Правителството да се замисли, че в тази държава има деца, има живи хора с големи здравословни проблеми. Мафията, това се те!

Поредната бюрократична детска градина , където е важно да се умозаключава , пръстосключва , умногледа,костюмопозира и медиодосажда....Поредния опит да се мултиплицира отговорност и права на законните институций и всеки да си има собствен ДАНС.Сега да им напечатат спец-картите с чертички , за да паркират навсякъде и да се правят на Джеймс -Бондовци, угрижени , намусени и обветрени.... Т...., бате....

добре написано! :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Още една силова дирекция под контрола на ЦЦ. Бог да ни е на помощ!

БОРКОР:))) ГОНДОР:))) Цар Дроздобрад :))))

Бор е Борисов а Кор кой е

КОР е за благозвучие :)

Какви са условията за да се работи в БОРКОР.

Някак ми навява аналогии това име... като Бор Чвор...

Борба с корупцията е необходима! Необходимо е и яростно обществено противопоставяне на всякакви измами, престъпления, лъжи и рекет! Въпросът е: Единствено с контрол и полицейски методи ли може да бъдат постигнати необходимите за лечението на нравствеността ни резултати? Това, което сега се замисля е мимикрия!!! Защо управниците не се посъветват с уважавани хора от духовната сфера? Защо тези средства не се насочат целево към стимулиране на прояви в духовната сфера? Не е ли ясно, че първата задача на изкуството е "да прави Човекът по-добър"? Да развива духовните му и нравствени качества на по-високо ниво. Вижте как живеят писателите, дейците на културата и изкуството! Посъветвайте се с тях! Посъветвайте се с духовниците, философите, учените! Разширете кръгозора си и не се излагайте повече! Обществото ви желае успех!

Ама как да стане това бе човече, като аз малко преди това писах, че на тези хора тотално им е увредено мисленето. Те освен силови методи едва ли допускат, че някои проблеми могат да се решат по друг начин. Не винаги директната борба с негативните явления можеда даде такъв резултат както индиректната. Но това не може да се проумее от хора които са работили само в силови структури на държавата и ъндърграунда.

Това, че не могат да го проумеят е вярно, но дори и да са наясно с това, пак няма да предприемат нищо, ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ ИМ НЯМА ДА ИМ ПОЗВОЛЯТ. Нали не си толкова наивен да си мислиш, че са независими и пребиваването им във властта се дължи единствено на техните качества и възможности? Не е така, НАЗНАЧАВАТ ГИ ОТВЪН, а изборният процес е ловко дирижиран театър за пред плебса. След като бъдат "избрани" и застанат зад кормилото на държавата те започват да изпълняват не своята програма, а тази на своите господари. Защо загърбват националните интереси ли? Ами заради лични такива - пари, власт, компрометиращо (или криминално) минало, натрупано богатство (което трябва да се опази) т.е. все неща, които те правят зависим от този, който знае за тях и е способен да ги използва. А целта на господарите им е ограбване на националното ни богатство с последващо сриване на държавността и омаломощаване (а може би и унищожаване) на нацията. Пътят към тази цел започва с първата крачка духовен срив разруха. Тази крачка вече е направена и последиците са ясно видими у нас. Затова не се надявай управляващите да предприемат стъпки за духовното възстановяване на нацията. Дори и да правят нещо, то ще е само повърхностно и демонстративно. Реално те ще работят за обратното, като много добре ще следят пулса на обществото и ще имат успех дотолкова, доколкото им позволяваме. Примерите са безброй. Най-пресният атаката срещу БАН.

Алабала... Да не си някой бездарен артист, който разчита на бюджета.. Кучето скача според тоягата.. Като няма ред и контрол, и най-културния търси лесното. За жалост имам чувството, че и БОРЧВОР няма да донесе резултати при такова законодателство и съдебна система.

СТИГА!ИСКАТЕ ДА СИ ОТИДЕТЕ?ОТИТЕ СИ СЪС МИР!НЕРОН НЕ Е РАЗВАЛ ДОКРАЙ ЧЕ ПИЕСАТА Е СВЪРШИКА,ЧЕ СМАРТТА Е ПОПЕДА А ЧЕРВИЕТЕ ПЕЯТ ОСАНА.ШИМАНОВИ СА ЛИКИДИДАЛИ БЪЛГАРИЯ,ПОДАРАЛИ СА РАЯ НА БАЗИД.БОЙКО,ОГЛЕДАЙ КОЙ Е МАРЕ БЯЛА,ШИШМАН НЕ Е ВЪВ ТЪРНОВО,БЯГА И БЯГА...КОГА СЕЕ ЗОРА...:ПЕСЕН НАРОДНА,НАДЕЖДА ЧЕ ИДАТ ЛЕВЕНТИ,КОН ДО КОН,,,.

много изтървани от карлуково пишат във форума ,братя...ей го и този..аманов..

Как и каде да подам документи за тази работа

Още едно 20. Тези различни ведомства ги има. Защо не си вършат работата, а ще се назначават нови хора?

цеко ще се саморазследва веднага щом бор чвор тръгне , ще се самоулови после съдиите ще го пуснат и ще създадат ,на баба, пърщевица, верея, и да ви го развея

Браво! Още милиционери. 100 000 паразита не ни стигат.

основата на БОКОнизма: "Всички истини, които ще ви кажа, са безсрамни лъжи" - Вонегът, Котешка люлка...

Мда, това безспорно е настолна книга на елетуралната единица

Не разбраха ли в тази държава, че е важно да не се създават условия за корупция, а не да се преследва резулатът. И в момента се създават хиляди административни процедури и стъпчици, които са добра почва за корупция, вместо да се опростят нормативно нещата, както е в нормалните държави. Наказание за назидане също помага, но при нас е оправдание за показание за недосегаемост.

боркор звучи ми като една песенчица от близкото минало да ти засадя бор в задния двор, интересно кой ще го засажда и дали управляващите в момента лумпени наистина си вярват че са несменяеми, че като ги изсухлят всичката тая простотия ще се обърне срещу тях. Но едно е важното, корупцията ще расте залог за това е самото създаване на бора, а дано другата служба да се казва домат или прасе поне да става за плюскане само да не е тиква, но като се замисля може да прекръстим НС на СТ събранието на тиквите, а МПредседателя на баш големата кратуна с най големия бор отзад

а ще въведем ли боконизма? (които са чели Вонегът, ще се сетят)

Поредната структура на МВР, поредното ДАНС! После не сме били полицейска държава... МВР-та много, но резултати никакви! Пари за полицията винаги има, а болниците скоро ще се разпаднат, но иначе не сме полицейска държава... Още едни готованковци на клона, на които ще плащаме заплати, данъци и осигуровки. Да живее народната милиция. ГЕРБ са по елементарни и от БСП, а ние българите сме най-големите овце!

Честито! Вече си имаме и СА (като през Третия райх). Сега да видим кое ще настъпи първо - Кристалната нощ или Нощта на дългите ножове. Аз гласувам за второто ... Иначе - много лощо!

Няма пари за университети,наука,за болници,но за измислени структури пари се намират.Повече аз няма да гласувам за Герберите!Такова некадърно правителство като тяхното не сме имали,некадърни са им и депутатите.

Поредното възпроизвеждане на " АРМЕНСКИЯТ ПОП" - Поредното статукво на правилото: " Ако трябва да прикриваш КОРУПЦИЯТА, създай КОМИСИЯ" ! Явно е от статията във в. СЕГА, че БГ е царството на такива КОМИСИИ, респ. псевдо борци против КОРУПЦИЯТА Крадецът вика: Дръжте крадеца! Смешно и жалко, трагикомично! Поредните пиявици!

За пореден път Герб показват,че са неадекватни!От това което се случва тук се вижда,че живеем в полицейска държава и за полицията и армията има пари,за подслушване 100 млн.лева.А за образование,здравеопазване,пенсии,доходи и др - пари няма.А не може ли парите за подслушване и за създаването на никому ненужни структури да се използват за описаните по-горе дейности.Може,ама се правят на интересни - отивайте си боклуци - Герб = Гроб - Боко Тиквата,Цецо Шестака,Свинкса Фидосова и други като тях.

Поместената снимка напомня на известен филм на Михаил Ром.

Става дума за филма "Обикновен фашизъм!"