Премиерът поиска поправки в закона след среща с бащата на Андреа от Галиче

Прокуратурата започва проверки на лица с две и повече висящи производства

Обратно в новината

Коментари - Премиерът поиска поправки в закона след среща с бащата на Андреа от Галиче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Орките трябва превантивни мерки - трудови войски задължително от 8-ми клас, 10 години , да се превъзпитат и отсеят. А не престъпници и впоследствие дълъг затвор, в затвора какво правиме - закоравели престъпници на издръжката на държавата и никакъв ефект.

Разпоредили проверка. След 5 дни ще разпореди да се преустанови и това е. Изобщо не трябва да има такова понятие на свобода с n на брой висящи присъди. Какви са тези висящи присъди! Прокуратурата или да работи, или да я разпускат и да си наемаме на частно прокурори от чужбина. Стига с тези милиционери от Магнаурската школа!

Титкавата е взел спешни мерки...простия народ е във възторг от бързите действия на бащицата. От днес няма да стават никакви убийства. Обещано от Борисов! Това че, младото поколение расте невежо и отреагира първосигнално на всичко, не е проблем...бутаме ги в затвора набързо и това решава въпроса с престъпността сред подрастващите. Прост, ама прост та прост народ и Главна Тиква!

Трябва задължително да се върне смъртното наказание, ако ще и с цената на напускане на Еврогейския Съюз.

Браво на Боко, а за циганите специално, двойно завишени присъди с кастриране и рязане на ръце.

Това е само ПРАХ в очите на горкия човечец и на народ, който продължава да спинка хванат за гърлото от статуквовците!!! Колко още трябва да си отидат по този УЖАСЕН начин , за да се събудиш БЪЛГАРИНО, КОЛКО?????????????????

В България всъщност убийствата не са много като бройка. Да тези на жени като процент са повече от нормалното, но нали народа не иска ефективни мерки против насилието над жените.....

Как лъжеш!

Ами нали трябва да има равенство на половете - сега съотношението е 20% жени и 80% мъже.

не съм напълно сигурна, но съм чувала, че при особено тежки престъпления непълнолетните се съдят по законите за възрастни.

В щатите и горе долу в останалия смислен свят. В България за съжаление законите са твърде първобитни. Има разни намалявания на наказанията ако сте малолетен или ако направите самопризнание и така се получава, че при извършване на невероятно жестоко убийство по мъчителен начин вместо отредената по закон присъда - доживотен затвор без замяна, престъпника получава 10-12 години. А при добро поведение, ползагане ан труд, учене в затвора може да излезе след 5 или 6 години....... За това и бащата на момичето настоява за законови промени. При изключително тежки престъпления тия намалявания на присъдите да не важат.

Не си хаби енергията за такива срещи.Има кой да решава тези проблеми.Ти отговоряш за цяла държава/която вече е кочина/за целият народ ,който изнемогва и е отчаян до краен предел не си прави на много състрадателен,защото ти си причината за тези беди.Ти и МВР ,които нищо не вършат.Къде си учил как да управляваш ,като за 10г.нищо не си научил.Ние се движим назад във времето,погледни не пряко ,а сутрин по някоя от телевизиите на какво е заприличила държавата ти.

при цялото ми критично отношение към сегашния диктатор мисля, че сте написали куп глупости. За това и 10 години хората го избират. Алтернативите са точно на вашия ограничен акъл...... Факта е, че заради ЕС хората сега живеят доста по-добре от преди 10 години. Проблема е, че можеше да е много по-добре. Можеше да имаме работеща демокрация, свободни медии, работеща прокуратура и съдилища, високи външни инвестиции, запазена природа, работеща администрация, електронно управление и т.н. Уви Борисов явно е най-добрия вариант и с него сме където сме. Ако оставим на хора с вашето мислене ще е много по-зле. Пробвали сме не веднъж.....

БРЦК

Популизъм в действие. Нищо няма да направят щото по целия свят е така - непълнолетните получават по малки присъди. Но, има едно НО Може да се направи вместно това нещо съвсем просто и ефективно - наказанията да се сумират както е в америка. Например убийството 12г + изнасилването 8г + влизане със взлом 4г + още нещо което е извършил = 30г. Това е с намалението. Ами доста по добре изглежда от 12г , нали ? Щото сега вместо да събират - дават най голямото наказание!

Прав си! И е супер!

мммм НЕ! В голяма част от целия свят за тежки престъпления непълнолетните ги съдят като възрастни. Малко се запознайте със света преди да плещите глупости.

Къде точно? Но не на принципа една баба казала - цитат от закон например е добре. Защото с абсолютна сигурност ти казвам, че дори и в шериатските държави, когато извършителя е непълнолетен, наказанието е много по-ниско отколкото ако е пълнолетен. И има причина затова..

Тия неща с промените на закона не се случват така просто както ни се представят.

Според нашата конституция закона се променя с две гласувания на един и същ парламент и след това има техническо време за публикуване в държавен вестник ако държавния глава не иска трето гласуване. В най-лошия случай трябва 1 седмица. Това е жалко. В нормалния свят наистина трябва повече време и има повече дебати - дву камерен парламент, задължителен подпис от президента. За това и законите са им по-добри.....в САЩ конституцията нарочно забавя законодатления процес и противопоставя властите една на друга. Да бавни са, но има полза.

Абсурдно е на непълнолетен да се търси отговорност като на пълнолетен. Това го няма никъде по света и със сигурност няма да се случи. Обещанието за такава промяна е изцяло популистко, за да си измие ръцете премиерът и да каже, че се е опитал да направи нещо.

Популистско или не, в случая става дума за тежки престъпления, които не са извършвани "без да искам, съжалявам".

Не става дума да му се търси отговорност, а да бъде изолиран от обществото, на което очевидно никога няма да е полезен - ниско интелигентен, необразован, без трудови навици, без емпатия, с изградено чувство за безнаказаност, с престъпни наклонности. Такъв няма място сред хората.

и няма ли да му намалят присъдата ? освен че я е изнасилил и убил я е и обрал , а това според ;българските; законодатели означава че е имал бизнес намерения , защото на практика това е бизнес метод по законите на територията

Разбира се, че ще му намалят присъдата. Както ще я намалят и на убиеца на Кристин. Каквито и промени да се направят и да бяха направени, те не важат за вече заведени дела и извършени престъпления. Именно и затова Мартин от с. Сотиря все пак поиска съкратено производство.

Няма да коментирам тъпотията след всеки случай на престъпление да се променят законите. Днес едно, а утре друго. По тежките наказания обаче не спират престъпниците. Когато извършват престъпленията си, те не смятат че ще бъдат заловени някога си. Смятат че ще надхитрят полицията. Затова и не ги вълнува особено какви са наказанията и си действат по въпроса. Вече след като извършат престъплението и още се укриват, може и да са позаинтересуват какви са наказанията, но това е евентуално. А Баце голям популизъм му удря напоследък. Явен страх, че при следващите избори може да изпадне от файтона.

Десет години Бойко,правителството и парламента се движат след събитията работейки на парче демонстрирайки управленска немощ ,без ясни приоритети в полза на българските граждани днес,а не утре или в далечното бъдеще. Министерства ,министри ,агенци ,кметове ,депутати и чиновници болюк ,а и най-малкия проблем трябва да се реши при наместника на горния Бойко Борисов.Това се наложи,като порочен стил и практика на управление на държавата от Борисов с вероятна цел да се докаже величието и безалтернативността му с некадърноста на тези под него. Жалко за Андреа и да почива в мир.

Като въшка на чело .. Хубаво , лошо или той все изтъпанен да играе спасител

Аз Ви казах- Няма нужда от парламент, а от ЦАР!

Поиска закон циганите да може да се женят и гласуват на 12 годишна възраст и да могат да гласуват даже от затвора ......

Айде пак Слънцето нареди .... А стотиците министерства, агенции, служби, експерти и т.н. що са ни?

Като гледам снимката на този,разбирам че този не си дава сметка до къде е докарал България и българите.Не споменавам името му,защото не заслужава,не искам да го виждам даже и на снимка.Боже ,не напразно те призовавам помогни на бедна България.Виж на какво е заприличало това райско място от кражби и далавери и хората станаха зцверове от бедност и неправда.

Тези със две и повече висящи дела са не по малко от стотина хиляди.Май ще правят нова амнистия- пета подред.Първата официална беше през 1996 г. На тва му викат декриминализация на някои " простъпки". Кой крал- крал.Минало бешело време!

Искам среща с премиера за циганията и бардаците на женския пазар.

за това Бойко е най-обичания политик!

обичат го онези 80%.

За кое по-точно?

Трябва сериозно да се замислят политиците в това направление, защото при такива проявления , хората ще започнат да действат като н романа на Гришам "Време да убиваш "

Да бе, само дето толкова години никой не е постъпил така.

Ами това ми напомя отминали времена,когато мутри с по десет дела си ходеха спокойно.

Та един Йоан Матев не е ли до ден днешен неосъден? А Любомир Крумов? А за стрелеца от подлеза нещо да си чул?А онези, които си признаха, че са откраднали картините на майстора не са ли на свобода, да не говорим, че поръчителят никой не го занимава? Та те един кучкарин чието куче е разкъсало човек не могат да осъдят. Ами ето ти, днес делото срещу Митьо Очите започна с фалстарт, тоест не почна. Хаха

"Премиерът Бойко Борисов поиска спешни законодателни промени след убийството на 18-годишната Андреа. Той е възложил на депутатите на ГЕРБ текстовете да бъдат готови в кратки срокове, след комуникация и диалог с прокуратурата." Държава, в която изпълнителната власт ВЪЗЛАГА на законодателната власт да промени закон, според мен е соста далеч от демокрацията.

От мен три плюса ако може. Не се сърди на тези, които са ти сложили минус, те и подобни на тях докараха държавата ни до този крах. Лек ден.

От както бях дете съм чел, слушал и гледал за безброй зверства като това. Роднините си скубаха косите, посипваха си главите с пепел, изреваваха си дробовете - нищо. Искаха хората промяна, искаха да се срещат с премиери, президенти, омбудсмани - продължи си старата песен на нов глас. В този случай обаче, жертвата не е българка и всички се задействаха веднага за промяна. Отдавна тази държава не е вече на българите.

Ще ми се да напиша мнение по въпроса с присъдите на малолетни и непълнолетни престъпници но после се замислих, че държавата под ръководството на ГЕРБ и напътствиятана на евроатлантическите ни "партньори" се е превърнала в прогнил, надупчен кораб който потъва, колкото и да го кърпим. Затова при настоящия режим и сто години да стане присъдата за непълнолетни престъпници корабът ще продължи да потъва.

законното наказание не е превенция, то е начин за контрол и манипулация. винаги е било така и никога не е било нещо друго.

Защо каквото и където да стане отива премиерът и той иска промяна? Другите за какво са? За какво има депутати, министри, заместници, експерти и незнам си какви? За какво сте вие бе?

Защото държавата е на "ръчно управление" от Вожда. Останалите - беквокалите, синекурите - трябва само да не му пречат. От тях работа не се изисква - те трябва да крепят "коравата десница";) и да се хранят от нея! Не знам защо сега му викат "демокрация" - щото от баба си още съм чувала, че и при турско, а после и при царско е имало такива "хранени хора"... И ако царят/ султанът не е читав, "хранените хора" са издевателствали над раята, мизерия , глад и несправедливост е царяла на територията...

Мислиш ли че Вожда лично знае за всичко и навсякъде? Аз не мисля. Нали се събират там министерския съвет, всеки да си казва болежките, да намират начини да ги решават? Защо ако си министър и твоя ресор не върви и очевидно има проблеми, за които знаят всички под теб, няма да направиш или поне да опиташ да направиш нещо, за да се подобрят нещата? Виж, че на където и да погледнеш е трагения. После се чудим защо на Запад са толкова напред и какво на нас не ни достига. Е сега нали пари има, нали има програми и фондове. Защо пак сме си бананова република?

1 500 000 БЪЛГАРИ, КОИТО НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ И ТО ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА ИМ ?!?

Не политиката им а политиката Му.

Охххх! Какво се правят на утрепани с правата лопата?! Нима от години не е ясно, че в закона има вратички и неизправности? Че подлежи на сериозно прекрояване? Защо трябва да се случи най-лошото, че да се хванат да правят промени? В правната наука важи принципът, че законът следва да превенира престъпленията, т.е. не да чака те да се случат и тогава да се мислят адекватни наказания, а разпоредбите му да са такива, че на човек да не му минава през ума да върши престъпление, имайки предвид очакваното наказание.

С пожарникар по пожарникарски, гасене на пожарите, изгорили хиляди съдби, подир дъжд качулка пиар акции.

Това се казва след дъжд качулка. Тук няма да важи, защото не е важало в момента на престъплението, дори да го въведат. Можеха да въведат процентен принцип. За всяка година на извършителя под 18, да се маха процент от присъдата като години. Колкото е по-малък, толкова по-малко лежи. А остатъка го лежат родителите му. ;) Примерно трябва да го осъдят на 20 години. Но като 17 годишен да получава 18 години (10% по-малко), а двамата му родители да получават по 1 година. Сумарно 20 години. ;) Звучи идиотски, но има идея. А и може да е ефективно. Но пропорционално да махат само 10% за 1 година е май малко. От 6-7 години може би вече трябва да носят някаква отговорност. От там някакви крива (синусида) за процентите.

''Политическо решение '', няма конкретност , '' КОЙ'' !

Скъпи сънародници : ''ТУКА Е ТАКА'' ! Н

,... и нищо няма да се промени ! Управляват ни примитивни управляващи , там е бедата !

" ...тежки престъпления срещу личността-убийство, изнасилване, блудство..." Е, нашият Баце е профи в областта, там може да се произнесе и през нощта да го вдигнеш, на отлично!

Преди години моя съученичка си уреди живота, след като случайността й даде възможност да се срещне с Т. Живков. Тогава се говореше, че проблемът е да успееш да се добереш до него. Оттогава мина много време и ето, че се върнахме до същото. Толкова подобни на този ужасен случай имаше досега, но нито един от преживелите кошмара да загубят дете по този начин не се срещна с Него, за да предизвика реакция. Само Той ли управлява? Къде са другите?

Нищо няма да се промени. Неграмотното изчадие няма образование и не познава закона. Да не мислите, че в момента на извършването на престъплението е знаел, че го чакат 12 години, няма да знае и ако са 30. За да се промени нещо, трябва да се промени НПК и леките престъпления да се разследват със средствата използвани при престъпления над 5 години. Така голяма част от криминалния контингент ще е минал през затвора предварително и ще знае за кое престъпление колко се лежи. В момента леките престъпления се разследват единствено посредством безкрайни разпити, а едно проследяване на телефонни разговори или следствен експеримент например може да го реши бързо и ефективно. Да, ама не. Нарушавало се личното пространство на престъпника имал право да мълчи, ако ще да се уличи в престъпление. Имал право да дава лъжливи показания и да се отказва от тях. Права, права, само права измилсят за престъпниците.

80 процента глупави и страхливи, си избива комплексите, ужким в името на демокрацията. Разберете деби--и, няма страна в света, която да реши проблемите в престъпността без агентура, която заклеймихте наравно с политическата щото толкоз ви е мозъченцето, без подслушване и използване на технически средства. Викахте глупости, писахте същите, накрая полицаите си казаха, абе що си хабя нервите, нали на тяхните болни глави ще се натресат последиците, да са един,два процента, да се разбереш, а то 80 процента с късо съединение в горния етаж. Няма как да стане. И освен това, за министри на МВР да не се слагат удобни партийни подлоги, с цел прикриване на престъпленията на нашите, а специалисти. Иначе скоро ще се изяждаме живи по улиците....

Сещам се за две държави, които напълно затриха престъпността и една, която почти успя, ама се громоляса преди това и престъпността я превзе обратно. Гестапо и престъпници - ха, ха. Мусолини и мафия - хептен ха, ха. СССР и те добре ги подредиха всички в Колима. Лошото е, че покрай сухото изгоря и страшно много сурово. В райха допълително избиха и 1 млн. политически опонентни, а в СССР е въпрос на дискусия колко десетки милиона покрай урките. Само в Италия странчиният ефект беше минимизиран. То, затова и след войната мафията се върна със засилка с помощта на братчедите от Източното крайбрежие, които по време на войната работеха с правителството срещу Мусолини.

Спешни промени? И защо са толкова спешни тези промени сега, а не бяха спешни вчера? Демагогия и реакции след дъжд качулка, това е политиката в България от край време.

"Премиерът е категоричен, че това не може да продължава така,защото мъката на хората е огромна и не може да продължаваме само с обещания за мерки" Премиерът добре ли се наспа? 10 години вече "управлява" и сега се сетил, че всъщност има проблем. Бравос! Спасител!

която провокира жените към - курволък, а мъжете - към агресия! Т.е. в дъното е масонската мантра за живеене "ка то животните, в сирнхрон с природата"! на ви сега природа!

в чист, неподправен вид!

Стига си тия масони, илючинати, ротшилдовци и т.н. Хората са си боклуци по начало и ходи да видиш какво е в Африка, Централна Азия, Латинска Америка и т.н. Обяснението е много просто - коефициет на интелигентност под 85 и това е просто маймуна с мобилен телефон. За съжаление, повече от половината население на земята е именно такова. Ако си мислиш, че китайците са много, не са. Ние белите говеда сме най-много, защото Индия, Пакистан и Бангладеш заедно са дота повече от Китай, а те са към бялата раса. Добави и останалите прости бели от Азия и Европа и гледай каво става. На прост народ не му трябват никакви масони, той самще се подреди. А, че в такава ситуация виреят всякакви общества и заговори е напълно закономерно, но то е следствие, а не причина. Интелигентността е генетична и с много учене IQто може да се вдигне с максимум 2 пункта, така че тук заговор няма - толкова си можем.

Хората са еднакви, различна е средата!

Ето го либерало да се изкаже. Хората са толкова еднакви, колкото и кучетата. Между санбернар и чихуахуа разлика няма никаква - все кучета и все денакви. Ха, ха. Само средата била различна. Ами средата навсякъде се явява основен еволюционен натиск, бе, недоучко. То, заради средата на Галапагос игуаните плуват в морето и са единствените гущери, които го правят това. Ама средата била различна, пък гущерите - еднакви. Ей, това левичарите сте априори глупави, иначе нямаше да се връзвате на интернационалните лозунги. Единственото равенство може да бъде в равните права, но нищо повече от това. Оттам натътк е кой колкото може.

Съдията към подсъдимия: Имате право на последна дума. Подсъдимият: 100 хиляди.

"Сливи за смет!", българска народна приказка ... за съжаление - изпълнена на практика

Чувствителен, хуманен, живее с дертовете и болежките на племето - истински Вожд. Ама шаманите и племенният Му съвет не биват, бе хора! Ей ся ще видите какво ще стане след племенния съвет - ще внесат нужните поправки, ще си направят малко вятър и ще надуят мускули за пред племето и между първото и второто бърборкане така ще се получи, че племето пак ще е жадно ( за едната справедливост)! Не е като да не го гледаме толкова години вече...

Така е, то само Винету не стига, колкото и добри намерения да има, не може всички да са на нивото на вожда. Идеята ще се опорочи, пак ще се направят недъгави промени, а несправедливостта ще тържествува навсякъде. Така е в племенните общества, поне в тези, в които във вожда са всички ресурси, и ножа, и хляба. Дори анархията е по-добра, защото там властва закона око за око, зъб за зъб, а това е важен за превенцията закон, та макар и в условията на анархия...

Не съм сигурен, му разрешават началниците да сдаде короната. Това към долния ти коментар, щото Дира са много умни. Като пример по темата, нищо че са частници.

Не е за шега, но аз на Боко вече започвам да му съчувствам. Обикаля да се оправдава и се прави на вожд заради простотията, некадърността и лакомията на едни 10-тина хиляди калинки. Или 100 000 калинки. Не е работа и неговото.

Така е, ако бях на негово място отдавна да съм сдал властта, поради липса на управленски ресурс, т.е. кадри, не е добре за кармата, ако щеш...

"Тежка е царската корона, но на хамалите не я дават";)

И Калинките кой ги слага за министри вместо за портиери?

Премиерът отдаде заповед, законът да бъде променен, и от тук нататък, за вечни времена, престъпността в България ще бъде победена!

Защо депутати чакали да замине пореден млад живот- за да направят поправка? Досега къде са бъркали? Какво толкова се озорили от работа? Колко нужни и полезни закона приели? Дърти, дебели , угоени - какво ги интересува? Те си се седят в собствен свят

Прекрасна идея на Премиера, изцяло в интерес на поданиците на България!

Това престъпление вече е ПОВСЕМЕСТНО , а не единичен случай , ''повредата '' не е там ! Забравете за ,....''АЗ СЪМ ПРОСТ , И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ'' !

Дано бащата има успех. Но идва въпросът, защо бе нужна срещата и защо чак сега бб "нарежда". Колко подобни случая има, рецидивисти вилнеят, за тежки престъпления се дават условни, убийците са под дом. арест, уж (като турчина убил мотористи). Не е ли знаел, как работи съдебната система, какви са наказанията за тежки престъпления? Напротив, но такива като него са защитени, нищо не ги грози, затова и не се интересуват.

"вожда", когато една ПЪЛНОЛЕТНА ляга на НЕпълнолетен? "Да ми мирно седяло ..." Не оправдавам престъпника, но вина или да го наречем - съучаснтие има и ПЪЛНОЛЕТНАТА жертва!