Премиерът на РСМ: Конституционните промени ще сложат край на тезата "един народ в две държави"

За първи път в конституцията, освен македонците, ще бъдат ясно разграничени и българите, така че веднъж да се сложи край на тази теза, каза Ковачевски

Обратно в новината

Коментари - Премиерът на РСМ: Конституционните промени ще сложат край на тезата "един народ в две държави" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно всяак мисъл се пързаля по лъскавото теме и не мож се задържи.

Държавите са поне три - Дунавска България, Еоложка България, Стара Велика България. Митко Кочевски да чете повече история, от несеврномакедонски автори.

... Воложка България...

Ковачевски, мен само едно ми е любопитно. От кого си наследил тази физиономия и боя на афганистански козар? Нещо от майка ти ли, от баща ти ли?..

Споменаването на българите в Преамбюла на македонската конституция, наред с македонци, албанци, сърбохървати , роми и др. не носи никакво преимущество за България. Нито поражда някакво задължение за Северна Македония.

Първо - не е просто споменаване, признаване. Второ - това ще им даде статут, както и правото да си направят партия и да отидат на избори.

Имаат партија. ГДУ на Петар Колев. На последните избори имаше 150 гласа. Веројатно од роднините.

От роднините на Гоце Делчев са били гласовете

Този фиромец с бръсната като яничар тиква и вид на шиптър, що не види че от 3 млн население 40% са албанци :)))

За народ, който последователно се е обявявал за наследник на древни хунзи, после за древни гърци... какви претенции има Ковачевски към България. Там живеят българи, това го знае цял свят, те го отричат, станаха за смях с хунзите и древните гърци! Ковачев, не те би е срам след побоищата и палежите въобще да ги приказваш тия работи?

Тъпи северномакедонски боклуци.

Дали и те не се дължат на Кирльо-Кокорчовците подпомагани от чистата секретарка? Такива безкрайни идеотски каши само български циганя могат да забъркат, а македонците твърдят, че не са българи..

Тия па кретени уж македонци дека са ръгнале и те?! Не виждат ли какво става по света? Няма Руснаци, няма украинци, няма българи, няма македонци, няма изобщо нищо освен еврогейски циганя!

Тази теза само в болните ви мозъци се върти. А дано да решат да се пишат българи повепето макета. Тогава да видим

Kalin

Тоса са факти не е теца и докато не го хпоумеете нищо хубаво няма да стане.И да не се събудите някоя сутрин като част от Албания

Е къде точно видя два народа хаххаах

Глупости! Ще стане ЕДИН НАРОД С ТРИ САМООПРЕДЕЛЕНИЯ В ДВЕ ДЪРЖАВИ :) Българи в България, българи в РСМакедония и българи с северомакедонско-гражданско самосъзнание. Ако туриме в смеската и бесарабските и банатските българи ще стане още по-весело. И сега малко отделно - с глобалното затопляне нищо чудно България да стане на три морета, без да навлизаме в чужди територии. Т.е. моретата сами ще дойдат...

А българите в Гърция и унищожените до крак градове за да бъдат пренаселени не с бълагри ? А българите в Сърбия , които вече не се знае къде са ? Но ние не сме народ и за това само приказваме! Ако бяхме - щяхме да имаме самосъзнание и гордост , а не Гешев да обеснява как се кланя на Израел , другия на САЩ …А за България и българите кой ще мисли щом ги избираме такива ?

Влизането в ЕС може да стане за два месеца, ако приемат, че са същия народ в друга държава. Но като не искат, нека се мъчат 10 години. За нас е добре, защото ще гледаме какво е да не си в ЕС. Има си и някои хубави неща да не си.

Едно от хубавите неща на ЕС е свободното движение на хора и стоки, като се замисля, трудно ми е да намеря други съществени. Но за разлика от това, като се почне с джендърите..... .

Стига с тия джендъри бе, кой малоумник успя да ви втълпи че едва ли не насила ще ви обърнат сексуалната ориентация? А ако виждате само тия две неща в ЕС - вдигайте гълъбите и в Масква.

Крайно време е С. Македония да признае българския език за официален, а България да признае македонския език.

Ако не се лъжа, проф. Овчаров (а може би Божидар Димитров) беше този, който пръв скочи срещу българското настояване в Македоня да се обяви официално българско малцинство. Защото с това именно ще се циментира тезата -това са два различни нАрода. Колкото до бляновете за някакво признаване на историческа истина, обединение и тям подобни фантасмагории...по-вероятно е Междузвездни войни да се случат наяве. Инак - имам един познат от Кюстендил, който казва, че по- голяма част от роднините му са оттатък границата. Македонската де. Макар че и за гръцката това не е далеч от истината. Но какво ли ни топли това....

Признаването на българския народ в Северна Македония е крачка напред за българите. По-добре да могат тези които искат да се определят като българи от колкото всички да се водят македонци и да няма нито един българин, а тезите всеки може да си ги дъвче както му изнася. Важно е какво се признава а не какво се подмята. В края на краищата ние насила не можем да ги заставим да се определят като такива каквито не искат. Насила хубост не става. Ако искат да им се смеят че се определят като македонци пък в същото време да не говорят гръцки и да нямат нищо общо с Гърция си е техен проблем.

Този безмозъчният ако толкова държи да остане в историята има само един вариант ! Да продължи делото на Даме и Гоце ! Иначе казано да се обедини с България и да запази самоуправлението на РСМ ! Всичко друго си нарцисизъм !

Преди много време написах, че най-голямото предателство спрямо българщината в Македония е тезата , че българите трябвало да се впишат в конституцията ;) Виждате ли до какво довежда това? Беше повече от ясно, но бясната ченгеджийска продажна пропаганда е навсякъде! Вече завинаги макетата ще забравят, че са българи, ще има няколко хиляди за цвят и край, Респект и Поклон пред мозъчния тръст на БГ полюционеритр, дано да са доволни, да си харчат с кеф!!!!

Като не искат да се определят като българи да хващат пътя, тези които искат нека да имат това право. И кой от къде е. Не може хем да са "македонци" хем да са българи или е едното или е другото. Българите трябва да са признати а не да ги е страх да се наричат българи колкото и да са на брой.

Слушам и изпълнявам, така да бъде;)

Разиграват и имитират нещо като "позиция", но това са жалки умопомрачени хора. Инатливи и глуповати, не смеят да кажат ясно - пътят ни към ЕС минава през споразумение със София. Но и как да го кажат, като народът им веднага ще се сети за унизителния Преспански договор. На гърците им беше лесно 28 години да не им обръщат и капка внимание. При нас не е така - там има българи, подложени на безпрецедентно преследване. И това ни задължава да я караме по-меко. Иначе - истината е, че хич не ни дреме, да ритат, да мятат къчове, колко искат... Но, съобразяваме се и водим нещо като политика.

"И това ни задължава да я караме по-меко" - а може ли потврдо од ова- полоши сте од грците за 100 пати. Плачете насекаде дека не треба никогаш да станеме дел од ЕУ.

По-лошите сте вие. Кой преби Пендиков, кой пали клубове, кой преследва българите - да останат без работа и пенсия, кой пише черни списъци, средни пръсти....

Ако Пендиков са го хванали с дрога, щеше отгоре до долу по вашите медии да го пише. Официално! Явно, такова нещо няма. Били са го само защото е българин. Когато биеш някого заради етническото му самоопределение, си в разрез с Копенхагенските критерии, ето защо влизането ви в ЕС е невъзможно. Дори само заради този побой!

Кривична пријава за тоа. Има судска постапка од пред година.

Тепале ќе се види на суд. Има судска постапка за тоа. Не може цел народ да обвинуваш за тоа. А што ги казнивте тие што го искршија клубот во Благоевград? Или ги наградивте.

Истината е елементарна , до 1945 всичко е било общо Българско, след това бъдете каквото искате!!!

Най - правилният подход беше на гърците. А ние спахме и продължаваме, да бъдем меки.

Те и гърците в крайна сметка им направиха отстъпка затова имаше недоволство от истинските македонци в Гърция. Отстъпката беше че им се разрешава на северномакедонците да се пишат македонци от славянската група.

Ами тогава, да ни се махат от очите. Да си живеят в разбирателство с останалите, а нас да не ни занимават с нищо.

Ми то просто и ясно, като нямате промяна няма преговори за влизане в ЕС. Когато си направите промяната и по-важното промените си аборигенското мислене, тогава заповядайте.

всичко е всно като бял ден Мицкоски , няма промени в Конституцията , няма и членство в ЕС!

Искането на идиотите, които ни управляват Македония да впише българите като малцинство са против българския национален интерес и наливат вода в мелницата на македонските националисти, че македонците не са българи, а има някакво незначително българско малцинство, с което България си вкара автогол, де факто признава, че македонците са съвсем отделен народ, нямащ нищо общо с българите

Това беше казано от редица историци още преди години. Но ако смяташ, че само управляващите са идиоти и трябва да им припишем вината за всичко - лъжеш се. Къде бяхме всички ние, когато Кирчо обяви триумфално, че вдига ветото за Македония? Къде бяхме всички ние, когато изобщо се загатна за българско малцинство в Македония? Сипехме люти закани и тежки думи тук. Да, ама от тук не става. Диванната революция води до такива резултати.

Тези които живеят в Северна Македония не са македонци защото нямат нищо общо с Гърция. Македонците не са българи и никога не са имали нищо общо с българите. Българите сме превзели гръцката област Македония и тези които са се заселили там изведнъж от българи са станали македонци ли? Не е сериозно това нещо.

първите потурчени ,вторите посърбени

Не се занимавайте с тия недуразумения, както Гърците

Човека ни го казва в прав текст. Драпахме за да бъде признато българско малцинство в Македония. Но в същото време казваме, че те всички всъщност са българи. Защото имаме обща история, език, писменост и култура. ОК. Сега те официално ще признаят, че в тяхната държава живеят и българи. Което означава, че всички останали са македонци, албанци или сърби. И ние трябва да го признаем. Иначе означава че ние самите си противоречим. Или нещо бъркам.

Не виждам проблем влизането в ЕС не е задължително.

истински противна физиономия

Правилно в Северна Македония освен българи живеят и албанци. Така че в двете държави не живее само един народ.

Тоя не само прилича, ами си е кръгъл идиот. Жалко, че има кой да му се връзва. Днес гледах на техен автомобилен номер надписа "NMK", т.е. "НЯМА КАК".

Това че някой може да напише буквички в книга не променя истината. Местете книги насам-натам и пишете буквички. Никаква връзка с реалността, а уж възрастни хора...

Ооо, Митака пропит с ненавист пропял друга песен - реве и пее, ама сополивкото отнесе явно някой друг европейски шамар, а може и да са наритали невъзпитаната гнида. И да учи български, т.е. да учи езика, на който говори та да прочете исторически факти и доказателства и се разкае. Не, че ще му бъде простена върховната глупост изговорена - подобни простаци са смъртоносно опасни.

Макетата съвсем се осраха. До сега беше виновна България с ветото си, но македонската конституция поставя бариерата за членство в ЕС. Волът рие, но на гърба си го хвърля.

Добре е да се знае, че истинските българи отдавна нямат нищо общо с макетапосърбаци

и по-добре за тях

Тази теза на премиерът на РСМ"който е на посещения в Молдова, че няма един народ в две държави, се отнася и за Молдова където от Румъния смятат румънците и молдовците за един народ, и игнорират банатските българи и другите националности които живеят там.

Продължавай да ги баламосваш, може и да се съгласят :)

Прочетохте ли? Партията на Ковачевски нямала мнозинство в парламента да внесе поправките в конституцията. Ами тогава не ни остава нищо друго освен да чакаме да се появи това парламентарно мнозинство, което да внесе промените.

Ами щом не сме един народ в две държави, тогава вземете си сменете поне имената. Че повечето са типично български. Сложете си някви по-сръбски да бъдат. Не знам Филип и Александър да са говорили на български език. Вие северните защо говорите на един изопачен, диалектен, бих казал дори архаичен от 19 век български език.

Конституционните промени най накрая ще покажат ясно, че македонците в РСМ са най малобройния етнос.

В Северна Македония няма македонци а има северномакедонци. Освен ако някой северномакедонец не говори гръцки и не докаже гръцки произход няма как да е македонец. То по тяхната логика и албанците в Северна Македония би трябвало да са македонци щом живеят в географската област Македония.

PEYTSCH

С такива не искаме да сме един народ и да сме заедно в ЕС. Вето за подлите вентилатори. Да живее Борис Трети !

да вземе да напишат че македонците са една част от Българите и няма смисъл да се разграничават като отделна народност, а просто като поданници на отделени територии на Бъгария които в момента се наричат Република Македония!

Да, това е предателството у нас, че ви позволихме да го постигнете, а вие дори баламурници такива не го правите.

Та вие ако признаете българите като народообразуващ елемент, какво ще остане от така наречените македонци? Малко сръПски мекерета, много шиптъри и само българи.... пардон има и двама-трима при,пра правнуци на Филип Македонски, че Александър е бил гей и деца не е оставил

Прекрасно!!! Оставате си в титовската кочина. В ЕС ще прозрят, че правото е на страната на българите.

и да не забравите като ви впишат там с циганите албанците и още има ли ... привилигировани етноси ... да си сложите по едно копие и да помните мунчо с неговия принос в историята

А, това ли ти казаха да кажеш началниците от Сърбия.. Браво ..добро куче...

мунчо коремното пак надхитри всички

Най сетне.

Днешния Премиер на СМР , както е Габриел Денков . Хора ,трябва да си браним България .