Премиерът на Полша: Русия ще нахлуе в Украйна след "Северен поток 2"

Руската страна влага получените от продажбата на природен газ в Европа средства в модернизация на армията си, отбеляза Моравиецки

Обратно в новината

Коментари - Премиерът на Полша: Русия ще нахлуе в Украйна след "Северен поток 2" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

господин Министър на Полша.Явно е че лижете амеркиканските задници.Желаем ви успех! Докато вие си се чудите как да сплашвате народите от Руската агресия,по добре помислите колко глупаво вече изглеждате във очите на хората със тези изтъркани клишета.....30 години ги слушаме и ви вярваме....Благодарим ви.....и си гледайте работата :)

Руснаците спират преноса на ГАЗ през Украйна, защото украинците крадяха от транзита. Вдигнаха цената на ГАЗА за България защото преминахме на страната на ПСЕВДО " Демокрацията" На сраната на АГРЕСОРИТЕ ! А Руснаци и Поляци си имат търкания и не е наша работа да се месим! През 1921 г. поляците създават първият в Европа концентрационен лагер, в гр. Тухле, на 80 км. от Краков. Там убиват над 120 000 руски офицери и войници. Катин е отговорът на Сталин. През 1934 г. Полша е първата държава сключила договор с Хитлер. След предателството на Англия и Франция с Мюнхенския договор 1936 г. Хитлер завладява Чехословакия с помоща на 6 полски дивизии. Така Полша получава областта в Татрите-Катовице от Хитлер.90% от охранителите в немските концлагери в Полша са поляци. Армия Крайова избива повече евреи от немците. Първата работа на тази армия по време на въстанието във Варшава е да подпалят и унищожат еврейското гето. След 1945 г. евреите са обирани и принуждавани да емигрират. От над 370 000 евреи преди тази година, сега в Полша има 2 820 евреи по техни статистически данни. Сега официално правителството им освободи от наказателна отговорност поляците, които избиваха и обираха евреите. Та това е причината да се заплюе шлахтича в Израел.

Надявам си и в Полша. Да видим тогава как ще реагират краварите. Умирам от любопитство.

Русофренията е нелечима болест с много опасни и непредвидими последствия и проявления! Полякът е в напреднала стадия!

Война искат Полша и някои други, зад океански страни.

Винаги съм се чудил как подобни откачалки се издигат на отговорни постове.

Тоя е многосимпатичен тъпанар.

Русия става все по-силна и по-независима от световните концерни и картели и патологичните русофоби отговарят с примитивна, фекална, долнопробна, злобна и по змийски съскаща пропаганда. Предсмъртна?

Другари от ЕС и НАТО, свирете тревога! Купете си храна, вода и свещи за две седмици! Червената армия се е скрила под креватите ви. Руснаците идват! Руснаците ще нападнат България! Руският държавен балет на лед „Санкт Петербург“, ще има представления в България! И още по-лошо! Руският държавен балет на лед ще представи комунистическия балет "Лебедово езеро"! Подло и коварно! През декември!

какво да си купуват руснаците с парите от продажбата на газ--само полски ябълки--немат право да се превооръжават--каза другаря --дружина полска---ха ха ха......

Въпрос на време е Русия да анексира Украйна. За руснака Украйна че все още част от СССР. За руснака е изключено да има НАТОвски бази там или корабки в Азовско море. За руснака все още Русия е велика империя, а западът е заплаха или в добрия случай експлоататор. Путин знае, че НАТО няма да си мръдне пръста при инвазия на Украйна. Просто ножът още не е упрял до кокал, но натам вървят нещата.

Добре че Русия си взе обратно Крим даден като подарък от Хрушчов,ако не бяха го направили сега там щяха да бъдат 33 американски бази.

И тебе те хапе коня май

Не знам какъв ветеран си, ама за едно си прав. Никой няма да си помръдне пръста ако Русия удари фашагите в Прибалтика. Затова американските войници там са повече от местните.

Това се нарича палячовщина :По думите на полския министър-председател, ""ескалацията на агресията" по отношение на Киев може да последва, когато украинската газопреносна система престане да играе за Москва "толкова важна роля"." С други думи, Русия ще окупира Украина, когато последната няма да има вече никакво значение!

Безхарактерността на този плазмодий е добре отразена на лицето му.По някаква неведома причина е почти копие на нашия трайчо трайков, небезизвестния плужек, спец по икономика и газови решения:-))

Не е въпросът да пишете само "руски свине" и прочие, въпросът е дали имате капацитет да отговорите: как трябва да постъпи една държава, ако навлязат в територията й по суша, въздух или вода и не се оттеглят въпреки предупрежденията?

Радост за украинките. А после и за полякините.

Смърт за руската свиня

а вие да не сте свинята на свинята боико?

Русия едвали или както каза поета "искат ли руските война. Не не искат, но всички около нея за това мечтаят. Противно е да се четат измишльотиците им. Хайде спрете да се съобразявате и оставете томахавките. Че от говорене по темата, вече миришите на вохна. И най вече този полски политик.

С кой започнаха германците ВСВ

Русия едвали или както каза поета "искат ли руските война. Не не искат, но всички около нея за това мечтаят. Противно е да се четат измишльотиците им. Хайде спрете да се съобразявате и оставете томахавките. Че от говорене по темата, вече миришите на вохна. И най вече този полски политик.

Съобщавам, че след като се навечерям ще нападна съседа. Хайде коментирайте сега...

Мъдро! Един политик-водач е длъжен да мисли в перспектива.

на полския премиер е резонно - както е казал нашия народ, "Парен каша духа".

Тъй като следващата след украйна ше бъде полша,и тъй като знам че това което ПИША се оценява в определени среди по света,препоръчвам на господина мин. председатела на свободна полша ,ВСЕ ПАК ДА СИ ИЗЯСНИ-а за това предполагам той има достатъчно ресурс-КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ ВРЕМЕТО 1920-1930г ТАКА ЧЕ ТЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В П0МИЙНА ЯМА.След което подреждането на последвалите събития е детска игра.КОЙ И КАК НАПРАВИ ВЪЗМОЖЕН АВСТРИЙСКИЯ ИДИОТ,СЛЕД КАТО И СЪВЕТСКА РУСИЯ ВЕЧЕ Е БИЛА СОБСТВЕНОСТ НА ротшилдови.Поляка едва ли требва да претендира за гениалност с казването на глас нещо което и бебетата разбират-че всеки лев в русия се ползва за оръжия.И за това няма да е зле да попита тъпата немска крава защо позволи да има панаир в русия през лятото.И КАКВО ДОНЕСЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА МЕРКЕЛОВА ВСЕ ПАК НА СВЕТА.Нали тя командвала днес- Е НЕ БАШ ТЯ,А ТЕЗИ КОИТО СА И ГОСПОДАРИ...Но така или иначе за пред идиотите тя управлява...И за да не се повторат събитията подготвени за света в периода 1920-1939г от едни там ... поляка да се информира за казаното по-горе.Иначе лошо-СЛЕД УКРАЙНА Е ПОЛША.Ако тези които "уредиха" света с всв не бъдат поставени на место-нищо хубаво не го чака.Твърдения от рода "путин реши..." са ОБИДНИ ЗА ЧОВЕШКИЯ УМ.МИЛИЦИОНЕРА Е САМО ЕДНА КУКЛА НА КОНЦИ В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ В ЧИИТО РЪЦЕ СЪЩО ТАКИВА МАРИОНЕТКИ СА БИЛИ И УЛЯНОВ И ДЖУГАШВИЛЕВ.Все пак на тоа свет има обективни неща.Това не е андерсонова приказка както некои ни го представят вече 100г.За преди това не ме интересува кво е било.Въпреки че може да се окаже че нещата се повтарат...

Не ставаш, батка, за политкоментатор! Най-паче за...болшевишки политкомисар! Не че си нямаме достатъчно и сега еврогейски (полит)комисари, но ти ярко изпъкваш сред тях с природната си тъпота и невежество!

Задник такава оценка не може да не ме ласкае.Разбрал си кво казвам и началниците ти са го разбрали и за тва не ме харесват.Значи наистина съм добър.Аз си го знам де ,не чекам ти да ме похвалиш ама все пак е приятно да чуеш такива думи от човек на който си бръкнал в задника.А от тех излиза че ръката ми е влезла поне до лакъта...

Ами да - както написа по-долу mda - премиера го е страх да не си поделят Полша отново като през 1939-та..

Страх го е и то с основание да не последва ново Катинско клане, този път в цяла Полша. Същите и подобни опасения трябва да имат и другите страни около Русия, в т.ч. и България, но тука, като, че ли хич не ни дреме за тази голяма опасност от завладяването ни от Руската Федерация. Нещо повече, някой номинални българи /фактически руснаци/ тук вече доволно потриват ръце от предстоящото ни поробване от "големия брат".

Личи си ,че бръмбари са нахлули в главата на полският м-р председател Моравиецки.То бива фалшиви хибридни новини ,но това преминава всички граници на политическа простащина.

Ти гледай Германия и Русия да не възстановят общата си граница.....

Русия няма граница с Полша (с изкючение на анклава Калининград). Добре е преди да станеш политически и военен анализатор , поне картата да си погледнал , и да знаеш какви държави съществуват.

Коментара ви е неуместен. Става дума за Русия и Германия!

Поляците и преди ВСВ играеха същата подла роля. Вълкът козината си мени, нрава никога. Накрая се пише за жертва. Поляците умират от мъка, че отказаха транзит на СП-1. Да не говорим, че американците ги изпързаляха и с добива на техния собствен полски шистов газ. Не помните ли как щяха да залеят Европа с него? После се оказа, че са сбъркали в сметките и американските компании, които точеха бюджета за проучване и експлоатация, просто си дигнаха чукалата и си отидоха ни лук яли, ни лук мирисали, но с пълни джобове. Но важното е да се ръфа Русия. Те дори не крият, че ще вадят кестените от жарта с ръцете на украинците. Горките украинци, с тъпи и продажни политици, с единствена идея "ние не сме руснаци". Как да не ги ожалиш?

Подлата роля на поляците се състои в факта, че бяха между двама побратимени /временно/ звяра. Сега усещат с пълна сила надигащата се опасност от изток. Дано ЕС и НАТО имат благоразумието да се противопоставят адекватно на руския натиск и агресия.

Познавате историята само в рамките, определени от господарите ви. Полша е една от първите, сключили договор с Хитлер. Т.н. Пакт на Пилсудски, е сключен още 1934 г. Първи е Пактът на четирите - Италия, Англия, Германия, Франция - 1933 г. За Мюнхенският сговор да припомням ли? Така че СССР сключва договор с Германия последен, когато е в безизходица. Всички негови инициативи към западните страни за съвместна отбрана са отхвърлени. А Полша като капак участва и в разделянето на Чехословакия. Така че не опявай за горката нея, а прочети фактите. Да не говорим, че са си предали и евреите, и то с радост. Затова техният папа дори се извини публично. Ама ние си знаем една опорна точка и на нея стоим твърдо, че току-виж се поклатим нещо!

Нолмално. Изкарали са си ги и ще ги харчат за каквото си искат! Поляците да изкарат и те и да се модернизират!

Явно не само нашите политици са неадекватни,а и полските.Такива англло -американски спящи клетки от 20 век ,като поляка Моравиецки ще затрият ЕС .Може би това им е и целта.

Руски кораби ли са отишли незаконно в украински териториални води или ОБРАТНОТО?!

За НЕРАЗБАЛ-ПРОЗД, Точно така , руски кораби , НЕЗАКОННО са окупирали украинска територия Крим. Абе, след като ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА , дето не бяха изпратени от Русия , окупираха Крим, защо курвето Захарова , претендира за руски тераториални води ? След като онези без отличителните знаци , само че във униформа и снаряжение на руски ВДВ , са били КРИМСКА САМООБОРОНА , дето не искали да живеят под фашистки режим на Киев, и дето са били самоорганизирали и нямали нищо общо с ПУТКИНСКИ СПЕЦНАЗ, защо тогава те не обявиха република КРИМ или НАМЕСТНИЧЕСТВО НА МАРС на земята , ами присъединиха територията към Русия ? ВТОРА ТОЧКА !!!!!!!! Ако това беше Руска територия , и имаше Рускки тероториални води край Крим , това закоето става дума е ПРОТОК , през което корабоплаването е СВОБОДНО по международните правила. Нали не искаш да ни кажеш, че Русия като си вози новите батареи Ц300 за Сирия , и всеки път като искат да излязат от Руското Черно Море в световния океан, Тя извършва АКТ НА АГРЕСИЯ спрямо Турция като минава през Проливите ?

Е как може да си толкова тъп бре??? Ако от двете страни проливът е в една държава, за какво свободно мореплаване и преминаване говориш, кухее? А за Босфора и Дарданелите прочети конвенцията от Монтрьо и тогава се изхвърляй на мокри пясък, тъпанар такъв. Босфорът е собственост на Турция, точно по същия начин както Керченския е на Русия.И Както Турция се е задължила да пропуска кораби на страните, имащи излаз на Черно море, така и Русия осигурява безпроблемно минаване през Керч.Но се спазват правила.А това че там чакат понякога повече от 10 кораба да преминат, си е част от положението и не означава, че правилата за преминаване могат да не се спазват. Толкова си зле, че даже ник не си могъл да измислиш без да копираш някого:-))

Тия Поляци ги е страх и от сянката си. Как спят тия? Пълни глупости.

Ами след избити над 15 000 в Хатинската гора с подъл изстрел в тила най-вече офицери от руските товарищи, след зверствата над тях от "братушките" "славяни", след изчезването на държавата им в съюз с германците, поляците да спят спокойно, тъй ли? За разлика от поляците обаче, които не понасят окупаторите си и германци, и руснаци, в България една част от българите приемат с овчи възторг същите тия окупатори, мраязейки само другите, анадолските!

Премиерът забравя да се сети, че след Украйна е ред а Полша и хич не му идва в главата , че няма кой да защити украинската територия. Украинците нямат атомни бомби , нито военен арсенал, защото бяха разорени от корумпираната проруска власт . Те нямат капацитет за война. Лошото е, че Полша няма капацитет да си даде цялата армия в защита на Украйна, а и няма кой да заяви това. Руската пропаганда просто чака конфликт, за да нахлуе и обяви поредната "освободителна мисия".

Пълни глупости. Оставете Мечо на спокойствие, моля!

Полша да воюва в защита на Украйна? Ти наред ли си? Иди си доспи! Поляците обожават да правят интриги, ама да се бият не им стиска.

Може и да има известна истина. Според мен на Русия и стига една буферна зона между нея и Украйна и този процес върви вече 4 години. Най-много да ускорят процеса и Украйна да се разцепи на две. Но каквото повикало, такова се обадило. Украйна, никога не е била самостоятелна държава. Винаги части от нея са били части от други държави.

от полски политик?!

А бе, руските тролове що не се съберете някаде, основете си клуб, и да се прегръщате там? Или така са ви наредили от кремъл, да се пените по форума? Не виждате ли, че няма нормален човек, който да спори с вас? Стара истина е , че с глупака не се спори...

Ето заради това няма да спорим с теб, Хари, ама изобщо няма да спорим с теб!!!!

Леле...страх!

построят ли турски поток до Австрия и северен поток 2 панетата и хохолите умират тогиз ще се наложи американчетата да им носят газец с космически кораби. хахахахахаха Лошото е че и ние умираме щото тръбъта на турски ще мине през византийско заради нащи шибъни продажни управляващи. Един ден ще има народен съд 2 и Белене.

Проблема на полляците е че ако прекъсне подаването на газ през Украйна те са първите дето ще изпитат липсата му. Не че не могат да получават по Северен поток или Тръбата от Турски поток 2, но цената става съвсем различна от тази през Украйна. Колкото до спирането на износа през Украйна решението може да е само на Русия и никой не може да и влияе. А къде ще си разходват средствата никога не е бил проблем на Полша и на която и да е друга страна. Все едно да кажа за господина, че е премиер за да може жена му да живее охолно.

Поляците ще си зареждат втечнен американски газ...

Странно що тогава зареждат само 5% от нужното им количество? Знаеш ли кое е още по интересното? Сега щатите им го дават на ниска цена щото имат алтернатива. След 2 години няма да я имат щото през Украйна ще секне. Тогава щатите ще ги сурвакат с голямата сурвачка!

халал да им е, ама не, сиренето е с пари...

Явно много държат да няма диверсификация на руските газови доставки към Европа и задължително съществена част от газа използван от европейците да минава през Украйна. При цялата тази истерия обаче става все по-неясно каква е тази «толкова важна роля» на транзита през Украйна. Приходите в украинския бюджет явно не са в толкова важни, защото те са в долари и са напълно несъизмерими с усилията и разходите полагани от Вашингтон и въобще от Запада, за блокиране на Северните и Южния потоци. Чуждестранното управление в Киев винаги е получавало необходимите за удържането на властта средства, като се почне още преди преврата с финансирането на всякакви НПО, по-време на преврата чрез дипломатическа поща или от спестяванията на олигарси и банкери като Коломойски и след него от МВФ с откровено игнориране на собствените му правила, и се продължи с кой знае какви други канали за финансиране, включващи даже американския конгрес. Така че нацивластта в Киев винаги е имала и ще има (поне докато с Федката всичко е наред) предостатъчно средства за изпълнението на поставените ѝ задачи. Доларите в Киев винаги ще са в изобилие и никога ограничение за действията на кликата там. Още повече, че след пълното унищожаване всяка реална политическа опозиция и медийна алтернатива, на свободата на словото и изгонването на значителна част от населението, заедно с якото сплашване на останалото (включващо арестуване, бандитски нападения от страна неправителствени банди и даже физическото унищожение на опоненти), вече могат значително да бъдат намалени разходите по това останало население, които са задължителни и необходими, за да няма никакви властови промени на територията на Украйна. Т.е. с политически чистки, погроми, цензура, подтискане свободата на словото, медийно кретенизиране на хората, разколи, гражданска война, мизерия и лъжи, могат значително да бъдат намалени разходите за контрол на месното население.

ГРУ ?

Това че приходите от украинската газопреносна система са а толкова съществени за Русия, че дори влияят на модернизацията на армията е вече напълно нелепо. Ако можеше с прекратяването на приходите от газ за Европа да се архаизира руската армия и да се елиминира военната ѝ мощ, Вашингтон отдавна щеше да е задействал всичките си военни бази, независимо от мненията в едни или други столици, да е прекратил всякакви доставки на газ от Русия в Европа и просто да изчаква момента в който боеспособността на руската армия стане като тази на западноевропейските. Така че версията с парите е по-скоро за вестниците. Остават самите газови доставки и така нареченото настъпление. Отчитайки безумно агресивното и нагло поведение на Киев относно славянското, руското население в Украйна; преследването, атакуването, извращаването и разрушаването на всичко определящо жизнеността на един народ (като език, история, православие, икономика, отношение към предците, външнополитически връзки и взаимодействия) и реакциите на Москва понякога на пасивна отбрана, но често по-скоро на наблюдател, то т.нар. руско настъпление в Украйна е точно толкова настъпление, колкото неспирната експанзия на НАТО е приближаване на руските граници до западните войски и инфраструктура. Но дори при реално настъпление за разгонване на формираните фашистки свърталища в Украйна, защо на Москва ще е изгодно да прекрати доставките на газта си през Украйна до Европа? Ако толкова иска да прекрати тези доставки, то нали има възможността да направи това и сега, във всеки един момент от руска земя, която е в границите на Русия и без да настъпва в Украйна. При всички обстоятелства за Москва ще е изгодно и би направила всичко възможно транзита и доставките да не прекъсват, за да не се създават допълнителни проблеми и усложнения. За Москва би било изгодно доставките да продължават, но за Киев – не, особено като се отчита, че приходите от транзита за Киев са без значение.

Във Вашингтон и в посолството в Киев знаят, че с намаляването на приходите от газ мозъците на руските учени и оръжейници няма да могат да бъдат изключени и хората там сломени (ако са имали някакви съмнения в Киев, те бяха разсеяни след пресушаването на цели водни канали, изключване на газопроводи, взривяването на електропроводи и водопроводи), но колко само неща в Европа ще бъдат изключени, ако постъпващите количествата газ намалеят с двуцифрен процент, а цената на останалата поскъпне с десетки проценти или дори пъти?

Питах, ГРУ ?

Tранзита на газ през Украйна е важен за превратаджиите в Киев, като средство под ръка, под пълния им контрол, за изнудване на Западна Европа. Това е тяхната наци-тояга надвиснала над европейския енергиен баланс. Може дори в ЕС да са изненадани от безобразията на Киев и съседите там да са крайно недоволни от едни или други политики, противоречащи на всякакви предишни обещания и поети ангажименти, но тези изненади и недоволства трябва да бъдат подтискани и помощите продължаващи , защото при по-решителни действия във всеки един момент може да се случи някакъв газопроводен инцидент, за който още сега може да се каже, че ще бъде обвинена Москва. Това че в във Вашингтон и Киев, и сега толкова държат на безалтернативността на украинския поток от съветско време, означава само че не са само ужасите извършени досега и които вече им се разминаха без адекватна външна реакция. Явно имат запланувани още много.

Забавно изречение "САЩ и Украйна са се договорили да работят съвместно срещу "Северен поток 2". Хайде, за Украйна знаем, ама САЩ откъде накъде бе?

Защото едни американци купиха газопреносната мрежа в украйна и сега ще се окаже , че са се набутали! След преврата това беше първото нещо, което направиха американците!

Те направиха преврата там, за да могат да купят тръбите и да се наместят между Русия и Европа!Типично за американски олигарси

Погледнете най нмакрая собствените си страни и престанете да равявате Русия като плашило за да отклонявате вниманието на народите си от вашите далавери. Русия ниокого не е нападнала, никого не е обградила както вие правите като подлоги на нато и за това ако ви се случи нещо ще да е заради действията на нато а не заради Русия.. Украйна толкова милиарди опоска на сащ и такива като вас ама ефекта е нулев за интересите ви и за това пак като малоумни развявате ''страшилището ''Русия..

И са кво някой пак нагнетява напрежение Силно се притеснявам че Европа ще е пак поле на експерименти

Явно Германия има доста врагове сред съюзниците.

Като гледам, този е поредния "европейски политик", който е яко болен от "ИШИАС". Полската водка не прощава.

E, не е като руската....

разбират ги поляците тия работи! российските гадове са газили полша почти колкото България, ако не и повече!

А германците все с рози са идвали!Идиот!

Ама кой е идиот, ТИ ли?

"Русия ще нахлуе в Украйна след "Северен поток 2"" И ще накара мармотите да увиват шоколада в станиол!

Брей, съвместен човек....

На нас американските военни ни раздадоха памперси за служба в близост до Русия. И понеже полша са наши приятели и на тях ще дадем. Да не се притесняват. Ние ще ги пазим от мръсния агресор с гей вечеринки и сладки приказки. И най вече ще им пидарим по един GPS. .... някой път не работят ама.. пък от сърце ....

Поляците са за съжаление с такъв премиер! Ако Русия искаше да "нахлуе" в Украйна ,щеше да нахлуе преди да направи разходите за Северен поток 2 и завладявайки украинската /строена с тяхна помощ/ газопреносна мрежа, пак щяха да имат тръба за Западна Европа!

Всъщност, цялата Източна Европа ще бъде под контрола на Москва, съгласно договореното с Вашингтон.

Всъщност цяла Източна Европа е в NATO и никога повече няма да бъде под контрола на Москва!Така са се договорили страните от Източна Европа и предоставят всичко възможно на Съюза и на американските войски за бази на тяхна територия

Страните от източна Европа, самата Европа и самото НАТО нямат думата... Договорките се правят на много по-високо ниво, по оста - Москва/Вашингтон...

Какво като нападне Русия Хазарите , ще си го преместим българите от единия в другия ! Ние няма да мислим за една измислена Държава с измислена проблеми и да си разваляме отношенията с Русия ! Този като всички Поляци Ръководители на Полша се държи като наркоман , без наркотици и за това лудее ! А колкото до Украйна тя е вече фалирала Държава с фалирало Управление и фалирали функции , държи се като малко дете което е нацапало и сега търси защита в баба си !