Преговорите при премиера за горския закон завършиха без споразумение

Отново не е постигнато съгласие по спорния текст за промяната на предназначението на земите в Закона на горите на срещата при премиера. Природозащитниците предложиха нов алтернативен вариант, срещу който се обяви организацията "Природата на хората и регионите", защитаваща бизнес проектите. ГЕРБ ще подкрепи ветото на президента срещу закона.

Обратно в новината

Коментари - Преговорите при премиера за горския закон завършиха без споразумение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама какви са тези глупости, Г=н Премиер! Има вето, защото твои хора са нагазили лука. При това положение законът се оттегля от промени и на виновните се иска отговорност. Какви са тези опити за преговори. Вие сте ядосан. Съвет-Оттеглете незаконните промени! Съхранете природата! Това е изискването. В защитените горски територии не трябва да се строят ски писти! България е търсена с уникалната си природа, а не със ски писти и тикви-предприемачи.

Скоро ще изтрезнеят.

Чета какво пишете и виждам следното. "Еколозите" искат едно, другите друго, но най-важното е на този който ще дава парите да му излезе сметката. Ако не му излиза сметката ще каже аз съм до тук, а вие се оправяйте и всеки по пътя си. Ами тогава? Когато се говори трябва да се мисли, защото ако се отреже интереса на инвеститорите, които и да са те, то излиза, че вместо да изпишем вежди ще избодем очи. Аз не мисля, че на инвеститорите се предлага нещо супер атрактивно и да искаме от тях повече от оправданото. Работата отива страните по спора да се разберат, а инвеститорите да се отдръпнат и то за години. Кой ще влага пари, ако перспективата е еколозите да лежат пред машините и да викат журналисти да ги снимат и да отразяват българската безпереспективност. Накрая и един голям горски пожар не дай Боже на Витоша и да гледаме от София, НДК и бул Витоша пепелищата на национално отговорната ни позиция с мисли за бъдещето. Това заслужаваме! Не сме народ, а .... Май поета е много прав!

тука , седни се застреляи-за какви инвеститори говориш , бе палячо.... не виждаш ли , че всичко е за хората които са инвестирали в боико-рапоня... искат си лобистки закони- да си застрят къде какво сикат -и то на каквато цена те си искат... а , това , че няма участие нито на средния , да не говорим за дребния бизнес и за общоните в подялбата на баницата- това е очевадно за цял народ... но не и за теб и за кликата ви около простаците мутро-милиционери на герб-а.... не реазбирате ли , народа се окопитва , народа започва да се осъзнава, и е тъпо да се подгравате с неговото самосъзнание...- накрая сами , ще получите такъв шит от народа , че ще съялявате , ще сте се опълчили срещи народните маси... не виждате ли - че сте останали една шепа отчаяни и решени на всичко хора- готови - само и само да станете милиярдери- да се опълчите срещу народа си... направете го- - поне ще се разбере колко сте курназлии- както казва вашия шеф и идеолог - феса доган... тои ви води- и ще ви докара до явната гибел- следваите го чинно.... ще е добре поне да свършите накрая един път завинаги....

Цирка е пълен. От участниците в "контра" митинга предполагам няма да има нито един предприемач или някой с проект. ;) Само чиновници или служители на банката или фирмите свързани с нея и техните роднини. И за какво ще протестират? В ски зоната на Банско няма нито едно кафе или сергия, която да не е собственост на ПИБ, къде е интереса на общините и дребния бизнес? Пълна бутафория!!! И в Мин съвет се правят сигурно, че не знаят за какво става въпрос.

Тези ГЕРБ са малоумни, заедно с лидерчето им. Как може да изготвяш поправки и да натискаш всячески те да бъдат приети, пренебрегвайки протестите и всякакви други мнения, и след това да предкрепиш вето върху поправките, които ти самият си изработил и одобрил. Такъв кретенизъм дали има някъде другаде??

Върхът на наглостта и лицемерието. Кой настояваше и гласува този закно бе? Пак вие. И още настоявате и затова впрягате цялата политическа и финансова мощ за някакви псевдо-контрапротести на дребни душици.

Охранителят на Тато стана премиер на БГ

циркаджии.

Хаха, че ние имаме най-много гори в Европа.

Вълкът настоява за консенсус между овцата и телето, кое ще яде първо за вечеря-само да не си строшат зъбите, че тук приказката е друга. Нито природата е овца, нито народа гледа като теле

А за това което приеха ГЕРБ - "Закон за публично-частното партньорство" в ДВ 45/15.06.2012 може би е по-вреден и от Закона за горите, ама тихо си мина и никой не коментира. С този закон ГЕРБ подариха държавна и общинска собственост на "инвеститорите". Не им трябва закона за горите, той бе за отвличане на вниманието. Този закон трябва Президента да спре. Защо ли политици, журналисти, еколози не разбраха, как ги метнаха.

+ и ти виждаш зад завесата.

Днес отново на протеста ! Да се готви народното събрание, там който е взимал кинти от Цеко да ги връща защото далаверата няма да мине.

Забавно е като разглеждам тезите на различни хора, да забелязвам уклон, а именно, който не подкрепя начертаната линия, колкото и да е лакатушеща, връщаща се назад и заобиколна, да бъде наричан комунист. :) В тази връзка започвам да се замислям дали пък на моменти не съм и аз не сатавам комунист??? Въпреки, че когато те бяха на власт бях изцяло против тях. А пък ако им повярвам следва и да съм и ?десен?, винаги когато ситам, че дадено решение на правителството е правилно. В резултат на тези размисли единственият извод е, че според тези лица, който папагалства роболепно тезите на правителството е десен, а който има различна позиция е ляв и още по-стращно мръсен комуняга. Е аз съм и от двете, но не съм роболепен папагал.

в цял свят разсъждават така- ако си работодател , бизнесмен и т. нат.. - се приема , че на изборите трябва да си за десните- подкрепящи едрия и средния бизнес... и обратно-ако си човек на наемния труд- ти си например някои голям спецялист по мебелите в дърводелството.... наи-добрия маистор..- но си просто работник- трябва да си солидарен със соцялистите-или левите... те предлагат защита на наемника.... на квалифицирания работник ... гарантират му минималната заплата- и някакво минимално ниво на съществуване... така е -обаче в нормалните дъряви.. ако и тук политиците следват това правило- ще стигнем за няколко години наи-развитите държави... но тук политиците са само и едиствено от едно котило- опт бкп-бсп.... и всички след тях са техни наследници...

Не разрешавайте на ЦЕКО МИНЕВ да се доближава до планините?!?!Той си мисли,че ще живее с орлите, та да харчи краденото............... А колко ли рушвети е дал?Такива като него съсипаха прекрасната България.

Този Цеко Минев не беше ли на комунягите куфарчето?

Видя се какво направиха с морските ни курорти и то без закон. Сега искат същото да направят и с планинските курорти, но да е законно, че никой да не ги пипне! Подадеш ли им 1 пръст, ще ти отхапят цалата ръка! Не е нужно да си екоактивист, за да разбереш поредната простотия на управляващите. Пък и не всички хора са скиори, нито пък планините са само на прилежащите градове! А в Банско да вземат да развият и летния туризъм - лифтът им работи от време навреме. Не може сезон - година да храни. А пък кокичетата - през носа ще ни ги изкара!

Истинските природозащитници ги преброихме в събота, когато дойдоха да поправят поразиите нанесени на природата по време на техните протести. Беха около 20-тина души и насадиха по цветенце. Значи останалите до 3000 души са били само за бирата, шоуто и пъчене пред камерите.

А на тебе кое ти е истинското..........Колко дръвчета засади или спаси за децата,които ще останат след нас?Разбира се ако искат да живеят в пустиня...........

..човече, не стой на слънце - дава ужасни резултати!

Ама защо да не стои на слънце? Не искаш да го огрява новото слънце ли?

Къде бехте защитници на природата, докато Крадлив Дедо си изсичаше гората подарена му от шепата негови блюдолизци начело с О.К. - бившият пбластен управител на Соф. област? Мълчехте, защото тогава вашият идеен вдъхновител беше беше коалиционен партньор на НДСВ.

Питай ги докъде са с законът за царските имоти и какво правят по въпроса.

нека да задаляват инвеститорите да засаждат по три за всяко оцечено дарво както е в цивилизованите страни. ама не само на документи а реално! другото са празни приказки. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А защо се изказвате без да се обосновавате?Прочетохте ли закона?Наясно ли сте с последиците в единия и в другия случай?"Защо са опасни промените в Закона за горите?" Прочетете това:link

Пак този Филип Цанов! Където е той значи лобира за този който му плаща. Каква природа, какви региони. Този измамник ли ще представлява приридата и регионите. Срам за България е този човек. Той е от лошия генетичен материал

Цялата работа ще се оправи ако за 10 дни се върне комунизма отпреди 1989. Ще забравите за протести,закони и природа като ви спукат главите с бой! Нв може хем щепсела докрая,хем душата в рая! Вие не знаете какво искате!

Искам да пипотам милите природозащитници, дали са посадили едно дръвче, дали са ударили една лопата кога гората пламне, дали влагат толкова усърдие кога чистиме дърветата от болести и вредни насекоми? Много е лесно и хубаво да си природозащитник седнал на асфалта на Орлов мост пред камерите на телевизиите.

Интересно какво е виновен "пожарникаря", "тиквата" и "Боко" за това, че нямаме единно мнение за основен за България сектор - туризмът...? Ако бяхме категорични, че не искаме нито клонче да пада от гората и не искаме нови писти и разширяване на курортите - кой може да ни прескочи?! Никой! Но ние за пореден път сме готови на всичко, само и само да сме равни в мизерията. "Не е важно аз как съм, важно е Вуте да е по-зле".

Ами да затворят всички заводи и предприятия и да се наслаждаваме по цял ден на чистият въздух и гората.Ебаси народа,няма угодия,хем гладен и иска работа,ама и гора да има и чист въздух,а пък не им пука,че най-голямата мизерия те я прават като си хвърлят буклуците навсякъде и тотално игнорират кошчетата за боклук,да не говорим,че до вчера пък протестираха за забраната за пушене...е нали искате чист въздух бе мамка ви?!

Те отдавна затвориха всички заводи, фабрики и работилнички, а ако нещо все пак беше останало по грешка, го подариха за жълти стотинки за тлъсти лични комисионни, ти да не си паднал от луната. Интереса клати феса

имам важен въпрос. ЗАЩО В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ на протестиращите НЕ Е МАЛЕЕВА- ДЪЩЕРЯ, ТАЗИ С ПРИЗИВА ЗА БОРЧЕТО ли беше, дръвчето ли беше?????????? Имам си и отговор. Като забогатееш и като се обвържеш с пари се обвързваш с тези от властта. Тогава и борчето ще отрежеш и дръвчето, само и само да не ти отрежат те бизнеса. От това да рекламираш РАЗДЕЛНОТО СЪБИРАНЕ падат пари от Еко нещо си, което се зае с това сълборане, но от протести виж... бизнеса може да пострада!!!! ЛИЦЕМЕРКА.

То ние събираме разделно, а те го транспортират в едно общо ремарке всичко, така че каква е ползата

Увожаеми граждани на РБ, какво роптаете, като по документи половината от Вас гласуваха за ГЕРБ на изборите.....или се поправете на идните или млъкнете.......

Ние не роптаем,роптаят комунистическите подлоги с феодално мислене и платени драскачи,няма отърване от червената измет,не се наяде 65 години!

Абе, неграмотен гербероид, научи се първо да пишеш, пък след това най-после разбери кои са тия "комунистически подлоги", че по-голяма комунистическа подлога от кой да е възхваляващ новото слънце боко - просто няма на тоя свят. За другия няма да успеете да се вредите защото там гербави комуняги не пускат.

крайно време е за референдум в тази държава не може селяни от банско и др който не знаят за къкво става въпрос да се обажгдат жалко за герб отива си като ндсв заради гори и царски имоти

Да видяхме как мести кокичета. Стоеше си в колата и излезе за малко стъпил със скъпите обувки на калта. Нямаше и петънце по обувките, следователно нищо не е копал и садил, така че да не се изтъква. Минал е само да нагледа как ги садят, но той лично не е садил. Поне не се видя по медиите как държи лопата и сади и едва ли костюмиран го е правил.

Не може да има съгласие между вълка и агнето. ГЕРБ няма да миряса, докато в оставащата им година власт не съсипят горите ни и не ограбят народа ни. Няма да спрат със сечта, защото практически само гората остана що-годе запазена и вън от алчния апетит на лумпените, наречени кметове. Целта на тези хищници като милионера Краваров от Банско, започна с 5 лева кметуването си, за да свърши като милионер, е да направят от планините ни пустиня - гола, гореща, без вода и без въздух. Това е властта на ГЕРБ, това е целият капитализъм тук - див и варварски.

А къде е гледната точка на природозащитниците от Коалиция "За да остане природа в България" във вашата статия?

До !!! и ????????????? Какво значи Български манталитет. Да искам нещо да се прави според законите, вместо да се променят самите те - кое е грешното тук? Карам сноуборд от 7 години. И за тези 7 години само един единствен път съм ходил на Паничище. Хората, които имат имоти на около Паничище само гледат как да си направят живота лесен. Има една писта, която не е голяма, но е достатъчно широка и с добър наклон за да се кара нормално. И е перфектна за сноу парк!!! Тази писта не се поддържа, няма оръдия за сняг, няма инфраструктура към и около нея. Другата, която е по надолу и е точно на пътя към лифта е супер тясна. Срещу парите си там получавам билет, написан на ръка.

Няма как да се приеме безогледното газене на интересите на гражданите! Ние имаме права, а не само задължения

господин сашо иванов личи си че си комунист щом можеш да наречеш хилядите млади хора на орлов мост шепа манипулирани а не твойта шайка блокираща пътища предвождана от герб без дори да отнесат една палка от полицията

Браво! Подкрепям!

Сега на Витоша има лифтове приватизирани по време на кмета ББ -туристически които не работят, цяла зима лифтовете не работеха значи фирми които притежават , а не подържат лифтовете трябва да плащат неустойки,а не да ни рекитират.

Не бях пътувала към Банско 15 год. Миналата седмица ходих - не можах да позная местността - нищо не е останало от красотата.Хотели,хотели.....И това го правят местните хора,а уж си обичат планината...Обичат парите!!!След тях ако ще и потоп.Сега това да стане и на Витоша?!

Е защо мислиш блокират пътищата? Нали са потънали в заеми от Цеко и са зависими. Пък и искат още. Вместо да надигнат вой, че заграбиха декарите земя там, те подкрепят антибългарско, лобистко, нагло и алчно поведение.

Аз съм родом от дупница и не съм съгласен с блокадата. За мен има достатъчно място на паничище да се направят писти, хотелите също са достатъчно. Има и лифт. Курорта е достатъчно близо до алпийската част на рила, която е над гората, за да може да се изградят там перфектно условия за нас сноубордистите и скиорите, и то без да се изсичат горите. Спокойно бих си дал парите за да карам там, ако се създадаъ условия, а не в презастроеното и супер скъпо банско или при некадърниците от Боровец.

Браво на вас за смелия коментар!

Всякакви магистрали, лифтове и писти може да си направим, НО ПРИРОДА НЕ МОЖЕМ.

Природата в своя див вид не носи препитание на хората. Хората са по-важни от всичко ,защо другарите еколози не се запилеят ис джунглите или тайгата и да живеят колкото си искат природосъобразно, а не ни оставят да имаме туризъм като Австрия или Швейцария примерно?

Е щом предлагаш да стане като в пустинята, където според теб бъка от препитание, аз обаче не съм на това мнение. А за държавите за които говориш хич не си наясно, промили са ти мозъка драги

Павелчо кога за последно си ходил в Австрия и Швейцария, че говориш някакви смешни неща?!?!?! Спокойно било е сън ! На каква надморска височина се събуди???

"Препитание"?!? Алоо за жълти стотинки се продавате. Какво значи хората са по-важни от всичко? Ние сме част от природата. Без природа и нас ни няма. Ето това е мисленото на тези по е-79. Не ви е срам!!! И как сляпо повтарят думите на най-големия престъпник в страната за последните 20 години. Не, не мога да повярвам, че миа толкова прости хора! Отчайващо е.

"Познавам региона на Банско много добре, преди да има писти, половината от населението се занимаваше с незаконна сеч. Когато дойдоха пистите, посегателствата в горите намаляха, изтъкна Плевнелиев. " ------------- Няма, защото вече е законна сечта. Ако узаконите и убийствата и те вече няма да са незаконни. То бива нагло, ама чак пък толкова!?

ами щом е законна няма проблем , плащай си концесията и сечи. Всяко незаконно нещо трябва да се осъди и виновните в затвора. Ако узаконят убийствата също ще е супер, ще намалеят драстично мангалите и комунистите останалите ще си направим свясна държава

Човек трябва да вижда маааалко по-далече от носа си. Проблема въобще не е в законно ли е или не. Апропо, като са се занимавали с незаконна сеч банскалии, къде е бил тогава вездесъщия секретар на МВР, понастоящем министър председател? Нали обича да пита какво са направили предишните!

Да намалим драстично селските помияри. Нищо лично Павка, само бизнес. Мразя чалгаджии, а и нали знаеш - rustica progenies semper villana fuit

+10

мен гори не ми трябват. вас за кво са ви?

За да ми пречистват замърсения и отровен въздух например.

Прост народ,няма угодия!От една страна се говори за облекчаване на бизнеса,създаване на работни места,хората нямали кво да ядат,,,после обаче това било лобистко,онова било лобистко....бягайте да ядете дървета тогава,тъпунгери,можете да започнете от мойто!

Хората нямали кво да ядат ??? Виж им вратовет само на тези гладници от Банско, Сапарева баня и Дупница. Те и майка си готови да продадат само да натрупат пачки!

Да трупат,къв ти е проблема,стига с тоя български манталитет!Нито карам ски,нито съм от тоя край,но не виждам нищо лошо да се развива туризмът,а и си е работа на общините как ще си управляват природните богатства!Хората ще дойдат заради туризмът и ще изхарчат пари,а не да де снимат с дървета!

И досега не се разбра Кунева какво мисли по въпроса, а нали е "гласът на народа"? Ако е толкова принципна, колкото твърди, да заяви против или "за" този лобстки закон е. И ако е против да направи нещо, защото очевидно срещу парите на олигарсите и милиционерщината трудно се бори човек - пропаганда, автобуси със среднисти и пр.

Кунева е грамотен и достоен човек, ако считате за слабост ,че не е ритала топка и не е яла филии със свинска мас си е ваш проблем. Учила е и за това е лидер на грамотните хора а не кратунешката утайка.

Е нали затова питам. Като е такъв човек не трябва да има позиция ли?!?!? Да каже каква е. То само с празни приказки не става работата.

Кунева е комунистическа снаха която получи всичко наготово. Айде да видим какво е учила, какво има като дипломи и квалификация, или като публикации и трудове, или какво е работела? Куха лейка прокарваща интересите на една група хора като кинг Саймън и прочие гадове.

Кунева а комунистическа отрепка! И ти явно си същата!

Голяма убавица таз Пръмовица бе.

Кунева подкрепя протестите на младите и активни хора, всяка инвестиция трябва да бъде в полза на обществото, а не на двама олигарси, при спазване на закона и да защитава околната среда, а не да я унищожава. Всичко това е възможно, но струва пари, а Цеко Миневци и Цветелини Радославовци искат да съсипят всичко за без пари, на принципа след нас и потоп. Когато се остави всичко на съвеста на инвеститорите се получава бетонното Черноморие и Банско.

Позицията на Кунева е ясно заявена от самото начало.Има я в интернет сайта и, както и във фейсбук. Категорична и твърда.

Убивайки природата нежива, човекът се самоубива.

самоубил си се явно. неживата природа са скалите

Предлагам като толкова г-н Борисов мисли уж за скиорите, и без това е монополен собственик на асфалтовите бази, че най-много се печели от това, да вземе да направи по една асфалтова планина на сметищата с писти за своя си концесионер, че да не реве толкова, защото ще обеднее ако трябва да плаща за унищожението на горите.

симо ти си прост. за какво унищожение говориш бе маймуно

До 9612, Явно съм те настъпил по мазола. Изсичането на горите е унищожение умна плоска главице. Твоите дружки пак ще го направят, но ако трябва да се бръкнат за промяна на статута ще секат по-малко, за това ли толкова ревеш, че "бедния" концесионер ще си плаща. Олеле каква трагедия :)

+1 За основа може да подложат телесата на Фидосова - е така за опора.

Собственик съм на гора. Често сеча от нея. Плюс това от 10 години се грея на дърва. По около 12-14 кубика всяка зима. По моя груба преценка в града ми може би се горят над 10-12 хиляди кубика дърва годишно. Що не дойдете пред нас да протестирате че режем и горим? Така ще ви погна..... Що англичаните са толко прости че си отдават исторически обекти като паметници на културата, замъци и кво ли не на концесия само и само да се развива добре туризма и да не загиват малките населени места. Цялата провинция стене за може скапаната софия да лапа. Всички пари от държавата стоят там. Извън софия хората кучета ги яли. Що да няма лифт във Враца, що да няма лифт във Берковица, що да няма туризъм из централния балкан. В момента който иска да кара ски ходи или на боровец или на банско... айде стига с тоя монопол, може и други курорти да има. Ало софиячета дендрофили, стойте си в тъпите панелки и си гледайте работата! И да се строят курорти няма се унищожи толкова много гора.... на боровец и на пампорово кво им е? да не би да няма дървета наоколо? А и тая гора да не е ваша случайно.

Моля, напишете си името и адреса.

Нали за това се борим бе - за концесия, не както в приетите промени сега. Ауууууу уморих се от невежи, които си мислят, че ще забогатеят ей така с Цеко, Меко, Вики и пр.

..не знам за какво се бориш, но в закона винаги се е говорило за 30 годишна концесия. Май не си го чел, а? И защо обиждаш човека - изказва мнението си, което има не по-малка тежест от твоето... даже е по-обосновано!

Наистина ли си толкова ПРОСТ или само се правиш??? Витоша е природен парк - белият дроб на София, а не поредният кенеф стил СЛЪНЧЕВ БРЯГ...

От Витоша по-голям кенеф няма. Толкова мръсотия и боклук няма даже в града. Аиде да забранят качването с коли да видим колко "еколози" ще идат на Витоша.

Собственико, огледай се! Черноморският бряг го осраха незаконно и дружно СДС, НДСВ, коалиция. След което, узакониха разсипията. Това ли искаш да стане и в планината? Ами, представи си, че твоите декари гора попаднат в полезрението за инвестиция на някой чужд инвеститор? На чия страна мислиш, че ще бъде правото тогава? Това е същността на въпросния закон!

нищо не си разбрал от закона. Поне го прочети преди да обясняваш.

Що си мислиш, че някой ще ти построи лифт във Враца? Закона се прави с една единствена цел и за една единствена фирма.

що трябва някои да му го построй , достатъчно е да му разрешат да го направи, не е проблем да се намери кой д го финансира и построи и тогава "северозападът" няма да е толкова див, ама на тия еко пикли от протеста дето си мотаят задниците по асфалта в София, и ме през оная работа кво става извън София

Твоето мислене е характерно за организаторите на контрапротеста. Собственик съм, ама законите ми пречат! Само ще те светна, че в дъжави като Австрия и Германия, които се спрягат по-долу като примери за курортно дело, е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО изсичането на широколистни гори без специално разрешение, което се издава при случаи на боледуващи масиви или строго регламентирана (дърво по дърво) санитарна сеч. Силно се надявам това да се случи и в България, защото такива като теб и дървената мафия обезлесиха цяла Стара планина, Средна Гора, Странджа и Родопи.

Що ли не си .... ....... .......

Ей, тази селска злоба няма да се свърши! София омразна и бленувана мина вече 2 милиона. А простакът все още на бой налита, като в кръчмите по селата. Сечеш яко, ама садиш ли, че все ше ти свърши гората един ден? Англичаните ОТДАВАТ, ама не префасонират, не забождат до замъците си по някое и друго кичозно хотелче, или поне тенекиена барака, каквито у нас бол. Лапането, тежките софри и безпаметното напиване са си при вас. Каквото го има тук е довлечено от хора, които нямат нищо общо с протестиращите млади хора нито като манталитет, нито като дух.

Строителството да се извършва само от държавата . Такива съоръжения в определени местности са монополни. Защо една фирма може да инвестира, а държавата ,не?