Прогнозираха увеличение на заплатите

Заплатите в реалния сектор трябва да бъдат повишени с 10% още следващото тримесечие, заяви Мика Зайкова от КТ "Подкрепа". Социалният министър Тотю Младенов отново предложи увеличение на минималната заплата.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозираха увеличение на заплатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не им разбирам работите, но си мисля, че трабва да направят нещо, защото става страшно. Щи трябва да си презрагледат и администрацията, защото в Социалното министерство няма намаляване на администрацията. Същата си е като при НДСВ.

браво Тотьо! Ще си купя по-голямо протмоне!

Този който работи в държавни места му плаща тя,другото е от работодателя ако си заработил!!Ако си бъркаш в носа и производителността ти е като в Буркина Фасо пари не чакай!!!КомунизЪма не е тук!!!

да вземат да спрат да се крия по тия министерства като някакви мишки всичките ни капацитети от правителството и да обяснят ЯСНО и ПОДРОБНО как се живее един месец 240лв? как се лекува при болес с 240? може ли въобще да говорим за живот с 240 лв? Аре мешници, оправдайте защите си глупавите дипломи пред народа или най-добре си ги ИЗГОРЕТЕ.

Ти за Борисов ли работиш? Заплатите се договарят с работодателя, в случай че ти убягва този факт. Като не ти изнася търсиш друга работа.

Ти явно не знаеш нищо за съществуването на "Камара на работодателите", за проведеният през 1988 година в Москва конгрес на "Еврейския конгрес", за резулюцията която е приел. Виж само ходът на историческите събития от 1989 година насам, за да разбереш какво се "решило" тогава. Та да се върнем на размера на минималната заплата. Той-размера, съответства на развитието на съответното съзнание на индивида. Бедно съзнание на народа-мърша, мършави заплати, робско мислене. "Преклонена главичка, сабя не я сече!". Тук не е Япония, където мечовете са ги окачествявали по здравината им, при отсичане на човешка глава. Именно и затова заплатите не са японските.

ииидвааат ИЗБОРИ!!точно като едно време,конгрес на БКП има луканка,банани,портокали!!свъши конгреса и ........,така е и днес!!

грешиш, не е като при бкп, както виждаш тия сега и избори да идват няма та ти увеличат заплата, само ти обещават. По-добре да си беше останало бкп, нищо не е научила тая кратуна борисов, докато е кръжала около тодор живков. как да научиш като ти е гладък мозъка и можеш само ленти с ножици да режеш, като някое 5-годишно дете с цветно блокче в ръка. жалка история!

Давайте да протестираме, защото повишението на мин. раб. запл. ще се отрази зле на бедните и добре на богатите.Ще се увеличат таксите при личния лекар и други такси, данъци и заплатите на парламентаристите, а самоосигуряващите се и работниците в частните фирми ще гледат през крив макарон. БУНТ! НА БОРБА!

кажи къде има чистачки с такива заплати. вместо да работя като специалист за 700 лв. да отида чистачка за 1000 лв

За пореден път се отхвърля каквато и да е дума за повишаване на доходите. За сетен път се доказва, че Симеон Дянков и ляля му Кристалина не са турени току така на тези постове от Световното правителство. Директивата е ясна:"Чрез глад и мизерия да се довърши останалият осъзнал се лош матриЯл!". Изходът от геноцида е с индивидуални и колективни молитви към Господ, да си пребере змиите=рептилите-Сатаната, дето ни "гълтат", без остатък. Сега ни "преброяват", за да знаят колко още от нас е необходимо да излапат до края на тази и следващата година. Това "те" ще си го запишат като актив, за прочистване на "мършата", пред Сташния Съд на Второто Пришествие.

Аз пък прогнозирам, че с едната прогноза ще си останем.

вече не става въпрос за откровено гладуване на половината народ, а за началото на тотално измиране. Вижте само ценоразписите (всички от 1000лв нагоре) при нужда от елемнтарна операция на прости лечими травми и заболявания. Тия гении на "фискалната дисциплина " -Дянков и Трайков да излезнат и да направят месечния бюджет на човек с 240 лв на месец - нали са генийте на Америка - колко сметки за ток, парно, вода, телефон, лекарства, храна, билети за градски транспорт ще може да покрие този българин със 100 евро заплата? В германия арабите бежанци получават месечна социална помощ от 1000 евр (2000 лв), а тука работещи получават 100 евро. И тия ми тръгнали да кандидатсват за еврозоната и Шенген. И накрая да кажеш, че след цялото си адско скръндзане и нечовешко отношение тия алчни политици ще спечелят нещо повече от Шушулов. Гнусотия е некви дрисльовци с 3000 лв заплата да ти обясняват че ти отпуска 200 лева заплата. По добре въобще да траят там, че вече станали черни в очите на целия народ.

Така ли бе Тотко, хутка космата!

Tотю кой го има за нещо? Та той е много зле с инфото... Каквото изтърси пред медиите, никога не се случва. Така,че ще си стоим със старите заплати.Свикнахме си. Нека са в трепетно очакване ония в НЕГОдното събрание.

Незнам какви заплати ще се увеличават, важното е, че на другарите от Народното събрание се и ще се увеличават без предложението на Тотю Младенов.

за съжаление не виждам как ще се промени нещо с мин заплата 240 леува е какво самочествие може да има един човек когот един наем е 400 лева ..но за съжаление хорат които направиха прехода и взеха парите са на много долно ниво....

Абе всички вкупом преговарящите сте направо кръгли идиоти. За некви там 5 лева увеличение спорят две години. Докато го решите (ако въобще го решите с тея скръндзави задници) ще е неоходими увеличение не с 30, а с 530 лв. на минималната и на всички останали заплати. Днес купих сирене - цената му вече е 10лв. Министъра на икономиката Трайчо (дето само трае) като някакъв страничен наблюдател, в предаването на Светла Петрова сви рамене и в отгово на писмо на майка с майчински 250лв. отговори "ами не си представям честно как живеят хората с такива доходи, да разчитат на помощ от роднините си". Как не ви е срам!!!! За глупави ipad-ове избирате най-скъпите модели, без да смятате колко плащате за, а когато трябва ад решите нещо в полза на народа (КОЙТО ВИ ИЗБРА И КОЙТО ВИ ПЛАЩА 3000 лв заплата всеки месец, плюс хилядите за костюми и комисионните), тогава все ви излизат сметките неприемливи, било неразумно. Ай, сиктир оттука. Ще е наразумно да гласувам за вас от днес нататък.

Влизам в Dir.bg и чета следното заглавие "Прогнозираха увеличение на заплатите" Реално погледнато няма защо да се радваме , продължението е следното... "Прогнозираха увеличение на заплатите на депутатите" :)

за инфлация и намаляване на помощите особено за заможните с палати и увеличаване заплатите според количеството и качество труд е правилното по света по правата на човека и според Световната банка

Интересно. След като в нереалния сектор отдавна са повишени с 1000%, време било в реалния да се повишат с 10%. Похвално!

128 000 са на минимална заплата,от тях 100 000 са в частния сектор.А колко са неусигуряваните от работодатели в България,само и само да работим за да не умрем от глад?!

заетостта е 61% - сама си направи извода: 10% безработица + 61% заетост = 29% - в сивият сектор или отказали се безработни?

АМИ ТО АКО ПИТАТЕ ДЯНКОВ ЩЕ ОТГОВАРЯ ТАКА ДОКАТО НЕ БУТНЕМ ЛАЙНАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ. ПАРИТЕ СЕ ОБЕЗЦЕНИХА. ВЕЧЕ САМО ЗА ДА ПОКРИЯ ДЪНОТО НА ПАЗАРНАТА КОЛИЧКА МИ ТРЯБВАТ МИН 50 ЛЕВА. АКО НЕ СЕ СЛОЖИ НЯКАКЪВ ТАВАН НА ЦЕНИТЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ Е КАТАСТРОФАЛНА. ВСЕКИ ДЕН ОСЪМВАМЕ С НОВИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ 2 ПЪТИ НАД ЕВРОПЕЙСКИТЕ И ЗАПЛАТИ 10-20 ПЪТИ ПОД ЕВРОПЕЙСКИТЕ!!!

ЕДНИ КАЗВАТ .....затегнете -коланите''.....А ТИЯ- стискаите зъби.....НАКРАЯ КАТО УМРЕМ ......ковчега че е по голем от мен.....ЦИРК и мизерия.....////???????

И то не повече от грам,за да пазиш равновесие..Научи се да пишеш, без правописни грешки..

Има ли смисъл от писане без грешки като перспективата е кофти. Оправят ни безогледни лъжци и крадци.

Ако пишеш без грешки може да работиш за повече от минимална.

Ей сега пращам тази статия на шефа, да види, че трябва д ами дигне заплатат с 10%.... Ще ви кажа какво ми е отковорил.

това е поредната серия от смешния сериал на правителството, защото преговорите започват от 31.03.2011г. и ще свършат на кукуво лято или с изтичане на мандата им, е хайде блажени са вярващите, но май се пренаситихме с лъжи и вицове...

КАКВИ СА ТЕЗИ ЛЪЖИ И ИЗМИСЛЕНИ ОБЕщАНИЯ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ?? НА НЯКОИ НЕ СА ИМ ПЛАщАЛИ С МЕСЕЦИ И ГЛАДУВАТ ЗАРщЕДНО СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ ,А КАКВИ ЗАБЛУДИ РАЗПРОСТРАНЯВАТ УПРАВЛЯВАщИТЕ?? МОЖЕ БИ ПРЕДИЗБОРНИ , А? ИЛИ ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВАЖНИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ??

А бяха едни обещания...Заплати,пенсии достойно съществуване,децата ни щяха да учат в по европейски стандарти училища.Крайно вече е да се спре тази демагогия и ако не можеш да се справиш - иди си,ако си обещал изпълни го,ако ли не ИДИ СИ.И всички господа управляващи да носят НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за обещания и неизпълнения!Иначе отново някой ще дойде да ни управлява и ще се оправдава с предишните.СТИГА!

абсолютно! само празни приказки , бойко отваря университет в перник

Има фирми, които не плащат заплатъите на щатните си служители. Има фирми, които не плащат и за граждански договори. Но в България това не се счита за престъпление и човекът е оставен да се оправя сам, без да е осигурена защитатата му от държавата по някакъв начин

кат не ти плащат, що седиш там?

до Смях в залата ; Ами смени си работата вместо да хленчиш.ако няма в твоя град отиди в друг,ако няма в държавата отиди в друга - хиляди хора го правят те не се оплакват.Мина времето на сълзите.Вземете се в ръце и не се поддавайте на спекулациите на партийни лидери които се борят за власчица и употребяват точно такива уязвими хора.Бъдете по смели и се борете.Да знаете че това е изпитан метод и ще останете доволни.Не ставайте жертва на жалки политици.

Ами пенсиите на трудоустроените по БОЛЕСТ?

Kак е вазможно човек да работи и да получава толкова малко . мин работна заплата и пенсия трябва да е 500 лв . които не може да дава такава заплата да си затваря фабриката . такива пишман бизнесмени подкрепяни от държавата , която извършва геноцит спрямо нас не ни трябват.

Извинете, dodo_n , но оценката Ви за минимална работна месечна брутна заплата е скандално-ниска ! Минимум 1000 ( Хиляда ! ) не Ви ли звучи по-реалистично ? ... И именно посоченият от Вас подход е този, който ще я осигури !

Искрено се изсмях на това. На мен ми казаха тези дни, че ще ми намаляват заплата, защото няма работа... За какво увеличение говорим, за какви пет лева....:)

Защо някой си мисли, че като не дава заплати, оборотът му все някак ще се вдигне? Колкото повече бедни хора, толкова по никакъв бизнес не върви. Затова чета тук разни мнения, да започнеш свой бизнес, за тази работа също трябва платежоспособно население, нали за да произведеш нещо, трябва да го пласираш за да спечелиш, но ако така караме, кой ще ти го купи? Това е все пак политика на държавата, защо не идват чужди инвестиции, ами защото с бедни хора нищо не става!

тотю, вземи на намалиш осигуровките на самоосигуряващите се, че ще умрем... на 420 се осигуряваме, без да имаме сигурност дали изобщо ще имаме доход съответния месец. при комунистите поне върху 220 плащахме!!!

За това се обърни към Дянков.Той намали осигуровките на големите работодатели, а увеличи базата на самоусигуряващите се.Това ясно показа чии интереси защитава това правителство, т.е на едрия чужд и български капитал.Ако за тебе не е ясно пак гласувай за тях.

От кога синдикатите защитават работници на минимално възнаграждение? Колко от тези работници членуват в синдикат? Обикновено такива, като тях не членуват, защото членството е свързано със членски внос. Извод: синдикатите да си защитават членовете, а не да се правят на политически партии.

Ама много се пробваш да мязаш на бате Бернанке, а Тоте ?! .. По окосменост на видимите в/от костюм части го докарваш ще знайш, пък и цветовата гама на вестиментарната опаковка тоже ! ..... Само гледай бързо-бързо дим-да-те-няма ако не-дай-боже, той ( или подобен нему ) те подхване какви ги плещиш/вършиш !!!

Какви са тези абсурдни заплати? това е африканска история.

Ами пенсийте ?? За пенсийте нищо не казваш..калпазанин такъв !!

Имате право, баба Гуца -- калпазанин, та чак серсемин ! Пък и да лъже дори не може, нали ?!

Симеон Дянков обаче за пореден път отхвърли тази възможност, защото в бюджета за 2011 г. не било ....Ами може ли мерзавеца,милионер да повярва ,че в България хората мизерстват!Този олигофрен има достатъчно парици!Само не разбрах мисълта на Т.Младенов ,за реалния сектор!Както обикновено става въпрос за ченгета , военни и държавни служители,демек паразитите!Не става въпрос за тези,които произвеждат някакви блага!

И като повярва - какво? Нещата не опират до вяра, а до пари. Откъде да ги вземе, ти като си безработен и не повишаваш производителността на труда? Да ги нарисува ли? Аз работя и изкарвам всеки месец пари за издръжката на една жена в майчинство, едно ромче, един безработен и един пенсионер. Много са ми данъците, а като вдигнат работната заплата сигурно ще станат още повече. Знам че ти е трудно, но и на мен не ми е лесно. Нито пък на някой друг.

Ако позволите, БЕЗРАБОТЕН : -- вместо да си вдигате кръвното от тотевитизъмите, направете си един откровен анализ на Вашите заложби ( Каквито със сигурност имате ! ) и сами преценете в какъв бизнес/услуга/стока бихте били успешни и носещи за семейството Ви ; после си направете бизнес план и вече с него в ръка -- идете и потърсете най-изгодното за Вас начално финансиране ( и от самия г-н Младенов, и от не-една банка, и от бъдещите Ви клиенти/партньори ) Успех ! ( и много, и плащащи !, клиенти)

С наближаването на изборите през есента ще се увеличават и обещанията, може да да дадат някой лев на най-закъсалите работещи и пенсионери, но инфлацията ще е изяла два пъти увеличението. Стискайте зъби, както каза г-н премиерът?! Ако още имате такива в устата...

Гладна кокошка - просо сънува! Е, като вдигнат на чистачката Мара заплатата от минималната 240 на 270, моята дали ще я вдигнат или си остава същата. Ами тогава мисля да работя толкова, колкото ми плащат. Да работят тезе с големите заплати.

Мара чистачката взема в София поне 700-800 лева на месец без да се потрошава от работа. Ако се насили, може и доста над 1000 да вземе.

Абе к'во значи реалния сектор? к'ъв е тоя сектор да отида и аз там да работя... Явно мен ме държат в някой имагинерен щото учеличение на заплатата то 4 години не сме имали :)

Определено математиката не е в реалния сектор. Иди да бачкаш на село - произвеждай и ще има какво да ядеш.

ABATMOLLE

Гледах Мика по Тв в събота - абе тая е много проста! Как може данакарашнякой да увеличи възнаграждение, при положение, че едвам се изкарват пари! МОЖЕ БИ ИМАТ, СИНДИКАТИТЕ, НУЖДА ОТ ПОСТЪПЛЕНИЯ ОТ ЧЛЕНСКИ ВНОС!

АМАН ОТ МИНИСТЪР СОЦ. СИНДИКАЛИСТ.

Моята заплата е 330 лв. Какво става с нея, ако вдигнат мин. заплата?

Хе хе - Ще стане минимална!

Не желая да ми увеличават заплатата, искам само нормална заплата като за държава от ЕС. Изобщо не бяхме готови на никакъв ЕС,няма и да сме готови в близките 20-30 години.

Пак ли тука има, тука нема. Омръзнахте ни. Махайте се. Популизъм пред избори. Вече не сме деца. Няма с какво да ни излъжете.Поне бъдете мъже и си идете с мир. И това което беше останало и него разрушихте. Некадърници.