Записите: Турция многократно предупреждава руските пилоти

Записите с многократни предупреждения от Турция към руските пилоти да не нарушават въздушното й пространство бяха излъчени по FOX TV.

Обратно в новината

Коментари - Записите: Турция многократно предупреждава руските пилоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новина по FOX? След лъжата им, че Буш-Младши е президент вместо Ал Гор, нещо не им вярвам точно на тези "лисици", които обслужват нечии интереси. А турците говорят много правилен английски на този запис. Чак да си помислиш (и с основание), че е направен някъде в САЩ.

Защо си мислиш,че турците не могат да говорят английски ?

Не трябваше да изнервят обстановката предните пъти и да се заяждат с турците (НАТО). Изчерпаха си ненаказуемото нахалство и като го надхвълиха какво стана ... БАУ

Блядките не говорят чужди езици - нищо не са разбрали

Рушняците могат да нарушават всички правила! Е да ама стана кофти...

"Наближавате" да се чете ли като "Нарушихте"?

Това ли е този прехвален СУ който не е разбрал че го стрелят ..... а може да е имал и пробем с кумоникацията, ако не лъжат както обикновено !?

Това е "великия" самолет! Гола вода! Пилотите не знаят английски, самолета си лети сам накъдето си иска, няма сигнализация, че го преследва ракета! Ми той може да воюва и да бомбардира само мирни беззащитни граждани! Предвиден е да бомбардира невъоръжена опозиция в Русия! Ама нук нещо не случи!

беже каква неведенна простота се чете в междуредята на коментарите

Тия "записи" днес ли са ги записвали?! Чух ги в нета - пълни глупости, това нещо може навсякъде да се запише! Спасеният руски пилот вече разказа пред журналисти от различни страни, че никой не е влизал в контакт с тях, не ги е предупреждавал, нищо не са показали - от задължителните знаци, утвърдени в международните документи за "прехващане на чужд самолет", не са ги "водили", изобщо - нищо отникъде, но изведнъж са били ударени от ракета, и могли само да катапултират! Дори не са го видели този изтребител зад самолета си - той е кръжал над турската територия, докато ги е чакал, след което е атакувал! 1. От днес Лавров отказва да се среща с турския министър. 2. Русия счита, че Турция се е присъединила към ИДИЛ, защото атакува самолет на държава, бореща се ефективно с тях, и заради търговските им операции с петрола (на Билал Ердоган, чиито цистерни се взривяват от една седмица!) 3. Затварят се границите с Турция. 4. Руските туроператори са прекратили продажби на ваучери за Турция, отказали са всички чартъри до 29 декември. 5. С-400 вече покрива цялата територия на Сирия и ще сваля всичко, което не е руски или сирийски самолет - потенциална заплаха! 6. Прекратени са всякакви военни контакти с Турция - няма уведомления, съгласувания и пазарлъци! 7. Днес цял ден московчани хвърлят камъни по турското посолство в Москва. всичко това е от ИТАР-ТАСС, Франс-прес, Ройтерс и СНН - достоверна информация, пресича се в източниците! Ердоганчо има много време за осмисляне сега ...

Аврорче ти подготви ли се за големия купон който предстои.Сега те ти викат че нямало да има купон ама както е тръгнало...Или ти нямаш нужда от подготовка.То ако стане за миг -хубаво ама може и да не си от късметлиите дето ше си тръгнат отведнъж.Така че трябва да се подготвиш за купона дето подговят путин и компания.И отръвка няма да има.Всички заедно...Заради власта на чумавите в кремъл така ше стане.За това ти трябва подготовка. Дрехите нямат значение.Тогава така ше изглеждаш че те са ти най малкия проблем.

можеш ли да оцениш моят и да го цункаш?

Колко пъти руски изтребители бяха прихващани над територията на Европейски страни??? То не беше Великобритания,Швеция, Финландия.......Всичко се приемаше едва ли не като руско превъзходство и Европейска слабост. Турците обаче не си поплюват и защитиха въздушното си пространство.Жалко за убития руски пилот,станал жертва на болните амбиции на един самозабравил се полковник от КГБ.

Нали всички се бият там с ОБЩ враг - тероризма. ВРАГА - не е Русия. / или поне не беше /

и терористите нямат САМОЛЕТИ, т.е. няма как да са опасност във въздуха.

Колко пъти??????????? Не ставай смешен!!!! Не лъжи като Плевню! На лъжата краката са къси:)

Рашките отдавна си го търсеха. То не бяха провокации от север, в Черно море, от Сирия. Просто на турчина му е писнало да го вдигат по тревога и го одумкал. Ха сега нека продължават още.

Тея платени комуняги дето цъкат минуси са супер смешни. Обърнете внимание, че няма повече от 30 минуса или плюса. Е как така пък на всичките статии по около 30, бе другари. Смешни сте. И жалки.

Ти как мислиш, че се уплашиха ли?:))))))))))))) Загубите на карабинерите ще са огромни!!!! Нашите туроператори са закупили 3 тона свещи и палят във всяка черква!!!! Само този самолет, може да им спаси сезона!!!!!!!!!!! .......а резаците са плашипутарници!!! Надяват се НАТО да ги пази ако стане дебела работата?????? Ако ни мобилизират, ще си счупя краката да бягам към казармата, за да ги спася:)))))))))))))))))))))))))

На тебе от ИД ли ти плащат?А?

ислямска държава няма самолети, а турците не знаеха, че това е руски самолет. Те мислеха, че е френски ли или на САЩ? Ердоган се бе направил на глупак.

Преди време кокато беше свален самолета с холандци над украйна писах че за този инцидент е виновна русия дори ако ракетата е била украинска.Просто защото ако русия не подържаше така наречените украински отцепници там нямаше да има война.В сирия нещата се повтарят.Ако в сирия нямаше руски военни или ако командването на руските военни поне беше забранило на пилотите да се доближават до турската граница те нямаше да бъдат свалени.Ами ако руския пилот на своя глава е решил да провокира турците с навлизане на турска територия с цел да ги "пробва",пак стигаме до извода :ако русия не беше в сирия това нямаше да се случи.Ами ако турските пилоти са решили да се прават на мъже и са свалили руския самолет който е бил на сирийска територия,извода е пак:ако русия не беше в сирия това нямаше да се случи.С това си присъствие в сирия,русия най-безотговорно създава ситуация която да зависи от съвсем второстепенни фактори,дори от случайноста.Това ако не е безотговорност и глупост.В заключение русия наистина се управлява от тъпи и безотговорни управници

Ако Русия не беше преминала Дунава през 1877, нямаше да даде толкова жертви, заради уникални иди*оти като теб!!!!!!!!:))))))))))

Да бе, преминали са Дунава щото руснаците харесват хубавите ни очи. Айде бегай, руснаците винаги гонят само и единствено собствения си интерес. Що като имаше СССР не оставиха държавите да се управляват сами? Защо се случи Пражката пролет? Дали щото руснаците са големи пичове, а ?

Спасчо мамино слабоумче,НИКОЯ ИМПЕРИЯ НЕ ОСВОБОЖДАВА.ТЯ МОЖЕ ЕДИНСТВЕНО ДА ПОРОБВА.Тези примитивни "съждения" са вървели тогава преди 130-40г ама днес е 21 век(може да си забелязал).И е доста "странно" че ги споделяш така "лековато"(както обича да казва др пирински)След като си написал таа глупост,не вярвам че ше рабереш това дето е написано с големите букви но нищо не ти пречи да опиташ.Освен слабоумието ти ти.За който вече стана дума мисла

Ама ти си уникално прост, бе!!! Чак не е за вярване! Да не си от екипа на Плевнелиев?!?

С други думи,нека управниците в кремъл се заемат с богатствата на русия,които целия цивилизован свят иска да и открадне.ВЕроятно сигурно щото той е бедния а не русия(за да си ги завре запада отзад тези богатства ).Нека управниците на русия да си ги гледат тези богатства да им се радват и така...А не да се опитват да оправят света както на тях им харесва,щото първо света не харесва представите на руските управници за един така "оправен" според руските представи свят ,а и щото не е по силите на русия да оправи света.Всъщност русия може само да съсипе света-нещо което тя неотклонно прави от 1917г насам.Спомнете си имали поне едно голямо зло случило се на света без участието на съветска русия.Аз поне не мога.

Да бе, ка не се сетиха всички по-рано!!! Ми то ако нямаше човечество и еволюция това нямаше да се случи. Велик си!

И не сте вие тези, които ще казвате дали Асад, Масад или бат Бойко, не ви е приятен и удобен, и трябва да се свали от власт!!!! .................за да се вихрят дюмбелите туркомани

На мен това ми изглежда като много долен театър. Представям си ги по следния начин. Седят си Путин заедно с Лавров и си казват. Абе я дай малко да подразним турците, ще жертваме там един, два самолета от нашите, ще се правим на ощипани после, ще спечелим симпатиите на хората по света, че видиш ли нашия самолет е свален, ще омаскарим турците, че са лошите в случая, пък и това ще ни даде повод да разположим още военна техника в Сирия. На здоровье товарищ!

Олигофрен

Те руснаците са пределно наясно, че влезе ли самолет във въздушното пространство на Турция, ще бъде свален. И нарочно са го направили. Жертвали са пилотите, само за да могат да разположат още военна техника и да подкрепят Асад.

Тази върховна наглост скоро ще бъде наказана!!!! Все едно ако си пътувам с колата от Кърджали към границата, заптиетата да ме предупреждават да завия към Бургас?????????????? А бе аланколу, аз съм си в моята държава!!!! Никой не ви дава право да навлизате, чак до Свиленград за да унищожите моята кола на моя територия, само защото областта е населена с туркомани!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не съм на страната на Турция, но.....Руснаците излъгаха света за Чернобил, излъгаха света за Южнокорейския пътнически самолет, свален от тях при сходни обстоятелства. Излъгаха света или просто се замълчаха след инцидента с подводницата Курск. Казаха, че самолета им над Египет не е свалян, после промениха казаното. Тяхната политика е низ от лъжи,...които лъжи нашите комунистически лакеи следваха безприкословно. НИКОГА НЯМА ДА ИМ ПРОСТЯ ЗА ЧЕРНОБИЛ....СТРАШНО МНОГО ХОРА ПОЧИНАХА, ЗАРАДИ ТЯХНАТА ЛЪЖА. Когато СВОБОДНА ЕВРОПА казваха да не излизаме навън, тези отрепки казаха, че нищо не е станало......................................................................

Така е. Остави минусите. Комунягите ги привличия червения цвят за това интуитивно цъкат минуси. Къде да видят те пролетта на зеленото, на положителното...

Чернобил е в Украйна. Трябва да обвиниш яйцеглавия и Порошенко

То в Украйна, ок.. ама по това време можеше ли да пръдне гущер, без руснаците да позволят преди това, другарю?

защо не послуша Свободна Европа ?

Явно е време, да се върне наборната военна служба в България. Руснаците виновни. Руснаците невинни. Пилота нарушител, Пилота виновен. Повече ме притесни изказването на Ердоган. "Ние защитавахме страната си и живота на своите братя" Тези същите братя застреляха пилот във въздуха. Тези същите братя се намират въоръжени в чужда държава и работят с терористи. Това значили, че на Турция и е позволено да снабдява и създава терористични групи извън Турция. Значили че ще бомбандира българската полиция и армия ако такива групи има в България?

Оляха се вече. Последно не знаели , че самолета е руски.......

Информацията е като за блондинки. СУ-24 лети на север.УДАРЕН Е НА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ. ПАДАЙКИ УСПЯВА ДА СЕ ВЪРНЕ НА СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ!!! Ашкулсун

30 км навътре в Сирия е "зона на турските национални интереси". Сега разбирам, защо ЕС осъди действията на българският полицай в Грудово....та там е "зона на турски национални интереси". Когато НАТО правеше учение в Черно море и американски самолет провокативно летя на самата руска граница...руснаците трябваше да го думат от воле.

самолети летят в тези зони постоянно. например руски самолети често летят близо до америкаснкото въздушно пространство. и двете страни го правят, игрички от 60-те години

Един въпрос: 1.Осъществиха ли визуален контакт с нарушителя и дадоха ли му знак турските изтребители. това е процедура, ако не се свържат по радиото...след която се стреля по нарушителя

Това за граждански самолети ли е процедура или и за военни е също така приложима?

Иван Петров

за нарушители на въздушното пространство.... дори за НЛО Ако държавата е в състояние на война, тогава няма процедури. само стрелба

По-принцип за всички. Ако не се лъжа, през 50-те години и нашата авиация е свалила израелски пътнически самолет. Като го е мислела за разузнавателен.

ДОБАВКА! и първо се пуска откос с оръдието над самолета нарушител!!!! (както изстрел във въздуха при предупреждение на нарушител)

А междувременно трансформаторната станция в окупирания Севастопол гори ! К'ви ги вършат тия азиатци, бре-ей. . . Или пак са партизаните, ну, ну. . .

Това не е форум на Ислямска Държава Коментирайте вашите братя в Турция

БългАриец

Що бре, у Крим освен татари и украинци има и малко руснаци, нали ?

хаиде малко по-балансиран коментар, тъи като много хора в тоя блог явно не разбират какво става и проектират върху станалото личните си антипатии. цялата история със руския самолет показва турска "постановка", а не "прекалено чувствителна" реакция, както се опитват да покаят някои. явно е, че турция губи нервите си от развитието на нещата, които са неблагопрятни за нея. на първо място, трябва да се откаже от лесните пари свързани с ид (много пари), след атентатите в париж французите си смениха "настроиките". второ, идеите на турция за зона, забранена за полети краи границата със сирия (за да може да си прави там каквото поиска, главно срещу кюрдите) не се поддържат нито от европеиските държави, нито от америка ( идиотските изказвания на борисов не се броят). това е уясно за турция, тя е готова на всичко за да няма кюрдска автономия. но парадоксалното е, че с този инцидент тя ще постигне точно това, от което наи-много я е страх. първо, ще се вземат мерки всякаква турска техника прекосяващата границата със сирия или да получи разрешение, или да бъде унищожавана. значи, краи с бомбардировките срещу кюрдите. второ, краи с двусмисленото положение на групировките в сиря поддържани от турция (така наречените туркомани), те напълно се компроментираха с този инцидент. и като резултат те ще бъдат ликвидирани или ще избягат в турция (а там едва ли номого и трябват). факта, че нато зае двусмислена позиция по случая показва, че турция няма вече подкрепа и че заради неините самодеиности никоя политическа сила в европа не иска да рискува (изключвам "българското" дпс разбира се) . с една дума, искаме или не от инцидента печели русия със своята акция в сиря, а не турция. с една дума, както писах, ердоган си загуби нервите и направи грешен ход.

Всяка държава е в правото си да охранява границите си! Колкото до проруските елементи тук - не ревете на чужди (руски) гробища! Русия има кой и как да я защити.

Проблема е, че турците редовно прелитат над Сирия, а при позицията на Москва, че Асад и законното правителство е повикало на помощ руснаците това прелитане е нарушение.

Бързо сменяйте опорните точки! Лавров се е и...л по въпроса.:))))

Турците не знаели, че самолетът е руски. Сигурно са мислели, че е френски или американски. Щеше наистина да е много странно да бяха свалили американски самолет. Но сега нещата са съвсем ясни.

Ако бях, щях да си помисля, че е отвлечен руски самолет от джихадисти - самоубийци.

Такива самолети има Сирия. Това са имали впредвид

Интересно как би оценил свалянето на корейския пътнически самолет с над 200 пасажери от СССР в далечния Изток. Изключително "цивилизовано" по комунистически действие!

Не говорете за северно корейския бойнг защото ставате смешни.Тогава до самолета лети друг разузнавателен самолет който след това напуска въздушното пространство на Съюза!А колко време е летял през Съветска територия,има една чудесна японска книга по въпроса!Така че просто ставате смешни да не кажа жалки с лъжите си при наличието на тези факти.

"Другарю" не пиши глупости - самолета беше южнокорейски. Факт. Не се мисли за такъв голям тарикат. Егати петата руска колона в България. Бая са разтворили кесията "братята". Да са ви сладки копейките!

Сваленият и убит майор Румянцев е имал 35 приятели в социалните мрежи, половината от тях вече са отстранени от спецслужбите ("Информнапалм"). Ето какво пишат в Челябинския им форум: "Мало было Афгана, мало Чечни - нет, полезли еще и в Сирию. Повезут, повезут скоро гробы, да не в Кремль, а в ваши дома, к вашим соседям, а то и к вам."

ти да не си "в контакте"

БългАриец

Не съм му от приятелите на аса с прекършени криле, ако за това питаш.

Fox TV в Щатите е все едно да говориш за СКАТ в България. Къде са тия записи да ги чуем ? На сайта и на YouTube на Fox ги няма. Или Дира пак започва да цитира разни измишльотини?

По скоро като Алфа тв

то е прозрачно какво е станало. и за слепите. имало е турски чадър. така са пазили "бунтовниците" от обстрела. 50 км преди целта са му казали да се разкара на юг. а за да удари "умерените" опозиционери, е трябвало да направи необходимият заход и така са изяли дръвото. вижда се кой кой е. ето ги истинските терорости, подкрепяни от кой, мили приятели? от сащ. мда.

Е ПРЕВОЗВАЛ ЦИСТЕРНИТЕ С ПЕТРОЛ ОТ СИРИЯ КЪМ ТУРЦИЯ !!! ДАЛИ НЯМА ВРЪЗКА ?!

"Предупрежденията от турска страна започват, когато руският бомбардировач СУ-24 е на 30 мили преди " Ми то летището на руснаците се намира на 40 км.

А от руските "въздушно-космически" сили с каква версия ще излязат

с каквото ще да излизат. ти подкрепяш терористични организации, като даеш, ал кайда и т.н.

Който не подкрепя Путин е с лошите така ли? Вие комунистите винаги сте били слаби в логиката

13 август 2015 в 14:35 "Американски изтребители излетяха от база "Инджирлик" в Турция...", пише CNN. Досега само безпилотни машини можеха да използват турски бази. Постигнато през месец юли споразумение между Турция и съюзниците от НАТО обаче позволява на пилотите на САЩ да използват летищата в близост до бойното поле..."

"Москва обяви, че. . . всички по-нататъшни действия на ударната авиация ще се извършват само под прикритието на изтребители" МиГ-ове ще има ли в менюто ? Или за отстрелване се предвиждат само Су-та ?

Да не ти падна дохода от краден ИД-лски петрол, та се кефиш?

Ти си помак -евреин и стига си пълзял във форума. Сложи си бурката и се моли Русия да не дойде да ви оправят такива

Наясно ли си, че ако се намесят миго-вете, менюто ще стане много трудно за преглъщане за турците? Щото тогава няма да стрелят по бавно движещ се бомбардировач, който може и да не е въоражен даже за въздушен бой а ще се изправят пред опитни летци от изтребителна авиация които ще са адски ядосани.

Иван Петров

те са вече ядосани...и с развързани ръце

но Турция получава 3 млрд. евро помощ за бежанците Европа. / The unknown air traffic position to humaynim 020 Radial 26 Miles.This is Turkish Air Force speaking on guard you are aproaching Turkish Air Space change your heading south immediately/", се казва в многократно излъчените турски лъжи. Като цяло, от януари до август 2015 г. са регистрирани 1306 нарушения на въздушното пространство на Гърция от 101 военни самолети на Турция. В 28 от случаите турските самолети са прелетели над територията на Гърция, съобщава генералният щаб на ВВС на Гърция.

Явно ние сме тъпаци, че даваме пари за лъжи, и то отявлени. Били ги спирали мигрантите, вервайте ми.

На какво ли не са готови политиците, за да си вдигнат рейтинга! Колкото повече се вдига един рейтинг, толкова повече злини върши даден политик. И на двамата кретени рейтинга е доста висок. но на единия е космически висок. Сваленото СУ от космическите сили на Путин ли е, или от сухопътните такива?:)

До преди да падне е бил от космическите, а после се е присъединил към сухопътните.

Тъпо. Турците са предупредили на НАТОвската честота, а руснака е слушал на руската. Какво правим ние с руските гайди, незнам.

Ние само се сме снишили, затова не си сменяме гайдите. Един ден ще ни потрябват.

Затова българите никой не ги обича. Защото са двуличници, в по-голямата си част.

"Ердоган потвърди, че всъщност два военни самолета са влезли във въздушното пространство на Турция. Единият обаче го е напуснал навреме" Беж да бегаме, че идат фалконите !! Молодцы, ребята, отървахте задниците и тоя път. . . :-)

ти меня по русский скажи!

тези статии за малоумни, всеки може да направи запис и да го излъчи, по добре вижте картата, вече сума ти народ писаха за това

Руснаците си мислят, че могат да си правят каквото си поискат и да не спазват никакви международни правни норми. Турците два пъти ги предупредиха, да не го правят и на третия път е логично, като една сериозна държава да изпълнят заканата си. Жалко за загиналия пилот, разбира се.

Сега руснаците след като са предупредили Турция да не поддържа терористите от ИД ,а те явно продължават, да си берат гайлето.

Бате, да те светна: Турски самолети през последните 6 месеца са нарушавали десетки пъти въздушното пространство на Гърция. Нарушавали, а не доближавали, значи влизали реално в Гърция. Да си чул нещо за това ? Не си чул, защото това се случва на стотици граници по света и никой не сваля самолети, а още по-малко ако само си наближил границата.

Ами Коле, ти не знаеш ли че Турция и Гърция са съюзници в НАТО. Що да се стрелят?

Е па много е бърз тоя КЮЧЕКЛИ фес ЧАЛГАДЖИ ,за 17 секунди е успял 10 пъти да повтори тоя текст!!! Рапърите ряпа да ядат!!!

+++

Вы что, самый тупой? Кой казва, че е за 17 секунди. За толкова е достатъчно да ви прецени човек.

САЩ казват: "за не повече от 3 секунди". НУЛА секунди са не повече от 3 секунди. Значи САЩ казват, и че не е пресичана границата, и че може да е докосната виртуалната линия във въздуха за 1,2 или 3 сек. Т.е. наполонита казват каквото казва и Русия - не е нарушено въздушиното пространство на турция, но пък е нарушено международното право като е свален самолет в съседна територия (Сирия). Ако ти вярваш наполовина на сащ, значи вярваш на Русия, както всъщност всеки непредубеден в този случай.

Много ти е квиченето чалго.!. Турция: Не знаехме, че самолетите са руски Су-24 са били в турското небе 17 секунди Турция не е знаела, че самолетът, който нарушава въздушното й пространство е руски - това пише в писмото, което Турция изпрати до 5-те страни членки на Съвета за сигурност на ООН. Два Су-24, чиято националност не е известна, са се появили на 24 ноември сутринта близо до турското въздушно пространство в близост до населените места Яйладаги и Хатай, се посочва в писмото. Анкара повтаря, че пилотите за пет минути са били предупредени 10 пъти. Казано им е било да променят посоката и да се обърнат на юг. Според писмото, руските самолети са останал във въздушното пространство на Турция 17 секунди, започвайки от 09:24 местно време и са проникнали на територията на страната съответно на 2.14 km и 1.85 km. Единият руски самолет е успял да напусне турското въздушно пространство, а другия е бил ударен от F-16, а след това паднал на сирийска територия. 5099907Share on facebook Share on twitter Share on print Share on email More Sharing Services 10

Искам да взимам страна, но в този район има ли войници на ИД? Нали руснаците само тях бомбардират? Ако е така защо е убит единия пилот?

+++

Не питай, няма да ти се отговори.

значи турчолята стерелят по самолети, които са 'навлезли' над тяхна територия за 10 секунди, а ние сме длъжни да пускаме вякаква паплач през границите и за един застрелян нарушител всички опищяха света! Да ви имам и двойните стандарти!

Ако тази паплач влезе бъоръжена /недай Боже/ и нашите ще стрелят... или ще бягат. Поне ще имат правото да стрелят де

сега влиза "невъоръжена" ли? а ако оръжието им е вече тук? нали знаеш, че в бг има огромно количество чуждо оръжие в парчета от нашата територия, където се разпорежда чужда армия. или не знаеш?

НАШИТЕ ГРАНИЧАРИ ! РАЗКАТАХА ГИ ОТ СЛЕДСТВИЯ !!! ЩО ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ?!