Представиха концепцията за "Зелен ринг София", свързващ над 30 квартала с велосипеден и пешеходен маршрут

Тя включва анализи и план за действие за трансформирането на неизползвани терени по протежението на неактивни жп трасета, изоставени инфраструктурни обекти, крайречни, производствени и жилищни територии и паркове

Обратно в новината

Коментари - Представиха концепцията за "Зелен ринг София", свързващ над 30 квартала с велосипеден и пешеходен маршрут | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може ли да е "пръстен", вместо "ринг"?

Концепцията да си я набутат дети слънцето не свети! Вместо с глупости - велоалея (дето ще я ползват колкото и тази на Раковски - демек николко), да направят паркинзи! Няма къде да се паркира, това не го ли разбрахте?! Въобще, тая простотия с колелетата трябва да я забранят в София!!!

Аз предлагам и детските градини да се сринат и освободените терени да се използват за паркинзи и гарази!

са си паркинзи и те не отменят вело и пешеходните алеи/зони

...велосипедните алеи изцяло заемат тротоарите или ги стесняват толкова много,че пешеходците и родителите с детски колички трябва да слизат на платното! Ама какво й пука на Фандъкова и нейните хора,които безмозъчно усвояват някакви пари?!

сам

като бонус ще има и ринг Факултета - Филиповци - Хр Ботев специално за ромски каруци за скоростно транспортиране на жеУезо, хАлуминий и там друго квото е краднато...

като направиха двупосочни велоалеи в дружба колко велосипедисти се движат по тях - единици, за сметка на стесняване на уличното платно и забавяне на автомобилното движение - изнервяне на шофьорите и катастрофи. И каква простотия правят в Горубляне - преминава с в посока Самоков за 20минути, но вместо да удвоят платното правят велоалеи - баси е ди о тите!

Фондацийки , проектчета, концепцийки и накрая велоалеи около улични стълбове , за да се упражняват велосипедистите в слалом, пешеходни зони , върху велоалеите , за да се упражняват пешеходците в спортно ходене с елементи на паркур...Дейба и крадливата сган

Това вече колко години го слушаме, близо 10 май станаха вече. Не е предприета и една стъпка! Освободете София от присъствието си, гнусна герберска крадлива паплач.

То хубаво ще има зелен ринг, но кога ще се разшири бул. Вардар там ежедневно има голямо задръстване? Крайно време е да се разшири това трасе от Красна поляна до Т. Александров.

Крайно време всичко що е МПС и над 10г да бъде изритано от пределите на СФ ! Стига толкоз мизерия !

очевидно Овча купел - Суходол - филиповци - Люлин не са в София

Че то вече половината трасе е застроено,поне това в Изток,,,

Какво е зелен ринг бе? Боксови двубои ще се провеждат? Има си думи на български, зелен пояс, зелен пръстен.

Само да не ги направят като в Младост - две платна за велосипеди ама иначе с бебешка количка не можеш да минеш...

Идеята е добра и аз бично бих използвал често това трасе. Но първа и втора стъпка реално са 2-3 км. Кога ще направят 30 ??? Голяма част от това трасе - бившето жп трасе през Изток-Дианабад до Токуда, си се ползва и в момента за разходки, жп релсите ги махнаха. трябва им един багер и малко чакъл и ще стане алея. А те го изкараха мега строителен проект. Анализите, проектирането, защитата и представянето пред общественността ще струват повече пари от реализирането на трасето. Си мисля... а може и да бъркам, че те май една машино смяна на багер в НАГ и СО ги смятат по техни си цени... Реално ако това трасе го прави частник, за собствен интерес, без да тита никого и да ползва европейски средства, ще е готово за има -няма 2 месеца, защото е елементарно строително съоръжение. Аз за един ден направих 100 метра път. Най-сложното е, което не съм сигурен дали са го планирали - минаването под Симеоновско шосе - за да се направи безопасна връзка за велосипети и пеша. Защото ако направят сфетофар - ще стане страшно там.

Ха дано стане, ама надали....

Целият този ринг е една гигантска герберска лъжа. Той никога няма да се случи. Целта е да присвоят и застроят терените на бившата гара Пионер и жп линията. Затова и първият участък ще е там. След като застроят терените на гара Пионер и жп линията в Хладилника, никой повече няма и да продума за този зелен ринг. Интересно защо не почнах стротелството му от Орландовци?

майсторката на концепциите .

Мечтая си да обиколя 30 квартала пеш...

При това яростно инвестиционно сградостроителство в София не знам дали тая концепция няма да си остане само концепция.

Забравили са година да сложат - 2122