Коментари - Лондон се отказва от председателство на Европейския съвет | dnes.dir.bg
назад

Лондон се отказва от председателство на Европейския съвет

Великобритания няма да поеме планираното председателство на Европейския съвет от юли 2017 г., обяви говорителка на премиера Тереза Мей, цитирана от Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Лондон се отказва от председателство на Европейския съвет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейският съюз ще се разпадне докато дойде нашият ред.

"кадифен развод"? Само да не стане кафяв развод.

аве, важното е да се задвижи обратен процес на преразпределението на парите и властта, "великото крадене" - може да се нарече. апогея на явлението разбира се е периода от 2008 насам, но несъмнено е бил подготвян десетилетия преди това. по принцип, добре ще е това да стане "по немски" - с голяма надценка, лихва, морален иск и интелектуално право, но по принцип разликата между плебструнгзвея, дето получи живот и подаръка да изживее младостта си и хората, особено образованите хора, за сметка на чието обиране стана възможно всичко това, е толкова огромна, че на практика нищо не може да изравни сметката.

Ако той не дава никакви пазарни привилегии на Англия, може.

Кадифен развод"!?!?!?!???- Две приятелки си говорят: -Пепи, как мина развода ти с бившия? -Уж се разбрахме да се разделим мирно и тихо, а ТОЙ дойде ПИЯН и с ОРКЕСТЪР!!!!!

"Kадифен...развод"????? C две, думи: "подаръци ще има,...за всички от сърце"!!!;)) т.е....аз ще ти подпиша този документ, а ти другият, и така, някой ще станат милионери, а други,..милиардери!!!;)) A, ..бедните,....да го духат!!!;)) xaxaxa...

Де го тоя дето раздава кадифените разводи.... Моят се очертава ла*нян :(

По-добре България направо да замести Англия. Толкова пари сме "усвоили" за изграждане на административен капацитет, че вече с ни тесни националните граници. И капацитет имаме в излишък, и "капацитети", и "капацитетки", всичко.

Прави са защото няма защо да харчат пари заради някаква измислена ''представителност'' когато решенията ги вземат на друго място

Белгия къде се бута? Да си чака на опашката. ;) Просто местят останалите с 6 месеца напред. Тоест Естония, България и така нататък. Ако дотогава няма още референдуми за излизане от ЕС. Например на България.

След като бедните в Англия вкараха ефектен автогол със задна ножица на премиер министъра не остава друго освен да пази честта на короната и да реорганизира държавата по начин, който да я опази от последващите събития. А бедните.... бедните да го духат! Вече се видя, че комунизмът не може да се осъществи в никой случай, а демокрацията не е за всяка нация, включително за британците.

Просто не разбираш демокрацията :D Демокрацията - трябва да е организирана на принципа: гражданинът има право да избира и да бъде избиран А за да получиш гражданство трябва да отговаряш на определени критерии: демек да си заслужил да си гражданин. Останалите са просто жители. Сегашната народна демокрация, особено както я практикуваме в България - очевидно не става... цигани и пенсионери избират престъпници да управляват, а после се чудим, защо от година на година затъваме в мизерия и корупция!

Вълчанов

Ако искаш да съсипеш една държава, дай повече демокрация. Нека има повече референдуми, по колкото се може повече и по-важни въпроси! Нека всеки да може да бъде избиран и да може да избира без никакъв ценз - гласът на неграмотният, на убиеца, на крадеца, на измамника, нека бъде равен на гласа на образования, на мъдрия, на спестовника, на милосърдния. Нека мнозинството да решава кой да управлява, защото идиотите винаги са повече от разумните! А умните, образованите, мъдрите... те много добре знаят, че истината няма нищо общо с мнозинството. Това са съвсем различни неща. От 1000 глупака, дори от 10000 глупака, можеш да очакваш само глупаво решение. И 100 хиляди неграмотника не струват колкото един умен и разумен човек! Ето, това е демокрацията - гласът на един глупак е равен на гласът на мъдреца! Двама глупака са повече от един мъдрец! Става това, което те решат - една голяма глупотевина! Да живее демокрацията! Особено много да живее ПРЯКАТА демокрация!

Ти видя нещо демократично в ЕС? Секцията с вицове е другаде. ЕС сега след като изсипа купища заплахи към Великобритания, ще видиш как я изнудват и рекетират. ЕС все повече ще върви към централизиран контрол. Все по-малко свобода за държавите в нея и накрая СЕЩ. Народа нищо няма да може да избира, което значи, че няма демокрация (народоуправление).

Вълчанов

Няма такова чудо, като "народоуправление"! Кой ще носи отговорност? Така нареченото народоуправление е най-ефективният начин унищожиш едно общество! Ако беше такава панацея, щеше да се практикува в армиите по време на мир или война!

Значи можело кадифен развод . Тогава има надежда и за нас. Въпросът е как ще се поставиш , имаш ли кураж.

Ти да не си тръгнал с Великобритания да се сравняваш?То можело и да не се строи комунизъм, ама Ганьо караше лодката без гребла...Срещу течението..50 годинки..

И все пак какъв износ имат Великобритания, какво произвеждат? Ти колко стоки от Великобритания използваш и си виждал да се продават? Защото немските и китайските са навсякъде, както и италиански, френски, холандски, белгийски.

Държави като България, ако няма ЕС, накрая се превръщат в икономически окупирани концлагери, за чието население навсякъде се иска виза. А в основата на този проблем са държави, които искат да са имеприи и само ползи, без никакви негативи. Англия беше една от страните, която нападна Ирак през 2003 година, което сега се смята за голяма грешка и безпричинна и непровокирана агресия с цел да се усвои петрола. След това обаче не иска да приемат бежанците, които реално са тяхна грижа! Същият е и случая в Афганистан, Либия и навсякъде, където има военни конфликти.

Заради войната в Ирак се дестабилизира целият регион и се появи ИДИЛ. И защо отговорните бягат от отоговорност?

Ама войната в Ирак я започна Саддам, а той всъщност започна война още 80-те години!

Ще напускаме, няма да напускаме. Утре ще напускаме, другият месец, догодина. Когато сме готови ще напускаме. Но през това време яе работим изцяло против ЕС. ЕС се очертава като "мека китка" и позволява на Англия да го разиграва. Колко ли години и войни трябва още да минат, докато хората осъзнаят, че разделението /разделяй и владей/, което се налага изкуствено от политиците, е причина за сериозни проблеми и военни конфликти. Най-пресният пример е Англия, чието ръководство си мени мнението през 1 седмица и иска да запази всички ползи от членството в ЕС, но без пасивите. Това е все едно да искат да имат ползите от живота на остров, но без негативите. Само Путин ги оправя такива.

С по-голям успех би могъл да и предложи брак.

Лондон се отказва от председателство на Европейския съвет Оставаше и да приеме.

Нас Чърчил,че ни е мразил ,мразил ни е,но и на полските ,, курви " е нямал вяра.Защо ли?

е бил класически комплексар. Нас ни мрази, че му напукваме кашона ПСВ и така и не се научава да приема загубата. В резултат, по-късно губи цялата Британска империя и си остава с острова. А Мей сега ще загуби и това.

Наглеци. Добре, тогава бързо да се подготвят и да задействат чл. 50 до края на този месец.