Предлагат в София да има булевард или площад на името на Стефан Данаилов

Общинските съветници в СОС почетоха паметта на актьора с минута мълчание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той беше известен и ценен партиен ЧЛЕН, радваше артистки, партийни секретарки, студентки, чужденки, много хубави и апетитни жени, които сега жалят неудържимо, че няма кои да ги..

чак пък толкова натягане ,няма смисъл ,той си отиде вече..........................

Хайде сега "червенушковците" се оляха. Чак пък толкова "велик актьор" не е бил. Много готин, красавец, добър човек, обичан -да, но велик ? Защо няма улици на Апостол Карамитев, Григор Вачков, Георги Парцалев, Георги калоянчев и др. Те не бяха ли велики актьори за наште (българските) мащаби, ама не бяха толкова красиви ли ?

Точно. Не са верни партийни членове.

с това на Ст Данаилов! Може и паметник да му направите на мястото на моча!

Айде няма нужда.

Аз предлагам площадът (или булевардът) да се казва "Майор Деянов" (или както там му се пише името на героя). Ама по-добре да е "Митко-бомбата", макар че заради политиката на САЩ по света думата "бомба" започна да предизвиква неочаквано засилени реакции.

Нямам нищо против актьора , хубаво е че е радвал момите навремето ... но площад или булевард !?! Уличка до киноцентъра - ок, донякъде може да се приеме ... ама площад или булевард е лееееко прекалено и популистко (което едва ли е учудващо от страна на БК(С)Пто) ! Само да отбележа - Алеко Константинов е малка квартална уличка в София , която даже не е центъра (което не е за похвала хич) , а мисля че все пак има малко по-голямо значение за българската култура !!!

Е, ти пък сега! Съвременен политик - как да не е национален герой на нашето време!

Площад "Ламбо"! Страхотно!

Ако на някой трябва да се издигне паметник, това е на съпругата му. Жената, която толкова години е търпяла безкрайните му изневери, простотии и незаконни деца. И всички разправят, какъв велик човек е тая комунистическа подметка. Срам!

Да кръстят НАТФИЗ, "Бардака на Ламбо" ...

Улици и площади ще кръщаваме само на братските Американски актьори.

ш' съ казва: "Ламбов стрийт"!

Да се прекръсти родния квартал на Ламбо, Коньовица в Ламбовица.

Комунистически глупотевини, само площад "Ламбо" ни липсва...

Глупости. Той е актор и поради липса на сравнение се има за най добър. Инак какво толкова - майор Деянов и малко инструктор. Не трябва да има улуца или площад не негово име. Що за тъпа идея!

Нека да е близо до НАТФИЗ

И мавзолей! И мавзолей!

смислени коментари, без цинизми и простотии, триете, а тези, с отвратителен език, оставате...Сигурно ви импонират, а какво ще кажете??? Или това ви е нормалното ниво?

Оф, ходете се гръмнете всичките от общината.

Ма тая "умна" идея е на червения умник Паргов. Човека още не са го зарили и веднага почнаха да си правят евтина реклама с името му.

до киноцентъра в Бояна има улици на известни актьори - Коканова, Парцалев, Вачков, ГЕЦ, Анастасов, Бинев и т.н.

Да има и ТЕЦ!

Да вече да...Площад Ламбо ...Или булевард Ламбо.

до деветините и ще го забравят ... толкова е достлука на другарите !

А не може ли някоя от улиците където караше рекламния трамвай на БСП.

Айде поредното посиране. Бе оставете го на мира човека, приятен актьор беше, какви площади какви улици ще кръщавате на него. Аман от вреслива сган ей.

Безплатна идея за тия в СОСа. Намерете площад, кръстете го Площад на Актьора (примерно), и наслагайте паметни плочи или бюстове на всички големи български артисти, без разделение по пол, политически убеждения и подобни. Ако няма свободен площад, разчистете 1-2 алеи в храсталаците на Борисовата градина и ги наслагайте там. А после може да добавите и други хора на изкуството, защо да се ограничавате с актьорите?

.. но пък булевард Збогом в Разград - защо не?!

Булевард или площад на името на Стефан Данаилов?! Мне, Стефан Данаилов е ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА :) НАЙ-ОБИЧАНИЯТ :)

на теб ли ?

Така е, защо не връх Бузлуджа да се прекръсти на негово име--връх Ламбо. Той заслужава това признание и там винаги ще има Цветя и то свежи.

БСП утре ще предложат и улица на името на Курнелия Нинов, защото е много велика селска гювендия !

Поколон пред големият талант на починалият Стефан Данаилов, но празни PR-акции и идолизации не ни трябват. Който иска да си спомни, да си пусне любим филм с него и това е!

Първо на Корнелия

Да бе, първо на Т.Живков пък тогава на другите.

Определено! Напълно подкрепям - крайно време е да се кръсти улица (или по-добре площад) на другарят Живков (вечна му памет)!!!

За другаря Т.Живков и аз подкрепям, ;вечна му памет;

Админ, изтрихте ми поста, не знам защо. Писах го с уважение към починалите и с изразяване на неодобрение на пиар-предложения. Който се интересува, може да го прочете: https://glasove.com/categories/novini/news/kaloyan-pargov-poiska-bulevard-ili-ploshtad-v-sofiya-da-nosi-imeto-na-stefan-danailov#comments

Добре де, тогава що да няма булевард или площад Парцалев, Гец, Тодор Колев или Калоянчев и т.н. Български актьори, по-добри и изиграли по-емблематични роли от Ламбо, колкото искаш. Пак ли ще кръщаваме улици за заслуги към партията?

Да, но Ламбо беше комунде. Не случайно предложението идва от БСП.

Трябва, защото беше общопризнат и уважаван.

И ние така мислим и искаме.

Гоце Делчев лекето го спукаха от бой преди 40 години

ако имахме площад "ленин", що да не го прекръстихме? така светът нямаше да се дели само ленин и всички останали...:-))) но сериозно. направете една ретроспективна алея с пейки, посветена на българското кино и сложете паметни плочи не само на артисти, но и на режисьори... пари ли нема?

Не може преди да има площад на тиквите.

Толкова много хора на поклонение, дошли от разни градове с рейсове, чакане търпеливо над 4 часа - това не съм го виждал от погребението на Гунди !

Неееее

Да кръстят пътечка към буздлуджа на негово име. Туристическа пътека Ламбо

Е от какъв зор.

Schilo

Като идея е хубаво, но големите актьори, които си отидоха от този свят не са никак малко. За съжаление! Може би е по-добре на техните имена да бъдат наречени алеи в някой от големите паркове в София. А Данаилов и компания ще си останат вечни имена.

в гробищния парк има достатъчно алеиза всички " незабравими " актьори на всеки по алея, и ще останат

Ооо нЕ! Другари ставате свръх арогантни.

Jaxon

това е хубава идея..

Тия преекспонирани истерии ми идват в повече. Естествено, че е тъжно когато почине човек. Всеки от нас е губил близък.

но той самият не би искал да кръщаваме нещо на негово име. Важното е, че толкова хора го обичаха приживе и толкова много скърбят сега. Повече от това не е нужно. Ще го помним!

Преди това трябва да има Апостол Карамитев, Николай Бинев, Георги Черкелов, Иван Кондов, Иван Андонов, Георги Парцалев, Невена Коканова, Катя Паскалева...поне 30-40 много по-добри от Стефан Данаилов актьори, които освен това, не са се излагали с глупави изпълнения в услуга на БСП или други партии и са останали читави хора докрай.

Обаче те не са били винаги верно на Партията!

От изредените само Георги Парцалев. Свободен дух и аристократ по душа.

Статуя на бездарието ноложено ни като еталон ще да е..

другарите от кога го чакаха да умре та да направят това предложение .

На Всеки километър по един паметник.

И така до края на света!!!

Ееех, в тази тема си личи колко акълец си имаме. Наистина е интересно. Изтъкнат български актьор, който е радвал поколения наред с таланта си, който освен в нашето кино, има роли и в италианското примерно - трябва да бъде низвергнат заради политическата му ориентация. В добрите страни уважават един човек заради какво е напранвил и дал на страната си, а не за политическите му възгледи. При такова мислене, абсолютно на 100% си заслужаваме това, което сме си и кой и как ни управлява, в кои класации за най-лошите неща сме първенци, а в класациите за добрите неща сме последни. Рибата се разваля откъм главата, а за това лек няма.

Колега, нали Вожда каза - такъв ни е мат'ряла - ЛОШ!!!

абе мърльо..веднъж ти написах ...пиши на български, какво е това же-ме..селендур и обобщения "седнал" да ми прави!

Е, ама при него политиката беше не само на ниво 'възгледи', а на и на ниво професия - депутатин, министър, Пиар и т.н.. Така че нищо лошо 'материала', за който говориш да обсъжда онези публични личности, които издържа с данъците си

Напълно заслужено, защото и като артист и като политик и като човек се е доказал достоен..