Преди 75 години Сталин, Рузвелт и Чърчил си разделиха Европа в Техеран

Взети са важни решения и е предопределено бъдещето на континента след Втората световна война

Обратно в новината

Коментари - Преди 75 години Сталин, Рузвелт и Чърчил си разделиха Европа в Техеран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България и СССР са единствените държави участвали и от двете страни във войната, но нас ни третират губещи за да могат да ни разпарчетосат територията и да може СССР да наложи у нас комунистическо управление насила.

Така е

За тези дето говорят, че сме си избрали Германия - ньойски договор чували ли сте? Избор имали ли сме? Само да ви кажа, грешката ни е била, че след войната наще "дипломати" са се оправдавали, че не сме виновни, а никой не харесва дупедавци! Трябвало е гордо да си признаем, че само и единствено сме искали това което си е било наше - и то взето от тези "победители" първата световна! Не сме завоеватели, а просто освободители! Това някой брой ли го? След ньойски договор Втората Световна е неизбежна, те са го знаели!!!!!

А нещо да споменете за Кобургите дето ни въведоха в три национални катастрофи и сега поредния Кобург дето чака да сложим чедото му на престола па и някаква мароканка дето му е жена и иска да ни бъде царица. То наистина за 5 лева се пишат такива статии от многото прости.

От тримата, тези без фуражките са били по-цивилизованите, по-хуманните, по-толерантните, по-отстъпчивите, и затова нас ни вкарва в кошарата си този с фуражката. Съответно, днес тези от кошарата живеем със стандарт различен от този на невлезналите в кошарата.

Нас ни зарязаха в смрадливия ,дивашки,азиатски кенеф.

ВАС ви зарязаха! А НАС, като умни, образовани и с професии, ни предоставиха зелени карти и ни приеха при тях. В България остана само плявата, малцинството и огорчените стари хора.

а защо не пише, че Чърчил е искал да ни накаже като сателит на Германия, а Сталин се застъпва за нас и оставят въпроса за статута на България за след войната. Затова участваме в битките 1944-45 на страната на Съв.армия, за да измием петното, че сме били с Хитлер. Чърчил е голям българофоб заради нашите победи над съюзниците във Първата световна.

То сталин много хубаво се застъпва за нас,дава Македония на сърбите заедно с оня алкохолик георги димитрофффф

Благодарение на това, че попаднахме в ръцете на сатрапа Сталин, за 44 години се превърнахме от примитивна феодално-аграрна страна с фашистки режим в средно-развита индустриална държава. За 30 години "демокрация" със Запада се върнахме пак там откъдето тръгнахме - примитивна феодално-безаграрна страна с мутристки режим.

дори Чърчил признава,че Сталин е поел СССР с дървено рало и я оставил ядрена и космическа държава!

Сигурно другите държави останали извън крилото на Сталин не са се развивали през тези 44 години. Б-я се е развивала и след Първата световна война въпреки желанието на съседи и победители да я смачкат.

С цената на какво? Изкореняване на морала и религията, унищожаване на селото, появяване на чуждопоклонничество което до голяма степен води и до масовото напускане след падането на границите. Развитието на индустията и урбанизацията са неоспорими, но направени по неестествен начин в система обречена на провал. Да не забравяме че целия западен свят (вкл и ние) изпитва високи темпове на растеж от войната до около 1965 година. Трябва да виждаме и двете страни. Няма вечни врагове и приятели. А това че някоя страна имала фашистки режим, или социалистически, или който и да е друг, са само думи с които хората се делят.

Тримата най-големи душмани на България. Те, и тримата разпарчосаха нашата България, без да им мигне окото. И я предадоха на озверелия сатрап висарионович. Но и тримата получиха възмездието на Съдбата Божия. Да бъдат проклети Во Веки Веков. Амин.

Абсолютно си прав! Великите сили не спряха да ни се месят във вътрешните работи и да ни определят живота. Пък сега се опитват да ни изкарат, че сами сме си били виновни и трябвало да ни е срам! Като че ли са ни питали, когато са взимали решения.

Историята я знаем.По интересно е как разделиха Европа Рейгън и Горбачов на кораба в Малта,че тая попара я духаме и сега.В зоната на здрача ли ни определиха място или другаде?

Има избори ... Изберете си един нов Живков,Рейгън вече го няма,сега хвалите Тръмп!

Абе що пишеш неверни факти.На копраба край Малта договаряха Горби и БУШ, не Рейгън. Горби беше охраняван от групата на борците начело с Илия Павлов.Той вече не вярваше на своите, за това предпрочете нашеските бъдещи мутри.

на соца нашите "антиимпериалисти"комунисти мълчаха като риби за антихитлеристката коалиция ,за да не провалят "светлото бъдеще" на комунистическият рай! Последиците - и до днес промити мозъци и най-нисък стандарт от време оно 1944г.

Викаш 1989г когато произвеждахме танкове, кораби, автобуси, стомана, имахме химия и фармацевтика сме били с по-нисък стандарт?? Доообре, както казваше она културтрегер от Нова, псевдоартист от времето на Прехода...

ядяхме банани един път годишно!

Е сега вярно-ядем ги цялата година... Обрани поизостанали които европейците не искат, да се вземе някаква печалбица-айде тука! Като за хора втора категория... Иначе пък много ще се възгореят, ще започнат пак сами да си правят автобусите ще са конкуренция, а не пазар! Не дай Бог да почнат пак и танковете да си правят! Това, което не ни се казва-една от причините да се унищожи Кремиковци! Това, което не ни се казва-защо една Швеция, която живее в по-тежки от нашите условия, е по-напред в пъти икономически?? СИЛНО РАЗВИТА военна промишленост!!!

zeddd

Стига сте ревали бе. Що сме избрали тази страна ами не другата. То щото голям избор сме имали, няма що. И колкото и да не им харесва това на червените, Южна Добруджа още щеше да е към Румъния, ако не бяхме минали на страната на Германия. Неудобна истина за червените тролчета. Ще слагат минуси, няма как.

Борис III е този който връща Южна Добруджа използвайки като аргумент пред Хитлер това че руснаците му предлагат да направят военно-морска база във Варна;) А Хитлер... Хитлер успокоява румънците че ще вземе окончателното решение на кого е Южна Добруджа след края на предстоящата война-)

Ако го нямаше тоя кретен Хитлер тая среща нямаше да се състои и нямаше да попаднем в комунистическата клоака.

Кретенът си ти кухоглава мидо. Щеше да ходиш до Балчик с виза и да плащаш леба 5 лева.

Чърчил предлага Полша да получи голяма част от Източна Прусия и Силезия, защото смята че обгрижваното от Англия полско правителство ще управлява освободената Полша, а като компенсация СССР да запази земите си определени с линията Кързън, които през 1920 година са окупирани от Полша и които Сталин си връща през 1939, а Сталин поема задължението да обяви война на Япония в тримесечен срок след капитулацията на Германия и СССР да стане член в бъдещатата ООН;)

Всъщност,Чърчил ни е дал на руснаците,за да ни накаже,че сме били съюзници на швабите.Ингилизите винаги са ни мразели и за труското робсво не са искали да сме свободни

Всъщност Чърчил ни е дал на руснаците съвсем не само за това. Ако някога Ви се случи, прочетете нещо за Галиполската операция, за участието на Чърчил в нея и за неосъществените му надежди България да влезе във войната на страната на Антантата, за да нападне Турция и да го отърве от катастрофата, която е предизвикал лично. Чърчил ненавижда българите доста преди Втората световна война. Всеки българин, споменаващ името Уинстън Чърчил с каквато и да е форма на уважение, плюе в лицето на народа си и в собственото си лице. Но нашата история изобилства от такива, тъй че...

И услужливо не се споменава, че Чърчил иска Българската територия да бъде разделена между комшиите ни. Но за щастие злият Сталин не се е съгласил...

Съвършено вярно. Все пак пострадали сме-взели са ни Македония и излаа на Беломорието... но се пак в руската зона сме се отървали от Чърчил, който е искал София да е картофена нива... И заедно с американците замалко да го постигне!

И да сте искали да сте към западните държави ,Чърчил не е искал . Пак щяхме да сме под руски похлупак!

и тя е заради изцепка н а царя!

Изцепка на царя?! Човек, той спаси живота ти...моя, твоя и на всички четящи тука вероятно... През 1943г Хитлер се готви за настъпление при Курската дъга. Хитлер иска да се включим с 300 000 експедиционен корпус. Царя отказва и това му коства живота! Нашите експедиционни войски едва лли биха повлияли сериозно върху развитието на военните действия, но пък представи си после, през 1944г какво щеше да е тука след американските бомбардировки /спрени от Сталин/, и като стъпеха руснаците!

Тия двамата - Сталин и Чърчил - дано и на оня свмят не намерят покой!

Доста циничен израз, който говори много за схващанията на списувателя.

Ами да , разделиха си я.Така работи дипломацията по време на война. След ПСВ Англия и Франция си разделиха Близкия изток. До сега границите им са прави като пияна змия.

а границите с кльон ли бяха?

За съжаление-да.Договориха се. След като Чичо Сам избомбардира България,я пусна в лапите на Добрия Пъкъл Джоузеф,познат като Коба. Благодарение на идиотията на тогавшния Президент.

България обяви война на всички! По тъп ход никой никога в човешката история не е правил!

България не е обявявала война на СССР (даже си имат и посолство). СССР ни обявява война на 5 септември 1944 г., а на 8 септември 1944 г. (когато СССР нахлува в България), ние обявяваме война на Германия.

Рузвелт или ЧЪРЧИЛ дава т.н. палава бележка на Сталин.. Която после се узаконява в Ялта..

България е имала избор на чия страна да воюва.За съжаление тогавашните управници пак взимат неправилната страна. И се съмнявам дали сега сме от страната на печелившия лагер.

за съжаление останахме в еганата страна

А кой ни остави там? Ей тия двамата костюмари!

Ами да не сме заставали на страната на фашистка Германия. Няма кой да ти е виновен после

политици , а не смешките на 21 век!

zeddd

И също САЩ и Великобритания си затварят очите какви безобразия върши Русия в Източна Европа само и само да се намери Русия срещу Япония...

това е лъжа и то голяма, БГ беше превзета със сила и убийства

Я напиши името на поне един български войник или офицер убити от Червената армия. Ама вие соросите имате за много прости българския народ.

Лольоо,гледай архивни кадри как посрещаме съветските войски-с хляб и сол! Да си чул някой да е избягал с германците, освен разни там фашистки убийци?? Ако не на мен, то поярвай на виден опозиционер от времената на Прехода д-р Милан Дренчев. А той казваше за онова време: "Не съм виждал по-голяма радост в колибарска България..."

Егати боклука тъп комуинистически си :)

Сериозен довод... Ама дай нещо по аргументирано, не че не ми е ясно колко тежиш...

Фокер, а ти май не си гледал архивни кадри, когато сме посрещали германците през 41-ва година. Ама то е нормално за куха червена кратуна да гледа през кармазъ очила...