Преди 24 г. НАТО започва бомбардировките над Югославия

При продължилата 78 дни операция на алианса загиват между 1500 и 3500 души, ранените са над 12 000

Обратно в новината

Коментари - Преди 24 г. НАТО започва бомбардировките над Югославия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чернобил ни започна с радиацията , краварите ни довършиха с нея , днес за това има бум на сменени стави и болни от всичко ???

а защо НАТО не бмбардира Украйна когато тя заочна да бомбардира Донбас и Луганск...украинската армия направи същото което направи сръбската срещу Косово....или в Украйна не ни изнасяше..

Колкото и да цвилят путинските тролове, две съществени разлики са особено показателни. Първо, за разлика от страхливите руснаци, американците съвсем открито заявяват, че ще ударят. Дори посочват и денят. А не като мурзилките да казват - "само болен мозък може да си помисли, че Русия ще нападне Украйна". И втората разлика е в броя на жертвите и разрушенията. За Путин човешкия живот не значи нищо и досега уби над 100 000 само от своите войници. Без да постигне нищо. И вие, скъпи тролчета, давате този човек за пример. Ами малоумни сте като него.

Да бе и в Ирак бе така и в Либия а в Сирия да не говорим..... А защо тогава НАТО не навлезе в Косово и не разположи войници там....ами елементарно просто реши да бомбардира....но за разлика от Украйна в Сърбия не живеят граждани на натовски държави....правиш ли разликата...В Донбас и Луганск населениет е руско т.е. трябва да взелезеш с пехота за да извхърлиш от там Украйна....

Манго, спри да крадеш олио в Англия

НЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО ГОВОРИШ, НАЛИ?

Няма друг народ, освен сръбския, който да псува Бога!

И добре направиха защото ако сърбите бяха оставени да си правят каквото си искат щеше да има нови Сребреници с десетки хиляди цивилни убити.

Преди 24 г. САЩ започва самоволно бомбардировките над Югославия, без да чака резолюция от ООН, използвайки НАТО само като параван или троянски кон.

Руснаците с резолюция на ООН ли влязоха в Украйна? И колко е броят на жертвите в двата случая?

Последните 20 години, Краваря, смачйва Ирак,Либия,Афганистан, Югославия, Сирия...и не пита ООН?!.. защо?!.. много големи пичове ли са?!)

"Това бе първата кампания от този вид в историята на алианса, водена без изричното съгласие на ООН"....

....."Преди 24 години, на 24 март 1999 г., НАТО предприе кампания на въздушни удари срещу СР Югославия, за да сложи край на репресиите над косовските албанци "........... Значи НАТО може да се намеси в друга държава и в друг Континент, а Русия не може да се намеси , да защити рускоезичното население подложено на тормоз от украинските фашаги, цели 8 г. с;ед "МАЙДАНА"?! Да не говорим, че бомбандираха Югославия с обеднен уран, който е силно токсичен, канцерогенен, предизвиква рак и е с широк периметър на действие, засегна съседни дуржави.После се чудим, защо има толкова болни от рак.Ама краварите не ги еня те са в друг Континент, дойдоха изр@ха се тук и си заминаха.

Минах два пъти в Сърбия и Белград два пъти веднага след като свършиха ударите ,само Военот министерство ,телевизионната сграда ,и мостовите по Сава бяха ударени ,е и военото литоще Батайница ,само там седяхме ударени сгради а в Ниш и ново да въобще не видяхме там нямаше артелерийсли боеве както мариопол и Бхмут сега затова е лъжете товарищи рашисти че пострадали цивилни блокове нищо общо като сега каквото прави Рашка

Колев, сигурно си минал през Банкя.....Просто замълчи....

товаиш Колев , много екскурзианти е имало според теб да гледат Сърбия от въздуха " Самолетите на НАТО изпълниха общо 38 000 полета, 10 000 от които за бомбардировки и 2700 мисии срещу сръбската противовъздушна защита, по данни на алианса, цитирани от АФП." 38 000 полета за 78 дни или по 490 полета средно над Югославия на ден. И викаш ей така са се разхождали на оглед само ли? А бе дебили като теб не трябва да им се дава дума тук.

Не Русия, , а САЩ са империя на злото. Всички войни и разрушаване на цели държави са подклаждани от тях. Америка единствена в света е използвала най-грозното и разрушително оръжие - ядреното! Световни терористи и убийци, които са съвсем близо до часът на възмездието срещу тях.... Ако изобщо го осъзнава това изкуфелият деменциален старец Бай Дрън и васалите му!

И двете,и двете!

37. 000. Сърби. Избити. От. Американските. Бомби. За. Тях. Нямали международен. Наказателен. Съд. Идиоти. Такива. А. Искате. Да. Същите. Путин. Защото. Брани. Руснаците от. Хитлер. Югент. Във. Украйна.

Българският. Президент. Които. Даде. Коридор. Да. Бият. Братските. Сръбски. Народ. Трябва. Да. Го. Разстрелян. Публично. Да. Живее. Путин. И. Матушка. Русия. Долу. Нато. И. Евро съюза. Дано. Да. Русия. Победи. Америка. Мръсни. И. Миризливи. Евроатлантици.

братският сръбски народ??? Прочети: Анри Пози "войната се завръща"

37 000 цивилни убити от сръбските войски и паравоенни в Босна и Херцеговина 800 убити от бомбардировките в Сърбия Сравнете двете цифри и си помислете, ако не беше ултиматума и бомбардировките колко цивилни косовари щяха да бъдат убити

С период на полуразпад 5 милиарда години!

Което на практика го прави нерадиоактивен (U-238). Слънчевата радиация е десетки пъти по-висока както и фоновата.

Къде е международният съд в Хага За тези престъпления няма никой да понесе наказание За военни престъпления няма давност.Сега Путин е виновен?? Да този е виновен защото не даде да му унищожат Русия и да смажат руския народ в икономическо робство което направиха в България Време е всички прогресивни и безпристрастни хора да се надим и да сложи край на това Стига вече са ни мамили и лъгали политиците

Се произнесе и осъди бая висшестоящи. Съда в Хага направи точно това което трябваше и не остана безразличен.

Нещо сте пропуснали. Пак по времето на тази война сърбите успяха да свалят "F-117" изработен по технологията "Стелт" и "абсолютно невидим" изтребител. Свалиха го с ракета от комплекс останал от съветско време. Големият шок беше не от това, че са загубили един самолет. Шокът дойде от това, че цяла една технология за над един милиард се е изляла в канала и се оказа несъстоятелна. Пак по това време попитаха посланика на Русия в София, ако не ме лъже паметта Шарапов, какво мисли за самолетите невидимки. Лаконичния отговор беше: "За някои може и да са невидимки, но не за всички."

Ами сърбите не са знаели, че това е невидим самолет. Ако им бяха казали предварително, сигурно щяха да го пропуснат.

Свалянето на самолета е случайност, поради натрупване на няколко обстоятелства - самолетът губи част от стелт способностите си при отваряне на отсека за бомбите, точно тогава е включен радара на ПВО системата и 35-те секунди, нужни за затваряне на отсека са точно нужното време за прихващане на целта от ракетата (30-35 сек минимум). Ако е било толкова лесно - между 3000 и 3500 от полетите са били изпълнени от този модел самолети.. защо не са можали да свалят поне още един?

Велика пАбеда във алкашки стил , даже музей направиха. Свалиха още два самолета (един Ф-16 със сигурност) и общовзето със това се изчерпиха успехите им. F-117 навъртя близо 30 год. служба ( и над 20 год. оперативно използване 1989-2003 ) и го пенсионираха през 2008 год. , заменен от Ф-22 и после от Ф-35 във сегмента Stealth. Е,според руските лизачи след Сърбия 1999 г. бил разкрит и пенсиониран , ама нещо пропускат че 2001 год. си джиткаше във небето над Афганистан , а 2003 год. - над Ирак. Но все пак това са "хора" вярващи на мултики за руското вундервафе.

в НАТО е надеждата да ни освободи от руско иго и окупация.. Всички жители на Крим ще ги посрещнем с хляб и сол.. Не за първи път воюваме срещу Червената армия

Къде виждаш руски окупационни войски ,а руско ИГО ?

А хапченцата деди, кога? Давай, спешно ти е!

Че ти да не си окупиран бе лумпен смотан

А на бомбите които демократичното отбранително нато пускаше над Сърбия пишеше:Честит Великден! Цялата работа беше само за да може САЩ да имат най=голямата си база в ЮИ Европа и колкото се може по-близо до Русия. И пак САЩ се опитаха да прилапат Крим през 2014, но Русия им показа среден пръст и те не могат да го преживеят и оттогава та до днес все напъват Крим да бъде превзет от украинската им маша и никоя друга цел не ги интересува.АРусия няма да се поколебае да използва и ядрено оръжие, ако тези гадове продължават да напинят и аз подкрепям руснаците за това. Поо-боклучаво нещо от алчен наглосакс е само прецакан наглосакс!

съгласен...Точно това е истинската причина сега да има война...Щатите се облизваха да прилапат Крим и да създадат бази,техни,не украински...Украйна охотно се съгласяваше. Като имаме пред вид съгласието да не се разширява НАТО, с което прекараха Горбачов да изтегли войските от Германия, и като се има пред вид обратното на това, Путин взе единственото възможно държавническо решение. Да ги изпревари...Това бе шок и ужас за англосаксите. Ако те се бяха окопали в Крим, със съществуващата военна инфраструктура, с близоста за отсрел с ракети,то това би било катастрофа за Русия..Колко са тъпи укрите,че не разбират,че са само материал, който ще бъде смлян от воденичните камъни Русия -Сащ...и защо? Защото Сащ искат да командват света? Ами вече има държави,които не са съгласни...

По-боклучаво нещо от подкрепящ издирваният за военни престъпления срещу деца Путин - НЯМА!

а , и да не забравя....обръщам внимание на русоробите ЧЕТЕТЕ , ТОВА Е ИСТИНСКА СВО , ТАКА СЕ ПРАВИ , НЕ ДА МИ ЗАТЪВАШ ЕДНА ГОДИНА В КАЛТА И ДА БУКСУВАШ КАТО МОСКВИЧ. ДРУГОТО ПОКАЗНО Е ДВА ПЪТИ В ИРАК - 1991 , 2003 г.

Това ,ч е си тъп е ясно, това че си трагично тъп е кофти. А с такова изказване само показваш, че си излишен. https://www.youtube.com/watch?v=hkZjheXs6O0

бахур , сериозно ли очакваш да се обидя .? Точно от теб, няк'ъв русоробски трол ? При условие че не ви имам много за хора ? Къде хвърчиш.......и как въобще да ви приема насериозно човек ? Че и сложил линк.....тъпчо , тъпчооооо. Боеприпаси със обеднен уран има много и не са производство само на една страна. Поне 10-15 страни ги произвеждат т.е и продават на други. И алкашите имат. Дали не ги ползват ? А и да ги ползват какво ? По-опасни и безчовечни са от обикновенните боеприпаси ли ? И те убиват хора ! Замърсяват повече ли ? Ами това е тежък метал бе , льольо. Ако не го ползват , ще е олово примерно ? Да не би да е по-малко опасно ?

Хе хе, с тази ти реплика за оловото, че е толкова опасно колкото урана и производните му, само потвърди диагнозата ми. Със здраве!

Аве къса памет......забрави ли джипките им прословутите Хамъри като закъсваха из калта ,а хеликоптерите им Апачи не можеха да излетят от Албанската кал ,а сърбите дето им свалиха прословутите стелтове за по 2 милиарда единия ...това все през войната Югославия.А за показното бягство през глава от Афганистан падайки като чували от самолетите удобно не споменаваш .Едни брадати мангали с калашници и РПГ ги накараха да зарежат техника за милиарди и да бягат с пълни памперси !

смазаха Ирак на два пъти,Сърбия и Афганистан....и то за нула време , пак казвам - това е СВО , а не руският жалък опит за такъв. Стелтове за по 2 млрд. са Б-2 Спирит и не са сваляни никога. Нормално е да се объркаш - САЩ дотук имат 4 различни модела Стелт самолети и правят 5-ти . Аз разправям че руснаците затънаха в украинското блато, ти ми даваш за пример няк'ъв Хамър че забуксувал. Показно бягство във Афганистан е нямало,имаше евакуация по план,а по колелата на самолетите се бяха накачулили клети афганистанци,предпочитайки да рискуват живота си,отколкото да живеят при талибаните. Такива се виждат със милиони последните години - викат им бежанци,а във Средиземно море всяка година се давят със хиляди по препълнените гемии към лелеяната Европа. Грешката на САЩ във Афганистан беше че като бутнаха талибаните решиха че може да демократизират страната и упорстваха 20 год. , абсурд е подобни диваци да бъдат цивилизовани. В столицата и големите градове - да,може , но във провинцията и планината - абсурд,там са още на родово-общинният строй.

Значи тогава НАТО и САЩ имаха право да предприемат война, за да спрат репресиите срещу косовските албанци, а днес Русия няма право да предприеме действия, за да спре репресиите срещу украинските руснаци?

да , точно така.......и въобще сериозно ли русоробите очаквате , че някой се връзва и най-малко на измишльотините ви за репресиите над руснаци в Украйна ? Къде ? Кога ? Само не ми казвай след 2014 г. , щото в Донбас си влязоха руски военни , повикани от местните руски проксита . И всичко това защото наритаха руският измекяр Янукович. Най-много руснаци (десетки милиони) са затрити от собствените си,руски управници , особенно от болшевишките боклуци и Сталин, самите те са превърнали собственото си население в скотове , ама видиш ли , загрижили се за руското малцинство в Украйна. Ей го руското такова и в Приднестровието - не са мръднали от 30 години , голям живот , голямо чудо. Все едно Северна Корея. Айде вечните Асвабадители да си ходят в Азия , там да Асвабаждават. Че и акъл ще дават на Европа , все фашисти им се привиждат , пък не се виждат че те са най-големите такива.

А имената защо така демократично ги смениха,от Александър на Олександр,и започнаха постепенно да ограничават руския език.....все от демократични подбуди ?!

е,това със имената е кофти , сигурно е имало и други подобни тъпотии , но явно е с идеята да се ограничи руското влияние. И са се оказали прави - руската мърша в Донбас си извика Асвабадителите. Само дето от една година обаче гледаме как рускоговорящи украинци се бият против руснаци (от които една голяма част монголоиди,чукчи,кавказки козоеби и затворници....въобще башибозук). Май не изгарят от желание да попаднат в Русский Мир. Като гледам и бая руски граждани позадръстиха граничните КПП-та есента. И разни руски лакеи (говоря примерно,не персонално) точно като споменават за преименоването , та вземам да им напомням за едни възродителни процеси по време на комунизма....по тяхната логика турците е трябвало да ни бастисат заради тъпотиите на комунягите.

"На 28 юни 2001 г. правителството на Кощуница, под натиска на САЩ, екстрадира Милошевич и го предава на Международния трибунал за бивша Югославия (МНТБЮ) в замяна на обещание за размразяване на няколко десетки милиона долара финансова помощ за Белград. Милошевич е отведен в Хага и се явява пред трибунала през февруари 2002 г. Милошевич не призна легитимността на съда и се отказва от услугите на адвокати, а се защитава сам. Като опитен адвокат той умело изгражда защитата си, а прокурорите на трибунала не успяват да докажат нито едно от няколкото десетки обвинения срещу него, включително за геноцид над албанското население на Косово и мюсюлманите в Босна и Херцеговина."

Милошевич така и не доживя деня, в който да чуе присъдата си, че му снемат всички обвинения. Това стана през 2016 година. Трибуналът за бивша Югославия снема всички обвинения срещу Милошевич по същество. В присъдата по делото срещу Радован Караджич трибуналът признава, че Милошевич няма никаква вина за тежките престъпленията, в които бе обвинен.

са най голямите терористи в света! Те трябва да бъдат съдени в ХАГА!

Сегашния президен на САЩ - Джо Байдън - е бил върл защитник на военната операция. Къде са от МНС да му издадат заповед за военни престъпления? Особено за касетъчните бомби и тези с обеднен уран Това не е ли агресия е непровокирано нападение на суверенна държава? Или когато го правим ние, всичко е наред?

И за наш срам Костов Ванчевич даде българското небе на бандитскато военно фармирование НАТО.

24г. безнаказаност за Байдън, и всички слуги на сащ,които допуснаха бомбардировкиет срещу Югославия, каква парадоя е,че СЪЩИТЕ до днес правят абсолютно същото и в Украйна, този път обаче опитват да прехвърлят вината на Русия...............КАКВИ ЖАЛКИ И ДОЛНИ СЪШЕСТВА УПРАВЛЯВАТ СВЕТА, НАЧЕЛО НА САЩ И НАТО, а ние мирните граждани взесто да ги изметем седим и блеем, и чакаме да видим кога и ние ще сме следващите!!!!Тия убийци САЩ И НАТО няма да се спрат пред нищо!!!!!!Вече и ЕС е част от военния съюз и сега се опитват да вкарат цялото ЕС във война срешу Русия и да бомбардират цяла Европа..... Съдът в Хага тогава защо не издаде заповед за арест на байдън, който по онова време отговаряше точно за това като сенатор, и е лично отговорен за бомбите, както е лично виновен и сега за Украйна!??!?!?!Хага, къде сте, за кого работите, корумпирани и НЕОБЕКТИВНИ ЛГБТ защитници??!

Някой от нашите дрогаре от атлантически клуб в БГ може ли да ми каже с колко тона обедненн уран англо-сакските копелета засраха целия балкански полуостров по време на Югославската къмпания. Сега същата съдба готвят за нещастните украинци…

Важно е и да се каже че преди бомбадировките има 160 000 избити хора !!! Не от НАТО !! Другото важно нещо което трябва да се каже е че въпреки че Сърбия е много по малка кучка от нас на Русия . Русия не си помръдна пръста да и помогне. Това просто руските слуги да си знаят колко е лоялна Русия !!!!!!!! Другото важно е че Милошевич умря в Хага.

Кат Русия няма друга, тъй коварна на света. НАТО и ЕС са нашата опора, гарант за нашата свобода. Смърт на путлерофашизмъ- свобода за народите. Слава на Украйна и украинския героичен народ.

Щерьо, ходи да пасеш!

Много е долно и нагло това американско поведение- доказани изроди в един нормален свят и после седнали да ми говорят за демокрация и какви ли не други лъжи, с които да баламосват простите хора. Да се затрива по-скоро този американски континент и да се приключва, защото те се оказаха най-долните изроди в света, за който говореха, че бил пълен с терористи...

Българина винаги знае какво правят другите а той не знае какво да прави Затова сме на това дередже

Столтенберг: БОМБАРДИРАХМЕ Сърбия, ЗА ДА ЗАЩИТИМ ЦИВИЛНИТЕ ГРАЖДАНИ. Направихме това, за да защитим гражданите и ДА СПРЕМ РЕЖИМА на МИЛОШЕВИЧ. Но моето най-важно послание е, че ние трябва ДА ГЛЕДАМЕ към БЪДЕЩЕТО.“ Столтенбергчо ГЛЕДА към БЪДЕЩЕТО - иска ДА СВАЛИ Путин и ИЗРАВНИ Украйна.

те украинците сами си бомбардират детските градини другарю

Сега , когато поживяхме в демокрация , вече знаем какво е , цинизъм , лъжа . мизерия , ограбване и диктатура ! На път сме да разберем какво е и ядрена война !

I какво се оказа. Грабителите са от пратизански родове или комунистически запартъци !!!!! Избери си които си поискаш олигарх за пример !! Назови ми наи голямата Американска компания в България щото в топ 10 на наи богатите компании половината са Руски ?? повече от половината преход сме под управлението на съветски граждани а Боко вече и децата знаят че е Кремълски запъртък !! Къде видя демокрацие руската демокрация не е демокрация

приближава времето САЩ/НАТО да жънат каквото са посяли

Ами за сега Сърбия иска да е в НАТО и определено в ЕС ! И не признава КРИМ нито Домбас нито Луганск Мисля че и оръжие доставя за Украина

Не е коректно господа от дир да слагате такива подвеждащи и манипулативни заглавия. Миротворците от демократичната организация НАТО не са бомбардирали Сърбия те са ръсили със светена вода за здраве. Тук там е пуснат малко обеднен уран след като англосаксонските учени са установили че е напълно безвреден и дори помага при профилактиката на някой онкозаболявания.

че пускаха и едни поздравителни бомби с надпис "За вашия Великден"! Много любезни хора това натовците...

А западните джендъри продължават да говорят че война в Европа не е имало от втората световна…

Убийци.На съд в Хага.

Ужким според същото това НАТО никоя нация няма право да нарушава суверенитета на друга нация, ама ето че целият съюз се бил вдигнал да изравни нация със земята. Защото ужким конфликта би могъл да обхване и други нации, въпреки че няма причина след като е изцяло вътрешен поради вътрешни фактори. А сега с Украйна вой до небесата как незаконно било всичко това (e явно има законна война и това е когато НАТО я организират)! От това как всяка жилищна сграда била поразена от една единствена ракета до това как инфраструктурата била мишена и градовете били оставяни без ток и вода. Докато голямото НАТО просто е изравнявало градове с бомбардировачи, при това с бомби с обеднен уран и също унищожавали цивилна инфраструктура. Но хей когато мнозинството прави гадории е простено защото няма кой да им се опълчи.

Миналата година гранде Ивайло Мирчев от Дебилитета беше написал, че Натото не бомбило Сърбия, а Милошевич!!! По-голяма олигофрения от тая няма!!!

Кой е ивайло мирчев ?????

Един продажен дебил от ДБ част от коалицията която ще изпепели родината ни

Ама, господине! Как може да не знаете кой е Йвайло Мирчев?! Засрамете се! Та той е един от героите, които направиха десант на поробения от Доган и ДПС плаж Росенец! :)))

Той е ..... истинският ти баща. Питай майка си.

Помня , че тогава пак миришеше на война около нас. Заговори се за мобилизация. Драгалевското цигане беше премиер, а Пешо коня президент. И бехме седнали с един набор на по бира. И аз му викам: "еб. съм му мамата на тоя мангал, аз нема да ида да воювам със сърбите за негов кеф и на американските му господари. Аз съм се клел в БНА на НРБ да защитавам мирния труд на хората, не кинтите на международния капитал." И той ми вика: "и аз така".

НАТО - най-големите престъпници в новата история

Поради тези нюанси със Съвета за сигурност на ООН, Краваристан заедно с помиярите си иска да създаде паралелна организация на ООН, наречена "Лига на демократичните държави". Тя щяла да действа не според законите на международното право, а според "общоприети ценности и определените от тях правила".

На тая дата е добре да си помислят ватниците какво ги очаква, ако скоро не се разкарат, а продължат да бомбят и убиват в Украйна. Никой няма да ги чака да се развяват байряка още дълго. Има вече действия в тази насока. Първо мълниеносно ще бъдат унищожени всички обекти за изтрелване на ядрени ракети, без изключение. И после почва големия бой, първо изритване от Украйна и после направо десант в мАцква! Кочината ще бъде разформирована, а мАцква като Берлин 45 та ще стане... Тоя път Ленд-лииза и силните съюзници не са на тяхна страна. Дебили-русофили, сега е момента да стягате куфарите и да тръгвате да браните Кочината, тъкмо да се изчистим от кофти човешки материал, че тука много се е насъбрал и резултата е виден.

Повечето поразии в украйна са направени от киевските неонацисити. Извади си главата от ауспуха и почни да виждаш истината.

Ееех, мечти

Нямаше ли да фалира първо Русия?

Сърбите по една случайност бяха на страната на победителите и в двете св войни,но поради голямото си его/повече от това на Радев и Путин взети заедно/си помислиха,че са създали света.И започнаха едни партизански набези към съседните народи - хървати,босненци,косовари ,сини каски по къси гащи,сребреница и др Американците просто ги свалиха на земята за няколко дни, нищо повече не е станало Толкова много дължат на съседите си,че нямам думи. Май са единствения народ в Европа който в 21 век не си знае границите Просто не ги хвалете ами да се научим да си търсим правата

Агресора НАТО отцепи част от Югославия. Изби народ.

Без необходимата резолюция на ООН, която да узакони "свалянето на земята", чрез убийства на стотици цивилни, чрез бомби с обеднен уран, който чрез рак да ги свяля под земята милиони години? Защо няма санкции, защо няма осъждане за незаконната агресия, защо няма международни заповеди за арест на натовски ръководители, защо няма военна и финансова помощ за Сърбия, заради тази агресия на територията на европа?

не се престаравай не си на партийно събрание

Нека припомним.През 1393 Сърбия имаше армия на страната на Баязид

След тежко поражение при Косово поле. Три битки са дали - Черномен, Плочник и Косово поле. Каква армия е имала България през 1393-та? Никаква нали?

Винаги където е бил руско-съветския ботуш след това има военни конфликти винаги, примери достатъчно!

Я, дай пример. Виетнам, Корея, Камбоджа, Ирак, Сирия, Венецуела, Либия и т.н........

Не е далеч от Белград. Сърбите ни казваха - От Ниш до Димитровград - всичко е българско!

И 1 милиард евро на Украйна. Норвегия 15 милиарда евро плюс въоръжение от всякакъв вид вкл Леопарди и 38 бр. Ф-16 чакат в хангарите решение( най-запазените и поддържани в света). Те минанаха на Ф-35.

Не мога да ги разбера братята патрЕоте. Бил съм на маса с такива, слушал съм ги и трезвени, и подпийнали, не мога да ги разбера и това си е. Един път: мамка им сръбска, всички сърбе на върбе, западните покрайнини, наши са, гадни сърби - живи да ги одереш. Минат 5 секунди, поеме си въздух, прочете тази статия и започва : мамка му и Нато, горките братя сърби. Миличките те, една кръв сме, един народ, да живеят сърбите, мръсниците как биха нашите обичани сърби...

Аз също много неща не харесвам в сърбите и избягвам да ги наричам братя по исторически причини. Но означава ли това кръвожадно да се радвам, че обстрелваха с бомби на прага на 21 век... Все пак, сърбите се мъчеха да защитават историческите си територии и претенции. Това не беше работа на САЩ или Западна Европа - какво сърбите правят във вътрешната си политика.

албанците били репресирани?! защо нато сега не се намеси в македония, заради репресийте срещу български македонци и вандалските прояви на политическа основа?!

Тази прекрасна новина е урок по медийна манипулация за начинаещи. Ако сравним новините за бомбардировките на НАТО в Югославия и на Русия в Украйна се получава следното: 1. НАТО "предприе кампания на въздушни удари срещу СР Югославия", а Русия "вероломно нападна независима държава". 2. НАТО "за да сложи край на репресиите над косовските албанци", а Русия "с нищо непровокирани воени действия". 3. По това време "Косово, населено с над 90 процента етнически албанци", а "Донбас има няколко рускоговорящи украинци" 4. В Косово има "сблъсъци между силите на режима на Слободан Милошевич и стремящите се към независимост бойци от Армията за освобождение на Косово", а в Донбас има "сепаратисти, поддържани от Русия, целящи отцепване на територия от Украйна". 5. В Косово "сръбските сили предприеха няколко смъртоносни офанзиви срещу АОК, убивайки много цивилни", а в Донбас "редовно избранто правителство се опита да се предупреди сепаратистите чрез бомби по военни цели, но някои от тях попаднаха и на цивилни обекти". 6. Американския посланик "напразно се опита за последен път да убеди Слободан Милошевич да приеме решение на кризата чрез преговори", а Франция, Германия и Русия "напразно се опитваха да накарат Зеленски да спазва подписаните от Украйна Мински споразумения" Не ви ли се струва много еднаква ситуация, оисвана с различни думи, манипулиращи мнението на читателя?