Официално: България е намаляла с 844 000 души за последните 10 г.

В четирите най-големи градове у нас живеят 41,7% от българите в страната, сочат окончателните данни на НСИ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЛООО ГЕРБ 12 ГД ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ КОРУПЦИЯ БЕДНОСТ ЕМИГРАЦИЯ А БОЙКООООО....АА ние изчезваме и загиваме

Ти прочете ли статията, или влезе да се изходиш ?! Не видя ли, че след 1985г се регистрира спад на населението на България - какъв ГЕРБ те гони от 1985г. до днес ?

Това са реалните факти за доброто управление на Гроб. Тези хора не са напуснали последните 7 месеца. Гробарите са изгонили над 10% от народа за управлението си, поради некадърност, корупция или алчност. Не знам колко глупави трябва да са калинките им да кажат на черното бяло.

е, така се разбра, че съвсем умишлено НСИ са закъснели с резултатите, така им е поръчано. А цик обяви 6.6 млн с право на глас, това им е базата по която изчисляват нататък всичко. А то цялата популация сега е 6.5 млн., значи и предишните 4 избори миналата година и те са били с невярна база от преди 10г. По-фалшиви избори не сме имали досега.

Ти плащаш 20% данък за всяко нещо което купуваш! И още колкото се полага, когато заработиш някакви пари! А една фирма плаща само 10%! И надува цените 3 пъти защото млякото ило поскъпнало с 20%! Изглежда това са възпитанниците на ББ.

Когато алчноста командва! Става така!

Как да създаваш поколение което не можеш да изхраниш и образоваш? Едно общество в кето частните интереси стават Държавна политика! Вместо прецизираните и регламентираните от Закона положения! След като Министерство на Здравеопазването не желае да признае и обслужи твоите законно определени права? Твоите увреждания! И ти се окаже качествена медицинска помощ! Както е фиксирано в Закона за Здравето. И няма ПРОКУРАТУРА която да влезе вролята на коректорв тези отношения на нарушаване на закона! Няма и Комисия за Защита от Дискриминация! Също!

Намаляваме българите и то стремглаво - от все по-лошия живот, вследствие на управляващите ни. Идете на някое гробище за 1 час да видите колко погребения има. Сега на две трети от пенсионерите пенсиите са по 500лв/месец и нямат никакво увеличение, ... но за Румен Гечев и други от парламента има пари за тройно увеличение на пенсиите от 1200лв на 3600лв!

Как тогава сега на изборите право на глас са имали 6 602 990? Това преброяване е пълна пунта мара.

Колко от гербоплювачите в коментарника, могат да разкажат за времената на Жан Виденов и на Луканов , с режим на тока, с купонна система, с пенсии от по $6, години за които според троловете пак Борисов е виновен …. Или става дума за целенасочена атака на дежурните руски мурзилки и чебурашки, заради очакваната твърда линия на Борисов с посока Европа, Запада, Еврото, САЩ ...

....няма да е борисов с твърдата линия...този е отписан завинаги...

Я да те видим, кой преди, определено преди Борисов, върза България за марката/сега еврото/ и я спаси и измъкна от кризите, до които я докараха изброените от теб съратници на Борисов. Борисов пое една вдигната на крака страна и ......... я задържа на нивото от тогава /затова и сега все още сме най-бедните в Европа/. България не е мръднала ни на йота от онова време, от това, което подготви и прокара, като пътища някой преди него. Борисов само се възползва и това са факти. Защото, драги ми любопитко, Борисов официално е казал, че никога няма да се откаже от партийната си книжка и се гордее с нея.

Това е, другари и другарки /да си припомним светлите обръщеня, защото към тях се връщаме/, резултата от "вещото" "ръководство" на Боко Тиквата. Той към такова светло бъдеще ни поведе, че България е намаляла с почти един милион и е най-бедната в Европа. А вие пак си го избрахте! Честито, заради вас, след още някоя и друга година в България българи няма да има! Честито на избирателите на ГЕРБ.

Има ли на този свят поне едно нещо, за което Борисов да не е виновен?

Пет пари не давам дали има, това за което е виновен е достатъчно, а то е, че сме най-бедните в Европа след 12 години управление на Борисов - факт ли е или не е! И моля, не ми се оправдавайте с тези преди него, защото те вдигнаха България от кризите, не той, той пое една стабилизирана държава и вместо да я тласне още по-нагоре, той нищо не направи, нищо, още сме на нивото от тогава.

Точно така, на такова стадо, такъв овчар. Хората го избират и най- вече , че се плаща да бъде избран, а младите отиват навън. А щом се плаща значи хората са бедни и глупави. И така до като остареем все ще слушаме за този човек… Наистина не разбирам този народ….

Моля, господа управляващите последните 12 години да дадат обяснение в съда за извършения от тях геноцид и намаляване на населението с 844 000 за 10 години, т.е. по време на тяхното управление. Благодаря!

А преди 12 години ако помниш, беше цветя и рози … А най хубаво беше по времето на Жан Виденов и на Луканов …

По отношение на управлението в последните 10 години питайте тези, които спечелиха изборите...

НО КРАДЛИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕНОСТИ ЩЕ НИ ВИДЯТ СМЕТКАТА

Ох, мамино сладко руско педерунгелче , изака ли се в коментарника ….

каза дръжте педерунгелчето. Толкова за теб джендърче златно

760 хиляди души е спадът на хората в трудоспособна възраст за 10 г. България не е била с толкова малко население от Втората световна война. На отрицателния естествен прираст се дължи близо 60 на сто от спада на хората у нас. За 10 години разликата между раждания и умирания е минус 501 000 души. Специално за гербопитеците, на които "отворените граници" са им виновни за изчезването на българите в последните 10 години.

Нормално, тенденциите са за цяла Европа. Пазарът е отворен и който иска може да отиде да работи зад граница, не е нужно като едно време да се редиш на опашка за задгранична командировка и да се лъгаш с лакти за нея, за да не те застрелят на границата

А за естествения прираст също ли е нормално, че никой не е искал да прави деца в тиквокрацията?

За него е нормално той предполагам е някой ялов тиквопитек, изпаднал в овчи възторг от евроатлантическите "ценности" безбрачие, бездетство, педерастлък и педофилство.

Това за пазара на труда също е лъжа. Постоянно ходеха българи зад граница да работят - в Съюза, в Либия, в Африка. Никакво "редене за командировки", аз лично имаш съсед на етажа, който с месеци работеше в Коми като дървосекач. Нито номенклатура, нито нищо. Със заплатата, която му плащаха там зад граница, отгледа две деца - Станимир и Светла, и си купи кола - чисто нова Волга. Българските архитекти, строители и лекари бяха световноизвестни от работата си по Либия и Африка. Тировете също си вървяха към чужбина, карани от български шофьори.

Е как да не е нормално - унищожихте националната валута, обезкървихте народа, разположихте чужда армия на българска територия, ама то това са тенденциите... Човек ако си представи обратното - в България рубла вместо лев и руски войски в страната? Такова нещо обаче никога не е било - дори и по времето на Комунизма.

Не е имало руски войски в България лииии? Я пак? Я пак помисли? Ами за руснаците поставени на отговорни позиции в държавата ни? И за тях ли нищо не знаеш! Я попрочети малко и тогава дрънкай глупости. За валутата, ако имаше единна валута в СИВ, то бъди сигурен, ч еи ти щеше да блееш, като овца на заколение, че я искаш. Ама много сте зле, това троловете, значи.

Банкянският цървул не е ли коментирал нещо по този въпрос. Все пак, основно той управлява през споменатия период.

България си отива. Така и не можа да се отърве от боклуците си.

Господине, България е вечна и няма да и стане нищо от европейските тенденции, били в сила през цялото съществуване на България освен черните години на сАвеЦкото робство. Вижте Русия, че всички искат да избягат от нея

По време на "савецкото робство", както неграмотно си го изписал, виждам как населението се е увеличавало. Сега по време на европейската "демокрация" виждам как циганите се увеличават за сметка на българите и правят каквото си искат. С любезното съдействие на големия евролиберал Боко Тиквата.

Като говорят за евро..гейския съюз: само цифри за 15 г. сме намаляли 2 пъти повече от 15 г. гладни години след СОЦА! И после колко било хубаво в ЕС ЕС смучи като пиявица от всички соц страни......

Но броят на чиновници, магистрати и полицаи на глава на населението се е увеличил.

митоза :)

Общо взето ни зачистват. За 30 години хомофилия сме минус 30% популация минус 85% армия и минус 85 % икономика , данните на Башар Асад след осем години война са доста по добри, вярвате или не тези на Ирак също , Либия е горе долу на нашето дердже . Общо взето във война сме . И няма вид да се промени нещо в обозримо бъдеще .

В БГ НИЩО НЕ Е ЧЕСТНО И ЗАКОННО. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ОДБИВАНЕ НА НОМЕРА. ГОВОРИ СЕ ЕДНО А СЕ ПРАВИ ДРУГО. ЕТО ПРИМЕР НОИ ПОСТОЯННО ИЗЛИЗА С ЪС СТАТИИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ ОТ 1.10. 22 Г. ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ 2007 ДО 2021Г. ДНЕС ПРИ ПРОВЕРКА НА УВЕЛИЧЕНИЕТО УСТАНОВИХМЕ ,ЧЕ ТАКОВА НЯМА НА МОЙТЕ РОДИТЕЛИ И ПОЗНАТИ, ПЕНСИОНЕРИ ОТ 2010, 2015 И2018 Г. ЖАЛКО НО ФАКТ, РАБОТИЛИ И ОСИГУРЯВАНИ ДО ПЕНСИИ.

Тези данни една година ги смятаха. Сигурно с молив и хартия.

Чакаха да минат изборите. Личи си къде са бокови подлоги.

Винаги съм си превеждал ГЕРБ, като Група за Еднолично Разграбване на България, нос лед тези данни по-скоро е Група за Еднолично Разчистване на Българите.

Реално тези процеси на намаляване на раждаемостта в България започват преди........ 50 години. Очаквам през 2050 година да сме под 4 милиона. Има изход от тази катастрофа и за съжаление той е само един - Терминал 2.

Реално са ти леко криви сметчиците. С коло 20 години.

е мнение :)

Данните са в статистиката на населението до 89-та и след нея. Плюс простичка аритметика коя година сме в момента.

като гледам за кои са гласували тия зад граница съм спокоен. Няма изтичане на мозъци :)

ТОВА СЕ СЛУЧВА ЗАРАДИ ПРЕКРАСНИЯ ЖИВОТ, КОЙТО НИ УРЕДИ ПРОСТИЯ СИКАДЖИЯ И НЕГОВИТЕ МИШКИ.

Проблемите с раждаемоста са още от преди 1989г, просто сега се бере плода, бай Тощо плащаше за всяко трето дете яко, но само тъмнозелените се увеличаваха.

В тази цифра влизат ли онези над 2 милиона българи, които са извън страната повече от 10-15 години, вече са чужди граждани, личните им документи отдавна са изтекли, но не са счели за нужно да се откажат официално от бг гражданство ?

Нека добавим и това, че преброяването е абсолютната глупост поради две причини: 1. Така придобиват представа за имането на хората. По-умните или знаят, или ще се сетят за какво е тази информация. 2. Изхарчват се едни пари. Тук и по-простичките ще се сетят защо се прави. Държавата има много добра и точна информация колко човека са живи и имат ЕГН :) Изобщо не иде реч за "преброяване на населението"!

Не е проблема в броя, а в качеството на населението.

Как определяш дали даден индивид е качествен? Не се заяждам. Сериозно питам.

Когато е образован, дава своят принос в обществото, работи по своята професия, спазва законите!

Подчертавам, че не се заяждам! Имаш проблем с пълния член в българкия език. Говорейки за грамотност е хубаво човек първо да обърне внимание на своята. "Своята професия" също е доста лоша дефиниция :) Живеем във времена, в които хората бързо ще трябва да могат да си сменят професията. За приноса в обществото също малко не е ОК формулирано :) За да има общество трябва да има функциониращат опбразователна система и здравеопазване. Ние няма нито едното, нито другото => общество НЯМА. За спазването на законите мога да се съглася :) От всичко по-горе можеш да си направиш извод, че е много трудно да дефинираш "качеството на населението". Не мисля, че ти или аз имаме компетенцията за това. С най-добри чувства!

някой, който се разпорежда със съдбата и ресурсите на страната над десет години, все едно му е частна фирма. Затвор за всички крадци

Я дай списък с крадците. След това представи доказателства за кражбите им. И накрая подай сигнал в прокуратурата. Нали искаш промяна. Хайде, действай!

Не ми пука за население без българско самосъзнание.

Като чете човек коментарите, веднага разбира защо близо милион са избягали в чужбина.

И като види резултатите от изборите в последните 12 години - също.

12 години герберастия в едно изречение.

Тези данни НСИ защо изчака да минат изборите и тогава да ги оповести, а!

ако беше следил новините, щеше да знаеш , че като обявиха датата за изборите ,от ЦИК обявиха , че избирателните списъци ще са според данните от предното преброяване т.к. НСИ няма да успее да обяви навреме окончателните данни преди срока за списъците. За следващите избори през март може да си спокоен, че ще са според новото преброяване. Единсвено разлика ще се види в процента гласували - ще скочи от сегашните около 39% на да кажем 45-50%

е, така се разбра, че съвсем умишлено НСИ са закъснели с резултатите, така им е поръчано. А цик обяви 6.6 млн с право на глас, това им е базата по която изчисляват нататък всичко. А то цялата популация сега е 6.5 млн., значи и предишните 4 избори миналата година и те са били с невярна база от преди 10г. По-фалшиви избори не сме имали досега.

Ироничен е фактът, че бройката българи, затрити от тиквокрацията, е горе-долу същата като тази, която сега гласуваха за Тиквата

до 1989-та - увеличение на населението след 1989-та - рязко намаляване. Изводите си ги правете сами.

Българският народ предпочита банани вместо българчета.

и кучета също

Ами логично. Преди 1989 никой нямаше право да бяга в чужбина. Ако имахме това право,1989 година в България щяха да живеят 2 милиона.

А естественият прираст на населението, той е бил защото насила са те карали комунистите да правиш деца, нали?

Стига глупости виж данните в НСИ още 1987 имаше спад на населението. Така че даже и в края на развития социализъм сме почнали да намаляваме. 1985 8 972 157 0.12 % 1986 8 973 943 0.02 % 1987 8 966 505 -0.08 % 1988 8 948 538 -0.20 % ама чукчи писател, а не читател и говори наизуст

има , но с колко? Малко мекере долно? Виж графиките!

това е времето на горби, след 85-а като идва и ни хвърли на вълците вече няма соц.

Има пропуски в броенето, беше направено набързо и много български граждани "гурбетчии" не бяха преброени, аз специално не вярвам на тези цифри !

От родното НСИ толкова. Това намаляло, онова се увеличило - никакъви подробности за стуктурата на тези 844к. Със сигурност това не са 100% починали или реално намаление на населението, както се внушава. Малък пример: Поне дузина емигриранти познавам в страни от ЕС, които след 5-тата година поне единия (а някои и двамата) от семейството избира да се откаже от български гражданство за да придобие чужда паспорт (там където двойното гражданство е забранено). Та питам НСИ, тези българи за починали ли ги брои? Та много шум за нищо, просто внушително по-малко българи притежават български паспорт от преди 10г.

Би било добре да се припомним кой ни управлвява в периода от 2011 до 2021 г.

Едно си баба знае, едно си баба бае.

Гузен негонен бяга.

Имало едно време България....

Под статията все още мислят, че 33 години Русия е управлявала България!!! Те ли са ни нарезали танковете и затворили АЕЦ блоковете, малки гнусни джендърчета????

Колко американеца познаваш с имоти в България и колко руснака, ГАЗа за България от САЩ ли идва или от пРоссия, бензин и дизел, от САЩ ли идват през тяхна рафинерия в Бургас или отново е от пРоссия, ядрената ни енергетика и тя със САЩ ли е обвързана, или с пРоссия, колко американски паметници има в България и колко руско-съветски ….

Геноцида над българите. Точно поради близостта с Русия и ресурсите им. 33 години ни редуцират американските чуждопоклонници като теб

Колко българи имаше до 89-та, и колко по време на демокрацията.

Абе шматарок по Тошово време като аеца работеше на 100 що беше на режим я ми кажи? и кви танкове кви 5 лева може би танковете са от жизнено важно значение за прираста бг. Ти си един зашморцан траверс нищо повече. Бегай в некой резерват и не се връщай повече.

Режимът на тока беше точно преди да пуснат някои от блоковете на АЕЦ-а. Просто непредвидено се забавиха , а трябваше да изпълнят вече сключен договор за износ на ток. След като тръгнаха всички блокове, никога не е имало проблем с тока. Обаче скоро това ще се промени,. АЕЦ вече работи за новите ни поробители.

Да кажат и официално с колко намаля средната продължителност на живота при Тиквата-българоубиец!

А защо не са извадени от списъците мъртвите души? Боко, ДПС, ПП, БСП вкупом ползваха тези гласове!

Докато руснаците успеят да си върнат старата Сесесерска колония, тука ще са останали само пенсионери и цигани. Халал да ви е, кремълски педераси

САЩ те ебат и ти си все недоволен.. Еми нормално...

Малко нежно малоумно педерастче

Би ли разяснил, как точно "САЩ те ебат" ??? Колко американеца познаваш с имоти в България и колко руснака, ГАЗа за България от САЩ ли идва или от пРоссия, бензин и дизел, от САЩ ли идват през тяхна рафинерия в Бургас или отново е от пРоссия, ядрената ни енергетика и тя със САЩ ли е обвързана, или с пРоссия, колко американски паметници има в България и колко руско-съветски ….. Та хайде отново да отговориш, как точно "САЩ ебат " ??? или май ще се окаже, че пРоссия еВе българите 140 години.

Спокойно, сега Тиквата ще им построи трета газова тръба за едни милиарди и ще ускори процеса.

Не разбирам, защо не се направи задълбочен анализ на проблема. Вътрешната миграция ИМА ПРЯКА връзка с намаляване на българското население и тя е следната - отивайки на ново място/най вече София/, започвайки работа, следва покупка на жилище, а това става със заробващ ипотечен кредит. Какво следва-следващите 30 години, този човек е заробен и закотвен в София, миграцията ми приключва поне докато не навърши 60-65 години. А закупеното жилище има нужда от обзавеждане, текущи ремонти, и ето че за деца не идва момент. Най много да се реши на едно, защото бабите и дядовците са нейде в "провинцията", а проблемите с детските градини са ясни. София се презастрои , а тези нови жилища се купуват от хора дошли от "провинцията", вече е невъзможно нормално да се използва автомобил. Същевременно обширни части от държавата останаха обитаемо основно от възрасни хора. Варна следва същия модел на развитие на София, като изсмуква младото население от Шумен, Добрич, Силистра, Разград и Търговище. Спешно е необходимо да се вдигнат жестоко данъците за градовете, засмукващи младото населени, като това ще доведе до изваждане на бизнеси от София, и насочването им към по евтини места в "провинцията" - Все пак смисълът на София е административна столица на България, а не град-държава. Имаме толкова изоставени жилища извън София, празни сгради на детски градини, затворени училища, празни улици без зони за платено паркиране, а толкова хора се самозакотвили в София, изплащайки "заветния софийски апартамент"

Трябва и работа, и инфраструктура в провинцията, иначе като няма какво да ядеш, бягаш там дето има, дори и данъците да са по-високи...

ТИКВАТА ГИ ИЗГОНИ И ПАК ГО ИЗБРАХА ЗА ДА ИЗГОНИ И ДРУГИТЕ.....ДА ОСТАНАТ САМО РУСОФИЛИ

Oт много работа, работа, работа...

Населението е намаляло но броя на депутатите не се променя. Над 70% не илизат да гласуват но това го наричат демокрация т.е. уж народа управлявал

От 9 мильона българи станайми 4 мильона мангали. Гробищата са пълни. Костуф Костуф Костуф Костуф Костуф Костуф Костуф Бойку Бойку Бойку БЮРЮСУФ Банани банани банани банани банани банани банани банани банани

Още 10 години ГЕРБ и могат да продадат България като обезлюден парцел. Браво на всички негласували и всички, които подкрепиха Възраждане, ДПС, Български Възход и ГЕРБ. Хвала. ГЕРБ за светкавично обезлюдяване на територията

Ха сега служебния кабинет на т.н. президент да обясни как при 6 500 000 българи в избирателните списъци са вписани 6 600 000 избиратели! И да не излизат с номера за живеещите в чужбина,че....

Що да не излизат? Това са Българи живеещи в чужбина. Емигранти. 1 милион български граждани избягали при управлението на ГЕРБ. Това е истината. Защо да се лъжем?

Защото при преброяването тия, дето са си с български ЛК и съществуващ български адрес си ги брояча за живеещи в България! Те за това!!!