Над 3 милиона българи се преброиха онлайн

Общо 3 100 023 български граждани или 41,2 на сто от населението на страната са участвалите в първото електронно преброяване на населението и жилищния фонд в България.

Обратно в новината

Коментари - Над 3 милиона българи се преброиха онлайн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До "evdokiq" От проста по проста си - защото си направила поне пет грешки в това изречение: "см" вместо съм; "компиутата" вместо компютри; "спорет" вместо според; "оправляващите" вместо управляващите; "дваисет " вместо двадесет; "стапало" вместо стъпало и т.н. Каква неграмотност. Жалко за България

Има предостатъчно методи да се разбере колко са гражданите на тази "държава". Всичко останало е излишно и нахално надзъртане в личния ни живот. Жалко че има толкова много хора с липса на самоуважение.

Аз например не см се преброила по интернет впреки че, ползвам не един а два компиутата в къщи и имам интернет от 10г ,това спорет теб означава ли че съм от простите българи?,ще ти кажа и причината защо не го направих.... защото не желая да спестявам пари на държавата та да има кой да ги краде от оправляващите, даже ако ме питаш през последните години се срамувам че съм блгарски гражданин който през последните дваисет години слиза с поедно стапало на долу вместо да се изкачва нагоре и да има самочуствието на горда българка но това е друга тема, просто не се научих да крада и да лъжа за което сама съм си винова в България само такв тип хора успяват да сагорди българи

да ама и да пишеш правилно не си се научила

Като ти гледаме правописа и ние се срамуваме, че си българска гражданка.

Абе... като ти гледам правописа и граматиката - май не си от умните българи. Със здраве и все така гледай да прецакаш държавата. Няма занчение че е с по-малко от левче - важното е да спиш спокойно, защото си прецакала някого. Аааа, и като си лягаш - вземи така... преди заспиване, чети малко българска граматика, а може и някой правописен речник под възглавницата да сложиш.

Тези цифри показват, че ако се въведе електронно гласуване, купените гласове на цигани и турци ще са капка в морето. Много хора не ходят да гласуват, но нищо няма да им попречи на изъкат един глас на компютъра. Това е бъдещето за управлението на Б-я. Тогава да ги видя догановци, станишовци и яневчета.

БРАВО ННА ХОРАТА В НСИ! НАПРАВИХА НЕЩО НА СВЕТОВНО НИВО! Това значи, че 1/един/ милион българи живеят в Новия век и ползват съвременните технологии! Сега следва ВСИЧКИ ЧИНОВНИЦИ ДА СЕ НАУЧАТ ДА РАБОТЯТ С КОМПЮТРИ! Само така държавата ще направи нещо много добро за хората!

На ниво - ама друг път!!! Бях спокойна, че съм се преброила по електронен път. Да, ама не! Сега, в първия ден на официалното преброяване, разбирам, че всъщност не съм се преброила правилно! Ако кодът започвал с 9, значи всичко е било за тоя, дето клати гората! Както се вика - системата казва НЕ! За чий таквоз беше всичко това???

и от къде си го измисли това с кода дето започва с 9?

Абе нали ни броят да видим колко сме?! Откъде тогава знаят тази цифра (броят на преброилите се) какъв % от населението е :)

И за каква са ни всичките преброители сега ... така или иначе могат да се отсеят регистрираните по даден адрес ...

Толкова сме, може би с малко в повече.

защото някои ще трябва да пишат 6 бр. апартаменти, други - 120 г. трудов стаж...

това беше за "статистик"

ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ, УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ, ЧЕ В АНКЕТАТА НЯМА ВЪПРОСИ ОТНОСНО БРОЯ НА ЖИЛИЩАТА И ВИЛИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ?

Защото идеята на това преброяване е да се види колко хора къде фактически нощуват (на 1 февруари) и каква е обичайната населеност на обитаемите към тая дата жилища. Няма за цел преброяване на сградния фонд изобщо, а само на жилищната площ и социално-варастовото състояние на населението.

Малко информация относто тази партенка - "Председателят на НСИ Мариана Коцева посъветва вчера гражданите в първия и втория ден на преброяването да организират чрез домоуправител среща с преброителя и той да се представи пред всички. ". Звъня на почосения тел. 070016310 и се опитвам да разбера, как може да се намери преброителя та да му организирам една среща със съкооператорите, че в момента аз съм домоуправителя... На този номер не могат да ви дадат такава информция. Нещо повече. На въпроса ми дали преброителите ще минат да залепят някакво съобщение, кой и кога ще мине, отговора е отново не. Нямало такива указания към преброителите и всеки сам щял да реши как да си организира срещите и посещенията. Аз като човек дето по цял ден се опитвам да внеса ред в една фирма от около 500 човека, съм леко скептичен, че нещата ще минат гладко. Добре, че се преброихме по Интернет.

Дреме ми дали ще мине гладко.Това не е наш проблем,нали така! Хайде стига лесни пари!

А на мене ми отговориха, че не давали такава информация! А аз исках да им помогна. Но можело преброителя да се разболее ... Ми ако се разболее ще звъннат да кажат .Няма да се разболят 1000 преброителя я! Да се разболеят, да се разболеят, колко да се разболеят?! Повече от 20-30 души едва ли ще са толкова болни, че де изпуснат хонорара ...

Преброените електронно са образованата и интелигентната част от населението на България. Мислещите и можещите хора - ядрото с което България влиза в ХХ век. Трябва детайлно да се покажат по общини и населени места резултатите - както за сведение на работодателите, така и за сведение на Министерството на просветата, а за съжаление и на партиите - да знаят къде могат да купуват гласовете на неграмотниците.

Геле глей сега това ,че си се преброил по електронен път не те прави ЕнтЕлегент, нито пък мен ме прави ЕнтЕлеген ! И какво по-точно детайлно ще се покаже на общините а още повече на Министерството на просветата ... То и ние грамотните ,ако ни предложат по една хилядарка мислиш ли ,че ще ми пука за кого гласувам . Е аз досега гласувах за всички само за червените не съм без да съм пил бира и ял кебабчета . И като гласувах по съвест та каква стана , страдат другите около мен !

Ама стой си в XX век! Ние от 21 век, които живеем в Европа от 21 век, неможем да се преброим, а се водиме българи по документи! Питам, след като тази година си сменихме личните документи, не стана ли чсно колко са българите и колко останалите?

Абе dir.bg, вчера пишете, че 95% са преброените в Варна, а днес 53%. Как става това?

Ето защо ДЕЯН ИВАНОВ СЛАВОВ директор на ТСБ-Варна трябваше да си мълчи пред медиите.В България нищо не може да се прогнозира!!!

Хайде сега Тотю и Дянков да погледнат преброените и да сметнат колко е реалната безработица.

Не забравяйте и пенсионерите!!!

Е как изчислиха, че тези, които са се преброили електронно, са 41,2% ?? Значи знаят колко е цялото население, т.е. 100%?!?! Ми за какво правим преброяване тогава?!? Нещо не схващам...

абе и аз това с мисля, в такъв случай за чий ни е

Защото не знаят колко имаме телевизори, за това е цялата работа. Ахахаха...шегата настрана, но от тези данни,които събират, ще могат да намерят все нещо да ни пуснат още някой данък да плащаме.

Държавата поддържа електронен регистър на българските граждани и пребиваващите постоянно чужденци. Във всеки един момент може да се каже с относителна точност до десета, колко са българските граждани. Преброяването обаче, не е само на лицата, чрез него се събират други по-важни данни - социален статус, икономически статус, имотен статус, религиозен и етнически статус (приблизително и с ограничения). Това може да даде насока на едно национално ориентирано правителство, къде трябва да работи. Като се има в предвид, че преброяването е общоевропейско, може да се счита, че е оценка за състоянието на една държава. Предполагам ще учудим европейците първо с броя на електронно преброените и дисбаланса на обявените социални и икономически статуси. Пример - има кола, компютър, телевизор, вила, а е трайно безработен!!! Друга невярна информация може да е свързана с пребиваващите в други страни от ЕС, но преброени и тук електронно от близките си. Общо взето, достатъчно беше само електронното преброяване, защото другото е скъпо и безсмислено - данните ще са аналогични.

За съжаление си напълно прав Иване.Най много още половин милион българи,останалите са от малцинствата.

Браво! Да гласуваме така и на избори, ще спестим много.

ами това са българите, пресметнете колко останаха от малцинствата :)

Мисля, че не си прав, колкото и да са ми също трън в очите някои паразитиращи елементи, тази цифра показва приблизително( с една карта се преброяват често повече от един човек ) броя на хората с достъп до интернет и минимална компютърна грамотност, а такива има и в малцинствата...

Ах Иване, Иване, защо си толкова "оригинален" бе Иване? Как бързо върза въпроса с просраните ти гащи и малцинствата бе Иване? Сладур си ни ти Иване? Ша те обичаме вечно ... Иване.

А Българите без компютър и интернет броиш ли ги?90 процента от пенсионерите и трайно безработните от "цъфтящи" региони като Северная Болгария/западнала/Родопите Търговищко....