Патриарх Неофит благослови българския народ

Бог да благослови всички ни, та в единомислие, разбирателство и взаимна любов да се трудим за благото на нашето отечество и българския народ.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит благослови българския народ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вестник Марица - В социалните мрежи се появи текст за една от многото вечери на парламентарния шеф Цецка Цачева - какво и как яде, колко плаща на фона на мизерията в страната. Искам да споделя нещо с вас. Работя в ресторант в центъра и сама си гледам двете си деца. Вчера в 18 чеса в ресторанта ни се вдигна лека шумотевица. Цецка Цачева идва на вечеря. Ок, идва, НСО проверява обекта, влизат в кухнята. Накараха всички работници да си сложат силиконови ръкавици, поискаха проби, намазки и ред други неща, даже се стигна до заповедта клиентите на ресторанта да не посещават WC-то на етажа. Влезе въпросната г-жа и започна да поръчва за 4-ма души. Поръча 15 ястия +плато от риба, все скъпи ястия. Когато се върна посудата видяхме, че е пробвала по хапка две от ястие. Сметката им беше близо 1 700 лв. И тогава се сетих, че аз вземам жалка надница, а тези светилища, които правят ежедневни циркове и ни обясняват, че няма пари за детски надбавки, че няма пари и ще дава на хората само в натура Повярвайте ми, искаше ми се от целия този фарс на края на деня да не се бях раждала, а камо ли да гледам деца в тази държава. И на децата ни е отредено да мизерстват още преди да се родят, заради удобството на тези хора",

Тази рубладжийска църква, носеща името на сатрап от североизточната империя на злото трябва да се унищожи. Както и паметникът на съветската армия и конникът пред парламента

почитаме бандити на монголска служба, събирали данъците за тях с насилие и жестокости, а награбените пари завещали на църквата, за което тя ги обявила за светци. Отврат.

Защо в католическите и протестантските храмове има пейки за вярващите, където те удобно да седят и да общуват спокойно с бог, а у нашите църкви няма столове, и всички трябва да стоят прави като коне...това е много показателно за отношението на православието към вярващите...

И какво от това? Религията е опиум за народите...

Днес може и да е троен празник на храм-паметника "Св. Александър Невски", но президентът Росен Плевнелиев не намери нужда да уважи събитието с присъствието си. Същият президент, който е петимен да се среща с главния мюфтия било на ифтар, било на кроежи за строителство на Ислямски център в София.

доколкото съм осведомен, някъде все още се пазят тефтерчетата със сумите от даренията за покупката на материали за строежа на този храм, както и данни за сумите изразходвани по цялото начинание. тогава, строежът на този храм е обединил много хора, които са имали вярата, че има нещо, което е много по-силно и мощно от всички недъзи взети заедно, които има съществото "разумно". което същество било създадено по образ и подобие на оназ многовекторна сила, която няма образ, а да подобаваш на нея означава да се усъвършенстваш ежечасно, ежепримерно и с любов, и респект към създаденото от природата. храмът е прекрасен, когато е достъпен и има чудесна акустика, но думите изречени в него се чуват навън от стените му като гъгнив кикот от празна обществена баня и нищичко не се разбира. това е така, защото лъжите изречени от хората в него са в пъти повече отколкото би било поносимо. а думите, които са изречени в посока Бога, но сърдцата на хората са превзети от рогатия се чуват точно по този извратен начин. можете да поздравите някой с картичка по повод деня, следвайки връзката (линк)по-горе. но лично според мен, не е нуждно да чакате определен ден за да поздравите изобщо някой. приятна седмица и попътен вятър.

Хората са го строяли с любов и благодарност. Да забравим за лошите моменти, все пак посланието е доста ясно: "Бог да благослови всички ни, та в единомислие, разбирателство и взаимна любов да се трудим за благото на нашето отечество и българския народ" - така е било, когато България е била единна и непобедима (ПС. единомислие го приемам като МОРАЛ на нацията, а не буквално, както сега бихме го възприели)

си задавам въпросът дали и и Господ е живял в такъв разкош - нали беше като скитник само с една торбичка! А този какво се е накчил? Дори и папата е по скромен. Те живеят пребогато със злата и пр.! Но проповядват ......

кретен слага минуси - но не знае защо, Виж го как се е накичил, какво иска да ни покаже?

кретен е този дето тие резнал пишлето потур долен....

ми е добре. Цял живот живяхме без попове - всеки е с професията си и щом има вярващи е добре и за него.

без православното християнство бг.няма бъдеще като суверенна дърjaва.....

Религията е отделена от държавата, бе експерт! А и православието е гола вода в сравнение с протестантството - най-развитите страни са протестантски...

Мерси!

Поповете от ДС пропяха. Бъдете благословени от слугите на дявола.

Negovo svetei6estvo nekoi si biv6 agent na DS. Dolnqga pulen

Нямам търпение да дойде деня, в който света ще разбере че богове НЕ СЪЩЕСТВУВАТ !

...те чуят,защото си неграмотен.Много правописни грешки правиш.Има и една немска поговорка,приписвана на Гьоте: С глупостта и Боговете напразно се борят!

има и една друга руска поговорка-"не дрзни сабачка кагда спакоина спит"...

Светът няма да разбере, докато е прост и непросветен.

те може да не съществуват,но религиите съществуват,а те са "политика"и "оръжие"така че всички сме зависими от тях.....

Този пък Неофит - кой беше? А, да - онзи, който отиде в правителствената болница да се поклони на симуланта Б. Борисов, че вдигнал кръвно. А също и онзи, при когото дойде в Русе онова недоносче Маринчо Райков да му се поклони и да го благослови, тъй като ще се самоназначава за посланик в Рим!!

Защо поне един път не се обяви пред политиците в защита на бедняците, ами проповядва търпимост в мъките за да отидат в рая?

За съхранението на българския дух през 500 години варварско иго - чест и слава! Днес, ако БПЦ не убеди не бабичките, а грамотните хора в ползата от своето съществуване, тя ще крета още дълги години. Във времето на полети в Космоса е трудно да доловим божието присъствие, още повече, когато имаме нужда от него. Църквата трябва радикално да промени подходите, процедурите и целите си, да не е толкова схоластична, дясна и реакционна, ако държи да я има. Не е работа в нея да влизат очевидно побъркани старици или дебели охранени нерези, готови само за бой и агресия. Това не е кауза, не е институция. Лично аз отивам при католиците. Близо са до хората, прости като облекло, достъпни и активни, повече убедителни като мотиви отколкото дръпнати, груби и странни като православните отци.

стига сте ни занимавали с тези социални паразити. Запазете църквите ,манастирите и параклисите като реликва , но знайте ,че като народ имаме нужда от много по-смислени неща за да се развиваме .

Най-големият ни храм трябва да носи името на най-големия ни светец - св. Иван Рилски! Този храм е построен със средства на народа - нашия народ. И е проектиран от руски архитект, получил образованието си на запад, в Италия. При бомбардирането на Варна от руснаците е сменено името му на Св. Кирил и Методий. Поне това име да се беше запазило.

На снимката: Дядо Неофит споделя приятни спомени от времето, когато е бил доносник на ДС!

А другите какви са Плевнелиев , Борисов, Цветанов , Цачева... и всички други

Уважаеми Патриарх Неофит,знае ли ръководството на православната ни църква че преди 109 год.в гр.Бургас е построен от дарения на гражданите най големият ни храм "Св. Св. Кирил и Методий".След изкупни работи от неразумни люде храма се пропука през средата.Калинките издигнаха строително скеле от двете му страни и вече трета година не знаят какво да правят.Ако православната ни църква е безсилна да поправи стореното,обърнете се към други вероизповедания за помощ.Върнете любимата църква на бургазлии.

Какви са тия руски светци......?????Забрави че синода е пълен до дупка с агенти на КГБ.Навярно после ще се строи храм "св Путин"?

Време е тоз храм да се именува на Български светец, а не на чужд нам варварин...

Когато с твои средства построиш храм,тогава ще кажеш как ще се казва

Тогава те да си се грижат за него, защо искат от нас средства за руски храм с име на руски светец, нямаш нищо общо с нас!

Честит празник на храм-паметника!Памет за един достоен руски подвиг,на който е посветено името на храма.нека предаването за Вяра и Общество не се превръща в място за змийски сплетни от хора,чийто "дедо" е опявал под бесилото в затвора зъзнещи души на праведници.

Напротив - крайно време е Светия синод да помисли, че не е достойно най-голямата катедрала в Родината, да е КРЪСТЕНА НА РУСКИ ВОЕНОНАЧАЛНИК,НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ. Дори не е сигурно, дали въобще е реално съществувала историческа личност или е един мит - справка проф. Бож. Димитров

Честит празник на всички александровци и александрини-На тях им е по важен Ивано ден Данчов ден ония празници дето се празнуват януари месец кръчмарските ядене пиене чалги и тем подобни.Аз да си поздравя името като не ни го уважават селяндурите

Според ЕС дерективите трябва да се раздели на две Половината джамия половината църква за синагога незнам

Ама "Невски" още ли не е турска джамия?!