Правителството на Байдън поиска Върховният съд да спре закона за абортите в Тексас

Законът, който е в сила от септември, забранява абортите след установяването на сърдечна дейност на плода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този закон всъщност не "забранява абортите". Вместо това, той оправомощава всяко частно лице (не state/county служители) да заведе иск за $10,000 срещу всеки друг, който съдейства заизвършването на аборт след 6-тата седмица (т.е. когато на сонограмата се отчита пулс на плода) — например таксиметров или автобусен шофьор, който транспортира бременната до клиника за аборти, или някой, който съветва къде и как да бъде извършен аборт. Ако този механизъм не бъде обезсилен от Върховния съд на САЩ, южните щати бързо ще се напълнят с копия на този закон, и механизмът ще започне да се възпроизвежда от абортите към налагнето чрез подобни механизми на всякакви други забрани и ограничения, които дадена овластена група хора с особено мнение ще поиска да въведе. Каквито и да са мненията за/против абортите — наистина темата е изключително тежка и няма решение, което да удовлетворява всички — тъжното в случая е, че Щатите с ускорено темпо крачат към задвижвано от религиозни убеждения средновековие, твърде подобно на онова, срещу което до вчера воюваха в Афганистан например.

настъпва дългоочаквания момент на раделяне на Тексас от САЩ.

Даже в любимата ви Русия абортите са позволени и широко практикувани. Тексас са си още в средновековието явно.

Да, но Русия не са истински християни - това си е източна варварска секта. Само ние католиците и евангелистите отричаме убийствата на неродени.

Глупости на търкалета. Православието отрича убийството на плода. Законите, които позволяват убийството му, са въведени от комунистите.

А между другото, варварите са победили в Западната част на Европа.

И от комунизма да е, не виждам изгледи скоро “християнина” Путин да забрани абортите..