Уорлик: Меденият месец на правителството свърши

Меденият месец свърши, казваме ние в САЩ, сега правителството трябва да действа отговорно и да се справя с проблемите на българските граждани, заяви американският посланик Джеймс Уорлик в първия си коментар след изборите.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик: Меденият месец на правителството свърши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво!Браво на негово превъзходителство посланикът на САЩ!

Русия е по близо до България отколкото САЩ, и не дава толкова съвети.

О тези съвети за 67 години стигнахме до днешното дередже- последни в Европа и скоро- в света!

Да им имахме поне малко от парите на американците, с данъците които имаме, щяхме да направим рай в България. Ама пуста бедност... Уорлик, докарай няколко американски фирми бе юнак. Щом даже на китайците им е изгодно да правят заводи в БГ, туку виж се намерил и някой американец. Като се отворят няколко фабрики да видиш как ще се промени мнението към посланника и страната му.

Защо не си затворите сайта след като не позволявате да има форум??Като не искате коментари ударете кепенците и няма да имате проблем с простосмъртните с мнение...

за всичко е виновен Станишев а ,БърБОРКО БОРИСОВ е ,,света вода ''ненапита,, моминска пазва'' пазва недокосната след още 2 години ,ще сме още по-мизерен вилает

Нещата, които казва този Уорлик принципно са верни и правилни. Тонът, с който ги говори, обаче, е крайно неподходящ за един посланик. Не можеш ти да поучаваш цял един народ и неговите законно избрани институции с една абсолютна категоричност, все едно че си някакъв върховен властелин над България. Уорлик е само един от многото други посланици в България и трябва да се държи по-скромно. Вече близо 5 години ние сме част от ЕС, а не бананова република от Латинска Америка. Никой посланик от Европа не си позволява да ни мъмри по такъв начин. Крайно време е този Уорлилик да се поучи от някои свои предшественици, като Кенет Кларк, който беше наистина един блестящ дипломат, а не само да търчи по кръчмите и да се прави на кинозвезда.

Следващият главен прокурор трябва да е или ген. А. Атанасов, или Бойко Найденов !

Американският посланик у нас Н. Пр. Дж. Уорлик каза много точно и ясно какво трябва да се направи, за да може да се говори за реформи в съдебната система !

Къде Уорлик говори да реформи в съдебната система и какви са те? Ако ти не може ли да мислиш, не мисли, че ние не може да четем нито да мислим!

Преди време Румбата беше пресказал, че Цветанов щял да си стяга куфарите ... и позна - Цецо си стегна куфарите и замина на официално посещение в САЩ като силов министър и там ще се срещне с доста високопоставени хора ! Да е жив и здрав гадетелят Румен и поне още 100 г. да прави такива предсказания !

Ако България е щат на САЩ то поне да искаме да получаваме американски заплати :)

Бойко, ако не се поправиш скоростно, да живее Кунева!

Ъорлик, тя ми е батовчека - оправяй се сам.

малко студен душ за лицето Борисов. Само че да видим сега и по точно Вие г-н Уорлик , ако продължите в този критичен дух към лицето, ще видите и другото му лице- на човек който не познава джентълменска дума и днес казва едно, утре друго. Мисля че за фалшификациите по изборите сте твърде мек и сравнението със САЩ е несъстоятелно. Тук са се крили бюлетини, имаше забранителни списъци, имаше еднолично отхвърлени бюлетини имаше анархия, мътна вода за ловене на риба. Имаше заплахи.

И всички получават дотации от държавния бюджет. Този студен дущ съзнателно е пратен така, че след него Борисов ще си го премести от единия в другия джоб.

Жалко, че Уикикаквобеше там затвори, че няма да ни покаже точния превод на този текст на юс-посланика до централата му в Белия дом. Как ли се превежда в секретните сводки: ББ "да вземе юздите здраво"? Накъде следва да се подкара говедата, колко силно да плющи каобоят и как да не му падне шапката при това?

Реформи се правят от хора подготвени и с дух. В България останаха хора агресивни и груби, които само с арогантност и сила завземат бизнес и власт. Да, и това са качества и носят успех, но до време и на ограничена територия. Докато е бизнеса в силови фигури, нито експортноориентирана икономика, нито средна класа, нито поколение носещо надежда ще има. Кой и как ще проведе реформа в съдебната система? А в МВР? А в образованието? А в социалната политика и пазара на труда? Кой ще изчисти морските общини от мутрите, купуващи кметове? Кой ще обложи открадналите милиони чрез заменки, приватизация нарязала машините на скраб, бизнесмени известни само със скандални държавни поръчки? САЩ ще помагат, но волята и инициативата трябва да дойде от България или имигрантите, които властта щеше да връща. Когато се завърне дъщерята на г-н Борисов да живее в България, тогава е успял. Иначе, ще ходи, като Костов само на гости да види внуците.

Абсолютно сте прав, но причината е не, че не останаха хора в България, има 8 милиона българи по света и унас и между тях има много, на които е ясно какми реформи трябва да се направят. Причината е в установената политическа система, законодателство от конституцията, които позволяват на мафията да завзема властта и върши всичко това, а честните хора в България просто не се допускат до техните партии, там влизат само слуги на главния олигарх, който ги ръководи партията с общание вярно да му служат. Единствения начин да се направят реформите е да се изхвърли настоящето политическо статукво заело парламента и да влез ат там истински политици, които да направят реформите по опита на най развитите правови държава в Европа.

Виж, анализите ти са верни, но силата в момента не е на страната на народа. Като се махнат тези от парламента кои ще дойдат? Партиите са на капиталистите. В момента. А революция не може да успее, светът няма да и даде да успее. Но можем да започнем от малкото - първо да се научим да гледаме безпристрастно а след това и да действаме по съвест. Абстрактно звучи ще кавете. Ето един пример. В един от институтите на БАН се опитаха да ми замотаят 4 години стаж от редовната аспирантура. Най-напред не го написаха в труд. книжка, после писаха документ с грешки. ТРИ ГОДИНИ!!! чаках, но дочаках без да дам бакшиш. Може да е малко, но поне е нещо.

И къде видя руският посланик да раздава заповеди и нареждания на българското правителство, да дава оценки и квалификации, да произнася присъди, да разпорежда на българския съд какво да прави, да седи по министерски съвет и по официални пресконференции между българския премиер и чиновника на Св. банка, командирован в българското правителство, демонстрирайки, че е част от "българската" политическа власт и пр. и пр. Но най-важното! - разликата е в нашите национални интереси, които са общи с руснаците, за разлика от на янките- не само заради общата ни история и кръв, а заради общия ни регион. Янките винаги изнасят и мръсните си производства, и мръсните си войни извън техния регион, а никой не внася такива в собствения си. Оттук - общия ни интерес със руснаците тук да няма войни, дори това да са войните на "демократичните" янки срещу останалия свят.

Прав сте за руския и американски посланици. Но скоро и руския ще започне да го прави. Кръгът "Капитал", който е на хранилка при правителството е свързан с мвръсни руски олигархични капитали и ги внася усилено в страната. Почти са изкупили Черноморието. Русия не е нормална страна, нита гради добра икономика, нито има някакви наченки на "демокрация". Тя е поделена между 5-6 олигарси, за които работи цялата вътрешна и външна политика на Русия. И там където стъпи руски капитал, там се вкарва и политиката на Русия и нейната "демокрация". Даже с избирането на Плевналиев за президент, се цели България да стане посредник на руските капитали към Европа, те да се изпират първо у нас, после да заминават "чисти" за Европа. Понеже западна Европа не допускаше руски олигархични капитали до сега, но пък ББ гласи България, като член на ЕС за новия им "троянски кон" в Европа. Това лято на Черноморието един купил там имотсе там руснак, бивш генерал, ми каза" Най-сетне ще ви направим 16-тата ни република"-и то каза твърде сериозно.

Можеш ли да посочиш поне един български олигарх, който не е свързан с Русия? Защото аз нещо не се сещам.

Верно е всичко, което казваш. В случая Уорлик е просто лош дипломат, който обаче ни прави услуга да изкаже явно истината. И интересите с Русия за спокойствие в региона съвпадат. Но ние като малка страна между Русия и Запада НИКОГА не сме имали възможност да избираме свободно. НАЛАГАЛИ са ни интереси. Защото винаги е имало класи със свои интереси. И това е обективното.Как мислиш може да се промени това? Аз лично реших да започна от това да си го призная и да не си крия повече главата в пясука. Ще видим по-натам какво ще стане.

Лошо ще е, ако руснаците станат като янките, но това ми се струва невъзможно. Най-малкото - генът им е различен. А най-важното - за нас - че ние ще си останем в общия ни регион и с общите си интереси с Русия поради този факт. Ако руснаците успеят да създадат новия междуконтинентален блок, за който се говори, янките отново ще си имат силно противостояние, светът отново ще стъпи на два крака, а не както е от 20-ина години насам - с отсечен един. И янките може да се кротнат пак като при паритета след Втората световна. Това е добър паритет за държавите като нас. Лошото е, че ВЕЧЕ победителите в последната световна блокова война - Студената - вече ни опустошиха. Та не знам откъде пак ще си направим държава. Пак ли братушките ще ни помогнат да си я построим? Или ще бъдем вече с третата стомничка за вода?!

"...повече не трябва да има никакви извинения с грешките на предишните управляващи, вече 2 години кабинетът е на власт, подчерта дипломатът пред БНТ." Както се казва: "Добро утро г-н посланик!!!" На БГ граждани отдавна им омръзна да слуша от премиера ни колко са виновни предишните без да е направил нищо да покаже колко са добри сегашните. Арогантността и лъжата са се превърнали в държавна политика през последните две години. Единственото успешно нещо което сами са направили ББ и ГЕРБ е тоталната манипулация и промиването на мозъците на БГ граждани. За тази цел се използуват медиите от сутрин до вечер. На тях се плаща за ПР (!!!!) на управляващите поради което се зачерква основната функция на медиите- да информират гражданите.

Чудя се докога ще трябва да търпим този американски мазник да си вре носа, където трябва и не трябва. На всяка манджа мерудия - това казва нашия народ. Независимо дали е прав или не за очевидните истини в страната, не е той човека, който да се изявява като надзорник на българското правителство. НИКОЙ друг посланик не си позволява показната НАГЛОСТ да го прави. И най-интересното е, че ББ се крие като настъпана хлебарка и не смее да гъкне пред говорителя на американските интереси в България. Г-н Посланик не така НАГЛО, вижте какво става и във вашата страна. Защо не коментирате протестите на Уолстрийт или скапаната ви здравна система или проблема с огромния външен дълг или растящата безработица в САЩ?

Или неспирните войни на янките за заграбването на чужди земи, разрушаването на цели държави, на които янките са длъжници, само и само - за да не си връщат дълговете, зверствата и убшийствата, вдърхоневи от янките и ръководени лично от тях (вж. хилари и нейните начини за избиване на чужди държавни ръководители в собствените им страни без съд и присъда) и пр. и пр. ....

ББ ако гъкне ще хвръкне - ще му спретнат един нежен преврат чрез финансова,икономическа т.е политическа криза и предсрочни избори, е до харакири няма да се стигне.

ВЕРНО!!! Първият. който не се крие от истината.

Това беше коментар към съобщението на Abyss ( нерегистриран ) 07.11.2011 12:15 Разлика м/у посланика на САЩ и Русия няма.И двете държави нямат интерес от силна България,защото колкото по-слаби сме,толкова по-лесно управляеми и послушни сме ! Няма комунисти и капиталисти - има бедни и богати !

До Идея за България Чета ви сайта редовно. Много анализ и обяснения защо е станало така или иначе, патос. Но фактът е само един - има бедни и богати в България. И ще ги има и ще расте ямата помежду им. Такъв е пътят на развитието ни. Въпросът е как при това положение да не се допусне ямата да стане безкрайно дълбока.

10.Ако англо-американците бяха влезли 1944 година , НЯМАШЕ да имаме днешните проблеми и "преходи" .. Господа! Някой да е срещал българин, на когото друг някой да не му е виновен??? Предлагам да започваме от самите себе си. Предлагам да се погледнем в огледалото и да си кажем къде се опитваме да излъжем себе си. Надали някой от нас би се решил на такова. Нали за това си има комунисти, Русия, Атланта, ББ, Уорлик и т.н и т.н. А какво мисли Идеязабългария по този слуяай?

Ние със стари и пердути каузи не се занимаваме. Интересува ни само настоящето. Достатъчно е писано по този въпрос в Българската най- нова история, остава да я прочетеш( но и да мислиш)

Ясно. Пак общи приказки.

И на Обама меденият месец свърши,защо Warлик не коментира ! Сигурно подготвят нова балканска пролет след 12г. "дипломация".

Отлично казано!

Първо-поздравления за 'точкуващите" и специално за първата дама .:) 2.Разяснете си думата -генералгубернатор-такива в България са били САМО русснаци -и след освобождението 1978 година и до 1989 година . 3.Американци НЕса нито златевци , черепи, тимаджии , дс-членовете на ГЕРБ . 4.Всеки посланик трябва да МОЖЕ да работи- с ВСЯКО правителство- вече го писах -в противен случай-ОБИЖДА ИЗБОРА на българите, колкото и нефелен да е той /избора/ . 5.Уорлик не е лепил афиши на герб , не е гласувал за герб на изборите , не е фалшифицирал изборите в България, ..а НИЕ- българските гласоподаватели. ..............................

Разлика м/у посланика на САЩ и Русия няма.И двете държави нямат интерес от силна България,защото колкото по-слаби сме,толкова по-лесно управляеми и послушни сме ! Няма комунисти и капиталисти - има бедни и богати !

Разликата между руския и американския посланник е тази: руският посланник никога не се е изказвал по вътрешни въпроси на България,затова пък Уорлик не чака да мине ден от някое събитие и веднага си дава оценката и напътствията като генерал губернатор!А българските политици го гледат в устата и мълчат ,не реагират ,че това е намеса във вътрешните ни работи!

................................. 6.На Уорлик е ясно , кой е Боко-но няма право да го казва публично- по горните съображения-т.4. . 7.Вече разбира , как бързо , бързо Боко рапона -ще докара на власт-пак ЯВНИТЕ руски агенти-Гоце и сие -от които България 65 години НЕ е видяла добро, демокрация и свобода . 8.САЩ и ЕС - а и НИЕ имаме интерес да сме членове на ЕС . 9.Нефелността на герб- стана очебийна и явно трябва критика , в това отношение .. 10.Ако англо-американците бяха влезли 1944 година , НЯМАШЕ да имаме днешните проблеми и "преходи" .. ИНТЕРЕСИТЕ на България СЪВПАДАТ с тези на ЕС и САЩ - това само комуноидите не искат да признаят и видят :)) 11.Сега , Уорлик , МОЖЕ да бъде критикуван за всичко , което казва- преди имаше лагери- за антисъветски изказвания ..) 12.Че нещата не вървят, го виждат всички нормални - защо да не го види и Уорлик ?? 13.Неговите предупреждения , меки , са в наша , българска полза !!! 14...15...16......:))))

Не съм му фен! Все пак Щатите, така или иначе, трябва да имат у нас малко по-стойностен посланик! Освен това той и неговите шефове доста дълго мълчат за много истини, които отлично знаят още преди последните парламентарни избори и бяха пуснати в едно тяхно реномирано списание... Но след като дори той почва в прав текст или под сурдинка да казва очебийните истини, нещата явно не са на добре! Но аз не виждам имаме ли полезен ход в настоящата ситуация-две са максимите на почти всички: "Всички са маскари!" и "По-добри сега няма!"...

"в прав текст или под сурдинка да казва очебийните истини, нещата явно не са на добре" Уорлик винаги е говорил истини, но не ясни, а само замъглени и отвлечени понятия. Сега прави същото- разлика с предишните му изказвания няма. Това в нормалната политика се нарича само с една дума "популизъм". И си е в духа на старата американска лицемерна политика у нас- хем ги знаят "истините", хем ги изказват "неясно". Това помага само на нашата мафия, която си го премества от единия в другия джоб.

БАСТА НА АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИТИКА В БЪЛГАРИЯ! Г-н Уорлик трябва да се вслуша в разума и да спре лицемерното си отношение към българския народ. Г-н Уорлик, защо подкрепите в началото правителството на Борисов, след като още 2002 г. извадихте в "Куотърли Конгешънъл" всички негови деяния като главен секретар на МВР за прикриване на мафията? С най- лека ръка го подкрепихте и позволихте съществуване на неговото правителство и той самия на власт? Защото Борисов се закле, че ще ви помага, като прие вашия Дянков да изнася парите на българските данъкоплатци и спасява умиращата финансова система на САЩ. Нали сега САЩ имат само една външна политика ДА СЕ СПАСЯВАТЕ след финасовия фалит, като с всички начини търсите пари от цял свят да запълвате бюджетните си дупки. САЩ продължава неолибералната си политика и техния външен дълг се увеличава всеки 3 месеца с 1 трилион. Искате реформи от страна на правитеството, а какви реформи да се направят, г-н Уорлик, вие не казвате? Конфискация на имущественото не може да става, без да има "закон за произхода на началния капитал", който да окачествява за престъпно краденето от държавната хазна , мръсно направената приватизационна сделка в ущърб на държавата и обществото. Бандитите у нас са сред политиците и не се виждат само от неплатените данъци, а за това, че са крали държавна собственост и държавата хазна, облагодетелствали са се с парите на българските данъкоплатци използвайки властта си за крадене на обществото. В такава насока трябва да се правят реформите. И знаете също добре, че от политиците сега в НС няма нито един, който да се позамисли за качеството на реформите, нито да предложи каква да е качествена реформа. Тези, които пълнят НС предлагат само "реформи" за пълнене на своя джоб или да защита на общата си мафиотска олигархична кожа, знаейки отлично, че в България няма съдебна система да им търси сметка. Но вие г-н Уорлик, не казвате КАК и КАКВО като реформи трябва да се извършат, в замяна на това откакто сте в България говорите все едно и също - най банални неща, които не помагат с нищо на българския народ да си оправи мизерното положение. И провеждате чиста неолиберална политика, като по този начин прокарвате проваления икономически, политически и социален неолиберален модел на САЩ, вече напълно отречен от целия свят. Прокарване и американската "представителна демокрация" изгубила всичките си черти на "демокрация" въобще ! Вашите приказки в правовите държави на Европа се окачествяват само с една дума ПОПУЛИЗЪМ! Във Ваше лице вече е време САЩ да смени политиката си в България, защото българския народ не е сляп, нито глух , нито има време да вярва на популисти! Не е ли време г-н Уорлик да се занимавате с оправяне на американската изгубена демокрация, преди да градите българската демокрация? Мнение на Дядо Йоцо гледа на Идея за България

БРАКЪТ Е ИЗКОНСУМИРАН МНОГО ОТДАВНА!

Ще видим. До сега управляващите са показвали, че са по-силни в PR-а и театралните изпълнения, отколкото в отговорност към избирателите си (има известни изключения на местно ниво). Борисов гледа към втори мандат, ала малката преднина на Плевнелиев, големия брой балотажи, големия процент негласували трябва да му дава сигнали, че играе по тънък лед.

Най-после посланика разбра в каква държава живеем като видя как се провеждат избори, г-н посланик, много хора изобщо бяха лишени от правото си на избор, в забранителните списъци имаше много хора, които много лесно биха могли да проверят простата логика, в интернет може да се провери здравния статус на човека по ЕГН, ако това бяха направили биха могли да отстранят такива нередности, съпругът ми бе от тези и слава богу, че проверих , че липсва в списъка защот се завърнал от САЩ 2001 година, а от отгава до сега си плаща данъците работи даже на тудов договор в момента, едва го вписаха, това е голям проблем това даже е нарушение на конституцията според мене. Иначе бъдете сигурен Б.Борисов и след 10 години да не е министър председател той пак ще се извинява с предишните . Костов бил комунист, а той самия е бил член на БКП всички го знаем, пълна наглост, ама ние сме си виновни, че го търпим иначе Президент си избрахме с 1/4 от имащите право на глас.

Излишно е Петрова да търсите спасение при Уорлик. Няма какво да вземем от САЩ, нито от тяхната изгубена и отдавна недействаща демокрация, нито от неговата финансова катастрофа и неработеща икономика. Ако беше искрен към България , Уорлищ щеще са поиска не само касиране на изборите, но и нова избирателна система, по тази на правовите държави. Той много добре знае ,че всички беди идват от настоящата вече действаща 22 години българска избирателна система, напълно идентична с тази на старата тоталитарна държава. Но не го казва, защото изхожда от нивото на американското "демократично мислене".

Г-жа Петрова, такава е логиката, и с 20% гласували може да бъде избран президент. Аз не съм гласувал, но това също е мое право.

Интересно !! Само един посланик ли има в РБългария! Защо не си гледа собствената чиния, ами навсякъде ръси мерудия???

ОК де, Джеймс -- всичко изредено е перфектно-вярно, ама-ааа ... с туй бъдеще-неопределяемо време, па макар-и в определено-доброжелателен залог -- да не вземем да стигнем до Залог по-голям от Живота ?!

Г-н Уорлик, Какво приказвате Вие? Да лишим ББ от тая мантра , че предходните са виновни? О, неее, не си познал. Те ВИНАГИ ще са виновни! Та той всяка сутрин става с тази мисъл - кого да обвини за неспособността, за неумението на сегашните.

Въпросите на посланика са много адекватни, но са ехо в пустиня, защото няма как да бъдат разрешени точно от тези хора във властта, в която влязоха с измама.

Не мога да разбера защо толкова се дразнят хората от изказването на посланика! А дали ще се разрешат от ГЕРБ проблемите- това, предстои да видим! И досега не мога да разбера тези, които плюят по ГЕРБ, които за 2 години направиха НЕЩО за разлика от всички предишни досега!!! Вие, дами и господа, плюещи по ГЕРБ, за кого гласувахте на изборите- за БСП, ДПС, Атака, СДС ??? За кого?!!!

Та защо не написахте какво е това НЕЩО че бая народ 75% на изборите не го е видяло???А кой за кого и за какво е гласувал си е негов личе избор и в демократичните общества такъв въпрос не съществува.. Ама къде ти демокрация и гербери..

абе, я си таковай.......! ти ще определяш чие правителство какво да прави - за правата ми се загрижил той..... абе, хора бе, други посланици в българия няма ли, че само този се обажда и само него го пишат по новините?

Май само него даваха по телевизиите (особено монополизираните) по време на пресконференциите след изборите, и предполагам за това го пишат по новините. Особено ми хареса когато г-н Уорлик се усмихна на следното: "Те да си гледат президенството"

И търпението на американците е на привършване не само на българите..Ако последните бяха "заглушени" с манипулираните избори то САЩ едва ли ще търпи да не си получи това което е поискало срешу подкрепата си вече 2.5 години от ББ..Защо чак сега г-н Уорлик???Не виждахте ли 2.5 години че ништо не се върши а само има оправдания с предишните??????Чак сега ли ви стана ясно кой е и какъв е ББ след като имахте много точни данни за него????

Г-н Уорлик, искате да видите идей, ами вижте ги. Целият български народ ги вижда. Идеята на правителството на гърба на предишните да стои на власт. Стигна се до критика от 1997 година насам, по назад не са стигали. Навярно не са могли да схванат кави процеси имаше тогава в България, или Дянков, Калина, Желева, Фандъкова и др са били още на детската площадка. Аз след две години и половина нови идей не чакам - ще има едно хленчене.

Стига с това "й"!("идея" в мн.ч. не се пише с "й", а ти си допуснал тази грешка цели 2 пъти)! Неграмотността ти може да накара всеки, пишещ грамотно, да се усъмни в интелекта ти!

Приемам забележката. В първо изречение дамата "идей" да се чете "идеи". В последното изречение, също. Вие ме критикувате за това, че немога пиша или затова, което съм нисал?

тез американци имат странно разбиране за времето... ако на 2 години им казват месец.

Е нали боко тиквата е ваше куче вече две години не го ли дресирахте да скача по вашите звукови сигнали . Сега ще видите вие какво е брак посметка

Ха сега да видим какво ще стане след като цялата /почти цялата/ властт е в ръцета на една партия! Да видим дали тя ще може за отговори на нарастналите потребности за демокрация и възход. А както виждам, че и Америка вече чака резултати!

Властта е в ръцете на ГЕРБ,но парите са в ръцете на подгласниците на БСП(БКП).Всичко се върти от кадри на тази партия.А народът го духа..Защото ,когато наистина трябва да се правят значими реформи винаги има недоволни.А така нищи не става.Който държи парите ,той командва парада.