И пожарникарите на протест с полицаите

На днешния си професионален празник пожарникарите обявиха символичен и безсрочен протест заради условията на труд, с което се присъединиха към полицаите.

Обратно в новината

Коментари - И пожарникарите на протест с полицаите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави са пожарникарите. Но виновен е кобегата им министър-председател.

Докога тези наглеци ще изместват причините за протестите към материалната база? Това си е въпрос на държавата. Служителите протестират единствено и само за по-високо заплащане. Всичко друго е словоблудство и отклоняване на въпроса.

21-век, България. НЕДОТАМ ПРЯСНО БОЯДИСАНИ ЗИЛ-ове, са основната материална база на противопожаните служби!... Пари за какви ли не глупости има, а за адекватната, своевременна и животоспасяваща дейност на пожарникарите - няма!!!

Рецептата е лесна - да се извадят от шапката на МВР. Да се направи едно министерство за пожарна и аварийна безопасност, вземайки и гражданска защита, като главатар е пожарникар (не премиера разбира се). Така парите предвидени за пожарна и аварийна безопоасност ще отиват за нея, а не за заплати и невероятни проекти в МВР. Честит празник!

След като и колегите на премиера недоволстват, какво остава за останалите. Както са тръгнали нещата г-н Борисов, чака ни виденова зима и правителство на националното спасение. Някой трябва да ни спаси и от вас и от онези трима безродници единия от които е твоя цар.

Много точно казано.

Бойко да застане начело на протеста.

Бойко да застане начело на протеста.

Бойко да застане начело на протеста.

Това са единствените 'шапкари' които си вършат работата. На дечицата, които не са виждали как им пожелавам да не им се налага, въпреки че ще си сменят мнението веднага.

Честит празник огнеборци! Да пази Господ бедния български народ,че положението е трагично с техниката и дано никому не се отдаде възможност да види отблизо как се пожар гаси. Буквално с голи ръце. На някойместа в провинцията излизат първо с личен амтомобил напр. при горски пожар щото със 47 годшшния ЗИЛ - може и да не стигнат. И още нещо - огнеборците май са единственит според мен дето трябва да останат -ва категория, а другите от МВР - офицерчета - чиновници (чантаджии) защо ги приравняват към тях и към миньорите ?

нещастници! направиха им цял национален празник, а те протестират!

Така така, лекарите, пожарникарите, пациентите, синдикатите, други недоволни? Лошият генетичен матриал без ранъ не може дявол го взел. Ма сами са си виновни, че са живели по Станишево/Костово време като така са им станали съучастници в голямото Лошо. А голямото Лошо е виновно за всичко лошо, без чалгата, първите копки и сутрешните блокове.

21-век,БГ,НЕДОТАМ ПРЯСНО БОЯДИСАНИ ЗИЛ-ове,са основната материална база на пожарникарите.Пари за какви ли не глупости има,за адекватната и своевременна,животоспасяваща дейност на пожарната-няма.Типично по нашенски,в частност,типично по боковски.Да протестират,прави са,сега на пожар ще търсят пари за тях.Както всичко у нас,все е криза,все са пожари,лекари,учители,тютюнопроизводители,просто се редуват сферите,а повече от явно е,че властта изобщо не се справя,даже напротив.Или др.яче,казано,от всеки пожарникар,свирка не става.

синдикатии тиии колко парички лапнахте зада давате поводи за вот на недоверие А ????

А защо не протестирахте при Станишев,Костов или Симеон,който оправи всичко за 800 дни ?? Или разчитате да се покачите на главата на Борисов,само защото ви е бил колега ??

Смешник и при тях нямаше ,ама при тея некадърници дето са начело на МВР,просто не знам как още се извършва някъквая дейност.Чувал ли си например ,че ако не са т.н."спонсори",реално ни една кола на МВР няма да се движи.Сещаш ли се че безплатен обяд няма и който спосорира очаква нещо насреща.

И поради това че преди не са протестирали, сега да не протестират, значи при следващите да не протестират и така до края на света!Ще ти се , ама няма да стане!

айде Бойко ти си наред!усмирявай ги,че много ти се набра вече!то не остана кой да недоволства,а ти само се хвалиш под път и над път!

Това са едни от работещите хора в тази държава. За разлика от корумпирани ченгета и доктори, тук няма място за пазарлък. Аз съм викал пожарна преди години. Честно казано не можах да повярвам, че е възможно за толкова време да се иде където и да е. Да не говорим за какъв норматив опънаха шлангове до 6-ти етаж. Не хора - машини. Поздрави за празника и все така бъдете професионалисти.

Сега се възмущаваш, че хората казват какво е необходимо, за да могат да си вършат работата, но после като не могат да ти изгасят имота заради липса на техника и изгори целия ще ревеш, че не са го направили. НАЛИ. Българска му работа, само знаете да плюете. Затова сте на това положение.

Да насочим парите за здравеопазване към пожарникарите ли? Слава богу - я кажи колко пожарникари има загинали последните 2-3 години и колко народ, според теб, ще измре от текущите прословути реформи и съкращаване на болнични бюджети??? Защо да не се резне за пожарникарите от увеличения бюджет на МВР или МНО, а тикво специалист?

Вие ли ще ги насочвате, само не разбрах!? Интересно кой ще е виновен, като ви изгори къщата (дано не става де), тогава със сигурност друга песен ще запеете!

Ей докторите, докато не изкопате тия икономии няма да се спрете. Кой твърди, че ще се вземе от парите за здравеопазване освен ти. Голяма болка са ви тия спестени пари. Сега ги търсете в кой фонд са и фиюююююююю у джобчетата. Няма да ви ги вземат пожарникарите. Не ламтят за "вашите" пари. Споко Ве!

Твоето положение явно е по-добро, щом се делиш от нас. Ако утре, недай боже, ти се наложи операция и те върнат, защото свършил лимита, към кои ще бъдеш - пак ли от другата страна? Или и ти ще бъдеш от е.аната? Защото за здраве пари нема!!

За здраве пари има глупако... 1 милиард резерв има здравната каса. Ама на Дянков му е по добре да си прави врътките във МВФ с него.

мда, прав си ... ама българинът мисли с гъза си !

Честит празник. Днес празнувайте, за протести време колкото щеш.

Ако някоя от службите в МВР заслужава уважение и пълно доверие - то това са пожарникарите ... те са тези които най-малко се оплакват и най-малко получават като внимание и ресурси ... и въпреки това си вършат отлично работата имайки предвид с какви средства разполагат !!!!!

Бог да ви поживи, мистър Роузуотър /Четете класиците/

Пожрникарите?!

"450 млн. лв. са необходими за подмяната на техниката на пожарната според главен комисар Николай Николов..." Туй е пожарна, бре - не е некво здравеопазване, образование и бля-бля! Нека да залагаме: Парите ще бъдат осигурени до ДОВЕЧЕРА! Някакви други срокове да залагате?

Това за модернизация на пожарната се чува от 20г. ,направи се опит за закупуване на ПА наскоро но всичко спря заради нередности.Така ще продължава докато някой пожарникар не пострада или по-лошо загине .Тогава пак ще има само обещания.

Пропуснал си "М" в ника си,а иначе да ти обяснявам как си с главата е излишно - няма да разбереш.Мухите знаят само да плюят,след като са си похапнали от нечии изпражнения.Като ти се запали къщата викай другите мухи около теб ,за да гасите пожара с плюнки.

Пожарникарите ли са най-важни в държавата - това искам да чуя! И квооум? Мухите като похапнат върху тебе - хвръкват и плюят, а?

На живо в централната емисия - сам Той, ще ги извади от първия срещнат комунист и ще ги удари у челото на Цветанов с думите "Станишев ти ги взе, аз ти ги връщам"