Израел праща самолети да гасят пожара, България ги отказа

Израел предложи два самолета за гасенето на пожара в защитената местност "Бистришко бранище" на Витоша, но часове, след като прие помощта, страната ни я отказа. Огънят вече обхвана 200-250 декара гора, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Израел праща самолети да гасят пожара, България ги отказа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, че ГЕРБ ще откаже самолети за гасене на пожар. Не затова сазапалили гората над София. След провала на замисъла да гепят законово и горите и да си изсекат за пари, сега ни го връщат, като пак си вземат дървесината, но без пари и обгоряла, готова за износ. Защо да гасят пожорети?! да изгори цялата гора, тук да стане арабска пустиня, още по-добре! Без вода, баз сянка, без изворчета и без животни. Катилите , милиционерите имутрите не могат друго, освен да сеят разруха и смърт. А са на власт...

Да излезем на протест!!! Нека настояваме за незабавни мерки за спиране на пожара и за съдебно разследване на досегашната организация!!!

Ай.....,стига протести!А Тома Белев и другите екотерористчета да ходят да си го гасят, че много има да плащат на държавата!!!

И Андрей КОЖУХАРОВ !!!

Истината е следната-за да се направи исканата писта на Витоша най-евтината работна ръка е ПОЖАРЪТ.

Питайте хората гасили горе ,какво е да те командват недоносени вишистчета.Ученето е с практиката,имаше един стар полковник Стойчев и той би го ударил за ден.

При ГЕРБ нещата стоят така. Колко по-голям е проблема толкова повече позитиви "извличат". Мисля си, че първия ден пожарът е бил прекалено малък и просто са го оставили малко да се поразгори, за да има смисъл да де борат с него. Нещо като енергията от ВЕИ - изчакаха да се разрастне и сега закон.

Помните ли когато имахме хидроинженер за кмет на София какъв сух режим беше и нямаше капка вода с дни. Сега си имаме пожарникар за премиер, и какви пожарчета стават. Направо ме е страх ако следващият премиер е доктор, колко ще измрат!

Браво на еко шайката,която на пресконференция убеди журналистите че сухата дървесина гори по бавно от зелената!!!Интересно защо пожарът гори в непочистената суха гора, а не в зелената,жива гора! Жалко за българската гора с тея еколози няма да оживее!

ТОЧНО ТАКА!

изритаи гърбавата шаика. догoдина боко - шеф на пожарната в банкя

dir, защо днес нямате никакви новини за пожара?! Загасиха ли го? Тази сутрин видях огромен задимен участък, стигащ почти до Резньовете. По-късно днес видях, че участъкът доста се е разсеял и в по-долната му част - към Бистрица се наблюдават няколко изразени вертикални ивици - но тесни. Освен това, мои близки са чули нощес шумове от ниско летящи самолети - да не би все пак израелските самолети да са пристигнали и са се включили??

Пожарът, такъв какъвто го наблюдавахме в неделя се гаси за не-повече от 2 часа. Плюнка пожар. Не някъде в тайгата. Четвърти ден се открива топлата вода-че съществуват самолети за гасене. А защо не сякоха като беше 50 дка, що чакаха да станат 250?Самолетите трябваше да бъдат извикани на момента в неделя 15 ч. От Гърция ще долетят за 2 ч. Пушекът трови половината планина четвърти ден и Младост. До кога ще го гасят и ще тровят природата? Театър! Кой ще поеме отговорността за несправянето?Ама бил в непроходима местност.С камила-да- далеч е. Ами ако беше в Стара планина?. Елементарно бедствие-пожарче. Виждаме че организацията за гасене на горски пожари в България е 0. Освен останалите от миналия век-коне, ръчен труд и пр. Извод-грижи за природата само на хартия. А неделя е почивен ден.

АБСОЛЮТНО ВЯРНО.

Защо България ги отказва?Отговорът е ясен-Витоша ТРЯБВА да гори!

Как нема ги откаже, кой знае колко са поискали евреите.

Много са поискал!!Точно така.Сигурно знаеш .Но да не са само евреите,има и съседни държави!!!!!!Няма оправдание за тези бездарници,прочели по една книга в живота си!!!!

Какво ви разбират главите от гасене на пожари и как да ги гасим? Кой е отказал помощта от Израел за гасене със самолети? Това го знае само Главният Пожарникар на РъБъ и чийто глас не се чува от няколко дни!

вместо по 3 тона вода, нека хеликоптера изсипе 3 тона мазут , да изгори по-бързо това ,което е почнало и да се свършва най-накрая че ми писна на ... Алооо Перник, какво чакате, аре земете подпалете гората и от към вашия край, че да се свършва по бързо. барем това можете .

А ще бъде ли наказан и ще плати ли виновника за наличието на толкова много изсъхнала дървесина в парк Витоша?

Не, но виновника ще дава пресконференции и ще обвинява всички останали които и ще плащат!

Колко малоумен трябва да си да направиш такова нещо? Разбирам пожарът да е потушен, ама не е!

Имаме Премиер като Слънце и вътрешен министър като Ясновидец, .. та какъв е проблемът? Ей сега, "мъжественият" огнеборец Бойко ще му резне лентичката на пожара, а Цецко ще осъди подпалвачите преди да ги и хванал... хахаха

Всички рано или късно достигат до отговора на въпроса ЗАЩО? - Такава е целта -Пожара трябва да разчисти терена от дървесината /защото по закон това не е уредено/ и да се ограничи заразата по дърветата /защото също в закона не е уредено за резерват/.

Браво,това е истината + глупостите на Тома Белев!

Това е елита ,който ни управляма-бездарници.Ленти лесно се режат,но въпроса е когато възникне кризисен момент.Когато видяха,че не може да се гаси по нормален начин ,защо не помолиха за самолети,които превозвайки голямо количество вода щяха да решат въпроса за 1 ден!Нещастници нагли,какво направихте за толкова дни и какво икономисахте и колко навредихте на гората и природата??Най-необразованият в това правителство ЦЦ отговаря за милицията,за пожарите,бедствията и авариите!!АБСУРДИСТАН!Няма ли в това правителсгво някой с повече разум или чакат да изгори цялата гора,вече гори и живата гора!Нямате ли малко срам,съвест,жал към тази природа!!

А ти какво направи?

Някой ще се сетили да каже барем едно благодаря на Израел. Единсвенно те предложиха помощ.

Струва ми се не един/една колега/жка благодари тук в коментарите. ... От мен-лично един скромен мейл. Да се надяваме, че ще чуем/прочетем и за Официално Писмо!

не помниш, че нямаме армия. Какви военни части да се включат, тия от Ирак и Афганистан ли? Имам чувството, че някой яко се изгаври с труда и желанието на хората да помогнат. Усилията на пожарната изглеждат смешни, а всъщност някой ги спъва. Май пожара беше гасен ВЪПРЕКИ усилията на МВР.

Трябва да се опази живата гора наоколо от пожара. Най добре е да се изсечат всички дървета в гората и тогава няма да има горски пожари. Така де, някой да е чул в Сахара да има горски пожари,а ?

Не трябва да се оставя изсъхналата дървесина в гората!А да се продава на хората!Тоест в гората да останат само ЖИВИТЕ дървета!

Гасил съм много горски пожари....лайнар...

проклет да е цеко дето запали витоша

Най-вероятно не е Цеко, а някой от властта който е до него и го ненавижда!

Природата чрез този пожар се самопочисти от повалените дървета и глупостите на Тома Белев и Андрей Кожухаров!Жалко че хората не се стоплиха през зимата с тази дървесина,а дишат пушека през лятото!

Прави ми впечатление ,че по всички медии се тръби за пожара-това добре.Но никой не пита защо досега не е повдигнато обвинение срещу неизвестнен извършиел. За други по-малки престъпление прокаратурата е много активна.Досега тишина по-този въпрос

Защото ....:)

Спомням си предиоколо 3 г.по Канал1 имаше дискусия за точно този участък от планината,че в следствие на падналите от смерча дървета там върлува червея дървояд и заразява и останалата здрава дървесна флора.Та имаше и такъв въпрос не е ли редно тези падналите и заразени дървета да бъдат нарязани и отстранени от там.Мнение по въпроса даде някакъв мастит биолог или лесовъд и то беше в този дух ,че въпросната дървесна маса не трябва да се пипа и ,че гнилостните процеси във времето ще си свършат работата.Така били постъпвали и в някои държави където се развъждал северния елен.И в крайна сметка всички сме свидетели на факта до къде води немарливоста до унищожение на около160 дка резерват

Ахааааа! Значи червея е подпалил огъня?!? Ти да видиш!

това е лудост. да не приемем .никога 'герб' и бсп.

Ало, Морския? Сега ли стана ясно това, 96 часа след началото на пожара? Хайде, много моля! За толкова време от Австралия някоя армия от охлюви в размножителен период щеше да допълзи, да плювне и да загаси пожара! :)

Според мен, още не им е ясно...

Как ще приемаме помощ от света,та ние имаме най-великия пожарникар във вселената....!!!!!Ама моля ви се...

Който отива да гаси, трябва да премине през инструктаж, да има маска и евентуално защитно облекло, не се юрвайте това не е просто пожар, могат да попаднат в непредвиден капан невинни хора. Нормално е да не се добускат доброволци!

Не се казва пожарникарски маркуч а шланг, става дума за борба с пожар а не за градинарство.....това чурналята сте тъпи повече и от политиците!!

Докато надлежно обясняваш правописа и правоговора на терминологията, на огъня му е все тая - гори и поглъща всичко, което му е предоставено на тепсия. Те и "горе" така правят - лаят и се "справят чудесно", ама работа не вършат.

Доброволци сигнализираха, че вече трети час не са пускани към пожара на Витоша, няма никаква организация или информация какво се случва. - това от преди минути.

Пожара очевадно е че е умишлен, просто мафията не може да чака парламента да гласува поправките в закона за горите и пристъпи към действие, не случайно вече 3-ти ден имитират дейност с едно хеликоптерче, а на хората които са разкрили можен водоисточник над пожара и които са приготвили маркучи , оставало само да им доставят помпата, която с 800 л на минута ще загаси и последната искрища им е казано , че не може да се достави и да се прибират ?!

Май наистина някой не иска този пожар да бъде овладян и потушен. Просеки, просеки - само това и чакат. Отказали помощ, а пожарът бошува вече четвърти или пети ден. Боко Тиквата отново не се оказа на ниво, уж е пожарникар.

ДИР грешно заглавие - "Израел изпраща самолети ДА ГАСЯТ ПОЖАРА, Боко ги отказа"....не БЪЛГАРИЯ !!!!!

За съжаление, някой не иска този пожар да бъде потушен , затова се отказва помощ от чужбина и затова се бавят за да изгори повече от гората. За да може да кажат ето не искате писти , а сега гори...... Това цялото е срам за цялата държава и най - вече за управляващите , които не си вършат работата!!!!!

Поправка това е МАФИЯ не управляващи. Мафията управлява в България.

Поредния резил!

Кой запали гората-Боко или Цвоко?

единия пали , другия подържа огена , нали за това е учил няколко години

Поредното симулиране на организация, поредното нежелание за справяне със ситуацията. Нямам думи. Явно трябва да изгори голяма част. Започвам да си мисля, че това е някакъв план за прочистване на място - може там да иска някоя мутра да строи и да пере пари!

напълно си прав !!!!

Колю Щайгата е дал на Б.Борисов-пожарникаря 2 500 лева, 4 зимни гуми и едно прасе.Има някакви планове за гората, а останалото е цирк. Всичко е документирано.

предлагам витоша да подпалим от 5 места и да се свършва вече . до неделя ще сме забравили че нещо е горяло. да вземем да помислим за цените на тока , дето ни ги вкараха четвъртити отзадзе

като не е умушлено запален що не щат да го гасят бе? и помощ не щат?! а да ли на са си го запалили све пак - жива далавера за "глобал варминг"-спецялистите. ти решаваш, ама ако си гласувал, требва да им верваш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всъщност не разбирам - правителството иска да потуши пожара или да го поддържа - пожарникарите се борят да го гасят, а правителството го поддържа, че и разпалва даже - браво! Всичко правят за бате Цеко и парите му - да не говорим, че и държавата си го финансира непрекъснато за какво ли не - ама така е след като и ние го позволяваме! Иначе аз не мисля, че ако искаме планински курорти Цеко ще е единствения кандидат инвеститор - напротив за ски курорти в България съм убеден, че ако държавата иска ще намери поне 20-30 сериозни и големи инвеститора извън България - ама не всичко трябва да е за Цеко!

Проклет да е Цеко!

Проклет да е Цеко!

Странни неща в нашата държава. Пожарникар, по съвместителство и премиер, гений неземен във всички отношения: разбира от тръбопроводи /нефто- и газо-/, наясно е с пътищата и строежа на магистрали, по-голям специалист за метрополитена в София в таз държава няма, в детайли схвана ядрената енергетика и проблемите свързани с нея за България /та даже не изчака заключението на експертите за което беше платил с парите на данъкоплатците/ и, изведнъж, изненнада.... Няма го по каналите, не дава нещо интервюта, то журналистическите подлоги не го и търсят да го попитат как така с тез огромни таланти не може да се справи четвърти ден с истински проблем за който е обучаван 4-5 години. М... да.... "има нещо гнило в Дания!" Е, електорате.... искам за още един мандат поне!!!!!!!!!!!!!!!!

Цървула си е цървул,каквото и да го правиш,все смърди.....

И да си скъса дипломата за пожарникар ....

Византийците имат един руски противопожарен вертолет Ми 26Т , той вдига по 15 кубика вода , да вземе някой да звънне един телефон и да го договори за два дни и да приключва тоя цирк.Така и така се троши държавна пара , ами поне да се свърши работа защото малоумниците от герб ще си играят на пожарникари докато от Витоша останат само пепел и въглени !Иначе като чете човек статията - оо няма проблеми , то са самолети - 2 бр. /е за сега само в мечтите на журналята/ ,въртолети - 3 бр. и изобщо всичко е ок.Огъня си гори и пожара се разраства ,пожарникарите си го гасят само дето резултат от това гасене за сега няма .