Коментари - Пожар уплаши феновете на Световното по футбол в Катар (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне от октомври живеем в ОАЕ, искам да кажа, че ние придошлите по тези места сме доста безстрашни. Преди около 2 седмици имаше пожар в един небостьргач в Дубай и след три дни, евакуираните не искаха да седят в базата... и си се вьрнаха обратно. Ние не живеем в небостьргач за наша голяма радост... ма аз се чудих, как се врьщат в сграда, кьдето още димеше )))))))))

На места, в които като боцнеш тук или там, изскача нефт! А на "новодомеца" 1818 да му кажа - я си ела обратно тук бе, човек, виж кво ни е убаво сичкото....И няма пожари, поне защото вече няма какво запалимо да гори, пък и горивата скъпи и хич ги няма... Е сега, ще трябва малко да се примириш и ти - ще ядеш бананите не безплатно, а за около 4 лева, но какво да се прави, пустата международна обстановка, промените в климата, а и се чува, че в Буркина Фасо и Конго Киншаса имало някакви брожения, та-а....А и още не сме "конструирали правителствена конфигурация", въпреки че "ковем" закони и заглавия.....

А в нашия блок някой се беше изпърдял страшно в асансьора. И сега някои съседи не искат да го ползват и се качват пеша до високите етажи.

Да ти кажа честно, дано България не преживее истерията на американците срещу Русия, както Австрия я живее в момента. Зная, че има много строителни площадки за поправяне в Бг, но в сравнение с Германия, Швайцария, Франция , сте засега добре. А аз не съм в Дубай... а в друго емирство в ОАЕ и засега забрана за влизане имат мигранти от африкански държави. В това емирство Аджман има къщи на брега с по три спални за 150 хиляди долара .... Даже с едни приятели от Виена мислим да си направим канал в ютюб, за да показваме добрите и лошите страни на живот в ОАЕ. Лошото безспорно е, че тук завинаги оставаш чужденец и никой няма да те интегрира, а ще те игнорира. Но толкова много бели има, че не се чувства изолацията. Бизнесът в Дубай, където и аз преместих фирмицата си, се държи само от бели фирми. Дори техните емирски нефтени компании наемат директно от Тексас студенти, завършили нефтения университет в Далас или Хюстън... Българите, директно наети от Софийския университет, също не са малко. Виж само наше момиче, което е дръпнато тук още студентка - Гергана Рангелова .... Е, сигурно има и заблудени души, дошли да се женят за черните камилари ( една камила струва около 200 хиляди долара) а фермерите на камилски обори имат поне 50-60 собствени и живеят с тях из пустинята)))))))) Но лично аз съм много нов, за да имам такива познати))))) Приказката ми, като ти писне от скапаняците в политиката, вземи един билет до ОАЕ и рзгледай добре 7 те емирства. И се изнясай тук. Добре дошъл си - да знаеш

И забравих да напиша, че ОАЕ направи таван на 7 основни стоки като ориз, нахут, боб, агнешко/шилешко и телешко ... Super 98 3,03 дирхама (0,82$) Special 95 — 2,92 дирхама (0.79$). Е-plus 91 — 2,85 дирхама (0,78$). Дизел — 3,76 дирхама (1,02$) Друго, нещо, което забравих да спомена е, че се почива в четвъртък и петък ( уикенд в ОАЕ Оман и сигурно СА)))) Последно, което тр да се има предвид е, че визите са обвързани с притежание на лиценза за бизнес или имуществото - златна виза за 10 години струва имущество на стойност 2 милиона дирхама - около 550 хиляди долара... За лицензиране на бизнес се чака много... но поне има адвокати от СССР-ско време с 30 годишен стаж в ОАЕ, този проблем се решава, като наемеш един или една опитна адвокат(-ка) и за няма и три месеца си забравил, че си имал проблем. Разходите са паушални около 3 хиляди долара завишено.... На мен ми излезе точно 1200 с всичко.

Явно си бил в добро надтроение, като си писал това... но пожар не е шега работа