Пожар на руска атомна подводница, няма опасност от радиация

Пожар избухна в четвъртък на руската атомна подводница "Екатеринбург", която е на ремонт в кораборемонтния завод в Росляково, Мурманска област. Няма опасност от радиация.

Обратно в новината

Коментари - Пожар на руска атомна подводница, няма опасност от радиация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

до всите непросветени. подводницата е атомна качена в плаващ док за ремонт.не е дървена с гребци. запалила се е част от външната обвивка която е от дебел слой калчук.за разлика от тях които си поддържат флота ние преди няколко месеца извадихме от въоражение последната си подводница.от репортажите по тв лодката беше в доста окаяно състояние само че тогава никакви ви нямаше.

руся е страна на чудесата. за парв пат в исторята се пали корпус на подводница .да се запише в книгата на гинес.

Ремонтът на Екатеринбург продължава по план и напролет подводницата излиза на бойно дежурство. Да му мислят хамериканците и Джонката...

Опазил Бог от такова "оправяне" като на братята...

Держитес ребята, наше дело пабедит мъи с Руссии.

Както разбирам изгорели са мебелите и дограмата в част от подводницата, която не е била оперативна. Не разбирам защо такива дребни инциденти трябва да се пишат като новина.

Гледайте си във вашите канчета, а не в канчето на руснаците! Руснаците може да са всякакв ама винаги са се оправяли и пак ще се оправят, докато вие никога няма да се оправите щото искате все някой друг да ви оправя, а на всичко отгоре сте и неблагодарници!

Между другото, от дир-а изтриха точната информация за кожения салон на Мъсквоча. Беше от мечешки топки....

Пууууу, как не се сетих, че хапя хамериканската ръка, дето ме храни! Да се е у кухата глава. Та какво казваш за Мъсквочите? Немало значи такъв джип? Лелеее, как съм се прецакал! И хамериканците значи са ме прецакали! Моментално почвам да работя за хруснаците!!! Сменям батюшката, значи. Хахаха! Весела Нова година, а червените кратуни ДГД!

много жалко, че руснаците не си взеха поука от сгромолясването на каманизама, които не можа да издаржи икономически на западния свят и особено на америка в военната надпревара. тези атомни подводници, бомби и ракети са като "на гол тумбак чифте пищови" и като "на свинче званче". простосмартите руснаци бягат на запад и в америка, защото няма какво да ядат, а товарищ путкин се ваоражава усилено,... докато скапе и руися като савецкия саюз.

Сега е ред на САЩ. Те вече си докараха арабската революция на Уолстрйт...

нещо си се поубаркал товаришт.русия винаги е била на парво място по революциите.не и отнемаи патента.

цело чудо е че до сега пияните мужици не са отворили нова световна воина. алкохолиците имат ядрени ракети и бомби способни да унищожат земята напално. достатачно е един от отговорните мужици да се изцепи и в пияно састояние да натисне червеното копче.

хаиде стига! идете в една църква, запалете по една свещ и се помолете годината която идва да е добра и за други и за вас! какво толкова... такава грешка "може" да стане и в страната ни! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Aмерикански сайт Politico. Американски политолози и чиновници Грэм Эллисон и Роберт Блэкуилл посочват десетте причини, по които Россия е голям фактор И първа от тях Россия е единствена която може за 10 минути да истрие США от лицето на планетата ни.

Tова е смъртоносна вест за KGB.

Обадиха се за премията. Ще е в натура - последен модел джип на Москвич, турбодизел с руски двигател, 4х4 + салата, с всички екстри: 7 степенна автоматична скоростна кутия руско изобретение и производство, кожен салон от мечешки , навигация руско производство и прочее. Струва повече от 50000$. Яд ли те е сега, а? Да беше писал повече!

все пак , че смениха зашлавието на статията, вместо глупостта, за потопената подводница. На КГБ многознайко мога да кажа, че за над 25 г. експлоатация в бълг. ВМФ подводниците проект 633 са служили вярно и са изключително надеждни. Фактът, говори сам за себе си -Слава е изведена от експлоатация след общо почти 50 г. служба.

Аз поначало се бях разбрал да ми плащат само в рубли, щото това е най-силната валута в света. Чат-пат плащат с акции на най-модерните IT руски заводи и военни корабостроителници. Премията още не съм си я взел, чакам да се обадят.

наш анио е хитър,наряза подводницата преди да я откраднат циганите.

Про4утите Газени тенекета.хи-хи.

Абе, вие не разбрахте ли, че кагебето, озито, сексуалният цар и прочие типчета имат за задача да душат из форумите, да манипулират, да провокират, да дезинформират и откровено да лъжат. Tяхната задача е да събират данни за настроенията на българския читател, най-вече спрямо руснаците, вечния враг на янките, които после в подробни доклади да изпращат на американското посолство. Не се чудете, ако установите, че кагебето отговаря едновременно на десетина форумци. Това и многоръкият Шива не би могъл да стори. Кагебето обаче го прави, тъй като под това име се крият десетина юнака, които пишат и бришат от негово име.

Ей, вие арабеските в Палестина сте много умни, бе. Мозъка ви тече като диария след препиване със зелева чорба. И мъдрости, мъдрости, да се чуди човек как са ви останали мъди. БСП-то и техните пособници винаги са мислели че са истина от последна инстанция. И за пълната победа на комунизма, и за величието на Брежнев, и за това колко с агадни империалистите. За величето на СССР и за непобедимостта на съветската армия - да не говорим. Даже някои екземпляри стигнаха до такъв идиотизъм че ладата била по-велик автомобил от Мерцедеса. такава приказка може да мине само в някой далечен сибирски колхоз за отглеждане на елени - там наистина не знаят що е то Мерцедес и има ли той почва в Русия. Ако питаме тов. Путин - има. Любител ве Вовата на немските возила - още от времето когато е бил резидент на разведката в Германия. Е, за парлама сяда зад волана и на някоя скапана Лада Нива, но поне не приказва глупости като нашите червени кратуни колко велика е съветската техника. Мълчи си човека, той най-добре знае какъв батак е в Русия.

Не е за вярване. Това е интелигентна работа - да провокираш, манипулираш, дезинформираш... Не е за KGB-то и другите там. KGB разбира от лъжи, зелева чорба, диарии, препиване, повръщане и земетресения в Сибир, но такива сложни задачи няма кой да му възложи. Или, може би, някой тъп аремиканец, за собствено удоволствие, че има и по-тъпи от него...

Ето това вече енщо ново - червено-кратунквц се опива да мисли. ой, ако беше се научил да мисли по-рано нямаше да стане симпатизант на БСП и да вярва на всички глупости дето му ги казват от Москва, ама нейсе. Напъните за мислене на представителите на червената сган са похвални, въпреки че в повечето случаи са безрезултатни. Ако не се брои кафявото петно в гащите. Отзад. И така, другари, намерете си занимания които ви се удават повече от интелектуалните - да скандирате "Вечна Дружба", "слава на БКП", или да бходите да пасете патките.

Ако написаното от тебе не е ирония, най-сериозно те съветвам да отидеш на психиатър. Явно развиваш параноя.

Надявам се ,че авария с подводница стана единствен светъл момент за русофоби през празници. Докато ние нормални хора не обременени от фобии ще празнуваме нова година, те предпочитат да затънат в собствена отровна плюнка. Дано да им е весело. На останалите весели празници.

Другарката "рускиня" ридае - "Наши бьют!" . Лощо, много лошо, ама кой ви е виновен - вашите хора са осрали терена. И вместо кротичко да с ескрият, да се извинят по маниера на китайската учтивост, те, нещастниците се опитват да се правят на велики. И излагат на показ насрания си задник. Празниците наистина са повод да празнуваме. ние, в свободна България ще го направим. Но в тоталитарна Русия - едва ли. Ще люснат по 3 - 4 водки и "до скорой встречи под столом". Но аз ги разбирам тези хорица - нали поне за малко трябва да забравят в каква ужасна държава живеят. на др. "рускиня " и е лесно - тя отдавна е намерила в лицето на България Обетованата земя. Хем живее свободно, хем ни плюе нас българите. Но и през ум не й минава да се върне в цветущата Русь. Руснаците умират да с епарвят на велики. Даже когато са се осрали - видите ли ние направихме най-великото осиране. Дето с булдозер не мож го изрина. И стават смешни. Но все3 пак весели празници и навас др. "рускиня" - вас в БАН вече са ви пуснали да си ходите. То вие колко ли работите там, ама нейсе.

Имаше инцидент с подвоница на САЩ.Франция Великобритания но за тях е забранено да се изнасят данни

Кой е забранил? И как информацията е стигнала до теб като е било забранено. Парларе, парларе...

Само си спомни Трешър и Скорпион и......не пиши глупости!

Ей, не може да се наобядва овек от червената пасмина. оставих ги за един час и те са напълнили форума с глупости. Каквито могат да РЪСЯТ САМО ЧЕРВЕНО-КРАТУНКОВЦИ. Искренно се забавлявам с любовта на един определен кръг екземпляри към легендите за "технологичните постижения" на СССР и Русия. Много често съм се питалзащо ли, аджеба, се засекретяват най-различни глупости. много често излизащи свободно в западната преса. И мисля че намерих отговора - за да не се види колко са нещастни съветските и руски боклуци. Секретността е най-силното оръжие на съветската научно-техническа мисъл - дръж противника в неведение и пускай слухове. Щото ако се види колко си гола вода всъщност, ще се наложи да ти сложат не един, а два водомера - един за топла и един за студена вода. Или може би три - един за топла, един за студена и един за.....не можете да се сетите, нали. Ех вие манини сладки червени кратунки. Колко сте тъпи, за хладка вода, разбира се.

Абе на теб няма ли кой да ти дава редовно хапчетата. Земи се в ръце и иди да ти спретнат една лоботомиика дано ни мирнат главите от тебе.

KGB, ти наистина ли си засекретена блондинка?

Май KGB-то бързо се изчерпа и се появява като OZZI, което е по-женствено и по му отива. Другото е много смехотворно с напразните напъни да измисли нещо смислено. А на женствените особи се прощава, особено ако са блонд ...

На KGB-то ще му отива много будьоновска шапка. Революционен плам и войствена настройка има предостатъчно. И кон не му трябва, ще тича като луд, яхнал някаква пръчка. Той е съвременният защитник на РБ от руски попълзновения.

Я кажи в коя болница го видя да идем и ние да се посмеем и да предупредим доктора да не му дава достъп до РС преди хапчетата.

Абсолютно нормално. Какво друго да очакваме от една генетично увредена нация? Те от поне от 700 години се напиват редовно като свине, посло спят на печката. А главата трябва да е на хладно. Ето това многовековно освинване води до генетични аномалии. Няма друга нация по света, която да сяда да пие и да започва с тоста "ще се срещнем под масата". Това красноречиво доказва що за хора са хруснаците и що за държава е Хрусия.

А ВИЕ ЗАЩО БИЕТЕ НЕГРИТЕ!

В България негри не се въдят и не ги бием.

OZZY ти си KGB-то познахме те пак другарю Георги!

Не съм KGB. И не се казвам Георги.

И бъди по-мил с мен! Все пак съм дама макар и само по душа!

руснакът чини пет пъти повече от теб!

Приятелю, както гледам как се трепете по пътища в пияно състояние , почвам да се чудя дали наистина руснаци пият повече.

А аз така ще кажа. Дали пият повече не знам. Но че се напиват като свине това е сигурно. И което е най-странното, правят го уж интелигентни хора. Българинът пие за удоволствие и напиването е нежелан страничен ефект. като правило руснакът пие за да се напие. Като свиня. Колкото по-бързо, толкова по-добре. А ако съвсем случайно "не успел дойти до кондиции" е много нещастен. Традиция.

Искаш да кажеш, че в Русия пияните шофьори не катастрофират и не се убиват ли? И понеже се повтаряш с този аргумент за пияните български шофьори, ще се повторя и аз: в цял свят пияни шофьори се пребиват или пребиват други. Това е много жалко, но идиоти има навсякъде. Но за прословутото руско пиянство нямаш думата - то е пословично и е неопровержим факт. Весели празници и на тебе!

Само да те питам - знаеш ли руския коктейл "медвед пришел - медвед ушел"? Ако го знаеш, обясни може ли нормален човек да пие по този начин. Ако не го знаеш, ще ти го обясня и ще бъда любопитен да прочетакоментара ти.

Абе тия руснаци що праят дървени пудводници нямат ли жилязу.

На всички "специалисти" изказващи се неподготвено и негативно към този инцидент в Русия,мога само да им припомня една поговорка. "Преди да видиш треската в чуждия двор-виж гредата в своя!"

Коя греда, тая дето съставлява скелето на подводницата ли? Ха ха ха... Ние тука такива макети не правиме.

Прав си здухлйо...,ние тук даже и макети не правиме.

Глупаво е да се карате заради журналисти. Всеки си хвали своето. Да направим така, че никога да не се използват тези подводници и т.н в реални бойни действия.Погледнете във В-бокс7 "Истината за безполезните Ф 35 и Ф22 Стелт Убийци на Сухой" . Ако намерите и филма на ВВС за закупените от Австралия Ф 35 и какви проблеми имат ще ви бъде интересно.

Сърбите свалиха един СТЕЛТ по грешка и после дълго се извиняваха на хамериканците. Не знаели, че този самолет бил невидим и несваляем. А те го уцелиха със стара руска ракета. За ужас на KGB...

Да един свален при десеткихиляди извършени полетни часове с тия машини си е невероятен успех за руската военна техника.

Не забравяйте, че тези ядрени подводници поддържаха и продължават да го правят военното равновесие в света.

Абе "умни" журналисти - пак ли сензации ще правите? "Потопиха" - ама не са я захвърлили, а просто са я смъкнали под вода. Човек обаче трябва да си мисли - простите руснаци загубиха подводница, защото не знаят как да се оправят.

Кво да се прави като тогава си изтрепаха интелигенцията и сега няма кой да ги светне.

то и ние(не ние а болшевишките ибрици)направиха съштото след 9.9.44 избиха интелигенцията.

На 21 януари 1968 г. американският бомбардировач В52 с четири атомни бомби на борда се разбива в ледовете близо до Северна Гренландия. През следващите месеци се организира мащабна операция по ликвидирането на отломките и на големия обем радиоактивен лед. Пентагонът излиза с официална информация, че всички четири бомби са намерени и впоследствие - унищожени. Едва през април тази година става ясно, че една от бомбите не е намерена и е взето решение да бъде изпратена подводница Star III, която да я открие. В крайна сметка заради технически трудности и настъпването на зимата издирването е преустановено.

"Ти му викаш куме Иване, а оно рупа ли рупа" - така викат по опско. Ако сме съвсем честни в оригинала краят е малко по-различен - става дума з ахващане на някакъв член, ама ме е страх че цензорите от Дир-а ще го отрежат. Да, у нас имаше подводници. Две. Съветски. Което ще рече доста скапани. Едната я нарязаха,другата ще е нещо като музей. За да могат русофилите да се радват на технологичните чудеса на СССР. и "Москвичи" ще има във въпросния музей. И "запорожци". От ония, гърбавите, нескопосан опит да се направи хибрид между Фоксваген-Костенурка и Фиат - 500. Но руснаците си ги обичат. Дупедавците на Кремъл - също.

Сега като имаме несъветски фрегати сме номер едно. Откакто са купени не са гасени. Двигателите им работят постоянно. И навремето съветските оръжия ни ги доставяха нови, а сега купуваме фрегати на по 30 години, хеликоптери на 20 години и 16 годишни самолети.

Това означава поне две неща. Първо, че тези кораби са с голям ресурс и могат да работят без накой да се притеснява че ще се скапят. Като съветките - то когато знаеш да правиш само "Москвичи" постиженията ти във ввисоките техноилогии не може да с акой знае какви. И второ, традиционно във флота руснаците са ни пробутвали неща, които при тах се снемат от въоръжение. А ние си ги плащаме като за нови. Пък и не само във флота....

Да де, а ако сравниш полетните часове на руските кочини и катастрофите им спрямо часовете на Бойнг и Еърбъс и техните катастрофи и ще ви лъснат дупетата :). То не случайно целия свят не ползва ТУп и даже ги е забранил да прелитат през държавите си, ама вие си говорете не ми пречете.

Не потопена, а частично е наводнена долната част, на кораба- все пак той е в док. Пуска се вода в дока и се решава въпроса с горящите дървени конструкции и обшивка.

А с гребците не разбрах какво е станало. Дървените пейки на галерата дали са оцеляли? каво е състоянието на греблата?

....на американците за да си задвижват отново космическите совалки.

Чугунените глави продължават да правят дървени подводници.

Уважаеими форумци, изказванията ви са в стил"студената война". И както преди 100-ина години се делите на русофили и русофоби. Моля ви, спомнете си, че светът се променя, променяйте се и вие. Не се радвайте, когато в Русия стане някакъв гаф, нито я величайте като велика сила. Бъдете обективни и преди всичко българи.

Някак неискренно звучи от човек със звучното българско име Холи.

Корпусът на подводницата е изграден от метал и дебел слой гума, която служи да заглуши всякакви шумове отвътре. Така че е възможно да се подпали лесно.

Те, велите руски технолози сега ли го научиха това нещо? И няма ли инструкции кога какво и как да се прави? Или то инструкции има, ама с полуграмотни инженери, работници-пияндури и абсолютно демотивирани военнослужаещи, акво може да се очаква? Те инструкциите трябва да се четат. и по-важното - да се спазват. Точка по точка. както се прави в Германия и Япония. пък и не само там. Но пак някой колхозник с валенки се е опитал да се прави на много умен. Нещастници!

Я кажи Георги как щеше да се разплачеш когато мен ме взеха за член на Партията а теб няколко години преди това все те отхвърляха. Затова ли Георги толкова мразиш комунистите? Били тупи и прости, познай ти какъв си щом и там не се класира.

Дали пък не са прекалили с водката? То вярно те не празнуват Коледа, но наближава Нова Година, и те душа носят ...

Манипулативно заглавие, предназначено за разкриване на тоталното безхаберие, игноранщина и пещерен антикомунизъм на KGB и доказване на отдавна известни факти: 1. KGB не може да чете; 2. KGB не може да мисли. - това са естествени състояния на всички американофили и русофоби.

Брей, колко сеед загрижил за мен кумчо Вълчо. ало, коневръза! Аз да бе съм от Червените ескадрони? Малко сте се объркали - вие в БСП-то сте малко като Самуиловите войници - на 10 неграмотници, един може нещо да срича. та си мислите че всички останали са такива. не, не са - нормалните хора можем и да четем, и да пишем, и най-важното да мислим. А не да повтарянме като папагали глупостите дето ни казват от Москва или Истанбул. За надупването да не говорим.

Военните следствени органи заявиха, че огънят е започнал извън подводницата, от която преди ремонта било свалено цялото въоръжение. ...ако това е вярно, защо са потопили подводницата??? пак крият нещо гадовете!!!

"30 декември 2011 Агенция "Фокус" Сеул. Четирима работника в корабостроителница в Южна Корея загинаха в експлозия в югоизточния град Улсан, съобщава АФП, позовавайки се на местните власти. Запалила се е режеща машина може да е причината за експлозията в Сежин Хеви Индъстрис, производител на корабни части. По времето, в което се е случила експлозията, четирима души са работили на 420-тонния плавателен съд. Експлозията вероятно е причинена от искри от режещата машина."

Плаващ док. Чрез него се "повдига" подводницата над водата за да се извърши плановия ремонт. При пожара който явно е заплашил да се разрастне е бил потушен като подводницата е била спусната отново във вода. Много ефективно действие. (външния слой на някой подводници е от спец материал "гума" която ГОРИ.) Щом няма жертви значи са се справили добре. Последното е до всички с ДЪРВЕНИТЕ ГЛАВИ. Нама да коментирам манипулиращите медии.

Добре,че от време на време се включи някой компетентен/поне до някаква степен/,за да има смисъл от губенето на време пред компа! :-)

може на някои да му писна от "тоя ковчег" и реши огъня да довърши работата. кои ли знае!? д а н о не е така или някои да стане без причина виновен, че сибир не е далече... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.