27-етажен жилищен блок гори в Лондон (Снимки+видео)

Двеста огнеборци с 47 противопожарни коли се борят с огромен пожар в 27-етажен жилищен блок в западната част на Лондон, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - 27-етажен жилищен блок гори в Лондон (Снимки+видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

си отживяха в създадения от тях мултикултурен глобализъм! с техните камъни...

24 етажа е...

Сградата не се руши, като двете кули в САЩ, защото температурата на горене е различна. Дървата горят с 400 градуса, а бензина около 1600 градуса

Сградата не е санирана с дърво.

Ако гореше бензина с 1600 щяха доменните пещи и резаците за желязо с бензин да работят. А те ги прават с кокс и ацетилен и принудително подаване на въздух и кислород.

Бил ли е саниран?

да скоро е бил облицован, казаха по bbc

Поредната лошо новина за Англия! Този пожар е много съмнителен! Никой не знае как така цялата сграда се е запалила и изгоряла за нула време. Миналата година на сградата е правен основен ремонт и е подменена фасадата, която изглежда гори много лесно и е разпространила огъня за секунди. Май тази зрелищна атака е била подготвена още от миналата година.

Имаше един филм "Ад под небето". Като гледам видиото все едно кадри от този филм.

Предупреждаваха, че санираните сгради при пожар биха пламнали като факли, защото огънят пълзи нагоре по стиропора.

Тоя блок вече е БрейкЗитнал успешно и без възможност за завръщане.... Ограмотявайте ги малко тия чалми в тоя лондон ще се зготвят живи....

зготвят=сготвят.... де*ба тая шльокавица забравил съм да пиша правилно....

Англия е една негърско-мюсюлманска кочина, с която събитията скоро ще се случват както в Азия и Африка. Хората правят държавите, а в Англия англичаните са на изчезване.

Лондон става все по несигурно място за работа и живеене...

Интересно, дали ако в България се запали 24 етажна сграда, това ще бъде централна новина в обединеното кралство? Моля, излезте вече от позата "разкрачен стоеж, водоравен наклон".

Ами когато цистерните направиха онзи ужас в България, британските новини бяха пълни с репортажи за трагедията. Глупендер.

Нашите сгради както са облепени със стиропор за топлоизолация са готови факли.

Някой си е забравил газовия котлон и е подпалил блока

Какви хора живеят в този блок за бедни, доколкото разбрах? Ако са емигранти, пожарът не е случаен и нещата ще излязат от контрол още повече.

В Сирия и Ирак идил модифицираше газовите бутилки като мини. И обстрелваше с тях жилищни сгради. сега са се преквалифицирали. Подозирам, че ще има още пожари. и не само в Лондон.

Като се погледне отдавна не беше имало подобен инцидент точно в Лондон. Затова и чисто статистически това не ме учудва.

прилича на напълно обикновен жилищен блок... в ада:))))

Не искам да съм лош пророк, но тук ще има много жертви. ПВЦ дограмите, многото пластмаси в обзавеждането са буре с барут. А високите сгради са едни комини с голяма тяга, а пожарните са безпомощни на тия височини. Спасението в самолетите пожарни.

Мюсулмани, ислямисти, ИД, Ал Каида . . .

Що така , не е вярно. Такива работи само в Русия е редно да има. Западна Европа, САЩ там всичкото интелект и трезвеност. Къде са всички дето плюят срещу мужиците? Трагедиите нямат граници

Не знам как е строено това нещо, но в проекта му явно няма включени никакви противопожарни защити.Така като факла горят дървени къщи.

Тези англичани не разбраха ли, че маркучите и стълбите са им мънички. За тази работа си има самолети или хеликоптери. Един голям самолет може да плисне тонове вода челно към сградата. Същото не направиха и другарите американци с кулите близнаци.

Да ама какво ще остане от сградата. Бериевите лисват по 12 тона вода.

Баце ти физика учил ли си?! К'во мислиш, че ще се случи с една сграда ако и плиснеш тонове вода!?

Абе, някой клошар ще да е направил пожара,...заспал човекът, пък цигарата му неизгасена...Така стават тия работи...

Е, най-после разбрахме, че кулите близнаци не са паднали на 11 септември само заради пожара. Блокът в Лондон, проектиран за обикновен жилищен блок гори часове и си стои нищо, че конструкцията му е изложена на високата температура с участието на газ. А кулите близнаци паднаха няма и час след началото на пожара по идентичен начин.Май са прави едни американски експерти, че независимо от тоновете авиационно гориво е имало и помощ отвътре.

Ами в Англия важат законите на физиката и сапромата. В Америка не важат щото не са гласувани от конгреса.

Англичаните са маниакални на тема опасност от пожар и пак им се случват такива трагедии. Като знам какво безхаберие е у нас относно пожарите, явно Господ ни пази.

Мисля си, нашите панелки сега като ги опаковат със стиропор (пардон, наричат го саниране) и те ще горят по-бързо, според свойствата на стиропора ...

Те поне са достъпни по височина за гасене.

Външната изолация, която се слага не би трябвало да е стиропор. И не гори като факла. Топи се и не дава пушек.

лондон кметска администрация има ли или няма цари хаос и разруха да се стегнат малко запада вместо да се присмиват

Абе, много прост народ тоя българския, бе! Много!

някой се опитва да свали тереза мей от власт на всяка цена още преди изборите почнаха атентати палежи

Дано да спасят хората! Според мен всички сгради над 5 етажа са изключително опасни при пожар. Би трябвало да се забрани високото строителство.

27 етажна хрушчоба, не вярвам да е населена с коренни англичани.

Голем праZ.

ид набара новото оръжие. ше пали и взривявя сгради. ако щети, винаги вож да се изкара нелрежтост и злополука.............. найс, а?

всите острови са изгорят и англискиио да се затрие! писна ми от тези мутанти!

А ти отдавна си затрит, но така и няма да го осъзнаеш, умнико!