Пет от Соломоновите острови са погълнати от Тихия океан

Пет от Соломоновите острови изчезнаха заради покачването на равнището на Тихия океан и ерозията на бреговете, а шест други са силно засегнати.

Обратно в новината

Коментари - Пет от Соломоновите острови са погълнати от Тихия океан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИНТЕРЕСНО

хора... обикаляйте света докато е време. Сега Соломоновите острови, скоро Малдивите. Всичко това ще бъде затрито скоро и ще го гледате на снимки като птицата Додо.

Джек Лондон за региона: "Вярно е също, че туземните жители на Соломоновите острови са див народ, който с голяма охота яде човешко месо и има слабост към събирането на човешки глави. Най-висша спортсменска проява за тях е да издебнат човека изотзад и да му нанесат с томахавка ловък удар, с който прекъсват гръбначния стълб в основата на черепа. Не по-малко вярно е, че на някои от островите, като например Малаита, за положението на човека в обществото се съди по броя на извършените от него убийства. Главите са разменно средство, а главите на белите са изключително ценни"

Джек Лондон е писател който никога не е мръднал задника си по-далече от дома си и всичките си истории са събирани по кръчми и до украсявани от него в много добър стил. Така, че не се позовавай на книгите му като източник на информация.

И аз се учудих, но има такава дума "еродирам". Справка - тълковния речник.

Доколкото знам Малдивите са най-застрашени от изчезване. Примерно средната надморска височина била 2 метра и нещо, а максималната 3 метра и нещо. Те затова вече имат хотели под вода.

ЕРОдиРАТ ЛИ ГИ БРЕ, А БРЕ ероДират ли ги - или ги ероЗират???? неграмотници.....за оплакване сте...

Соломоновите острови са особено застрашени, защото в този сектор покачването на водите е почти три пъти по-голямо от средното в света хехехехехехехе

Ама защо "покачването на водата в този район е три пъти по-голямо от средното",там законът за скачените съдове не важи ли? Соломон застраховал ли си е островите?

Голяма работа, остават им още 1000 острова.

Путин прекалява.

НАТО и сие веднага да наложат санкции срещу това несъгласувано с тях анексиране. Как може такова незаконно действие от агресора: санкции до дупка

Кога се е случило това? Вчера, предният месец или преди хиляда години? Тази статия е представена много непрофесионално без научна фактология.

ВИЖТЕ КАКВИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ: " които еродират бреговете" КУПЕТЕ СИ РЕЧНИК И ЧЕТЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ "ЕРУДИРАТ" И "ЕРОЗИРАТ".

Каквото и да си приказваме, новината е много тревожна! И не е толкова важно дали в краткосрочен или в дългосрочен план - тревожното е, че не се предприема нищо. Бих предложил напр., всеки който си купи нов автомобил да засади толкова дървета, колкото са конските сили на машината.

И къде по-точно да засадя 330 дървета? До твоя блок ли?

На село при родата. Там място бол...

Ерозират - еродират все тая.

Пет от Соломоновите острови са погълнати от Тихия океан Някой да не се излъже да си купи остров там.

Соломон плаче, ридае и си скубе веждите! Накрая се успокои и обяви тридневен траур!

Дрън-дрън...Изобщо т'ва не е вярно. Водата се била покачила ама друг път. Няма как да се покачи до толкова, че да потънат под вода с метри. Толкова са били и острови. Пък и 5 изчезнат, а на тяхно място се пръкнат 10. Най-много да са се присъединили към плаващия остров, който го откри българин. Островите са си направили референдум и са решили да минат на странага на големия си брат. Не са като нас - тук никой не ни попита искаме ли да ставаме доброволно 53 щат на ФАЩ и ни турнаха окупационни бази.

Нещо не си остроумен. Приличаш ми на пълен тъпак. Земи се обеси.

Атакист е. Те са глупави по природа. Инаеч не ги взимат в семейната партия. Не му се смей.

За какви "земи" говориш? Колко хектара са? К'ви пари ги продаваш?

щеше да е далеч по-добре,щото разликата между щат и колония е огромна

За колко време са изчезнали? Един ден? Явно периодът на потъването е бавен. Но защо ли новината ни се поднася така: като че ли петте са потънали едновременно днес? Какво ли се цели с тази "новина"?

всичко е ясно ! боко удави островите ! иска да затрие земята на хората ! ОСТАФКА !!!

В районите дето са останали само стари хора и мангали да ги тероризират можем да настаняваме островитяни-човекоядци стига да признават мангалите за хора. Щъ съ упрайм бързо - кат виетнамци кучета ще гонят мангърите.

vasil

Не много отдавна тия от островите се извиниха официално на потомците на последния изяден от тях мисионер в1868 година. В Мозамбик имаше случаи на канибализъм доскоро, но там през 1970/80-те години бяха под влиянието на Съветска Русия.

Референдум да е правен по въпроса?

Ако авторът бе ерудиран, нямаше да пише "еродират"

А ти, ако мислеше преди да пишеш, щеше да видиш, че думата еродирам съществува и е употребена правилно, даскале.

От последното изречение на статията научих нова дума - "еродират". Най-вероятно става дума за "ерозират".

Така е правилно, корозия - кородирм. Ерозия - еродирам. Чуждици какво да ги правиш

ерозирам преходен глагол от несвършен вид (тип 186ti) редактиране Значение ерозираш, несв. и св. 1. Какво. Подлагам на ерозия. 2. Разрушавам се от ерозия. 3. Прен. За чувства, отношения постепенно излинявам и се разрушавам. Нашите отношения ерозираха. ерозирам се. Ерозирам (във 2 знач.).

Браво, поне един да се усети!

Еродирам - подложен съм съм на ерозия. Ерозирам - причинявам ерозия. Ерудит - "учен, в търсене на знание и актуализиране на информацията си". Ерудирам (се) - доколкото знам такава форма изобщо не съществува, просто защото няма процес, с който да "ерудираш" някой, дори и себе си. Хайде сега си изяш дипломата за основното образование с майонеза, че най-приляга на недоклатените лапета от село.

Што ме .урец боли, че островите потънали в море?

Да удавиш, Герберски структури, дебелогъзи патриоти, и войводи? Разлей се и към нас, Океане наш!

Отидоха си още 5 земли македонски

Щото нямат мажоритарни избори, това щеше да им реши всичките проблеми.

Иде Краят на света, описан в Библията!

Тоя Капутин ще затрие целия свят ей...

А дали Вашингтон ДС е подписал протоколите от Киото?

Не е. Ма те си остават английска колония, така че може да се оплачат на кралицата.

Тия острови на Монката Паси ли са че да се кахъря?

бсп е на път да изчезне , днес едва са събрали хора за конгреса , а вие за еврейски острови ми говорите . Даже президента ( така го писаха днес ) станишеф е притеснен и щчл да се оплаче на моника .

не еврейски а австралийски, и не БСП е изчезнало просто се е преляло в ГЕРП :) като започнеш от редовите партийци и стигнеш до тлъстата винетопродавачка че и оня физкултурника че и вожда дето е разтривал ушетата на Т.Ж. :)

Воие гледайте как Япония ще потъне и как ще я последват Карлифорния, Флорида и Сан Франциско. Следващата война ще е за територии и вода!

...Холандия?

Войните по принцип са за територии и ресурси. Просто огромното и все по-алчно население на земата прави водата ценен и все по-рядък ресурс.

Соломоновите острови са островна държава в южния Тихия океан, разположена на изток от Папуа-Нова Гвинея. Тя е част от Британската общност и има население от 519 хил. души. Състои се от 6 големи и 992 малки острова, чиято обща площ е 28 380 km2. Какво да се прави, останали са ми само 987 бр. малки острови.

Нема да се плашиш, некой вулкан ще ти даде нови 10.

Част от хибридната война на Путин.