Пострадали и ранени при пожари в Северна Македония, Радев обещал помощ на Пендаровски

Стефан Янев също разговаря с македонския си колега и изрази готовност страната ни да окаже подкрепа, въпреки че в България борбата с пламъците продължава

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По темата за подпалвачите , едно време като бях тракторист , имаше неписан железен закон , никакви стъкла да не се оставят по къра , по синорите , камо ли в гората , бутилки , буркани , цели или начупени !

При пожар , дори животните не се ядат едни други , трябва да се помага , пък после пак ще ни ръфат .

Трябва да си помагаме, комшии сме, стига с това ограничено мислене, не сме 1910 година, времената са други, Светът се промени

Ами да хукват да помагат, ако може там да си останат.... Аз на македонец нищо не помагам дори и кофчега му да нося ще откажа.

Те тука не гасят пожара в други дуржави отиват.

Колко вертолета имаме оборудвани за гасене на пожари,щото оставам с впечатление,че е само един и малко трудно да го разделим на две.

Това което се обещава, веднага ли се дава? Да не стане като с ваксините дето им обещахме и после сърбите ги ваксинираха. Те и сега ще им помогнат.

Той радев много неща е обещавал досега, още го чакам да вдигне пенсиите!

Радев да не обещява наляво и надясно помощ. В България също бушуват пожари!

Пожарът е на границата-Берово, Кочани. В наш интерес е да бъде загасен, преди да премине граничната линия. Македонците нямат ресурс да се справят сами. По-добре е да им окажем помощ, и го огасим, докато не е станало още по-зле. Защото тепърва пр едстоят горещините.

В Свиленградско има пожари вече 2 седмици... не съм чул Гърция или Турция да се напрягат да гасят пожари край границата. Редно е преди да оправяме другите да оправим първо себе си

България не е поискала помощ от Гърция и Турция. Със сто процентова сигурност, помощ ще партят , ако бъде поискана-видно от примери от миналото. Ама ти искаш ли две роти военни от турция да мината границата и да гасят-защото помощ те няма да откажат, ако им поискаме? Лично аз мисля,че България може да се справи сама, към момента!

Защо България не е пратила помощ-техника, самолети, хора. При бедствие в съседна държава-помагаш. За сведение-сърбите днес пращат самолети на помощ на Македония-според вестник Вечер. Тоест сърбите за часове организираха помощта. И в Сърбия има пожари-ама помагат на македонците, и то със самолети. Бългхария спокойно може да прати хеликоптери , пожарни и хора да гасят. Това трябваше вече да се е случило.

Отгоре да се чете-хеликоптери. Знам,че нямаме самолети за гасене, но хеликоптери -има.

А, къде е помощта от Македония за нашите пожари? Нали на съседи се помагало? Ние съседи ли сме с Македония?

Македония няма ресурс да помага-те са малка и бедна държава, много по-бедни от нас, ние ако закъсаме можем да молим и получим европейска солидарност от ЕС, а те-не . България има ресурс,към момента. Помощ може да им окажем-1 хеликоптер,, 3-4 пожарни, 50 пожарникари. Помощта е възможна.

Какви помощи какви пет лева. Тия нали с вкарат с нас и имат претенции, обтегнати отношения ама ние помощи да даваме. Да с е оправят сами…. Пожари има ИЗ доста държави!

Пожарът е на границата-Берово, Кочани. В наш интерес е да бъде загасен, преди да премине граничната линия.

Ми иди гаси бе, какво киснеш тук във форума?!!!

За да не излезе, че президента е лъжец, аз предлагам да им изпрати помощ от 10 кофи, за да могат да носят вода с тях и да гасят сами. И без това те повече не заслужават.

А при нашите пожари? Какво осигури?

Всичко необходимо е осигурено-и пожарна, и дори от армията гасят. Може да бъде помогнато на Македония-България има ресурс.

Какъв е този да обещава помощ,да не е министър председател.Да изкара лични пари и да дава ,а не да се разпорежда с държавните.

Президентът е държавен глава, и има право с личния си авторитет да изисква съдействие. Има право да обещава помощ. Институциите са длъжни да съдейс8тват, при молба от българския президент.

Оня калпак дето щеше да праща македонци в космоса да ходи да гаси. Не си е мръднал пръста за Българските пожари. На есен ще изчезнат като НДСВ и АТАКА.

Ние нали се оправихме с пожарите тук че сега и на макетата ще помагаме смех

Рублен да беше казал, че нашите пожарникари говорят САМО БЪЛГАРСКИ. СКАПАН РУБЛОФИЛ.

Баце може да е толуп, но поне ходеше на място при хората. Запознаваше се с проблемите от първа ръка и всяваше малко спокойствие, че поне някой се интересува от тях в такива моменти!! Обаче с едната гола омраза всички се подиграваха на джипката.. А, сега, сега колко по-хубаво е- цар далеко, не го интересува... Мислите ли, че поведението на сегашните в тази ситуация е по-добро от на тулупа? Аз не мисля! Плюска и дреме оня Невнятния за 15,000 на месец, че и далавери с торбички върти... Хората живи изгряха през това време

Радев Клишето не си е мръднал гза от прохладния си офис. Нито той е отишъл на място в Кюстендилско да се запознае със ситуацията, нито е изпратил някой от служебните си слуги. Те до затънтени села не пътуват, само на опера може да отидат! Обаче, видиш ли, веднага обещал помощ на сръбските дебили из Македонско.... Радев, идиоте, пийне едно ромче, запали една пура и пусни климатика на 21 градуса, не се притеснявай!

Във кюстендилско горят села наши бългалгарски села половин България гори а лизача със големите уши на македония щял да помага тоя измекяр долен не работи за нацията

С кои пари,бе? Тези от "Хемус" ли?!

ало президента виж какво става с пожарите в българия където горят къщи и гасят с 1 хеликоптер ти ще ми пращаш помощ за други държави другарю президент на себе си

Ами че то и на Деса мужду кракакта гори но Ушака не може са го гаси

Радев да се беше поинтересувал първо за пожарите в България, а не да обещава и без това оскъдните ни сили на друга държава! Ама какво друго да се очаква от един родоотстъпник! На всичкото отгоре ще зарежем да гори нашата страна, за да тичаме да помагаме точно на македонските мекерета!

Храни куче да те лае. Тия още утре са забравили какво сме направили за тях. Да се оправят както могат

Точно.

Кочани е на границата. Този пожар в Македония трябва да бъде загасен, в противен случай не се знае накъде ще тръгне пожара.

Какво? Тея преди 2 дена гласуваха за разваляне на договора за добросъседство а ние ще им помагаме !!! За тея макета само гърч !!!